Zivot na Slovensku

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
amd-rulez
Novice
Novice

Zivot na Slovensku

Príspevok od používateľa amd-rulez »

Ako ste spokojní zo životom na Slovensku ? Mate stabilnú prácu ? Da sa s toho vižiť ? Oplatí sa tu niečo rozbiehať ?
SRneC
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: život na Slovensku

Príspevok od používateľa SRneC »

amd-rulez napísal:Ako ste spokojní zo životom na Slovensku ? Mate stabilnú prácu ? Da sa s toho vižiť ? Oplatí sa tu niečo rozbiehať ?
...ja kedze este nemozem pracovat, myslim ze na slovensku (ako aj vsade inde-cest rozvojovym krajinam) sa da zit celkom dobre. No cim bliszie k BA tym sa vo vacsine pripadov zije lepsie, podnikanie sa rozbieha lahsie a vlastne vsetko je vo vacsich mestach lahsie (no aj tu plati "nie je zlato vsetko co sa blysti" :lol: ), kdez to obyvatelia mensich okresnych miest a este dedin niekedy ozaj "bojuju o prezitie"......myslim:)
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Aky je zivot na slovensku ? Odpoved je jednoducha pre kazdeho taky , aky si dokaze zariadit a z cim sa uspokoji. Je sice pravda ze manualna praca, skolkstvo a zdravotnictvo by mali byt lepsie ohodnotene, lebo za chvylu tu nebude ludi co by takuto pracu za tie peniaze robili. Ak chce clovek na slovensku slusne zarabat tak musi byt fakt dobry v tom c robi, zdedit uz zabehnutu firmu, alebo "nehrat podla pravidiel"
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

ano, vo vacsich mestach - a priznajme si, hlavne v BA sa da normalne slusne zit a aj rozbehnut firmu.
schw33k
Guru
Guru

Re: život na Slovensku

Príspevok od používateľa schw33k »

amd-rulez napísal:Ako ste spokojní zo životom na Slovensku ? Mate stabilnú prácu ? Da sa s toho vižiť ? Oplatí sa tu niečo rozbiehať ?
nie niesom spokojný so životom v tomto úbohom štáte , nemám stabilnú prácu ( i keď mám aj vyštudovanú a spraxovanú špecificku oblasť nemám podmienky sa uplatniť ) bohužiaľ nežijem v žiadnej obrovskej úspešnej metropole ako je napr. svetoznáma Bratislava :shock:
Nedá sa mi z toho vyžiť , z toho , na čom pracujem teraz .. už sa ani nečudujem ľudom , ktorí prepadúvajú banky, skôr im držím palce ...
sku*vená krajina :x čo sa uplatnenia týka
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Zijem v BA. Pracujem, studujem, snad niekedy aj nieco vlastne podniknem. Mozem povedat, ze v ramci Slovenska je Bratislava dost vyhrou. Myslim, ze ked ma niekto serioznu pracu a stabilny prijem, tak sa celkom vyzit da. Ale ak nemate zabezpecene byvanie a chcete si vziat hypoteku, k tomu nejake to auto atd, tak aj nadstandardny zarobok je zrazu uplne nic....:(

Tiez som mala moznost stravit dost dlhy cas v zahranici a zarabat tam a mozem povedat - a potvrdi mi to kazdy, kto pracoval v zahranici - ze ten zivotny standard, co si tam aj clovek s obycajnym zamestnanim moze dovolit je neporovnatelny so slovenskym. Jednoducho na Slovensku je to este stale tak, ze vsetky v zahranici bezne dostupne veci su u nas strasne predrazene. Ale uz sa to pomaly zlepsuje :) Takze nase vnucata sa snad budu mat uz celkom dobre :)

A co sa tyka BA vs mensie mesta - mame tu sice viac pracovnych a inych moznosti, ale porovnajte si napr. ceny bytov.... Mozte tu sice mat vyssi prijem, ale za zivotne naklady date viac, ako v malom meste....
Kwetinka
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Kwetinka »

neni to az take hrozne ako poväcsina ludi vravi:))
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mne sa este paci, ako sa vacsina slovakov stazuje, ze nema peniaze a ze vsetko je drahe... a pritom sa staci pozriet do hociakeho hypermarketu - vzdy je tam milion pat ludi a vsetci plne voziky! takze ako to potom je??? :?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

