Mam taky zavaznejsi problem.Nainstaloval som si partition magic na vistu a vykazovali mi nekompatibilitu systemu tak som skusil cez nejake chybne hlasenia opravit problem ale neslo to tak som obnovil systeam a restartoval pc.A disk D kde bol nainstalovany program zmizol proste otvorim tento pocitac a nie je tam
Zmizla mi particia D disku
Zmizla mi particia D disku
DObry den!
Mam taky zavaznejsi problem.Nainstaloval som si partition magic na vistu a vykazovali mi nekompatibilitu systemu tak som skusil cez nejake chybne hlasenia opravit problem ale neslo to tak som obnovil systeam a restartoval pc.A disk D kde bol nainstalovany program zmizol proste otvorim tento pocitac a nie je tam
.mal som tam vela dat vobec som nemyslel ze sa take nieco moze stat
. je to hrozne
neviete ako to mam vratit dal som sprauv pocitaca a je tam miesto 102,4 GB ale nema nazov ani nic.proste mi pise aby som nastavil cestu k partici alebo tak nieco.Je moznost ako obnovim data z disku ? prosim help
nejde to musim proste nieco obnovit konzolu pre spravu disku , cez ubuntu live CD viem pozriet tu particiu a su tam aj vsetky veci ale vo windovse neviem pozriet ani ju nezobrazuje v tento pocitac ale cez tu spravu vidim to miesno ale da sa len naformatovat asik abo musim obnovit tu konzolu a ked obnovim tak ajtak nic
neviem jak dalej skuste mi poradit
dakujem
dakujem
Skús program testdisk. Ale aby si nič nepokazil ešte viac, musíš vedieť čo robíš (takže by bolo asi lepšie, keby si ten disk zveril niekomu skúsenejšiemu). Alebo môžeš skúsiť nejaké programy pre Windows (už sa tu o podobnom probléme písalo viac krát, takže si správnu tému nájdi).
Takže jednu takú tému so pre teba našiel: http://www.hojko.com/zmazana-particia-t71145.html
Takže jednu takú tému so pre teba našiel: http://www.hojko.com/zmazana-particia-t71145.html
Co som tak za poslednych 15 minut si precital na googli, tak v pripade poskodenej partition table bol odporucani Gpart : http://www.stud.uni-hannover.de/user/76201/gpart/ Je len pre linux, freebsd ale kedze live cd linuxu mas, tak by nemal byt problem. Osobne som to neskusal, ked tak nahod do googla Gpart obnova particie a precitaj si par clankov a dokumentaciu k programu, alebo daky help.
otvaral som cez gpart v kubuntu cez live a nenaslo sa mi nic ani mi neotvorilo zoznam particii ze nejaka chyba ale ked tam system a pocitac tak tam ten disk normalne je.Inac pozeral som cez prikazovy riadok ze DISKPART list volume a nebol tam ten disk ale cez jeden recovery programek som pozrel a bol tam ale nemal pridelenu hodnotu volume napr. E: D: ... nemal tam nic len tri bodky.Niekde som sa docital vraj to len windovs prepisa MBR neviete mi pomoct ako to mam prepisat naspat ?