Čaute, máte s tým skúsenosti?
Je potrebné vypracovať dve predajno-kúpne zmluvy alebo existuje aj zmluva o výmene?
Chcem to spraviť tak, že budú 2 p.-k. zmluvy, ceny auta budú v normálnej výške a ja mu na drevo "neoficiálne" dám doplatok. Samozrejme, že príjmový doklad si vypíšeme obaja na sumu áut a ďalej sa to bude riešiť len ako ja som kúpil jeho, on moje za hotové.
Zmluva - výmena auta + doplatok z mojej strany
Re: Zmluva - výmena auta + doplatok z mojej strany
Spravte to tak, ako by ste si obaja kupovali auto. 2 zmluvy, ziadnu vymenu nerieste. Ty jemu predas auto za /priklad/ €5000 a on tebe za €7000. Ty das jemu €7000 a on tebe €5000. Aj na papieri majte tieto sumy. Proste ako keby prebehli 2 odlisne navzajom nesuvisiace obchody.
Podpisujte zmluvy naraz a nech su rovnake. Cize nic nedavat pomimo "na drevo", co nebude v zmluve. Aby v pripade, ze on od zmluvy odstupi, aby si nebol ukrateny o to, co si mu vysolil na drevo.
Podpisujte zmluvy naraz a nech su rovnake. Cize nic nedavat pomimo "na drevo", co nebude v zmluve. Aby v pripade, ze on od zmluvy odstupi, aby si nebol ukrateny o to, co si mu vysolil na drevo.