Zlomený jack ostal v notebooku

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Socha
Novice
Novice

Zlomený jack ostal v notebooku

Príspevok od používateľa Socha »

Zdravím, prosím vás o pomoc, zlomil sa mi jack 3,5mm od reprákov a ostal v notebooku, poraďťe ako by som ho mohol dostať von. Najlepšie by bolo asi ísť do servisu, ale chcem vedieť ako ybs a to dalo vybrať. Ďakujem
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Zlomený jack ostal v notebooku

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

take dost na city riesenie, ale napadlo am ako prve...
mala vrtacka do plosnych spojov a vrtak 0,8mm, navrtas pomaly dierku a vytiahnes ho...vsetko.
malo by to ist v pohode, len si nenavrtaj dierku aj niekde, kde by si nemal
Gyrxiur
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gyrxiur »

alebo rozober notas a vytlac ho zo vnutra, dost casto maju tie konektory dieru oproti
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Tak vŕtať by som to radšej nevŕtal. Normálne rozober notebook, ale radšej to rob podľa servisného manuálu, aby si náhodou nezabudol na nejaké šruby a nezlomil ho alebo niečo podobné. Potom, keď sa k tomu jacku dostaneš ho vytlačíš z druhej strany napr. špendlíkom.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

To vrtanie je hovadina, pri 3,5mm to hodnotim ako nerealne. A to rozoberanie - dobre uvaz, ci si na to trufas. Ak nie, je lepsie si to dat za par eur spravit. Notas nieje ako skladackove PC, rozobrat (a uspesne zlozit) uz fakt nieje pre kazdeho.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Zober klinec,zabrus,odmasti a ocisti koniec.Zober kvalitne sekundove lepidlo a na koniec kvapni malicku kvapocku lepidla a nasledne priloz ku jacku.Pockaj dokial lepidlo poriadne nezaschne a zlomeny jack v pohode vytiahnes.Akurat davaj bacha a nanes fakt minimum lepidla.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

k6 napísal:To vrtanie je hovadina, pri 3,5mm to hodnotim ako nerealne. A to rozoberanie - dobre uvaz, ci si na to trufas. Ak nie, je lepsie si to dat za par eur spravit. Notas nieje ako skladackove PC, rozobrat (a uspesne zlozit) uz fakt nieje pre kazdeho.
tak ok...a FAB kluc si takym sposobom nevidel vyberet? a tam to je realne? 0,8 dierka, aj ked to navrta 1mm tak mas 1,2 mm z kazdej strany a s vrtackou do plosakov sa vrta dost presne a v pohode, to nie priklepova, to ma 7 centi na vysku...ako to len pre uplnost a ako je to drasticke riesenie...v tom mas pravdu, ale to bolo prve co ma napadlo

mno a ak sa bojis akekolvek riesenie ktore je tu spomenute tak ako pise "k6", servis a nemas problem
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Jezisi neber si to tak, ja som Ta pochopil. Viem o com su take vrtacky na 0,8mm a podobne "diery", sam mam taku doma este z cias, ked som si tykal s amaterskym radiom. Tak ci onak, tu vrtacku nema doma kazdy a rozhodne to nieje postup pre kazdeho... To musis uznat presa :wink:
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

k6 napísal:Jezisi neber si to tak, ja som Ta pochopil. Viem o com su take vrtacky na 0,8mm a podobne "diery", sam mam taku doma este z cias, ked som si tykal s amaterskym radiom. Tak ci onak, tu vrtacku nema doma kazdy a rozhodne to nieje postup pre kazdeho... To musis uznat presa :wink:
mno tak to musim...to mas pravdu...:)
Socha
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Socha »

Ďakujem vám všetkým, to vrtanie sa mi velmi nepozdáva ten notebook mam tri týždne takže sa v ňom veľmi rýpať nebudem :D možno to lepidlo skúsim, ale radše to nechám na odborníka :wink:
Napísať odpoveď