zmazanie info dat obrazku

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
xaxaxa
Light Star
Light Star

zmazanie info dat obrazku

Príspevok od používateľa xaxaxa »

Ako sa daju zmazat data ktore identifikuju program v ktorom bol obrazok upravovany atd.?
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa chrono »

Záleží od toho, aké dáta chceš vymazať (a z akého obrázka). Vo Photoshope by napr. mohlo stačiť dať ten obrázok uložiť pre web.
xaxaxa
Light Star
Light Star

chrono napísal:Záleží od toho, aké dáta chceš vymazať (a z akého obrázka). Vo Photoshope by napr. mohlo stačiť dať ten obrázok uložiť pre web.
Jednoducho, zmazat vsetko aby nebolo mozne identifikovat v akom programe bol obrazok upraveny. Typ obrazka nerozhoduje, vseobecne hociaky (z webu, z fotaka, skenovany atd.)

Co sa tyka Photoshopu, ak ho ulozim v nom pre web, myslis ze sa nepodari nejako zistit ze ten obrazok "presiel" Photoshopom?
Misox
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Misox »

on asi mysli metadata ci nie?
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

mysli exif ... pouzi nejaky exif editor - google.... :)
xaxaxa
Light Star
Light Star

neviem presne aky je zasadny rozdiel medzi exif a metadata...skusim som exif editor, ale ked som potom len jednoducho otvoril obrazok v notepade, tak som tam nasiel kopec slov ako napr. Adobe :) ..a predpokladam ze clovek kotry sa tomu rozumie by dokazal vycitat z toho obrazku ovala viac a presnejsich info. Akym sposobom sa da tomuto zabranit (stacilo by uplne zmazat info o pouzotom softe, exif z fotaku-model, nastavenia atd. mi az tak nevadia..)
Napísať odpoveď