[PHP] zistenie poctu zostavajucich mesiacov

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

[PHP] zistenie poctu zostavajucich mesiacov

Príspevok od používateľa masterdead »

Caute,
Dostal som mensiu ulohu a to spravit registracny formular s vypoctom ceny, ide o registracu studentov a vypocet ceny ktoru maju zaplatit za internetove sluzby, avsak cena sa ma odvijat od poctu mesiacov zostavajucich do pevne zapisaneho datumu.
Situacia: Student si chce zapisat internet v septembri na dlzku 1 semester a jemu to vypocita cenu podla poctu zostavajucich mesiacov dajme tomu do konca februara 2010. Problem vypocitat to nieje ale zistit kolko mesiacov zostava do konca februara 2010. Nechcem to robit sposobom ze natvrdo bude zadate v septembri bude cena taka, potom v novembri taka a pod..
Any Ideas? :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

pozri si funkcie mktime() a date(). Cez mktime() si vytvoríš dátum toho februára 2010 a cez date aktuálny. Potom ich odrátaš. Ak s tým nebudeš vedieť hnúť, tak ti to napíšem ale radšej by som bol keby ľudia používali svoju hlavu :)
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

no pravdupovediac neviem sa nejako hnut, funkciu mktime() som skusal ale nejak mi to nedopocitava mesiace do buduceho roka ale stale ich pocita v tomto roku..
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

nebolo by lepšie spraviť takúto haluz v JS? :)
Viem že bolo kopec skriptov už vopred hotových. Napr. na žiackych stránkach, že kedy začnú/končia prázdniny...
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Na tej stránke by možno bola použiteľné aj JS funkcia, lenže aj tak bude musieť urobiť takú funkciu aj v PHP, aby mohol skontrolovať správnosť tých údajov.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Gepid: nie, javascript je na strane klienta, tak si ho dokáže človek "manipulovať". Objednám si internet na rok, no javascript mi (s mojou pomocou) vyráta faktúru na mesiac :)

V php by to bolo takto (mesiac je normalizovaný na 30 dní, keďže má každý mesiac iný počet dní, bolo by to o dosť náročnejšie)

Kód: Vybrať všetko

<?
$koniec = mktime(0,0,0,2,0,2010);  //február 2010
$teraz = time();
$rozdiel = $koniec - $teraz;
$mesiacov = floor($rozdiel/(60*60*24*30));
echo "rozdiel je $mesiacov mesiacov"; 
?>
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Nestačilo by niečo ako (rok_koniec*12 + mesiac_koniec) - (rok_teraz*12 + mesiac_teraz)?
Napísať odpoveď