co ja viem...viem ze s mojim neukoncenym vysokoskolskym vzdelanim by som na slovenku vela vody nenamutil, tak som zmizol do UK...co sa tyka krajiny vsetko v pohode okrem ludi, ti su totalne je8nuti, az na par vynimiek...a samozrejme, da sa tu lepsie rozbehnut ma to celkom uroven co sa tyka takychto moznosti, takze tak...Pracujem a studujem, takze hadam po 6 rokoch ked sa vratim na slovensko, tak si tam nieco rozumne najdem, budem mat prax, titul, hadam aj nejake certifikaty, tak dufam ze sa nieco najde...Ale zasa na druhej strane treba povedat, ze doma sa da najst dobra robota a nemusi to byt prave Blava alebo KE...napriklad poznam byvalych spoluziakov, ktori si v Ziline nasli solidne roboty, a nemusi to byt prave odvetvie IT, hoci to sme vsetci studovali...takze ak mate titul, tak nemyslim si, ze by to bol az taky problem, samozrejme nechcem zasa povedat, ze ked nabehnem do Gelnice alebo Spisskej, tak ze tam hned z fleku dostane kazdy s VS dobre miesto a hlavne adekvatne ohodnotene..ale kto hlada, najde...a verim ze sa to bude len zlepsovat...
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

zuzkazuzka napísal:mne sa este paci, ako sa vacsina slovakov stazuje, ze nema peniaze a ze vsetko je drahe... a pritom sa staci pozriet do hociakeho hypermarketu - vzdy je tam milion pat ludi a vsetci plne voziky! takze ako to potom je??? :?
no ked robia nakup na cely tyzden tak maju zobrat jedno maslo? :shock:

mna hlavne zaujima ze ako to bude po prijati jednotnej meny ked si vezmem ze terajsi priemerny plat je 10-12 priblzne 340 eur (ceny budu take ako v eu ale platy nepojdu hore) a na zapade maju plat nad 1000 eur tak neviem ci sa bude dat vyzit
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

schw33k napísal:nie niesom spokojný so životom v tomto úbohom štáte , nemám stabilnú prácu ( i keď mám aj vyštudovanú a spraxovanú špecificku oblasť nemám podmienky sa uplatniť ) bohužiaľ nežijem v žiadnej obrovskej úspešnej metropole ako je napr. svetoznáma Bratislava ...
Clovece ak mas prax a skolu a na Slovensku niesu pre teba vhodne podmienky tak sa snaz zohnat si nieco v zahranici... mozno to bude teraz vyzerat ze si trochu seriem do huby ale slovensko je predsa len maly stat nato aby si tu kazdy nasiel uplatnenie a ak by som mal skolu, prax ,ovladal cudzi jazyk a na slovensku nemal dobru pracu tak by som si zhanal nieco v zahranici ... aspon na take 2 roky.
zuzkazuzka napísal:mne sa este paci, ako sa vacsina slovakov stazuje, ze nema peniaze a ze vsetko je drahe... a pritom sa staci pozriet do hociakeho hypermarketu - vzdy je tam milion pat ludi a vsetci plne voziky! takze ako to potom je??? :?
Hmm vies lebo presne v tych hypermarketoch su eci na "akcie" a su lacne ... a prave ty ludia co sa stale stazuju ze su chudobny tak kupuju jednorazovo a vela... "kto ma platit za benzin na nakup kazde 2 dni ? " :? A je to podla mna aj trochu vecou mentality .. kupujeme vela lebo je lacne :/ :?
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

Hovniak napísal:no ked robia nakup na cely tyzden tak maju zobrat jedno maslo? :shock:

mna hlavne zaujima ze ako to bude po prijati jednotnej meny ked si vezmem ze terajsi priemerny plat je 10-12 priblzne 340 eur (ceny budu take ako v eu ale platy nepojdu hore) a na zapade maju plat nad 1000 eur tak neviem ci sa bude dat vyzit
len poopravim ze terajsi priemerny plat je vyse 16 000 aj ked neviem ci v hrubom alebo cistom ale aj realne platy rastu.a az pride euro vsetci budeme nosit mesky na peniaze ako kedysi zemepani. lebo papierove nebudeme mat a kovove sa nam nebudu mestit do malych penazeniek(dufam)
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Este by som dodal ze CENY NEPOJDU HORE HNED!!!! To ako ta taka pi*ov*** mohla napadnut? Ze by platy ostali a ceny ze sup sup... ehm ...
dva krat meraj a raz rez
schw33k
Guru
Guru

