zdravim chcem sa spytat ci na to idem spravne - mam video o velkosti 1,4giga a chcem z toho spravit napr.700mega, - cez virtualdub som povodne audio ktore bolo ac-3 acm codec 500kbps zmenil na lame mp3 stereo 200kbps a video som zmenil s povodnych 1900kbps na 700kbps
- skonvertovalo mi to na 650mega-chcem sa len to spytat ake maju byt tie hodnoty vo video a audio co sa tyka toho kbps aby bola ako tak zachovana kvalita obrazu a zvuku, dik
no je jasne, ze ta kvalita nebude zachovana pri rovnakom kodeku, kedze chces znizit velkost suboru, znizis bitrate audia a videa a tym sa umerne znizi kvalita.. takze to aby bol pri tom kodeku mensi bitrate, mensia konecna velkost suboru a zachovana kvalita, je unreal
makaveli napísal:no je jasne, ze ta kvalita nebude zachovana pri rovnakom kodeku, kedze chces znizit velkost suboru, znizis bitrate audia a videa a tym sa umerne znizi kvalita.. takze to aby bol pri tom kodeku mensi bitrate, mensia konecna velkost suboru a zachovana kvalita, je unreal
ved ja viem ze kvalita pojde dolu, len chcem vediet ze o kolko smiem ist dole co sa tyka kbps aby to bolo pozeratelne
To co sa pytas sa neda urcit, pretoze zalezi od kvality a zdroja videa, od dlzky videa, rozlisenia, pouziteho codecu, Q-PEL/QMC/N-VOPS... Inak povedane, musis skusat sam a sam musis usudit, ci to je alebo nie je pozeratelne.
Šu-Do napísal:pod 800kbps pri 640*280+- rozliseni by som nesiel, zvuk moze byt aj 128kbps
dik,toto som chcel vediet
- aky by si dal video codek?
- ako je to vlastne s tym zvukom a tou frekvenciou 48000,aky audio codec okrem ac3 mam dat - da sa nieco spravit s tym ze ked prehravate film na klasika 2.reprakovej telke tak hlas ludi je ticho a vsetky tie ostatne veci strasne revu
Pre obraz XviD, 2-pass encoding..., pre zvuk napriklad Lame MP3, postaci aj 128bit stereo 44100Hz... Pouzi nejaku bitrate kalkulacku a vypocitaj si bitrate na zaklade casu, podla toho to dokazes zmestit na CDcko, na dve...