Znefunkčniť bankomatovú kartu
Znefunkčniť bankomatovú kartu
Čaute mám taký problém s kreditkou od tatrabanky. Pred polrokom mi ju menili a dali mi nový pin a nedávno nechápem ako sa mi ju podarilo zablokovať (5 krát nesprávny pin). Ale magická tatrabanka má za odblokovanie poplatok 5€, čiže chcel by som to spraviť tak že tú kartu znefunkčním aby ju bankomat nemohol ani načítať. A potom by mi vymenili novú kartu zadarmo. Ako je to trápnych 5€ ale bankám nedám ani o cent naviac ako je možné... Má niekto nejaký nápad ako by som ju zničil? Nie fyzicky ale ten čip nejako znefunkčniť. Zatiaľ som ju dal do mrazničky 
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Znefunkčniť bankomatovú kartu
skús silný magnet, ale možno by stačilo tvrdenie že nejde. Mne tiež nešla karta (ale naozaj mi nešla, v troch rôznych bankomatoch som skúšal, väčšinou mi ju bankomat zobral tak na 5-6 pokus). Prišiel som do banky, povedal že nejde a on zadal do systému žiadosť o vydanie novej karty. Čakal som asi týždeň, takže som bol týždeň bez karty lebo tú čo mi nešla som mu musel dať a na mieste ju rozstrihal. Ale vôbec si nešiel preverovať do bankomatu či terminálu či fakt nejde
ak ju máš ale zablokovanú, tak oni to v systéme vidia a novú kartu ti asi nevydajú. Prípadne vydajú ak bude táto zničená ale tomu poplatku za odblokovanie sa asi nevyhneš.
ak ju máš ale zablokovanú, tak oni to v systéme vidia a novú kartu ti asi nevydajú. Prípadne vydajú ak bude táto zničená ale tomu poplatku za odblokovanie sa asi nevyhneš.
-
anyway
Light Star
Mal podobny problem, tiez som nechcel platit za novu kartu. Typek v banke mi odporucil (mal som VISU), ze nech zaziadam Maestro, a dovod nech udam, ze VISU mi nechcu pri (lubovolnej) zahranicnej platbe akceptovat. Fungovalo.
anyway to je super nápad, akurát pridali na paypal nedávno možnosť platiť maestro kartou 
Jj ten silný magnet som počul, ale taký neviem zohnať. Kks toto sú problémy.
Jj ten silný magnet som počul, ale taký neviem zohnať. Kks toto sú problémy.
-
audiotrack
VIP
takže si mal dve karty? Neplatí sa tam zase poplatok za vydanie druhej (prípadne embosovanej) karty?
-
anyway
Light Star
Nic som neplatil ale povodnu kartu som musel odovzdat.
audiotrack to som myslel tak že tú visu ktorou platím paypal by som využil namiesto maestro karty keďže donedávna ju paypal nepovoľoval. Anyway nechám ju v tej mrazničke na víkend
a v pondelok pôjdem s tvojou verziou.
Ale ešte rozmýšľam že čo im poviem ak budú vidieť v systéme že mám kartu zablokovanú?
Ale ešte rozmýšľam že čo im poviem ak budú vidieť v systéme že mám kartu zablokovanú?
-
audiotrack
VIP
že si 5 krát zadal zlý pin, a potom si ju dal na víkend do mrazničky
-
Michaelo
Hardcore addict
Čo ja viem, tak po zadaní nesprávneho PINu 5x ti bankomat kartu spolkne (otcovi ju tak spolklo).
A magnet nemusí byť extrémne silný, ale ak máš prístup k neodymovému magnetu, pár krát ním prejdi nad tým prúžkom v zadu, a nemala by fungovať
A magnet nemusí byť extrémne silný, ale ak máš prístup k neodymovému magnetu, pár krát ním prejdi nad tým prúžkom v zadu, a nemala by fungovať
-
audiotrack
VIP
tak asi ten pin nedával v bankomate, ale na POS terminály v predajni. Alebo do tej čítačky čo má tatrabanka namiesto grid karty
co ja viem, podla mna sa tej pokute tak ci tak nevyhnes, ani pri vymene visy za maestro, skus to vyskusat a napis ako si obstal, ak to vyjde tak je to zaujimavy sposob ako to obist
-
uplink
VIP
Element - mne osobne by ten čas nestál za tých 5 eur a je jedno či ich zaplatím banke, alebo na predražených potravinách, či za auto a poistky, alebo na DPHčke, sociálke a zdravotke. Štát/podnikatelia Ťa vždy niekde okradnú, treba to len vedieť dávkovať, aby si nevyschol ako komár bez krvi.
A ak ju chceš zničiť, tak elektromagnet je ideálne riešenie.
A ak ju chceš zničiť, tak elektromagnet je ideálne riešenie.
ale stale ide o to, ze oni v systeme maju uz teraz ze je zablokovana, ide len o to, ci ti to budu uctovat pri vymene, opytaj sa na infolinke aby si zbytocne nestracal cas so znicenim karty..
-
Michaelo
Hardcore addict
Kontrolovat to nemusia, no ak ich na to upozorni, tak je jasne ze si zaplati 
-
audiotrack
VIP
bude sranda keď tých 5€ bude musieť zaplatiť, lebo vidia že je zablokovaná. A keď ju odblokujú a nepôjde, tak ešte zaplatí pokutu za zničenie karty 
Vymenia ti kartu a ty zase zadas zly pin, lebo si ho nepamatas...
-
audiotrack
VIP
s výmenou karty dostane aj nový pin
To nemusi byt vzdy pravda, mam uz asi 4. kartu a stale uz 10 rokov rovnaky pin
-
Michaelo
Hardcore addict
Mam rovnaku skusenost ako beardie. Teraz mam druhu kartu (prva bola MasterCard a druha je Visa electron) a stale mam rovnaky PIN.
ja mam v VUB narok na 2 karty v ramci uctu ..... moznosa da aj v tatra vybavit sesterska karta.... skutocne ti stoji 5€ za taku namahu ????
inac pin sa da zmenit cez internet banking(ked si nepamatas ...) ale to ti kartu uz neodblokuje....
inac pin sa da zmenit cez internet banking(ked si nepamatas ...) ale to ti kartu uz neodblokuje....