A/T alebo M/T ?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Jazdili ste uz s autom, ktore malo automaticku prevodovku?

ano
52
39%
nie
83
61%

Celkom hlasov: 135

Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Retsko napísal:Heh tak ja mam Skodofku 125L a najma v zime je to parada... Kedze to ma zadny nahon, lietas na tej ceste ako pingpongova lopticka, ale ked ten smyk dokazes kontrolovat a nasledne vyuzit, je to pekny adrenalinovy sport...

Btv. Les, asi myslel to, ze na S 120 sa naucis podradovat v zatacke aj pri brzdeni (lebo tie brzdy... mno...), koordinovat smyk, kedze to nejde velmi rychlo, nemas s cim machrovat, naucis sa davat pozor a aj byt ohladuplny, kedze vzhladom k odpichu a zrychleniu si nemozes dovolit sebecky sa niekam strcit ako vidly do hnoja... atd...
nieco taketo som mal na mysli. ak sa naucis jazdit na zigulaku kde nie je servo, nejdu brzdy, spojka a rychlost zaradis asi tak, ze zatrasiem a uvidime co tam spadne a nezabijes sa pri tom, tak budes vediet jazdit na vsetkom. moja uplne prva jazda bola s fotrom na spominanej 120 s letnymi gumami na snehu. dost tvrde zaciatky, ale som za ne vdacny. zatial vsetko co mi dali do ruky som v pohode odsoferoval, ci uz 120, favorita, alfu, VW, osobak, mikrobus, velku dodavku, limuzinu, terenak,...
ten kamarat ak by sa ucil jazdit na niecom starsom, viac by si vazil nove, mozno by sa do starych zamiloval ako ja, no nevravim, ze by nejazdil tak ako jazdi, ale stale si stojim za tym, ze stare auto je najlepsia skola. ja som mohol kupit mladsie, silnejsie a spolahlivejsie auto, ale rozhodol som sa pre favorita. nie pre financie, ale pre lasku k starsim autam. kopa ludi si teraz zacala kupovat rapidy a podobne stare auta, lebo zistuju ich hodnotu, a ziadna automatika, klima ani servo tam nie je...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Les ani sekvencne radenie sa nevyrovna manualu, jednoducho neuzijes si pracu so spojkou...
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

t0m4s3 napísal:Les ani sekvencne radenie sa nevyrovna manualu, jednoducho neuzijes si pracu so spojkou...
Nemusim si uzivat... :) Mam radsej luxus, ani jedno auto som este nemal s manualnou prev. V Amerike ich karoserie napr. Yugo, pouzivame na klietky pre zvierata. Yugo pre zajacikov a Volgu pre baranov. :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

u nas sa yugo pouziva ako nakupny vozik do tesca spolu s ticom a matizom a volgu ako buldozer :lol:
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

dnes som prisiel na to, preco su v amerike skoro len automaty. aby frajerom na krizovatkach neskapal motor, keby nahodou zle zaradili a na prechode by cakala cajocka... :hehe:
Les
King
King

Kibo napísal:dnes som prisiel na to, preco su v amerike skoro len automaty. aby frajerom na krizovatkach neskapal motor, keby nahodou zle zaradili a na prechode by cakala cajocka... :hehe:
Zaujimavy napad :) Ale stale neviem, koli comu Europania maju vacsinu aut s manualnu prevodovku. Hadam ten litrik-dva nieje az taky dolezity...
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa quasimoto »

Les napísal:Zaujimavy napad :) Ale stale neviem, koli comu Europania maju vacsinu aut s manualnu prevodovku. Hadam ten litrik-dva nieje az taky dolezity...
nemyslim ze v sucasnosti ide o spotrebu, teraz je ten rozdiel u modernych automatov uz naozaj maly. Skor ide o celkovo ine podmienky jazdenia v Europe a USA, tu sa jazdi ovela dynamickejsie, tu ovela viac zakrut a z toho vyplyvaju odlisnosti EU a US aut
Les
King
King

quasimoto napísal:nemyslim ze v sucasnosti ide o spotrebu, teraz je ten rozdiel u modernych automatov uz naozaj maly. Skor ide o celkovo ine podmienky jazdenia v Europe a USA, tu sa jazdi ovela dynamickejsie, tu ovela viac zakrut a z toho vyplyvaju odlisnosti EU a US aut
To suhlasim, tu sa jazdi velmi agresivne. Ked som sem prisiel a vedel, som ze budem potrebovat auto, tak som sa bal jazdit... Nastastie som este havariu nesposobil, len do mna narazili... To som tu uz pisal.
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: A/T alebo M/T ?

Príspevok od používateľa fuCKYou »

Les napísal:Na hlasovaciu anketu mozem jednoznacne odpovedat ANO. S manualnou prevodovkou neviem radit, lebo vodicsky preukaz som si spravil uz v USA. A zvykol som ........... to bolo s parkovanim, ale nejak som uz zaparkoval na to sa uz nepamatam. Prva jazda bola za mnou a mal som uplne neopisatelny skvely pocit :smt023

Toto je presne nas prvy Bonneville ale nas bol v ciernej farbe.

