Referencie na obchod a veci s tym spojene najdete v teme Etotalk - http://www.hojko.com/etotalk-t184155.html
Moje velke podakovanie patri uzivatelovi susko8 (http://www.hojko.com/susko8-u43301.html), ktory bol na colnici v Ziline a stravil tam viac ako hodinu
V baleni krabice bolo vsetko ako bolo slubene eshopom:
2x Bateria
1x EU Charger (s nejakym pridavnym onym..neviem na co to sluzi)
1x Folia
1x Kozenkovy Flip Cover v ciernej farbe
1x Antiradiacna/Antistaticka vec
1x Sluchadla (obyc, nie stuplikove)
1x USB Kabel
+ navody a samotny telefon s klasickym zadnym krytom
Nakolko je tento model 5 palcovy, cakal som, ze mi bude v rukach troosku velky nakolko som doteraz mal najvacsiu S3-ku. Nemylil som sa
Telo telefonu je vyrobene velmi podobnym sposobom ako spominana S4 aspon pocitovo. Tiez ma po okraji "kovovy" ramik. Celkovo je telo na pocit velmi solidne, ovela lepsi pocit z neho mam ako z S3, ale zas nie az taky dobry ako z One alebo One X. Ked som este tu tak spomeniem vyrobcom nalepenu foliu, co celkom potesi hlavne ludi, ktori nechcu mat dalsie opletacky s objednavanim folii a naslednym lepenim.
Je to podla mna velmi dobry napad a gift aj ked ma telefon gorilla glass. Z tohto by si mali vziat priklad vsetci vyrobcovia a ked uz nie vsetkych modelov, tak aspon high-endov.
Zadok telefonu je klasicky. Reproduktor v dolnej casti a fotak v pravo hore - na co si treba zvyknut pokial ste zatial mali fotak umiestneny v strede ako ja. Nic tragicke to vsak nie je.
Ak som na nieco zabudol tak to sem dopisem neskor ked budem pridavat fotky, teraz prejdem k softverovej vybave.
Telefon sa zapol veelmi rychlo bez zbytocnych otazok a milionov nastaveni. Bol hned prepnuty na Slovencinu takze neviem, ci to prednastavili v eshope, alebo ako sa to mohlo stat. Factory reset som neskusal nakolko som nemal zatial dovod.
Pred kupou som si pozeral videa kvoli tomu, aby som videl plynulost telefonu, no nejako som si nevsimol, ze je tam MUI, ktory sa pouziva v Huawei a inych zariadeniach. Ten mi nejako extra nesmakuje tak si ho pomaly pretvaram na vlastny obraz Nova Launcherom a widgetmi. Nad tymto by som sa vsak nepozastavoval, nakolko je to len vec vkusu.
Velkym pozitivom pre custom romkarov je fakt, ze existuje viac ako 30 roznych romiek ktore sa daju flashovat velmi jednoducho. Zatial som vsak nemal tuto potrebu a asi ani nebudem mat. Jedine minus v tomto je, ze na tento model nie je Clockworkmode romka.
Medzi ostatne vyhody predinstalovaneho systemu radim to, ze tam bol predinstalovany Skype a Whatssup a ziadny iny bloatware okrem googlackych appiek. Medzi obrovske minus vsak radim napevno pricapeny google search na vsetky obrazovky. Zbavil som sa ho az novym launcherom. Da sa sice zakazat a zastavit, ale stale tam ostala siva lista, s ktorou sa nedalo pohnut ani za to svatyho.
Tolko k appkam, zatial som neskusal ziadnu novsiu hru nakolko nebolo moc casu takze neviem zhodnotit celkovy vykon a plynulost. Jedine plynulost systemu a prepinanie medzi oknami je bez akehokolvek seknutia ci zavahania.
Telefon som si objednaval hlavne kvoli fhd displayu, 2gb ram a lepsiemu fotaku ako na One X. Po par fotkach mozem povedat, ze fotak je skutocne lepsi. Hlavne pri zlych svetelnych podmienkach nie su fotky zlte ako predtym. Nie som si ale isty, ci su lepsie ako na SGS3 pretoze sa mi zda (a nie len mne, mnoho ludi sa na toto stazovalo), ze intenzita blesku je dost slaba. V porovnani s SGS3 az priam biedna. Fotky exterieru zhodnotim ked nejake spravim
Realnu vydrz baterky tiez zatial neviem velmi dobre posudit, nakolko som s telefonom vela veci neskusal a nedal mu poriadne zabrat. Tento udaj tiez doplnim do par dni.
Celkovo vsak mam z telefonu velmi dobry pocit a urcite nelutujem, ze som dal sancu alternativnemu vyrobcovi pred dalsim main-streamovym. Dnes dokonca Zopo predstavilo prvy 8 jadrovy telefon, takze o buducnost a smerovanie tejto znacky nemam ziaden strach.
Fotky nahodim zajtra, ak mate nejake otazky tak sa kludne pytajte
/foto pridane, ak mate nejaky request na nejaku inu poziciu ako som uppol tak piste