A/T alebo M/T ?
Jednoznacne manual, pripadne sekvencku na zavod, je to dobra vec. Neviem si predstavit, ze by mi to tak lenivo radilo ako na Avensise, kde som posledne zazil automat. Nebolo to zle, ale spomalovalo to poriadne, radilo este dost nizko a trvalo to ovela dlhsie ako ked ja zaradim u mna (shortshift robi svoje
)
Automat by som bral iba v podobe sekvencneho radenia(s odozvou aku ma Enzo
) ale nie, bez sekvencneho to musi byt strasna nuda. Klasicky manual je v pohode, sekvencne radenie je komfort...
PS: este si rypnem do Americanov: v spravach bola informacia ze po vypadkoch prudu v USA zaznamenali velke problemy hlavne na svetelnych krizovatkach, pretoze vodici nepoznaju poriadne predpisy...
nic v zlom ale pripada mi to ze oni soferuju iba ako nejake programy: tu mas auto s automatom, iba krut volantom a chod kde je zelena
to je dan za pohodlie, u nas nie su peniaze na svetelne krizovatky tak kazdy musi poznat zakladne pravidla prednosti v jazde 
PS: este si rypnem do Americanov: v spravach bola informacia ze po vypadkoch prudu v USA zaznamenali velke problemy hlavne na svetelnych krizovatkach, pretoze vodici nepoznaju poriadne predpisy...
nic v zlom ale pripada mi to ze oni soferuju iba ako nejake programy: tu mas auto s automatom, iba krut volantom a chod kde je zelena
Cela automaticka prevodivka je absolutny nezmysel!!! Je to vynalez, ktory si vymysleli prekysnuti, nenazrati, obezni a lenivi amici, lebo sa im nechcelo "makat" s riadiacou pakou!!! Radsej budu sedet v aute, ako cesto vo vandli a slapat na dva pedale, ako deti na biku
Jednoznacne manual! Ked riadim svoj svet, chcem riadit aj svoje auto...
Krom toho je to paradicka!!! 
-
MisguidedAngel
Star
-
will.i.am
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Je to zaujimave jazdit s automatikou. Ja som sa vozil na Fiate Stilo Abrath - sportova verzia s autom, prev. No ked si prepnete na manual, na volante mate tlacidla na prehadzovanie rychlosti podobne ako vo formule. Bolo to uzasne
No manual je manual. Neviem si predstavit, zeby som len isiel a isiel... Prehadzovanie rychlosti ma svoje "caro"...
A k tej autoskole - kto je sikovny nema problem so spojkou
(kazdemu to obcas zdochne, ale aj "mistr tesar se nekdy utne"
)
No manual je manual. Neviem si predstavit, zeby som len isiel a isiel... Prehadzovanie rychlosti ma svoje "caro"...
A k tej autoskole - kto je sikovny nema problem so spojkou
(kazdemu to obcas zdochne, ale aj "mistr tesar se nekdy utne"
Presne tak, radenie ma svoje caro a sekvencne je o nieco sportovejsie ako normalna paka. K tej spojke: da sa to velmi rychlo naucit, len treba pochopit ako funguje a po par krizovatkach to ide samowill.i.am napísal:Je to zaujimave jazdit s automatikou. Ja som sa vozil na Fiate Stilo Abrath - sportova verzia s autom, prev. No ked si prepnete na manual, na volante mate tlacidla na prehadzovanie rychlosti podobne ako vo formule. Bolo to uzasne![]()
A k tej autoskole - kto je sikovny nema problem so spojkou![]()
(kazdemu to obcas zdochne, ale aj "mistr tesar se nekdy utne")
-
jin
VIP
Hovoris, lebo nemas vodicak... prepokladam ze si nikdy neviedol auto s manualkou, alebo viedol a bolo to na teba moc zlozite?? Alebo si skratka lenivy, nesportovo zalozeny typ. Ale asi si este nikdy nepocitil tu slast, ked si pekne podradis, alebo ked vytocis motor na 4000X otaciek a pustis spojku...H5ck2r napísal:POdla mna je dobra automaticka sice ja nemam vodicak ale lespia je automaticka
-
H5ck2r
Star
Sporotvo som zallozeny ja hram ladovy hokej a manualku ma moj foter....jin153 napísal:Hovoris, lebo nemas vodicak... prepokladam ze si nikdy neviedol auto s manualkou, alebo viedol a bolo to na teba moc zlozite?? Alebo si skratka lenivy, nesportovo zalozeny typ. Ale asi si este nikdy nepocitil tu slast, ked si pekne podradis, alebo ked vytocis motor na 4000X otaciek a pustis spojku...