zelovoc napísal:len poopravim ze terajsi priemerny plat je vyse 16 000 aj ked neviem ci v hrubom alebo cistom
loool hej vraj je to tak , len mna nejako nevie prejst zachvat smiechu , ked viem ako to je v mojom okoli

miki690 : no nemysli si , ze som nad tym nerozmyslal a nerozmyslam a nespekulujem..
Lenze ja som odpovedal na tuto temu ako sa mi paci zivot na Slovensku - takze tak ..
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

su to len statistiky moja sesternica skoncila OA teraz momentalne spracuje v hyp. tescu a zaraba 9600 hrubeho :?
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

Hovniak napísal:su to len statistiky moja sesternica skoncila OA teraz momentalne spracuje v hyp. tescu a zaraba 9600 hrubeho :?
a co cakala absolventov OA je vela ja som skoncil ucnovku s maturitou cize mam najmensie problemy sa uchytit v praxi sice ako robos ale je ma treba ale aj tak studujem na vyske ked som vlani vyletel som sa zamestnal hned najprv plat 25 000 ale to som nezvladal fyzicky sak preto bol plat len 15 000 bo som tam chodil jak do holubniku potom som presiel ku kablovke tam som mal 10 000 zaklad 90sk gastrac na den + tringelty bokovky a tak cize v poho kto vie a chce tak sa v praxi lahko chyti a ked mas myslienku tak aj podnikat sa da a to ze cim blizsie k ba tym lepsie je blbost pretoze ja by som radsej spravil centralu dade de su mensie naroky financne napr na pozemky a tak a ked tak casom predajnu v BA hlavne by som podnikal cez net ako ked sa bavime o obchodoch ako takych napr ja ked skoncim skolu a budu prachy tak otvorim obchod s Frisbee Sarkanmi a casom som rozmyslal ze bikove oblecenie zacnem vyrabat :-D ale to je SCI-FI este to by som musel fakt mat dobry kapital
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Hovniak to o tyhc cenach co si napisal je do neba volajuca blbost, ved prveho myslim polroka budu v obchodoch ceny aj v eurach aj v slovenskych korunach a myslis ze ludia keby videli pri chlebe na cedulke 30sk/2,5euro by si nepovedali ze co je to za hovadinu :roll:
schw33k
Guru
Guru

Hovniak napísal:su to len statistiky moja sesternica skoncila OA teraz momentalne spracuje v hyp. tescu a zaraba 9600 hrubeho :?
a to je zle???
Moja priatelka ked nastupila do Hypernovy zarabala 6500 kamarade a robila tam takto tristvrte roka .. chvalabohu sa z nej stala veduca , tak sa aj podmienky zlepsili ...
sestra skoncila skolu, isla robit do sklarni . robi tam uz 5 rok a prve dva roky mala plat maximalne 7500 sk aj s nadcasmi
Teraz sa jej zlepsila situacia , sice maka ako sprosta nadcas za nadcasom, ale tych 10 ma . max. 11
No a matka ta robi v Sklarni uz 6 rok a tiez nemava nikdy volne soboty , viac ako 8 500 nikdy nemala
Preto som sa smial na tych 16 000 priemerny zarobok...
Totoje realita na Strednom Slovensku - nieze si oni vypocitaju priemer z velkych miest a vynosne zarabajucich spolocnoti
Ale co sa budem nad kktmi rozculovat :)
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

re: miki690
no co sa tyka tych "lacnych" veci, to by som ti oponovala.... ono nie vzdy je vsetko take lacne ako sa zda.... mam tieto veci dost zmapovane z tej druhej strany a robia sa najma preto, aby ludia nakupili este viac, ako planovali... ale to uz by sme isli asi az prilis do detailov...
kazdopadne si myslim, ze zivot na slovensku nie je az taky zly, a dost zavisi na postoji ludi. ked sa niekto bude neustale stazovat a nariekat nad svojou situaciou, tak toho vela nezmeni....
len slovaci vo vsetobecnosti maju velmi pesimisticke postoje a nazory... to je asi niekde z historie este zakotvene v nasom zmyslani alebo co...
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

omg to su co za platy?
ja v blave brigadujem dva krat tyzdenne po 8 hodin a dostal som tetkoc 6 litrov...
To akoze na plny uvazok za 6500??? By som ani prstom nepohol...fakt ze ne :?
Napísať odpoveď