Zmena zdravotnej poistovne

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
p4to
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa p4to »

Ahojte,
teraz mam Doveru.
Na namesti ma zastavila daka slecna z unionu, nieco so mnou vyplnila a zrejme prestupim...
Prestupim hlavne preto, ze mi tvrdila ze budem platit menej za zubara.
V tomto sa moc nevyznam, tak sa chcem opytat ci som spravil dobre.

Dakujem
brm
Darca
Darca

Re: Zmena zdravotnej poistovne

Príspevok od používateľa brm »

To by som si overil u tvojho zubára, či je to pravda....
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Menej za zubara? A ostatne veci si si overil? To ti ona len tak z hlavy vysolila. Skorej by som tvrdil,ze prd, nakolko nie kazdy zubar ma uzavretu spolupracu so vsetkymi zdravotnymi. Nechapem ako ludia mozu na ulici doodnut taketo veci. A zubar je vsetko kde chces usetrit? Pojdes na bezne zakroky a ak nemaju uzavrete s Unionom, tak si priplatis :)

"V tomto sa moc nevyznam, tak sa chcem opytat ci som spravil dobre. "
Naco robis nieco za pochodu na ulici, ked vies o tom houby? Nikdy nepodpisuj dokumenty bez premyslenia a toboz nie na ulici. Vies odkial su, doma si popozeraj co kolko a ake vyhody to ponuka a predsa pobocku maju, kde mozes hocikedy zajst to neskorsie zmenit :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

mm kamoska si raz takto zmenila poistovnu na nejku novu, ktora potom skrachovala asi za 6 mesiacov a musela si prejst papierovackami znova :D proste niektori ludia su taki, ze podpisu na ulici poistovnu, pausaly..ako predajca radost takeho stretnut
p4to
Expert
Expert

Príspevok od používateľa p4to »

Ja som mlady, tak ja chodim len ku zubarke zatial. :D Na webe som si nasiel, ze moja zubarka ma zmluvu aj s unionom.
Asi to vyskusam, lebo teraz platim pomerne dost. 30 augusta mi bude vrtat, tak sa jej spytam a do konca septembra by sa to malo dat zmenit este.

Do unionu som chcel ist us pred rokom kvoli prispevku na odstranenie okuliarov, no prave koli birokracii a cakaniu do noveho roka som ostal... Vecinou tychto poulicnych predajcou odbijem a idem dalej, ale bola to fakt pekna baba a argumentovala tym, ze doveru kupila Penta a u zubarov sa u nich plati v priemere o 40% menej ... Vsak rok skusim a ak nebudem spokojny o rok zase prestupim inam.

Kazdopadne dakujem za rady :)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Tak si zisti u svojho zubara aky je rozdiel medzi Doverou a Union cenami za rovnake ukony. U mojho ak sa nemylim sa cena nemeni medzi poistovnami.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Este si daj pozor na to, ze musis vratit karticku, za nevratenie je velka pokuta, myslim ze sa tak snazia "odvdacit" za to ze si od nich odisiel. Neviem ci tak postupuju vsetky, ale viem ze take pokuty su.

Ja tiez chodim hlavne k zubarovi a zda sa mi ze za obycajne odstranenie kamena platim pomerne vela, mam tiez doveru, takze najblizsie sa spytam ci by tie poplatky boli nizsie v inych poistovniach.

Tiez pozor na podvodnikov, najhorsie su "polopravdy", za nieco zaplatis o 2€ menej a pri chripke zaplatis za lieky o 4€ viac - to je len priklad, najlepsie je si vsetko overit, toto som vygooglil:

"Zdravotnú poisťovňu si môžete zmeniť iba raz v roku, vždy do konca septembra. Každoročne je to biznis pre nasadených podvodníkov. Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) eviduje medzi žiadosťami o zmenu zdravotnej poisťovne množstvo podozrivých prípadov.

Z praxe sú známe praktiky, keď rôzni „prepoisťovací“ agenti klamlivými informáciami zavádzajú poistencov. „V súvislosti s nezákonným prepoisťovaním poistenci vo svojich podaniach uvádzajú, že k zmene zdravotnej poisťovne došlo bez ich vedomia. Teda bez toho, aby si prihlášku podali osobne alebo niekoho poverili jej podaním,“ potvrdzuje hovorkyňa úradu Soňa Valášiková."

Mierne OT, ale mne sa nepaci, ze tusim aktualny minister zdravotnictva chce(l) presadit, aby sa za lieky proti chripke platilo viac, vraj to kazdy hravo zvladne, hlavne ze ked je 11 mesiacov clovek zdravy, tak zaplati minimalne 60x12=720€ za rok, zo svojho prijmu, toto nestaci na nejaky paralen za 2€ a nejaky sirup a kvapky, co je mozno spolu okolo 10€?? Podla mna by mal mat clovek pravo z tych 60€ aspon cast ziskat na 100%-ne preplatenie liekov, ak za rok potrebuje lieky za max. 72€ (10%), mozno aj dvojnasobok, nedoplacal by nic, ak minie viac, cast by musel doplacat. Radsej povinne prehliadky, tie by usetrili ovela viac penazi ako tie drobne doplatky co musia platit zodpovedni ludia navyse k tym povinnym 60€ za inych, nezodpovednych. A nakoniec ak aj clovek dostane vaznu chorobu, tak musi spravit zbierku, ak chce prezit, alebo ak nechce aby mu zomrelo dieta. Sorry za OT.
MayDaySK
Star
Star

