ja ked hram wowko v okne mam graficky procesor 86 stupnov a prostredie 52 zda sa mi to vela neviem hdd procesor a mb su v poriadku ... dako sa nehreju volmo da sa povedat ze len malo
NO podla mna to nezalezi na chode PC ako dlho ide . Teplota ma byt stale rovnaka bez ohladu na to ako dlho ide PC . Je lepsie si kupit poriadne chladice pretoze nepriatelom elektroniky je samozrejme teplo .
"Cela teplota pc by sa mala pohybovat od 30-35 C ." ?? no zalezi od kvality chladenia a skrine. Ja take teploty urcite nemam kedze len grafika sa pecie takmer do 90°C v zatazi.
nepriatelom elektroniky je teplo ?
je nieco pravdy na tom, ze ked su nejake casti napriklad aj na CPU, VGA zahriate tak pracuju lepsie ? nejake polovodice ci co to
a teploty medzi 30-35°C nedosiahnes bez vodneho chladenia.. pri zatazi mozno ani s tym..
cawte mam dotaz: ake by som mal mat priblizne otacky cpu fan pri Intel Celeron 2,40GHz?? mam asi tak 3029RPm a teplotu cu stale nad 50C takze asi mi to moc nechladi a stale to mrzne.. prosim pomoc
50°C @ 3000rpm je naozaj trochu veľa. Skús dať chladič z procesora dolu, riadne ho vyčisti od prachu, dôkladne odstráň starú teplovodivú pastu z procesora aj z chladiča, nanes novú a nanovo riadne primontuj celý chladič.
noo chladic som vycistil aj pastu som uz dal novu a stale to ukazuje aj v biose aj v evereste teploti ako su 53,54 a 56 pri otackach 3068rpm. uvidim ako to pojde dalej ale asi to bude chciet vykonejsi fan a vacsi chladic... co uz
no ja napriklad na druhom kompe mam psiv hd 2600 v zatazi mala pretaktovana este 59C a ked som nanho slahol na ten pasiv z ahluze 120mm ventilator tak teplota klesla v zatazi na 45C a v kludu 39
zaujimave je ze som si kupil slot so senzormi na teploti ( taka mala pi*ovina) a ukazuje my to aj na tom aj v biose aj v evereste 53C a v low zatazi 45C. asi ten ventilator lepsi pomohol
//autoeditácia príspevku ( 12 May 2009, 13:18 )
v tichzo letnych tepliych mesiacoch mi bohuzial neostava nic ine ako nehat pc bednu uuuplne osdelkovanu.. vtedy mam v zatazi 45C. ale ked ho zatvorim hned mam ze 53 az 56C