Kód: Vybrať všetko

http://www.amerikanskebiler.no/66pontiac.htm
hh to je najnavstevovanejsia norska stranka o americkych aut, najdete tam aj odkazy na tuning a aj ine veci tak aj ked neviete norsky tak popozrajte vsetko
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa quasimoto »

Les napísal:To suhlasim, tu sa jazdi velmi agresivne. Ked som sem prisiel a vedel, som ze budem potrebovat auto, tak som sa bal jazdit... Nastastie som este havariu nesposobil, len do mna narazili... To som tu uz pisal.
nemyslel som priamo agresivitu (aj ked aj ta je tu asi vacsia), ale dynamiku jazdenia, teda rychlost, a je to dane aj hustotou aut a cestnou sietou. Okrem ineho je tu castejsia potreba vyuzit max vykon auta, co je s manualom ovela rychlejsie. Predsa len kym by sa nejaka napr 1.4 s automatom spamatala ze ma podradit, tak uz na predbiehanie aj mozes zabudbut, u vykonnych aut je to ine, tam ten vykon je
Les
King
King

quasimoto napísal:nemyslel som priamo agresivitu (aj ked aj ta je tu asi vacsia), ale dynamiku jazdenia, teda rychlost, a je to dane aj hustotou aut a cestnou sietou. Okrem ineho je tu castejsia potreba vyuzit max vykon auta, co je s manualom ovela rychlejsie. Predsa len kym by sa nejaka napr 1.4 s automatom spamatala ze ma podradit, tak uz na predbiehanie aj mozes zabudbut, u vykonnych aut je to ine, tam ten vykon je
A co povedzme sekvencne radenie? Ja ho mam na oboch autach, niekedy to vyuzijem. Spojka tam chvalabohu nieje a vsetko ide rychlo, nemam absolutne ziadne vyhrady.
Nymphested
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Nymphested »

poloautomat je supr :P
Les
King
King

Bol som presvedceny, ze ti, ktori jazdili uz na aute s A/T bude max. 10. :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Jazdil som na AT (bmw 318d) no bola to dost nuda :smt015
Manualu sa nic nevyrovna... A ta praca so spojkou...jedna basen.
Ked mate manuala tak to je podla mna ovela vacsie spojenie s autom aj cestou. Ked nieco urobite zle, tak vas hned na to upozorni. Ale automat sa prisposobi jazde. :? A ked si este pri automate zapnete tempomat tak to len sedite za volantom jak taki panaci... v noci zaruceny sposob ako dostat mikrospanok
:smt068 :smt071 automat
:smt048 :smt056 :smt057 manual!!!
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

jazdil som a vzhladom na moju pracu a nutnost velmi casteho telefonovania a toho ze sa z 90% pohybujem po meste, ine auto ako s automatom si nekupim...
nie nadarmo ma vacsina mercedesov a inych luxusnych aut automat :)
dnesne automaty su uz tak kvalitne ze radia tak optimalne ze clovek nema sancu trafit tak dobre otacky ako elektornika...

ich nevyhodu vidim v tom ze ked sa to pokaka, A/T vyjde v takom volve v50 cca na 170tis aj s robotu... a to je ina supa...
takze tak...
btw, teraz mam manual, ale ked budem velky urcite AT :smt023
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Jednoznacne manual, pripadne sekvencku na zavod, je to dobra vec. Neviem si predstavit, ze by mi to tak lenivo radilo ako na Avensise, kde som posledne zazil automat. Nebolo to zle, ale spomalovalo to poriadne, radilo este dost nizko a trvalo to ovela dlhsie ako ked ja zaradim u mna (shortshift robi svoje :) )
S@ndman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa S@ndman »

S automatom si to neviem predstavit,prosto manual je manual,nie je nad bohovske podradenie a podlahovka pri prebiehani 8)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Automat by som bral iba v podobe sekvencneho radenia(s odozvou aku ma Enzo :lol: ) ale nie, bez sekvencneho to musi byt strasna nuda. Klasicky manual je v pohode, sekvencne radenie je komfort...
PS: este si rypnem do Americanov: v spravach bola informacia ze po vypadkoch prudu v USA zaznamenali velke problemy hlavne na svetelnych krizovatkach, pretoze vodici nepoznaju poriadne predpisy...
nic v zlom ale pripada mi to ze oni soferuju iba ako nejake programy: tu mas auto s automatom, iba krut volantom a chod kde je zelena :lol: to je dan za pohodlie, u nas nie su peniaze na svetelne krizovatky tak kazdy musi poznat zakladne pravidla prednosti v jazde :D
bond35
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bond35 »

Nejazdil som s automatickou prevodoukov, ale chcel by som si to aspon raz vyskusat.
Ale podla mna ten spravny zazitok je to s manuálnou prevedoukov, lebo tam si o tom rozhodujes sam.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Cela automaticka prevodivka je absolutny nezmysel!!! Je to vynalez, ktory si vymysleli prekysnuti, nenazrati, obezni a lenivi amici, lebo sa im nechcelo "makat" s riadiacou pakou!!! Radsej budu sedet v aute, ako cesto vo vandli a slapat na dva pedale, ako deti na biku :D Jednoznacne manual! Ked riadim svoj svet, chcem riadit aj svoje auto... 8) Krom toho je to paradicka!!! :)
Napísať odpoveď