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Ta zmena ako prebieha? Pridem napriklad na pobocku VSZP ze chcem byt vasim klientom a Dovere odovzdam kartu? To neni take lahke tam su nejake pravidla ze len v urcitej dobe sa da prestupit atd. Otazkou este je ci je lepsia Dovera alebo Vseobecna. Raz sa mi stalo ze kvoli dovere som doplacal a vraj pri vseobecnej ze netrebalo by a ako aj vsimam na dverach vseobecnu ma skoro kazdy lekar...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Ak máte záujem, aby vám poistný vzťah v Union zdravotnej poisťovni vznikol od 1.1.2017, je potrebné prihlášku na zmenu zdravotnej poisťovne podať do Union ZP najneskôr do 30.9.2016. V prípade, že prihlášku podáte po 30.9.2016, poistný vzťah v Union zdravotnej poisťovni vznikne až 1.1.2018.
podobne aj pre iné poisťovne

Ktorá je lepšia ti povie tvoj lekár a zubár, spýtaj sa ich na poplatky
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

mozu pacienta niektorej poistovne uprednostnit / odlozit ak caka napriklad na operaciu?
su dake nevyhody, ak by starsi clovek prestupil z VZP do napr. unionu?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Uprednostnit ho mozu v tom, ze maju urcity limit na osetrenie, napriklad u VZP to je 9000 eur mesacne a v Unione 4000 eur mesacne, ale ak pride k tomu lekarovi 200 pacientov poistenych vo VZP a osetrenie stoji 600 eur, tak sa nezmesti do limitu a musi niektorych pacientov posunut. A ked ma od Unionu limit len 4000, ale maju menej poistencov a teda statisticky pride menej pacientov, napriklad len 50, tak sa pri cene osetrenia 600 eur zmesti do limitu a este ma aj rezervu. Takto mi to dako vysvetlival jeden lekar, ale to bolo pred rokmi, mozno aj 10 rokov dozadu. Predpokladam ale, ze princip a sposob tychto limitov sa nemenil.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Ja som prestupoval od Všeobecnej do Unionu kvôli zubárke, lenže mne to navrhla ona sama, nie niekto na ulici. Nemusí to tak byť, preto sa najprv poraď so zubárom/zubárkou.
MayDaySK
Star
Star

Ja som ostal v dôvere a dobre som spravil, lebo bola doba keď som uvažoval prejsť do všeobecnej že predsa tá je najkomerčnejšia teda najdostupnejšia ale ako boli tie kauzy, čo to rozkradli a straty a všeličo sa mi nechcelo veriť že aj vo veľkej štátnej poisťovni také dovolia. Práve zase dôvera je na tom ekonimicky dobre, nikde som s tým nemal problém, všade ma s tým zoberú, a ten svet zdravia čo to zastrešuje vykupuje zadĺžené nemocnice a prerába ich na pekné moderné... Takže dôvera má u mňa dôveru.
kutya
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa kutya »

Viete niekto poradit s prechdoom do inej positovne, ci sa oplati ? Mam vseobecnu a rozmyslam nad Unionom kvoli prispevku na dentalnu hygienu. Na co by som mal davat pozor alebo co si overit ? Da sa najst aj niekde na internete ze ktorych lekarov ma poistovna zazmluvnena ?
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Rovnako premýšľam o prechode do Unionu / Dôvery. Momentálne mám VŠZP a nikdy som nemal žiaden problém, ale láka ma ten príspevok 100€ na dentálnu hygienu, nakoľko chodím pravidelne a stojí ma to nemalé peniaze...
Máte tu niekto Union, nebol nikde problém?
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Mám Union. Prechádzal som dávnejšie kvôli nižším poplatkom u mojej zubárky. Nemal som nikdy problém.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Uz aj Dovera dava prispevok na dentalnu hygienu, ale pre novych len 2x25€, pre vernych - poistenych viac ako rok je to 4x25€, divny postup, motivuje len zostat, nie prejst z inej poistovne.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Áno, všimol som si to. U dôvery ma zase láka ta všade vychvaľovaná aplikácia.
Skúsim to asi v Unione a uvidím...
MayDaySK
Star
Star

Ja som u dôvery od jej vzniku a nikdy nebol žiadny problém. Dobre hospodária, dávajú pozor na peniaze stačí dĺžiť čo i len euro a už sa ozvú, kým vo všeobecnej majú večne bordel, v správach len zlé veci na nich počujem stále. Nemocnicu aj polikliniku vlastní svet zdravia za ktorou je rovnaký majiteľ ako za dôverou takže kvázy jedna firma.

A ešte robia v lete vyúčtovanie, každý rok mi vracajú lóve a nie malé. Majú aplikáciu? No idem app store kuknúť...
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Dakujeme za tuto osvetu :lol:

Inak v appke sa da pozriet, kolko poistovna "plati" vsebecnemu, sanitkam atd. z vasich platieb, u mna je to len par euro z toho co tam skutocne odvadzam :roll:
Napísať odpoveď