Zistenie IP
Zistenie IP
Zdravim. Ako zistim IP toho s kym napr. pisem cez icq server ? Pouzivam qip, tam ked mi dotycny nieco posle tak mi zobrazi aj jeho IP. Da sa nejako inak zistit IP adresa ?
Dik.
Dik.
Ano, to mi napadlo len o tvorbe stanok atd. neviem takmer nic, takze ked by si mohol to spravit bolo by to superppt napísal:v tomto pripade, by mohlo byt idealnym nakodenie web stranky, ktora by zaznamenavala IP adresy navstevnikov a tuto adresu by nightkin dotycnej osobe podstrcil (prinutil ju kliknut si na danu stranku)![]()
nightkin:
Ak by si chcel script (php+mysql), neni problem nieco napisat,,,
index.php:V tomto subore musis zmenit udaje na pristup k mysql serveru (parametre funkcie mysql_connect() a mysql_select_db() )
Dalej potrebujes vytvorit nasledujucu tabulku:
Toto napr mi bezi na mojom web serveri tu: http://ppt.g-comp.sk/
Uklada to do databazy ip, prehliadac, z ktoreho bol pristup na stranku, cas pristupu a referera, tj. web stranka z ktorej uzivatel prisiel.
Kód: Vybrať všetko
Tu sa nic nenachadza. ;-) <br /><br />
<?php
mysql_connect("server","login","heslo");
mysql_select_db("nazovdatabazy");
$ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$dns=gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR']);
$prehliadac=$_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];
$referer=$_SERVER['HTTP_REFERER'];
$cas=Time();
$query="insert into pristupy (ip,dns,prehliadac,referer,cas) values('$ip','$dns','$prehliadac','$referer',$cas)";
if(mysql_query($query)){ echo "Tvoja ip =".$_SERVER['REMOTE_ADDR']." bola zaznamenana!"; }
?>
<?php
mysql_close();
?>
Dalej potrebujes vytvorit nasledujucu tabulku:
CREATE TABLE `pristupy` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`ip` varchar(15) NOT NULL,
`dns` varchar(200) NOT NULL,
`prehliadac` varchar(200) NOT NULL,
`referer` varchar(300) NOT NULL,
`cas` int(11) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
);Uklada to do databazy ip, prehliadac, z ktoreho bol pristup na stranku, cas pristupu a referera, tj. web stranka z ktorej uzivatel prisiel.
Ak chces zistit internu IP, tak musis ten script pouzit vo vnutri tvojej LAN. Cize si musis spravit web server napr na svojom PC tu nahrat script a opat povedat dotycnemu aby siel na danu stranku.
Web server ti odporucim WAMP -obsahuje apache (web server)+PHP+MySQL. Ak je tvoja vnutorna IP napr 192.168.1.41, tak potom ten, koho IP chces zistit musi zadat v prehliadaci http://192.168.1.41
Samozrejme si musis ten script nahodit do documt_root (adresar zadavas tusim pri instalacii).
Web server ti odporucim WAMP -obsahuje apache (web server)+PHP+MySQL. Ak je tvoja vnutorna IP napr 192.168.1.41, tak potom ten, koho IP chces zistit musi zadat v prehliadaci http://192.168.1.41
Samozrejme si musis ten script nahodit do documt_root (adresar zadavas tusim pri instalacii).
nic v zlom
nic v zlom ale na dve veci ti je interna ip nanu sa nenapojis ani ju nepingnes ani nic kedze je za routerom 
Re: nic v zlom
Vsak on moze byt s dotycnym v rovnakej LANkepro napísal:nic v zlom ale na dve veci ti je interna ip nanu sa nenapojis ani ju nepingnes ani nic kedze je za routerom
U nas to mame tak isto. Ti, co mame rovnakeho providera, mame pridelene interne IP a kazdy vidi kazdeho v ramci LAN siete.
Re: nic v zlom
jenomze ked si lepsie pozries co pise tak je ocividne ze niesiu na rovnajek intrasietippt napísal:Vsak on moze byt s dotycnym v rovnakej LAN![]()
U nas to mame tak isto. Ti, co mame rovnakeho providera, mame pridelene interne IP a kazdy vidi kazdeho v ramci LAN siete.
Re: Zistenie IP
Ja by som ešte k skriptu od ppt pridal SQL skript nato, aby sme z toho „časového odtlačku“, ktorý sa zaznamenáva do databázy mohli niečo vyčítať...
Do SQL dopytu napíšeme:
a potom v zozname hlavnej SQL tabuľky vidíme aj „normálny“ čas.
Do SQL dopytu napíšeme:
SELECT *,from_unixtime(cas) FROM `pristupy`