Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa zeto750 »

Poradte mi nejaky studijny odbor na nejake fakulte informatiky ktory je zaujimavy a vyuzitelny....a nie sa matika tak kym jej buide do 1/3 tak to zvladnem...

Myslite ze sa da zvladnut informa na vysokej skole ak teraz mam 1-3 z matiky? podla uciva? Ako informa ma bavi dost ale bojim sa aby som neskrachoval na matike.
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa yazoo »

1/3 matiky na informe? Zabudni.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

yazoo napísal:1/3 matiky na informe? Zabudni.
na strednej som mával 2-3 z matiky a hádaj kde som
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

On myslel tretinu matiky na skole a nie znamky. O tych pisal az neskor, ja som narazal na nieco uplne ine. A ty si na MUNI pokial viem.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ja som zas narážal na tú druhú časť jeho príspevku.
Ak mám reagovať aj na tú prvú: súhlasím že 1/3 matematiky nie je na žiadnej informatike. Skôr by som povedal že tak 75% predmetov je založených na matematike (a dosť náročnej matematike).
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

audiotrack napísal: na strednej som mával 2-3 z matiky a hádaj kde som

Takze pohode prezijem na vyske ? Diki to som chcel vediet uz len vybrat odbor... aky mas ty ak sa smiem spytat ..a ako je na MUNI?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

asi bolo zle pochopené čo som sa snažil povedať. Nevravím že trojkári nemajú šancu prežiť, ale tiež nevravím že tých čo mali jednotky nemôžu vyraziť. Je to celé o tvojom prístupe. Ak ti nevadí učiť sa týždeň dlho do noci, ak ti nevadí študovať aj veci navyše lebo si sa ich nenaučil na strednej a ak ti nevadí zrieknúť sa študentského života a radšej svedomito študovať, tak sa na akejkoľvek škole udržíš. Alebo možno ani to nepomôže. Záleží ako ti to páli a aký k tomu budeš mať vzťah. Rozhodne ale nesúhlasím s tým, že "v pohode prežiješ" ako si to napísal
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ja nevravim ze VYska bude lahka len uvazujem a neviem.. Bude to na 100% informa len otazka je kde je najlepsia skola a aky odbor je najlepsi.. Co bude asi subjektivne ale chcel som vase postrehy a skusenosti...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

VUT Brno, MUNI Brno, STU Blava. Poradie ti povie každý iné (záleží aj čo od tej informatiky očakávaš lebo je veľa odvetví informatiky) ale tieto patria medzi tie popredné
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ja to zhrniem takto. Výška s informatikou sa dá zvládnuť, aj keď nie si génius, ale treba jej venovať dosť času. Niekomu stačí chvíľa, kým sa niečo naučí, druhý na to potrebuje týždeň. Proste to stojí nemálo času a úsilia.
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ako takto mojo silnejsou strankou je logika a slabsou biflovanie takze je to vhodne na informu :D Inak diki
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

zeto750 napísal:Ako takto mojo silnejsou strankou je logika a slabsou biflovanie takze je to vhodne na informu :D Inak diki
To som si aj ja hovoril :)
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Retne napísal: To som si aj ja hovoril :)
Pevne verim ze si sa nemylil ci hej?
Retne
Darca
Darca

zeto750 napísal:
Pevne verim ze si sa nemylil ci hej?
Ano mylil :D Aj ja som mal rad informu, chcel som to aj robit... No prisiel som na vysku a nedaval som matiku (je jasne, ze vo Francuzsku su ovela dalej v matike, ovela lepsie pripraveni ako my z nasich gymplov, cize nemozem povedat ako by som to daval na SK/CZ)... aj informa ma zacala nudit, nebolo to nieco co ma bavilo... Ono prisiel som na to, ze ja som sa venoval niektorym veciam uz pred VS tak som si hovoril ze budem mat naskok pred ostatnymi, ibaze najlepsi informatici boli ti co mali matiku v malicku, ide o myslenie podla mna... bol tam taky jeden co hackoval neviem co vsetko... na matike vedel kulove a ked trebalo programovat v Ocaml, tak detto nic nevedel... prisiel typek co vedel matiku jak svina, nevedel ze existuje aj iny operacny system ako WIN XP... ale co priklad, to vedel naprogramovat... CIze pustat sa do INformi a nevediet matiku na dostatocnej urovni je velky risk... kludne to mozes dat, ale takym stylom ako pisal audiotrack
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

To, čo píše Retne, je pravda, lebo programovanie je väčšinou transformácia matiky do kódu. Takže keď chceš vedieť dobre programovať, tak potrebuješ dobrú logiku a ovládať matiku. Čo sme v prvom semestri mali robiť programy v C - čku, tak 2 zo 4 bola čistá matika. Prvý z nich bolo naprogramovanie logaritmickej a exponenciálnej funkcie pomocou Taylorovho polynómu a harmonického priemeru a smerodatnej odchýlky tak, aby sa dali použiť ako knižnice - tj. čistá matika. Druhý bola práca s maticou a rôzne operácie s ňou + zisťovanie vlastností matice, takže tam si sa bez logiky nezaobišiel. Zvyšné dva boli formátovanie textu podľa predlohy a zoraďovanie slovníkových záznamov podľa abecedy. Takže tak :wink:
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Inak tí čo chcete ísť študovať informatiku, tak vás to aj akože baví ? :D Keď spravíte tú školu, tak budete naozaj programovať, vyvíjať software a pod. ? :)
Retne
Darca
Darca

Racius napísal:Inak tí čo chcete ísť študovať informatiku, tak vás to aj akože baví ? :D Keď spravíte tú školu, tak budete naozaj programovať, vyvíjať software a pod. ? :)
Ono ked som bol v tom, ze to idem studovat... tak som si hovoril, sak to je salene... to sa mi bude lubit... ale az teraz vidim, ze jak som mohol zle skoncit ked studujem nieco co ma naozaj bavi a nerobim to preto, lebo sa jedna o vec ktora je v dnesnej dobe hladana vsade, je dobre platena... atd

Podla mna treba robit to co nas bavi... nie to co chcu nasi rodicia, alebo to cim by sme chceli dobre naplnit penazenky.

Ja som zmenil a som happy co je zaklad :) aj ked studujem nieco s cim sa na slovensku isto nezamestnam, ale s tym som sa uz zmieril :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Racius, neviem si predstaviť, čo iné by ma bavilo viac ako IT. Ekonómia, právo, medicína,... tak to určite nie. A po vyštudovaní nemusíš robiť iba programátora, to je iba malá časť zamerania. Zamestnať sa môžeš ako manažér IT projektov, analytik, vývojár, helpdesk, support, atď.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

To bolo na margo tých, čo nariekajú kvôli matematike a chcú sa jej vyhnúť :)
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ja nenariekam kvoli matike len to nieje moj najoblubenejsi predmet...asi tak dakujem to mi staci.
Napísať odpoveď