Aka vysoka skola ?
-
zeto750
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Aka vysoka skola ?
Ako takto mojo silnejsou strankou je logika a slabsou biflovanie takze je to vhodne na informu
Inak diki
To som si aj ja hovorilzeto750 napísal:Ako takto mojo silnejsou strankou je logika a slabsou biflovanie takze je to vhodne na informuInak diki
-
zeto750
Medium Star
Pevne verim ze si sa nemylil ci hej?Retne napísal: To som si aj ja hovoril
Ano mylilzeto750 napísal:
Pevne verim ze si sa nemylil ci hej?
To, čo píše Retne, je pravda, lebo programovanie je väčšinou transformácia matiky do kódu. Takže keď chceš vedieť dobre programovať, tak potrebuješ dobrú logiku a ovládať matiku. Čo sme v prvom semestri mali robiť programy v C - čku, tak 2 zo 4 bola čistá matika. Prvý z nich bolo naprogramovanie logaritmickej a exponenciálnej funkcie pomocou Taylorovho polynómu a harmonického priemeru a smerodatnej odchýlky tak, aby sa dali použiť ako knižnice - tj. čistá matika. Druhý bola práca s maticou a rôzne operácie s ňou + zisťovanie vlastností matice, takže tam si sa bez logiky nezaobišiel. Zvyšné dva boli formátovanie textu podľa predlohy a zoraďovanie slovníkových záznamov podľa abecedy. Takže tak 
-
Andi_Cibula
Addict
Inak tí čo chcete ísť študovať informatiku, tak vás to aj akože baví ?
Keď spravíte tú školu, tak budete naozaj programovať, vyvíjať software a pod. ? 
Ono ked som bol v tom, ze to idem studovat... tak som si hovoril, sak to je salene... to sa mi bude lubit... ale az teraz vidim, ze jak som mohol zle skoncit ked studujem nieco co ma naozaj bavi a nerobim to preto, lebo sa jedna o vec ktora je v dnesnej dobe hladana vsade, je dobre platena... atdRacius napísal:Inak tí čo chcete ísť študovať informatiku, tak vás to aj akože baví ?Keď spravíte tú školu, tak budete naozaj programovať, vyvíjať software a pod. ?
Podla mna treba robit to co nas bavi... nie to co chcu nasi rodicia, alebo to cim by sme chceli dobre naplnit penazenky.
Ja som zmenil a som happy co je zaklad
Racius, neviem si predstaviť, čo iné by ma bavilo viac ako IT. Ekonómia, právo, medicína,... tak to určite nie. A po vyštudovaní nemusíš robiť iba programátora, to je iba malá časť zamerania. Zamestnať sa môžeš ako manažér IT projektov, analytik, vývojár, helpdesk, support, atď.
-
Andi_Cibula
Addict
To bolo na margo tých, čo nariekajú kvôli matematike a chcú sa jej vyhnúť 
-
zeto750
Medium Star
Ja nenariekam kvoli matike len to nieje moj najoblubenejsi predmet...asi tak dakujem to mi staci.
matika sa da podla mna prezit. Staci sa jej povenovat trochu a da sa to. Ine je to ale aplikovat v tych programoch. Preto nemam rad IT 
Mechatronici najvacsi borci
Mechatronici najvacsi borci
-
RoQa
Darca
http://www.mup.cz/main_scripts.php?Targ ... galerie=21
Ahojte mam zaujemo metropolitnu univerzitu v prahe lebo sa mi celkom pozdavaju iemedzinar. vztahy . len o tej skole akosi nic neviem a nikdy som o nej nepocul . mozete poskytnut nejake info. ? resp. referencie ??
:
//autoeditácia príspevku (08 Mar 2010, 19:46)
+ medzinárodné vzťahy alebo niečo také Brno alebo praha chodí niekto ??
//autoeditácia príspevku (09 Mar 2010, 19:00)
no co nikto tam nechodi ??
Ahojte mam zaujemo metropolitnu univerzitu v prahe lebo sa mi celkom pozdavaju iemedzinar. vztahy . len o tej skole akosi nic neviem a nikdy som o nej nepocul . mozete poskytnut nejake info. ? resp. referencie ??
