Zvyknete ešte pozerať rozprávky?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Zvyknete ešte pozerať rozprávky?

Príspevok od používateľa brm »

A ešte som vyššie zabudol spomenúť.. kresleného Asterixa si tiež stále veľmi rád pozriem - ale opäť to nie je typická čistokrvná rozprávka pre deti, podľa mňa.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Hensym, suhlasim s ropmanom, ze render nejak zavratne ten rozpocet nezvysi, aj ked vidiet to zvysenie bude. Ked si to vezmes, tak znova vyuzivas podstatnu cast prace, modelovanie, animacia..
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

ropman napísal:
preco by sa mal zvysit rozpocet renderom? sak dnesne pc hry su graficky zlozitejsie ako animaky a to je real time rendering na stroji do 1000 €...
Dnesne hry su urcite neni graficky zlozitejsie ako animak. Staci sa pozriet na nejake animovane postavy, vlasy atd.. Este sme daleko od toho aby realtime grafika vyzerala tak isto.

Napriklad Big Hero 6 - (199 Million Core Hours). The render farm used on this production was able to produce 1.1 Million core hours a day.

Tym 3D sa to asi moc nepredrazi, jedine sa trochu predlzi asi rendering. A nemyslim is, ze by to bolo treba znovu modelovat, nwm presne kolko su od seba kamery pri 3D, ale je to asi par cm.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Hry nie sú ani z ďaleka tak graficky náročné ako filmy, a ešte sakra dlho nebudú. Animované filmy nie sú ani z ĎALEKA renderované real time.

Napríklad Big Hero 6 potreboval pre renderovanie 55 000 Intel Xeon serverov pre vyrenderovanie filmu. Spotrebovaných bolo 199 miliónov hodín (pre všetky jadrá dokopy). Priemerný čas pre vyrenderovanie JEDNÉHO snímku pre moderné animované filmy je 10-20 hodín (+ postprodukcia), a priemerný 90 minútový film má 130 000 takýchto snímkov.

Ak by chceli celý film v poctivom 3D za rovnaký čas, potrebovali by logicky dvojnásobne väčšie server farmu. Je mi jasné, že tie farmy sú prenajaté, ale cena jedného takého servera je reálne okolo 5k. To je o 275 miliónov, ak by si to mali kupovať. Keďže celý rozpočet bol pod 200, tak je mi jasné, že si to prenajímajú za nízku cenu (respektíve to tie štúdia už vlastnia), ale sú to proste reálne servery, ktoré toľko stáli. A to nepočítam úpravu kamier a animácie a ďalšie dni práce.

Moja pointa je, že ja proste neverím, že tie filmy sú reálne 3D. Každý film má zopár scén, ktoré sú vyslovene určené pre 3D okuliare, takýchto je zopár, a hlavne v animáčoch. Podľa mňa sú poctivo robené iba tieto, ostatné nie. Lebo si myslím, že je lacnejšie natočiť normálny film 3D kamerou, ako robiť poctivý 3D animáč. (Viem, tie kamery sú väčšie, drahšie, ale aj tak)

Fakt si myslíš, že sa pri 3D animáče nepredražia? :)
// pascal ma predbehol (resp. nevšimol som si že téma už má aj druhú stranu)
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Rozpravky? Hej, pre dospelych - Simpsonovci :D
a este Oggy and the Cockroaches :) na tom sa vzdy dobre zabavim ake je to pritiahnute za vlasy.
Napísať odpoveď