Zmena prechodneho bydliska

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
salenai
Amateur
Amateur

Zmena prechodneho bydliska

Príspevok od používateľa salenai »

Ahojte,som z presova, v BA som kvoli praci. Trvale bydlisko mam v Presove, avsak chcel som si zmenit prechodne bydlisko, cital som ze vraj treba ist na mestsky urad a tam treba podat ziadost. Je nutny obciansky preukaz, potom kopia najomnej zmluvy alebo list vlastnictva bydliska, v ktorom byvate a suhlas majitela bytu (zrejme tam musi byt osobne? ). Nakoniec sa plati poplatok 3 €.
No cital som ze vraj je potrebne nahlasit prechodne bydlisko 10 dni od podpisu zmluvy,avsak to som nespravil. Totizto som tu uz 2 mesiace, no zistujem ze kvoli uradu prace to asi budem potrebovat. Planujem odist z roboty a neviem kedy sa mi presne naskytne nejaka ina, nechcem si platit odvody, ale radsej sa nahlasit na nejaky cas na urad prace kym nenajdem lepsiu pracu. A ist stale po zmene roboty az do Presova je dost problematicke a nakladne.

Ako sa presne vybavuje prechodny pobyt? Treba teda ist na mestsky urad? Musi byt majitel bydliska (bytu) so mnou a podpisat to tam osobne? Co s tym, ak som sa nenahlasil do 10 dnoch od podpisu zmluvy, budem musiet podpisat zmluvu odznova,alebo da sa nahlasit aj tak? Diky moc :).
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zmena prechodneho bydliska

Príspevok od používateľa 94jakub »

Občiansky preukaz a doklad, že v tom danom meste bývaš, tj. nájomná zmluva alebo asi aj ten list vlastníctva. Ja som platil 5€ ale možno je to rôzne. Majiteľ bytu s tebou ísť určite nemusí. Tých 10 dní by podľa mňa nemalo robiť problém. Veď ty môžeš mať prenajatý byt a pol roka v ňom nebývať.
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

Ahojte, nenasiel som lepsiu temu ako tuto. Kamarat sa stal "bezdomovcom", kedze nevlastni ziadny byt. Trvale bydlisko ma nahlasene na adrese, kde niekedy byval ale uz je v inom meste a dany byt sa predal (nebol v jeho vlastnictve).

Kam ho nahlasit? Miestny urad? Precital som vela webov, ale ani jeden neriesi pripad, ak nie ste majitelom nejakej nehnutelnosti. (v sucastnosti byva v prenajme na riadnu zmluvu).

P.S. Rodinu nema ziadnu, nema sa ku komu nahlasit. Kam ho teda poslat?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Preco by musel nieco vlastnit? Aj trvaly pobyt sa da zapisat aj v pripade prenajmu (takisto plati so suhlasom vlastnika)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

nech si necha zapisat do OP iba mesto-cim sa defacto oficialne stane bezdomovcom..
ale nie, uplne staci adresa kde byva v prenajme
http://www.bratislava.sk/trvaly-pobyt/d ... 1=11049947
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Mam otazku.

Som prestahovany v Prahe a teraz si hladam novy byt (kedze zatial byvam v zdielanom a nemam ani zmluvu (som tu namiesto jedneho chalana co je v zahranici)) a po jeho vybaveni sa tu musim nahlasit, lebo bez prechodneho pobytu si nemozem vybavit ani len pausal ci internet...

Nevie niekto co vsetko treba ked je clovek v zahranici (linky som si pozeral)? Ci nie je treba nejake papiere zo Slovenska, nech si ich dokazem vybavit vopred.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

s pausalom som nemal problem, nahlasil som trvalu adresu na uzemi SR a korespondencnu v CR, mozno budu chciet najomnu zmluvu vidiet... ale pobyt som nepotreboval.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

O do mna pozadovali potvrdenie o prechodnom bydlisku v CR, bez toho by som si mohol zobrat iba pausal bez viazanosti, no ten je 150CZK mesacne viac, tak som si zobral iba klasicku kartu na kredit.
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

Fabo napísal:Preco by musel nieco vlastnit? Aj trvaly pobyt sa da zapisat aj v pripade prenajmu (takisto plati so suhlasom vlastnika)
gogo956 napísal:nech si necha zapisat do OP iba mesto-cim sa defacto oficialne stane bezdomovcom..
ale nie, uplne staci adresa kde byva v prenajme
http://www.bratislava.sk/trvaly-pobyt/d ... 1=11049947
Bol som dlhsie mimo SK, no riesim dalej. Majitel zo zapisom na trvaly ani prechodny nesuhlasi. Neviem, ci prenajimatel nieco niekde hlasil, zas narobit problemy a vyhodi ho z bytu nie je tiez riesenie.
Skusim tu ohlasovnu. Diky za link.

//autoeditácia príspevku (05 Nov 2015, 11:48)
Ci pana, tak to je tak komplikovane ze az.
Z povodneho trvaleho sa obcan sam nemoze odhlasit. Musi to spravit novy majitel, ist na ohlasovnu ze s tym nesuhlasi. Takze je to v pase. Skusime na obecnom urade v mieste "papieroveho" trvaleho bydliska.
Ak by to vyslo, tak sa Ulica cislo, Mesto v OP zmeni na len Mesto. Az potom je mozne sa prihlasit v aktualnom meste na ohlasovni obcanov.

(ak to niekto cita odtialto, vsetko napisane neplati, ak mate vlastnu nehnutelnost) - Stat sa bezdomovcom je teda celkom narocne.
Napísať odpoveď