Známeho problémy

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Známeho problémy

Príspevok od používateľa beardie »

Blastbit napísal: 08 júl 2021, 14:24On sám nepojde na byt neni tak samostatní
preco by nemohol byvat na nejakom zdielanom?
oprat si snad vie a povysavat ho naucia

z druhej strany - mat magora na zdielanom byte, tak by som asi nadseny nebol
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Ale kdeže oprať si nevie, skrátka nemože sa moc namahať hlavne kvoli očiam-vysoký očný tlak, často chodí na jeho meranie,vysávať vie.
Síce oprať sa dá aj tak, že prádlo potom hodí na prenostný sušiak a pohoda, to sa dá naučiť. Neni taká priebojná povaha, že si povie odchádzam kašlem na vás rodičia idem do podnájmu s niekym. Tiez som zvedavý postupom casu ako sa to sním vyvinie.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Tak keď nechce odísť z rodičovského bytu, tak mu nezostáva nič iné ako nechať po sebe ziapať alebo sa s rodičmi dennodenne hádať ako zmyslov zbavený. Ale potom nemá právo sa na to sťažovať, keďže je to jeho slobodné rozhodnutie, ktoré neplánuje a nechce zmeniť.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Blastbit napísal: 08 júl 2021, 14:24...On sám nepojde na byt neni tak samostatní...
Tak nech začne, lebo včera bolo neskoro a skysne tam do 50-ky, kým nezačne bývať sám, ale nie nadobudnutou nehnuteľnosťou, ale dedením. Ak nie je v 26-ke schopný spraviť si nejaké jedlo, nákup a hodiť veci do práčky, tak ho nebude chcieť ani žiadna žena, zostane večne u rodičov, tí ho budú mať (100% pochopiteľne) plné zuby a takto dookola. A za 9 rokov sem napíšeš bez progressu ako Terepin vo svojej začarovanej téme.

// EDIT: Som si neprečítal posledné 3 posty lebo som si myslel že predošlá strana bola posledná. Na toto mi nedá reagovať:
Blastbit napísal: 08 júl 2021, 14:31 Ale kdeže oprať si nevie, skrátka nemože sa moc namahať hlavne kvoli očiam-vysoký očný tlak,
To si musíš robiť pi*u kámo. Toto nemôžeš myslieť vážne... Fu.
beardie
Redeemer
Redeemer

ak moze chodit, moze si aj oprat
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Zial nie nevie prať, variť to bož nie, neviem ci si párky vie dať urobiť. To je jedna vec ze možno je neschopný alebo moc rozmaznaný.
Sak ja som čakal, že kebyže sem on napíše tak ho sprdnete ako nič, ale aj dosť oprávnene, ja som mu to hovoril že ani moje nazory sa mu nebudu páčiť. Zivot je taký musí rátať stým že raz bez rodicov ostane a co potom, ked ako bolo správne napísané uz včera bolo neskoro.
beardie
Redeemer
Redeemer

mobil ma? lebo ovladat pracku je jednoduchsie, staci rozdelit podla farieb a ak to nie je moc spinave, tak vsetko na 30/40
staci si precitat manual, citat snad vie
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak áno jasné mobil má, čítať vie ale je bojazlivý, zakriknutí s takými ludmi je ťažko, casto sa urazia. Este horšie ako Terepin.
beardie
Redeemer
Redeemer

pozri, ovladanie pracky je az ten posledny problem, ktory by mal riesit

optimalne by pre neho bolo najst si nejaku normalnu pracu a odstahovat sa, to mu musis vysvetlit
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

On sa odstahuje ked bude mat prácu a že s mamou odídu na iný byt od tatka,dovtedy bude trpieť ich výlevy.
beardie
Redeemer
Redeemer

osamostatnit sa uplne, nie len od 1 rodica
Hensym
VIP
VIP

Keby chcel tak má prácu do týždňa. Nechce.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Uplne ideálne od oboch suhlasím, oni su blázni, chore decko maju a horšie ako k cudziemu sa voči nemu správaju.
Uvidím čo poriešia ak vobec niečo, ale už aj on sám musí vidieť, že sa mu čoraz menej k tomu vyjadrujem alebo zmenim temu.
Ked si predstavím človeka neviem ako sa volá je šéf nejakej nadácie a je mentálne postihnutý a jazdí na bicykli do kopcov má hlboký moj rešpekt aj uctu. On čo má problem s mozgom aj s pohybom a toto zvládne fakt klobuk dole, kto chce hladá sposoby.
Hensym
VIP
VIP

Stále tu píšeš o nejakom chorom človeku, že "rodičia majú choré decko" a vyznieva to tak, ako keby si ten tvoj kamarát 3x denne pichal infúzie a kontroloval cukor, bol na barliach/vozíku, mal zakrpatenú končatinu, chodil na chemo, bol nútený brať lieky, ktoré ho robia doslova nespôsobilým existovať, a podobne. Lenže najväžnejšia diagnóza je, že má zvýšený očný tlak. Operovali mu semenníky - má teraz kvôli tomu nejakú preukázateľnú diagnózu? Nemôže chodiť? Občas kokce - to nie je choroba. Má "sociálnu fóbiu", lebo sedí doma v komfortnej zóne a nič s tým nerobí (na 90% to nie je choroba, ale hypochondria) a narodil sa s pupočnou šnúrou okolo krku (skús sa spýtať pôrodnej sestry, koľko detí sa tak týždenne rodí).

