Zosilovač BD DT 990 Pro

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
jepeto
Amateur
Amateur

Zosilovač BD DT 990 Pro

Príspevok od používateľa jepeto »

Zdravím, kúpil som si nedávno bezdrôtové slúchadla, primárne používane na filmy/hry/muziku. Problem je že nehrajú pre mňa dostačujúco, preto som sa rozhodol pre výmenu za iné a to konkrétne BD DT 990 Pro 250 Ohm, počul som sa ne skvele referencie a sú HI-FI takže bomba, ale problem je zo zosilovačom, ak sa teda nemýlim, keďže tieto slúchadla ho potrebujú ak som správne pochopil (som laik v tomto), a preto si chcem nechať poradiť nejaký rozumný zosilovač ku týmto slúchadlám nech hrajú ako sa patrí + k tomu mám aj domáce kino, link dám nižšie. Videl som tu podobné témy ale väčšina bola pred x rokmi založená, tak či není niečo lepšie poprípade nefungovali linky. Chcel by som vedieť či neexistuje zosilnovač ktorý bý mal 2x OUTPUT ideal 1. na sluchadla 2. (Digital) aby dokázali hrať slúchadla a aj domáce kino naraz cez tento zosilovač. Poprípade mi môžte niekto vysvetliť či tento zosilovač môže vôbec ísť k domácemu kinu, keďže myslím si že to už v sebe má zabudovaný zosilovač. A ako posledná vec ak existuje taký zosilovač na slúchadla a aj domáce kino bude tam aj nejaký rozdiel v kvalite zvuku u toho domáceho kina ? Pre príklad zosilovač je HI-FI tak potom zvuk z domace kina bude čistejši resp. kvalitenjší, keďže to je môj zámer prečo chcem už rovno zosilnovač aj na domáce kino, keďže aktuálne je napojené na základnú dosku digitalnou pripojkou.
A vôbec či sa dokážem zmestiť do sumy 70€ za zosilovač, keďže čo som čítal tak na Slovensku kvalitný za rozumný peniaz je ťažko. :-D

Poprípade čo hovoríte na tento zosilovač ten som našiel v podobnej téme pred pár rokmi na fore: https://www.aliexpress.com/item/32259251491.html
Domáce kino parametre: https://www.manualslib.com/manual/35319 ... =45#manual

Vďaka za každú radu, keďže v týchto veciach sa moc nevyznám, budem rad za každé info čo poskytnete. :roll:
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Zosilovač BD DT 990 Pro

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Tahat zvuk z toho dacu do kina digitalne, nema z hladiska kvality zvuku ziaden vyznam. Tam nebude vo zvuku oproti PC ziaden rozdiel. Rozdiel bude iba pri analogovom pripojeni. Uz je potom otazka ci to bude vobec pocutelny rozdiel.

Pri tak nizkom rozpocte nic rozumnejsie ako FX Audio X6 nevymyslis. Akurat uz existuje novsia verzia MkII.
https://www.audiophonics.fr/fr/dac-avec ... 14549.html
jepeto
Amateur
Amateur

Kvalita pri tom analogom by nebola z dôvodu slabého zosilovača ? alebo preto že domáce kino ani nedokáže mať v podstate kvalitnejší zvuk ? A ohľadom toho zosilovača čo bol poslaný vyššie bude s tymi sluchadlami hrať ako maju, či mam ešte radšej investovať pár eur do niečoho kvalitnejšieho, keďže nie som Dj ani nič, takže malinký rozdiel v kvalite ja nepocítim, ale zas nech hrajú ako majú.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Kino ma vlastny zosilovač. Tam ide o DAC, nie o zosilovač.
jepeto
Amateur
Amateur

Okej, ale chcel by som vedieť či sa to vôbec na moje domáce kino oplatí, či je to dobrá investícia z ktorej budem pocuť rozdiel, keďže to kino už má svoje roky. A s tym zosilovačom na sluchadla beriem že je okej a môžem ho objednať.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Sluchadlam to pomoze urcite. Ci to pomoze kinu ti nezarucim, kazdopadne dac v tom X6 je rozhodne podstatne lepsi ako v kine. Takze by to pomoct mohlo aj kinu.
Ale jedine ak to pripojis analogovo, nie optikou. Vtedy nebude zmena ziadna.
jepeto
Amateur
Amateur

Vďaka, zosilovač som objednal tak uvidíme.
jepeto
Amateur
Amateur

Chcem sa ešte spýtať či treba dokúpovať k zapojeniu zosilovača nejaký špecialný usb alebo stačí klasický a to iste aj pri domácom kine pri analogovom kábli. Keďže som pozeral káble ktoré potrebujem na zapojenie, a zo stránky ktorej som objednal zosilovač není ani USB na prepojenie zosilovača z PC ani na prepojenie domaceho zo zosilovačom v balení. Kukal som na stránke muziker tieto káble a moja otázka znie či potrebujem káble HI-FI alebo stačia klasické za pár eur, keďže ta cena mi príde trošku prestrelená, k tomu ja potrebujem analogovy kabel min 3 metre.
Tu je Hi-Fi USB: https://www.muziker.sk/hi-fi-usb-kable? ... rice%20asc
A tu HiFi Analog: https://www.muziker.sk/hi-fi-audio-kable
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