//autoeditácia príspevku (08 Mar 2010, 19:46)
+ medzinárodné vzťahy alebo niečo také Brno alebo praha chodí niekto ??
//autoeditácia príspevku (09 Mar 2010, 19:00)
no co nikto tam nechodi ??
mam tu par kamosov na medzinarodnych vztahoch FSS MUNI Brno - ak nieco potrebujes, tak sa pytaj, mozem ti prezistit
-
RoQa
Darca
No treba mi nahlasovat premety na VS na ktore sa budem pripravovat ... Cize potreboval by osm vediet aka je cca. uspesnost uchadzacov na takuto skolu . Ake predmety by som si mal zvolit ? Geografia + Matematika ? Ci su s tou skolou spokojni a ci ma nejake meno .... take tie zakladne veci
lebo najlepsie informacie su z prvej ruky kto tam chodi a nie z clankov na internete
+ po tejto skole kde najcastejsie nachadzaju absolventi uplatnenie ? Dik

Na medzinárodné vzťahy je plus mať dva jazyky dobre naštudované. Aspoň z toho čo počúvam.
-
RoQa
Darca
a prijimacky su z dvoch alebo jedneho ? resp. za akych predmetov ?
Zavisi od toho kde chces ist na medzinarodne. Mas v podstate 2 moznosti. Univerzita Mateja Bela. Tam treba vediet 2 jazyky a mat vseobecny prehlad. Najviac ti ale pomoze niekto znamy a asi tak 400 EUR. Hovorim z vlastnej skusenosti. Je to skutocne zkorumpovane. Naviac teraz znižuju počet prijatych, aby mohli mat vytuženy štatut univerzity. Lepsia varianta je ist do Česka. Najmä na medzinarodne vztahy na Masarykovej U. v Brne. Tam treba spravit testy Scio. Ak ratas aj medzinarodne vztahy na Ekonomickej U. v BA. Tam treba anglinu a matiku. Absolventi sa vsak diplomacii nevenuju. Vela štastia.
// pisane kamosom z medzinarodnych
Tuším, že prijímačky sú len z jedného ale ďalej sa v štúdiu pokračuje v dvoch zrejme. Nemám to naštudované a nie je to smer ktorým sa chcem ja uberať. Skús sa bližšie informovať na fakultách na ktoré chceš ísť.RoQa napísal:a prijimacky su z dvoch alebo jedneho ? resp. za akych predmetov ?
-
RoQa
Darca
No BA vypadava tam treba vediet anglinu + iny jazyk okrem rustiny ktoru mam ja co som cital na ich stranke . Ako som cital univerzita mateja bela tiez nebude to prave pre mna ako som predpokladal uz predtym teda asi najskor ta Masarykova BRno .pisal si o tych SCIO cize ak som spravne pochopil ...Maki napísal:Zavisi od toho kde chces ist na medzinarodne. Mas v podstate 2 moznosti. Univerzita Mateja Bela. Tam treba vediet 2 jazyky a mat vseobecny prehlad. Najviac ti ale pomoze niekto znamy a asi tak 400 EUR. Hovorim z vlastnej skusenosti. Je to skutocne zkorumpovane. Naviac teraz znižuju počet prijatych, aby mohli mat vytuženy štatut univerzity. Lepsia varianta je ist do Česka. Najmä na medzinarodne vztahy na Masarykovej U. v Brne. Tam treba spravit testy Scio. Ak ratas aj medzinarodne vztahy na Ekonomickej U. v BA. Tam treba anglinu a matiku. Absolventi sa vsak diplomacii nevenuju. Vela štastia.
1.) stacia mi maturitne vysvedcenia , priemery z vysvedceni + tie SCIO (národní srovnávací skoušky ) ?
teda kde sa robia a to je nejaký všeobecny prehľad alebo jazyky resp. ake predmety na to treba vedieť ?
ak sa mylim tak ma prosim oprav.
PS: Dakujem za ochotu .
-
Schelmy
Medium Star
možno sa spýtam teraz blbosť, ale je nejaká vysoká škola, ktorá pripravuje absolventov na prácu na letisku? myslím tie check-iny, v riadení letiska, kontroly,proste hocičo.. alebo ako sa dá dostať na také pozície?