Znizenie hlucnosti PC

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa enter00 »

dost som riesil hlucnost pc, kedze ho mam ako HTPC pod telkou a hluk je teda nezelany...
dopracoval som to na pasivne chladenie grafiky,procaku. v celom PC su teraz dva 12cm vetraky gelove loziska(teda nie gulickove) a to je vsetko.
jeden v zdroji a druhy fuka vzduch na procak/grafiku a zaroven cez windtunel chladi disky.
hlucnost cca 35 db, teda pokial sa nesustredis na pc nepocut ho.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

atlox: Pasivak na 7900GT??? No skusim nieco najst, ale bojim sa, aby to vobec utiahlo, kedze dost hreje.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

jaj prepac hojko, pisal som o mojej karte(6600gt), ta sa da chladit pasivne.
u 7mickovej rady by som si nebol isty,ale zase predavaju sa 20db chladice na grafiky, to uz zanikne v hluku ostatnych komponent.
atlox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa atlox »

Koľko si vravel, že ma jadro grafiky teplotu? 63-64°C?? Kamarat, ktoremu som to montoval mal 69-70°C... Nemusíš sa báť, ten pasívny chladič to potiahne...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tak uz ficim na podstatne tichsom PC, na grafike je Zalman VF700 Cu, na procaku je Primecooler, model presne neviem, ale chladi v pohode na nizkych otackach. Chipset mam pasiv, lepsie povedane mam odpojeny malicky Asus ventilator, ktory je dodavany s doskou, divim sa, ze to NF4 zvlada, hoci je taky vrely, ze pri dotyku si popalim prst, no ale ide. Musim tam vsak hodit nejaky maly fan. Coskoro pridam aj foto ako vyzerala montaz...
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

Super pociť pracovať na tichom PC, že jo Hojko? 8) Ja som sa vytešoval jak malý chlapec. Keby chcel niekto foto z mojej montáže, link je v tejto diskusii na spodu http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=61942
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

hezo: Pocujem viacmenej uz len disky, ale to sa da zniest, pretoze sa hlucnost niekolkonasobne stisila. Este kupim chladic na chipset, lebo je dost velky risk mat NF4 bez aktivneho chladenia a to pasivne, ktore tam teraz mam je asi tak, ze je tam 1cm vysoky chladic od Asusu, ktory je odpojeny.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Foto z montaze...
Prílohy
Snímka009.jpg
Snímka009.jpg (97.42 KiB) 1000 zobrazení
Snímka007.jpg
Snímka007.jpg (44.27 KiB) 1000 zobrazení
Snímka005.jpg
Snímka005.jpg (63.45 KiB) 1000 zobrazení
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Obrázok
Obrázok
vyzera to desne, ale je. :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

krija: Vyzerat moze ako chce, hlavne, ze je to tiche a chladi to. Co je to za grafiku???
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

krija presne tuto istu grafiku si dneska bral kolega :) MSI 7900GS? :)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:krija: Vyzerat moze ako chce, hlavne, ze je to tiche a chladi to. Co je to za grafiku???
je to ta o ktorej tu bola reč. 7900GT od MSI.
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=44
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Hmm, ale ved ta karta je uz od predajcu s pasivnym chladenim, tak neviem co tu s tym machrujes :cry: Keby si pocul moj chladic, ktory bol ku karte original, tak by si nevedel, ci sa smiat alebo plakat, pretoze chladenie ziadne a hluk neskutocny.
KoCi
Darca
Darca

no u 8800GTX je chladenie mimoriadne tiche.. az mi je divne jak to je mozne.. ale zase to chladenie nie je ziadna slava.. 73° bez zataze a 85 v zatazi... nuz ale ked to ma mat vykon tak to musi asi zakonite aj piect :D
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hojko, nemachrujem. chceli ste vediet, ci sa dá pasívne uchladit. da sa. nic ine som tym nesledoval. myslís, ze kupovaný pasív, by to neuchladil??? mozno este lepsie. :wink: tu je jeden z tych lepsích:
Obrázok
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

A cena toho chladenia??? Ja som dal za Zalman na grafiku okolo tisicky a myslim, ze to bola dobra kupa. Teraz uz viacmenej pocujem len pracovat disk.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

KoCi napísal:no u 8800GTX je chladenie mimoriadne tiche.. az mi je divne jak to je mozne.. ale zase to chladenie nie je ziadna slava.. 73° bez zataze a 85 v zatazi... nuz ale ked to ma mat vykon tak to musi asi zakonite aj piect :D
nesuhlasim. Moja byvala 7800 GT bola vtedy druha naj [hned po 7800 GTX] ked som ju kupoval a so stockovanym chladenim bola totalne cool [40°/50°max]. Hned na to vysla X1900XTX [aspon do shopov], ktora je sice o dost vykonnejsia, ale nie na tolko aby hriala jak <censored>. Daju sa vyrobit aj chladne a vykonne suciastky do pocitaca, ale treba vrazit trochu viacej lova do vyskumu a dlhsie pockat a nie hrabat sa na trh hr hr hr. K teme, pasivne chladenie na high endove VGAcky je totalna sprostost. Hlavne ked uzivatela tesi ze ma v zatazi "len" 85 stupnov na GPU a 70 na VRAM, alebo daco podobne. "Vyhra" ako sa patri, odhadovana zivotnost vgacky pri plnom vyuziti a pri pozadovanom vykone su tri roky maximalne [alebo aspon "neartefaktovost"].

imho su tri dobre riesenia na tiche chladenie.

a) dobry pasivny chladic s tichym ventilatorcekom [napr. noctua - diqy t0m4s3 su fakt super]
b) dobry aktivny chladic s premyslenym tokom vzduchu a konstrukciou [napr nasavanie vzduchu z bedne zo spodu a vypluvanie vzduchu von z bednicky/popripade do dosky priamo - nie ani tak kvoli teplote, ale kvoli prachu, ten cooler co ma moja byvala VGA [axelero X1 ci ako sa vola] bol totalne "dustless" [bez prachu] ked som ju vybral z pc, samozrejme ze je tichy a to "dustless" by malo zarucit to ze pojde aspon par rockov]
c) watercool [cooling with liquid coolant]
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:A cena toho chladenia??? Ja som dal za Zalman na grafiku okolo tisicky a myslim, ze to bola dobra kupa. Teraz uz viacmenej pocujem len pracovat disk.
cena v Ageme 859,- bez DPH pre koncoveho zakazníka. takze zhruba rovnaka cena ako tvoj cooler.
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=6377671
KoCi
Darca
Darca

uplink ok ok suhlasim aj ja som mal predtym 7800GT .. ale o nej som nepisal, pisal som o 8800GTX tak teraz mi trosku unika pointa reakcie :roll:
culi7
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa culi7 »

cafte...
bude mi static na stisenie a chladenie disku toto:

SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
http://www.tichepc.sk/produkt/Scythe-SQ ... l?ca_id=35

disk mam: SEAGATE 320GB 16MB SATA2

thx
Napísať odpoveď