HIFI USB kábel je totálny nezmysel (odrb) a HIFI Analog kábel v 99% prípadov tiež.
No neznalí ľudia naletia.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pokial ide o usb kabel, tam je to v podstate jedno.
U analogu to az tak jedno nie je, obzvlast ak to ma byt kabel dlhy.
Tam to chce kvalitne koncovky a tienenie.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Mám prepoj DAC - zosilňovač v podstate najlacnejšími káblikmi.
Nejakých 8-9 metrov. Súbežne s inými káblami vrátane 230V.
NIKDY žiadny šum, brum, lupanec - nikdy. Áno, audiokábel nesmie mať riedke tienenie.
Kto chce, nech si kúpi aj najdrahšie. Hoci pre dobrý pocit a podporu výrobcu. No vždy je možnosť vyskúšať a riešiť až potom, ak sa prejaví nejaký problém.
jepeto
Amateur
Amateur

Vďaka, asi to spravím tak že kúpim teda klasicky USB nejaký lacný a ten analogový kúpim niečo medzi, ale skôr ma zaujima ako nájdem niečo take priemerné, keďže ako bolo spomenuté dôležitosť je kvalitná koncovka a tienenie, ale čo som kukal alzu aj muziker s kadial by som to chcel potenciálne kupit aj rovno zo sluchadlami nič take neni, žiadna špecifikácia.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tam sa staci drzat overenych znaciek, napr. nejaky Audioquest, Roland atd. Alebo nieco s Neutrik konektormi, nie uplne najlacnejsie, a malo by to byt fajn.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Mám konkrétne tieto a žiaden problém:
https://www.nay.sk/hama-122275-audio-ka ... nch-1-10-m
A to mám kvalitné trojpásmové (nekomerčné) reprosústavy, ktoré "nemilosrdne" odhalia každú chybičku vo zvuku.
No ako som už napísal - pre dobrý pocit a pekný pohľad na ne - kľudne aj mnohonásobne drahšie :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nie je to len o pocite a estetike. To ze ty nemas problem je ok, ale neznamena ze nemoze mat niekto iny. To zalezi na X faktoroch. Aky elektrosmog mas v miestnosti, ake zariadenia, ako umiestnene atd. atd.
Preto je vzdy lepsie nebrat to najlacnejsie.
jepeto
Amateur
Amateur

Pozeram akurat na muzikeri z uvedenych kablov maju akurát Roland a aj to bohužial všetko male dlžky po zistení že nestačí 4,5m ale potrebujem až 5m neviem čo spraviť, či počkať a kúpiť inokedy alebo kúpiť tento https://www.muziker.sk/soundking-brr003-6m . A mimochodom ako som pozeral tie USB B aky je rozdiel medzi USB B Male a USB B ? Ktorý kúpiť na prepojenie pc zo zosilovacom ? Lebo ja v tom rozdiel nevidím ale možno mi len niečo uniká.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Moze byt aj Soundkiing. Vymenis keby bol nejaky problem.
A usb kludne toto: https://www.muziker.sk/soundking-bs015-5m
jepeto
Amateur
Amateur

Slúchadka došli, s tým že čakám na zosilňovač, a dočítal som sa zaujimavú vec, trošku som googlil a zistil som že moja matičná má v sebe zabudovaný amp až do 300 ohms (obrazok a stranka nižšie). Pre test som skusil zapojiť sluchadla do dolného PC (staršieho) a slúchadla tam teda hrali zretelne potichšie . Moja otazka znie, mam očakávať ešte nejakú zmenu od toho zosilnovača čo dojde, či mi bude zbytočný.
Stránka: https://www.pctekreviews.com/Reviews/AS ... AMING.aspx
Obrazok: https://i.imgur.com/VBisyof.png
Ryan Giggs
VIP
VIP

To ze ma nieco niekde "nalepku" 300 ohmov, neznamena absolutne nic. Nehovori to nic o vykone a uz vobec nic o kvalite. Je to obycajny, tuctovy Realtek.
Tu nejde o to co, ako hlasno hra, to nema s kvalitou nic spolocne Ten dac bude hrat samozrejme lepsie.
jepeto
Amateur
Amateur

Okej, ozvem sa ked dojde amp.

Autoeditácia príspevku po 1 deň 22 hod 14 min 56 sek:
Tak zosilnovač došiel včera a pravda, zvuk je aj tak lepší z toho zosilňovača ako z PC, no po 1 dni som už našiel 2 chybičky alebo skôr divné veci na ktore sa chcem spýtať. Prvou je že zosilnovač mam na 95% volume a upravujem si zvuk vo Windowse, a za ten 1 deň sa mi stálo 4-5x že mi začalo chrapčať veľmi nepríjemne v sluchadlách keďže som mal práve tie zapojené, chrapčanie nebolo vkuse, ale iba keď niečo hralo napríklad pesnička alebo tak, po pauznuti prestalo a po spusteni znova začalo, skusal som odpojiť sluchadla a na domacom kine robilo to iste takže viem na 100% povedať že to je v zosilovači chyba. Po vypati zapati zosilnovača to prestalo ale potom zase napriklad o 1-2h spravilo to isté, je to vadny kus ? A druha vec je že ked zosilnovac dam na 95% a windows na 100% a sluchadla nad 80%+ tak ako keby nestihaju, proste citit že tie basy už chrapčia trošku a čim viac dam volume tym viac je zvuk horší. V čom je tu problem a je to normálne ?
Napísať odpoveď