Aka ma byt optimalna teplota CPU, MB, HDD?
Aka ma byt optimalna teplota CPU, MB, HDD?
Chcem sa opytat, aka ma byt optimalna teplota procesora, maticnej dosky, a harddisku.
Ja mam: P-D820 - Teplota po 12stich hodinach zapnutia: 50°C (ojedinele 60°C)
MB: Intel DG956SS - Teplota po 12stich hodinach zapnutia: 44°C (ojedinele 50°C)
HDD: WD 80GB - teplota cca 30°C
Meral som to cez Everest 3.50.761
Chcem sa opytat, nieje to moc?
Este ku chladicom: Na CPU mam original co bol v baleni, a na case mam dva: 9cm pod zdrojom, a 12cm v predu pred HDD.
Vdaka za objasnenie.
Este ku chladicom: Na CPU mam original co bol v baleni, a na case mam dva: 9cm pod zdrojom, a 12cm v predu pred HDD.
Vdaka za objasnenie.
-
misokgb
King
- Kontaktovať používateľa:
Re: Aka ma byt optimalna teplota CPU, MB, HDD?
Obecne plati, ze cim mensia teplota, tym lepsie > predlzi sa zivotnost napriklad. Dalej narastajucou teplotou rastie aj nespolahlivost, resp. nizsou teplotou sa zvysuje spolahlivost komponentou. Ale zase musi byt dodrzana pracovna teplota. Procak 50-60 stupnov je pohoda, HDD 30 stupnov taktiez ok, doska do 50 normal.bukelo napísal:Chcem sa opytat, aka ma byt optimalna teplota procesora, maticnej dosky, a harddisku.
Vdaka za objasnenie.
Nie je to moc, vypada to skor, ze to mas celkom dobre chladene
mne speedfan ukazuje 43°C a mam tam nejaky AC chladicmisokgb napísal:Obecne plati, ze cim mensia teplota, tym lepsie > predlzi sa zivotnost napriklad. Dalej narastajucou teplotou rastie aj nespolahlivost, resp. nizsou teplotou sa zvysuje spolahlivost komponentou. Ale zase musi byt dodrzana pracovna teplota. Procak 50-60 stupnov je pohoda, HDD 30 stupnov taktiez ok, doska do 50 normal.
Nie je to moc, vypada to skor, ze to mas celkom dobre chladene
-
peterkozel
Medium Professional
A ja som si uz myslel, ze to mam ako radiator. Takze pohoda, vdaka.misokgb napísal:ie je to moc, vypada to skor, ze to mas celkom dobre chladene
-
fikus-kukis
Guru wannabe
-
daniel.daniel
Medium Star
-
daniel.daniel
Medium Star
No tak to by som chcel vidietMisox napísal:CPU byva tak 27° -> Celeron D
-
t0m4s3
Admin
Vzhladom na to ze vonku teplota okolia bude teraz pod 20st. tak to vobec nie je nerealna teplota.verreaux napísal:No tak to by som chcel vidietNeviem o tom ze by existoval nejaky chladic ktory by vzduchom takto chladil CPU. Zrejme ti program ktory ti ukazuje teploty ukazuje bludy. Mne napr na cpu ukazuje stale 39°C co nie je pravda lebo ma v biose od 55-70°C (socket A)
-
daniel.daniel
Medium Star
-
Šu-Do
Redeemer
mozes pochybovat.. je to mozneMisox napísal:pochybujem ze by sa program everest mylil
//autoeditácia príspevku ( 09 Aug 2008, 19:14 )
OMFG... WD HDD... uz mu pekne j*be...
on vlastne tak pisti ako bruska.. ako keby tam bolo hrozne vysoke trenie... teplota sa na tych 57°C vysplha az pri nejakej praci s nim (teraz bol PC zapnuty len 15 minut).. obcas aj ked s nim nic nerobim.. a naozaj je ta teplota objektivna.. ten HDD doslova hori ked ho chytim... strasne daco..
mam ho uz skoro 5 rokov.. z toho co som si kupil pred dvomi rokmi novy HDD tak tento som nepouzival... len mozno tyzden pred rokom na testovacky ubuntu.. moze sa pri nepouzivani nejako poskodit ? neprenasal som ho medzi tou dobou, cely cas bol len v bedni namontovany, nezapojeny ani na napajanie ani na dosku