-
jin
VIP
Nooo... jednoduchsia hej. Ale s nou si tak nevychutnas radost z jazdy a pocit kontaktu s autom. Jedina auto, co by som ako-tak uznaval, je automatika v chevy corvette Stingray V8 1975. To ked zaradis D a zoslapnes plynana podlahu, tak ta to stoci na pravu stranu a vtlaci ta do sedadla!H5ck2r napísal:Este nie to som neodhalil este si chvilu musim pockat..Ale mne sa zdala ta automaticka jednoduchsia alebo to sa iba zda?
-
Sniper-SVK
Expert
AUTOMATICKA - nemas takmer ziadny zazitok z jazdy a zbytocne ti to spaluje viac benzinu,ale to zalezi,ze ci chces lahsie ovladanie auta
s MANUALNOU riadia len machri a tych je fakt vela
asi aj viac ako ti,ktori jazdia na automatickej...Ja napr. v PC hrach hram vzdy s MANUALNU,viac si to vychutnam...vodicak este sice nemam,ale ked budem mat,budem jazdit jak blazon 
-
Kibo
Hardcore addict
uz teraz sa tesime! dalsi vrah odchovany na undergrounde na nasich cestach. teraz si to neber zle, ale snad z toho vyrasties... (nepotrebujeme vidiet driftovat dalsi supercar a potom pozerat ako ho zoskrabuju z lampy)Sniper-SVK napísal:Ja napr. v PC hrach hram vzdy s MANUALNU,viac si to vychutnam...vodicak este sice nemam,ale ked budem mat,budem jazdit jak blazon
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
... uff podla nazvu temy som sa zlakol, ze to bude o rozhodovani medzi offroadovymi pneumatikami All Terrain a Mud terrain
...
k teme: ... jedine MANUAL, pri jazde autom sa nemas nudit ... sprosti amici nejazdia s manualom preto, aby si mohli pri jazde honit .. a najhorsia kombinacia je automat pod volantom a troma sedadlami vpredu, vedla teba nalepeny nejaky curino ... ved to ani soferovat nemozes, nemas ani priestor aby si tocil volantom
...
k teme: ... jedine MANUAL, pri jazde autom sa nemas nudit ... sprosti amici nejazdia s manualom preto, aby si mohli pri jazde honit .. a najhorsia kombinacia je automat pod volantom a troma sedadlami vpredu, vedla teba nalepeny nejaky curino ... ved to ani soferovat nemozes, nemas ani priestor aby si tocil volantom
-
DanielJackson
Light Expert
Zatiaľ si hovorím zlatý dobrý manuál..
(hlavne keď vidím tie automatiky v amerických filmoch).. ale netvrdím, že ak sadnem do auta s kvalitnou a modernou automatickou prevodovkou (možno MB S600, BMW 7er - v podstate tam sa myslím ani manuál nedodáva), že si ju nezamilujem.. 
..a ešte americké filmy.. nenávidím radenie pod volantom (myslím, že aj wartburg také mal) + 3 sedadlá vpredu.. (ako už bolo spomínané).. pokiaľ sa nieto čoho chytíť/o niečo sa oprieť na stredovej konzole auta.. to nie je auto.
..a ešte americké filmy.. nenávidím radenie pod volantom (myslím, že aj wartburg také mal) + 3 sedadlá vpredu.. (ako už bolo spomínané).. pokiaľ sa nieto čoho chytíť/o niečo sa oprieť na stredovej konzole auta.. to nie je auto.