Zosilnovač "do PC"

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
mumak
Novice
Novice

Zosilnovač "do PC"

Príspevok od používateľa mumak »

Zdravím, chcem sa vás opýtať, či by šlo zhotoviť nasledovný zosilnovač.

Použijem nasledovné stavebnice:

http://thorn.inshop.sk/inshop/stavebnice/zosilnovace/[id-015086]-ne-019-stavebnica-koncovy-zosilnovac-stereo-2x15w.html
http://thorn.inshop.sk/inshop/stavebnice/zosilnovace/[id-013429]-ne-025-stavebnica-predzosilnovac-stereo-s-korekciou.html

chcem to prisposobiť do škatule od DVD mechaniky všetko som z nej vybral a prisposobil som ju aj na rozmeny stavebnic aj chladičov.

chcem tam dať ešte budiky ako ukazovatele intenzity audio signalu... ako indikatory... (ako na starých páskových magnetakoch napriklad)

napajat to chcem z PC zdroja konektor tam bude samicka na molex kabel zop zdroja na napajanie.
ako vstup tam pojde priamo z konektora na doske (zo zvukovky) a vystupy vyvediem do PCI slotov niekde na ten volny plech. To vsetko prisposobim.

Nejde mi o kvalitu ani nic podobne.. viem ze TDA 2030 ako aj ine lacne IO zosilovacou su smejdy.... nemam zaujem to pouzivat na kvalitne pocuvanie hudby tak sa zdrzte poznamok ze som ja neviem co ze kupujem taky lacny smejd...

Ide prave o to ze je to lacny smejd.. potrebujem to na matueitu.. a nechcem za to ani za kvalitne trafo vyhadzovat prachy zbytocne.. a nechcem mat klasicky zosilovac do siete ako ma kazdy.... ide tu o napad a hlavne o ten dizajn ako to prisposobim aby to aspon ako tak sustalo a nestalo ma to vela euro..

myslite ze to pojde? ani to napajanie nebude problem? :?: :?:
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Zosilnovač "do PC"

Príspevok od používateľa jarda.j »

TDA 2030 niesú žiadne šmejdy a myšlenka je snadno realizovateľná. Keď sa na to cítiš, tak prečo nie? Aj tie merače vybudenia z MGF sa nájdu, aj celkom nové. Robil som ďaleko náročnejšie veci, toto je drobná chuťovka. :)

Azda toto?
NE 019 Stavebnica koncový zosilňovač stereo 2x15W
NS 201 Stavebnica predzosilňovač hifi korekčný
mumak
Novice
Novice

viem viem, čiže sa do toho môžem pustiť... a tie merače nevieš zohnať?

no proste akúkolvek stavebnicu predzosilovaca s kokekciami aspon volume/vysky/basy
hlavne male rozmery
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Sranda, mám tie celkom nové, tuším dva typy
mumak
Novice
Novice

myslíš stavebnice?
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Nie, ty meráky z MGF, a 3 typy. Odscanujem a priložím.
Jeden je dvojitý s ručkami oproti sebe, čierné pozadie s červenými ručkami ciachovaný od -20 do +3 dB rozmerovo 8 x 3 cm, druhý je sólo asi do B5 4 x 2 cm /2 ks/ a tretí typ je tuším do A3 - kulatý priemer 2 cm /2 ks/

Nejaký stereo koncák továrenský by sa azda našel tiež, musím sa pozrieť. PZ neviem, musím sa pozrieť.
Prílohy
souč mgf-gramo..jpg
Napísať odpoveď