Prosim ťa a načo to vlastne potrebuješ ? čo cheš tým vlastne dosiahnuť ? nieje lepšie mať stranku v UTF a tak sa bude krasne zobrazovat každému ako ma ?
skontroluj si na tej uloženej stranke, či tam nemas BOOM a ak hej tak ho odstran možno pomôže
Osobne by som to najprv skúsil uložiť ako utf-8. Pozri si na nete ako sa to v tvojom editore robí, keďže si nenapísal v čom to píšeš. Bom (nie boom) určite nemusíš odstraňovať, lebo ak tam je, znamená to že to nemáš v unicode ale už v utf.
audiotrack napísal:Osobne by som to najprv skúsil uložiť ako utf-8. Pozri si na nete ako sa to v tvojom editore robí, keďže si nenapísal v čom to píšeš. Bom (nie boom) určite nemusíš odstraňovať, lebo ak tam je, znamená to že to nemáš v unicode ale už v utf.
to je len preklep .. ale stale neviem kôli čomu to chce dat do ASCII
lebo to porovnáva s get parametrom, a cez get sa text neprenáša v utf-8. Tým pádom chce porovnať utf8 výrazy s tým čo mu prišlo, no to je v unicode. Ak by ho len vypisoval, tak by mu nevadilo že tam budú niektoré znaky nahradené htmlentitami. Problém to môže byť pri jeho porovnávaní s iným reťazcom ktorý obsahuje diakritiku. Ak to chce posielať ako utf8, musí do formulára pridať accept-charset="UTF-8" čo však nefunguje v IE alebo druhou možnosťou je uložiť formulár (a teda celý html súbor) ako utf8. To je práve riešenie ktoré sa mi zdá lepšie ako konvertovať tie utf8 reťazce na niečo iné
alebo odstanit diakritiku zo zaslaných retazcov a tak nasledne upravený retazec porovnavat a vyhladavat... sice najde viacej možnosti zrejme ale je to tiež jeden z postupov
diakritika je ale v slovenčine dosť dôležitá, lebo ak ju odstrániš, nemusíš nájsť to čo hladáš. Príkladom by mohlo byť slovo "zastavka" z ktorého nevieš či sme chceli slovo zástavka (vlajka) alebo zastávka (autobusová). Takýchto príkladov by sa dalo nájsť vela. Čiže ako riešenie by som to nepovažoval
ja vlastne chcem aby ked zadam do vyhladavania slovo bez diaktitiky prehladalo aj slova s diakritikou...skusal som to ces replace ale ked som zapisal aby mi nahradzovalo slova s diakritikou na bezdiaktitiky a tak hladalo aj tieto, tak mi ich vypisalo ......super aaaale bez diakritiky...a to nechcem...ja potrebujem prekodit iba ten hladany retazec nie stranku...zadam aby mi vyhladalo slovo sialeny a ono mi vyhodi ako vysledok slovo šialený aj slova s diakritikou prehladalo (ktore v kode bude mat priradeny nejaky obsah) pretoze slovo sialeny v slovencine neexistuje....neexistuje nieco take ako napr pred search vlozit replace 'áäčďéěëíňóöřšťúůüýžÁÄČĎÉĚËÍŇÓÖŘŠŤÚŮÜÝŽ', 'aacdeeeinoorstuuuyzAACDEEEINOORSTUUUYZ' a potom za nim replace spet tak ake boli na zaciatku ??
tak si vytvor funkcia ktora bude hmm "indexovat" data v DB priklad:
v db mas riadok
1. šialený .....
ten si ulož to nejakého pola a slovo ktore porovnavas pomocou mojej funkcie co som ti hore napisal uloz bez diakrityky:
$indexovany['1'] = $hodnota_z_DB_Bez_Diakri;
toto spravis pre celu DB a potom uz len ti stači zobrat tvoje slovo ktore si zadal ,odstranit aj z neho diakrit. a prejst takto vytvorene pole v nejakom cykle a porovnavat ho či sa nenajde nejaká zhoda a ak ano tak si zoberieš index zhodneho pola a pomocou nej si vytiahnut z DB požadovanu hodnotu