Zvuk pri 2000+ otáčkach
Zvuk pri 2000+ otáčkach
ahojte,
pri cca 2000 otáčkach počujem zvláštny zvuk, nejaké cukanie, alebo ako by som to pomenoval. Dole v linku si to môžete vypočuť.
V zimných mesiacoch to počuť výraznejšie a hlasnejšie ako v letných keď je teplo.
Diagnostika neukázala nič.
Kamoš mi povedal že to bude pravdepodobne nejaký tranzistor v riadiacej jednotke motora, ale nie som si tým istý..
Neviete kde by mohol byť problém?
BMW E90 318i / 2009 /
pri cca 2000 otáčkach počujem zvláštny zvuk, nejaké cukanie, alebo ako by som to pomenoval. Dole v linku si to môžete vypočuť.
V zimných mesiacoch to počuť výraznejšie a hlasnejšie ako v letných keď je teplo.
Diagnostika neukázala nič.
Kamoš mi povedal že to bude pravdepodobne nejaký tranzistor v riadiacej jednotke motora, ale nie som si tým istý..
Neviete kde by mohol byť problém?
BMW E90 318i / 2009 /
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Zvuk pri 2000+ otáčkach
Skôr na niektorom automobilovom fóre konkrétnej značky by mohli vedieť. Vo fóre autobazar(eu) je špičkový odborník pán Milan Hlavatý.
áno, písal som aj na bmw fórum ale tak možno sa nájde aj tu niekto kto s tým má skúsenosť
ale vďaka, skúsim aj ten autobazar
ale vďaka, skúsim aj ten autobazar
-
starysomar
Hardcore addict
Moze klepat niektory (uvolneny) vstrek, byt vymackane dvihatka ventilov - dufat ze to nerobi puzdro ojnicneho "loziska", pripadne moze drncat nieco ine, nesuvisiace priamo s motorom.
Olej menis vcas, predpisany? "Interval" je maximalny za idealnych podmienok, dobre je menit po 10-12000...
Olej menis vcas, predpisany? "Interval" je maximalny za idealnych podmienok, dobre je menit po 10-12000...
ono to robilo už predchádzajúcemu majiteľovi, len to veľmi neriešil lebo to nebolo až tak poučuť a nikto mu nevedel povedať čo to môže spôsobovať, no časom sa zintenzívňuje ten zvuk.
pravdepodobne to bude tá riadiaca jednotka, len som nemyslel že môže sposobovať taký zvuk.
pravdepodobne to bude tá riadiaca jednotka, len som nemyslel že môže sposobovať taký zvuk.
-
starysomar
Hardcore addict
Nezdá sa mi to pravdepodobné - čím by to robila?
tiež sa mi to nezdá, no že vraj tranzistor alebo nejaká elektronika v nej môže mať taký zvuk ak je chybná
No ak je chybný tranzistor,tak je chybný a obvod nefunguje.Tranzistor je ticho ,keď je dobrý a ticho je aj vtedy ,keď je chybný.
Nie som autičkár ale podľa zvuku, by som tipoval ,že je niečo opotrebované a tak vibruje.
Nie som autičkár ale podľa zvuku, by som tipoval ,že je niečo opotrebované a tak vibruje.
-
starysomar
Hardcore addict
Tranzistor nepocut.
neviem, na inom fóre mi napísali že to môže byť tranzistor resp. nejaká elektonika
ak by to bola mechanická časť tak by ten zvuk malo počuť stále rovnako, ale ako som písal, ak je chladnejšie tak je to počuť viac a keď je teplo tak menej
ak by to bola mechanická časť tak by ten zvuk malo počuť stále rovnako, ale ako som písal, ak je chladnejšie tak je to počuť viac a keď je teplo tak menej
-
starysomar
Hardcore addict
V živote som nepočul aby tranzistor vydával akýkoľvek zvuk - bol som rádioamatér a som elektrotechnik.
Iná vec - súčiastky okolo, napríklad niektorá cievka, relé no zvuk motora by to zrejme prekryl.
To je "mechanický zvuk" a popravde sa mi moc nepáči.
Iná vec - súčiastky okolo, napríklad niektorá cievka, relé no zvuk motora by to zrejme prekryl.
To je "mechanický zvuk" a popravde sa mi moc nepáči.
tak tak, to nieco kovove cinka o nieco ine kovove... a to ze to casom cen zvuk zosilnuje tiez nie je uplne dobre asi, lebo ak by to bolo nieco uvolnene tak sa to casom obrusi a zvuk bude slabnut...
to ze frekvencia cinkania rastie s otackami tiez napoveda ze to bude nieco v motore a nie pumpa alebo alternator alebo nieco podobne.
(to je teda moj velmi amatersky nazor)
to ze frekvencia cinkania rastie s otackami tiez napoveda ze to bude nieco v motore a nie pumpa alebo alternator alebo nieco podobne.
(to je teda moj velmi amatersky nazor)
Eventuálne aj kondenzátor môže vydávať zvuk, ale tranzistor fakt nie..
a nejaké relé by to nemohlo byť ?
-
starysomar
Hardcore addict
Podľa zvuku a len v určitom rozsahu to evokuje rezonanciu niečoho s väčšou, než "prevádzkovou" vôľou.