Zle nastaveny SATA transfer mode

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Flashrobot
Medium Expert
Medium Expert

Zle nastaveny SATA transfer mode

Príspevok od používateľa Flashrobot »

Zdar,
mam dosku ASUS M2NPV-VM so sata radicom Nvidia Nforce 430/410 a disk WD 750GB Black Edition SATA3, ktory je zapojeny v rezime IDE. Ako operacny system pouzivam Win XP so SP3.
Problem je ten, ze ked si pozriem v spravcovi zariadeni nastavenia radica, tak vidim, ze pri tomto disku je zapnuta iba podpora SATA 1, pricom ostatne disky maju spravne SATA2.
Skusal som vymenit kable, dat disk do ineho sata portu ako aj preinstlaovat ovladace a nic nepomohlo. Taktiez som skusal zapojit ten disk ako RAID, no bohuzial windows nechce zobrat ovladace na SATA RAID controller, ktore su na stranke vyrobcu dosky (zrejme su asi neaktualne).
Chcel by som dosiahnut to, aby bola aj na tomto disku zapnuta podpora SATA2 v IDE mode. Napadaju vas teda este nejake riesenia ktore som nevyskusal? :)
Diky moc
Curuj
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Zle nastaveny SATA transfer mode

Príspevok od používateľa Curuj »

kukni na disk, či tam neni jumper na prepnutie do sata1. u mňa na WD green také čosi je
Flashrobot
Medium Expert
Medium Expert

Curuj napísal:kukni na disk, či tam neni jumper na prepnutie do sata1. u mňa na WD green také čosi je
Je tam taka moznost, ale neni aktivovana. Na inom pc ide ten disk OK v SATA3 mode...
balthier
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa balthier »

skusal si HD tune ake info ti ukazuje?vyskusaj na akej rychlosti bezi..napriklad mne to ukazuje ties vsade rozne..
Flashrobot
Medium Expert
Medium Expert

No pozrel som, tam mi ukazuje na vsetkych diskoch UDMA6. Dal som aj nejake testy, v niektorych je ten WD lepsi, ale niekde aj horsi, no za tu cenu by mal byt vo vsetkom lepsi ako stare 250GB seagate:)
Napísať odpoveď