Ak by naňho rodičia ziapali 5 hodín denne, tak sa úprimne nečudujem. Ak je otec alkoholik, a mama neurotička - tak to mi je samozrejme ľúto, ale toto vyhováranie sa na všetko a na všetkých je patetické.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Tiež sa dá z toho nazoru čo to zobrať. Veru su ludia co maju ovela horšie ochorenia, unho je najväčší problem vysoký očný tlak, ale hej dá sa robiť taká práca v ktorej sa nebude namahať. Sak mu vravim rob asistenta a potom si najdi cosi iné keby nahodou. Ak je aj problem s niečim sak može sa obratiť na pomoc iných. Kvoli semennikom nemá ziadnu diagnozu, len že nemoze dvihať tazké veci aby pruh este nedostal.
Chodiť može, a kokce sporadicky u ludí ktorých pozná, no pri cudzích ovela viac kokce, čiže tiež si myslím, že je to len tým, že ich nepozná. Ale ani mna nepoznal a koktal a teraz ovela menej. On je asi moc vystresovaný, taký bojko no.
Aj tí jeho fotrovci by mohli byt k nemu zhovievavejší, tatko je alkoholik snád 30 rokov, kamošova mamka naivná si myslela ze ho zmení.
Nezmenila ho, tiež ju len ponizuje, ona má v práci roboty vyšše hlavy a starostí a z toho je neurotická- plač aj nervy zároveň.
To že su panovačný je dalšia vec ze mu dávaju ulohy rozkazom, nariadeniami atd. Potom dám vedieť ako to dopadlo za pár mesiacov.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

pochopitelne ze mu davaju ulohy nariadeniami a rozkazmi, pretoze je naozaj nezvycajne aby 26rocny clovek nevedel si uvarit ani zakladne jedla, nevedel si oprat, nevedel poriadne komunikovat s ludmi, nebol schopny sa nikde zamestnat. Snazia sa ho tlacit do cinnosti, lebo ak on sam rezignuje, tak sa nic nove nenauci,nikam nepohne. Chapem ze ten vnutroocny tlak moze mat naozaj velky a musi sa setrit, ale uz je otazka nanho samotneho, ci nema priestor sa posuvat niekde dalej, ci robi vsetko preto aby sa rozvijal hoc aj iba po malych krocikoch.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Tlačia...? ZLE.
"osamostatnit sa uplne, nie len od 1 rodica" - správne.
No ak nemá motiváciu, alebo "nemá na to" - problém.
Hensym
VIP
VIP

Čo je zlé na tlačení 26 ročného muža, aby začal vôbec uvažovať o práci, sebestačnosti, bývaní? Ak sa nemá k činu, netlačí ho do toho sebavedomie a kamaráti, tak áno - mali by aj rodičia. Na druhej strane teraz tlačiť je neskoro, pretože tento stav určite z veľkej časti oni zapríčinili výchovou.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Už som to s ním vzdal, človek mu veci slušne vysvetlí, aj som čerpal z vašich nazorov a urazený ostal.
Nemá zaujem niečo so sebou nejako robiť, len sa vyspovedať,vyplakať ale reálne nepotrebuje radu a niečo meniť.
Asi rád trpí, čiže jeho osobné veci pre moj čas už nebudem riešiť, ešte ma aj počastoval nadávkami, osobnými útokmi.
Možno aj tí jeho rodičia nech sú nanho akýkolvek prípadne aj iný ludia, možno aj oprávnene zrejme, lebo život niesu len záluby, občas je to obracanie sa. Ak sa mám s ním ešte o niečom baviť, tak fakt len nejaké neutrálne témy kde nehrozí konflikt.
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

No neviem, podľa mňa tým, ako sa k nemu rodičia správajú, v ňom zabili sebadôveru. Tým, že sa ho snažia toľko riadiť, má asi pocit, že je sám neschopný a to už duplom žiadna sebadôvera vo vlastné schopnosti.
A čím viac naňho všetci tlačia, o to viac v ňom vyvolávajú nepríjemné pocity o vlastnej nemohúcnosti a neschopnosti.
Ja ho nepoznám, tak len píšem na základe napísaného. A to si myslím, že by mal začať malými vecami, kde začne objavovať, čoho všetkého je schopný. A fakt to môžu byť drobnosti. Veď život nie je o veľkých veciach, ale o schopnostiach. Aj keby na začiatok sám seba pochválil za to, ako dobre umyl riad, ako povysával, ako sa zvládol s cudzím človekom porozprávať na ulici. A s každým novým zvládnutým zážitkom, sa bude v ňom zvyšovať viera v samého seba. A keby sa aj niečo potom nepodarí, tak si povie, ok. Skúsim to teda inak. Ale stále som to ja hodnotný človek, ktorý sa učí a o tom je život.
Ako ja chápem, že medzi mužmi nie je možno toľko empatie či súcitu, navyše máme v rodine kopec detí, tak ja mám možno trochu empatickejší a podporujúcejší prístup, snahu o pochopenie pocitov a viac trpezlivosti než by mali chlapi. A teda vidím to takto.

A síce áno, je už dospelý. Ale to, čo nedostal v detstve mu chýba (vybudovaná viera v seba), a potom sa to už ťažšie buduje a človek sa to musí naučiť dávam sebe sám (tú pochvalu, povzbudenie, prijatie).. lenže to mu musí najprv niekto ukázať, ako sa to robí.
Napísať odpoveď