Znamemu "odislo" USB

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
DENNY
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Znamemu "odislo" USB

Príspevok od používateľa DENNY »

Ahojte, znamemu "odislo" USB s dost dolezitymi udajmi (ano viem, mal si spravit zalohu aj niekam inam, ale mne to nehovorte :) ) a prosil ma, ci mu neviem nejako pomoct ziskat tie data spat.

Co sa vlastne stalo? No vysvetlenie som dostal takto - "Isiel som si nahadzat veci z mailov na USB aby som to nasledne mohol premietnut v praci cez projektor, no pocitac mi USB neprijal, vobec ho nerozpoznal ani nic podobne. Prve co ma napadlo, bolo restartovat pocitac. Po restarte opat to iste, akoby som to USB ani nezapojil do portu. Vystriedal som vsetky USB porty, ktore mam v bedni, ale ani jeden nereagoval. Nasledne som obehal dalsie tri notebooky v domacnosti a tie ho tiez neidentifikovali"

Bol by som Vam vdacny ak by ste napisali nejaky sposob ako ziskat tie data spät bez navstevy servisu, neviem preco, ale nechce to davat do servisu...

Dakujem (e) :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Znamemu "odislo" USB

Príspevok od používateľa hojko »

A co cakas, ze v servise spravia??? USB kluc je sama elektronika, ma to vlastne usporiadanie, resp. organizaciu pamate, pouziva vlastnu konfiguraciu... Data su ulozene v pamatovom cipe, ak odisiel prave ten, tak smola. Ak odisla elektronika, teda riadici cip, tak sa to obnovit da. Ak ta zaujima cena, tak to lacne nie je. V pripade poskodenia cipu, ktory to cele riadi, tak taky 16GB USB kluc sa dokaze vysplhat na 100-200 eur.

Obavam sa, ze tu ti asi nikto s tymto nepomoze, to treba zverit akurat tak firme, ktora sa vyslovene specializuje na obnovu dat. Jedine co ti viem poradit je, ze ci nenastala vola konektora, ktory sa zasuva do USB portu, treba teda otvorit usb a pozriet uchytenie konektoru o dosku (plosak) usb kluca.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Re: Znamemu "odislo" USB

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

No myslím si, že ten USB kľúč môžeš rovno zahodiť do smetného koša. Pred rokmi som v Datarte zakúpil USB HAMA FleshPen NIZZA 8GB a po necelých dvoch týždňoch prestal reagovať. Respektíve, PC ho identifikoval, ale nedalo sa absolútne nič spraviť. Ani otvoriť, ani formátovať, proste nič. USB som dal na reklamáciu a dostal som ďalšie rovnaké USB. Po cca dvoch týždňoch veľmi podobná chyba. Tentokrát už PC vôbec nevedel, že som do USB portu nejaké zariadenie dal.
Napísať odpoveď