samozrejme, mozes sa znizovat na uroven 3 hlupakov z hzds kolko len chceskrija napísal: poslanci mozu a ja nie? zaujimave![]()
ANTIFICO
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ale isteheelie napísal:samozrejme, mozes sa znizovat na uroven 3 hlupakov z hzds kolko len chces
-
krija
VIP
slay aj vy ste mali velku hubu v 98, ako meciar vrazdil, unasal, rozkradal, odoberal poslanecke mandaty... a stalo sa nieco? sudil ho niekto? odsudil ho niekto? siroke ramena a huste reci mali vtedy sraci! takze kludne pokracuj v tom co robis, lebo si to ty a taky ako ty co si seru do huby. neviete nic len kydat na opoziciu, ci uz predtym na meciara alebo dnes na fica. ale pozametat si pred svojim prahom??? nie je vola, alebo vola by aj bola. lenze to by musel dzurinda obcas pozicat metlu aj niekomu inemu. zial je pravdepodobne, ze aj tu metlu predal (samozrejme podcenu).
a to co si ty pomenoval jasne to som ja jasne oznacil za nazor postradajuci zdravy rozum
.
a to co si ty pomenoval jasne to som ja jasne oznacil za nazor postradajuci zdravy rozum
-
Johnyy
Light Expert
179 stran prispevkov...bohuzial nemam tolko casu ani chuti aby som to cele precital. Tak sa vyjadrím aj ja, kedže sa o politiku zaujímam.
Fico sa ma paci v tom, ze dokaze povedat veci priamo a ma prisnu ruku. No to je asi tak vsetko.
Dzurinove vlady spravili preslapy, neboli bezchybne, ale dostali nas zo sraciek, ozdravili ekonomiku, banky, trh prace a socialnu politku.
Ich reformy nepriali lenivym, co boli dobrovolne nezamestnany. Rovna dan bola vynikajuci krok. Tieto reformy boli potrebne, niekto by ich urobit musel, inak by sme ostali niekde na urovni Ukrajiny alebo Bieloruska.
Navyse niektoré reformy boli spravené aj sociálne, hoci mnohí si myslia opak. Napríklad ludia z nízkymi príjmami neplatia ziadne dane, vdaka odpocitatelnej polozke, ktorá sa zvysuje kazdý rok. Tod len jeden z príkladov.
Na Slovensku nikdy nebolo lepšie, stačí sa pozerať okolo seba. Ludia si kupujú autíčka, prerábajú byty, domy, chodia na dovolenky, stále viac minaju...Stavaju sa hotely, byty, nové centrá...Banky prosperujú a ponúkajú stále vyhodnejšie produkty, konkurencia je najlepším nástrojom kvality a pohybu cien...atd je toho vela, a nemyslím si ze to je vdaka Ficovej vláde a ich novému cestnému zákonu, ci zruseniu 20sk platby u lekára alebo vianočným príspevkom pre dochodcov...
Bohuzial, je stále vela oblastí kde tieto veci ludia nepocitujú, napríklad Hont, Gemer, Východ...Lenze to je vsade vo svete, aj ked na Slovensku su tie rozdiely stále dost smutné. Rozdiel v priemernej mzde atd...vychod - zapad....Je tam vela romskeho obyvatelstva co je problém, ktorý nevyrieši len tak lahko žiadna vláda...
Treba len dúfať že táto vláda bude robiť aj niečo viac ako len rozdávať, ale bude riešiť problémy tam kde treba, cize aj v oblastiach ktoré som spomenul...Zvládli Schengen, Euro...Uz len viacej konat a menej vyprávať
Fico sa ma paci v tom, ze dokaze povedat veci priamo a ma prisnu ruku. No to je asi tak vsetko.
Dzurinove vlady spravili preslapy, neboli bezchybne, ale dostali nas zo sraciek, ozdravili ekonomiku, banky, trh prace a socialnu politku.
Ich reformy nepriali lenivym, co boli dobrovolne nezamestnany. Rovna dan bola vynikajuci krok. Tieto reformy boli potrebne, niekto by ich urobit musel, inak by sme ostali niekde na urovni Ukrajiny alebo Bieloruska.
Navyse niektoré reformy boli spravené aj sociálne, hoci mnohí si myslia opak. Napríklad ludia z nízkymi príjmami neplatia ziadne dane, vdaka odpocitatelnej polozke, ktorá sa zvysuje kazdý rok. Tod len jeden z príkladov.
Na Slovensku nikdy nebolo lepšie, stačí sa pozerať okolo seba. Ludia si kupujú autíčka, prerábajú byty, domy, chodia na dovolenky, stále viac minaju...Stavaju sa hotely, byty, nové centrá...Banky prosperujú a ponúkajú stále vyhodnejšie produkty, konkurencia je najlepším nástrojom kvality a pohybu cien...atd je toho vela, a nemyslím si ze to je vdaka Ficovej vláde a ich novému cestnému zákonu, ci zruseniu 20sk platby u lekára alebo vianočným príspevkom pre dochodcov...
Bohuzial, je stále vela oblastí kde tieto veci ludia nepocitujú, napríklad Hont, Gemer, Východ...Lenze to je vsade vo svete, aj ked na Slovensku su tie rozdiely stále dost smutné. Rozdiel v priemernej mzde atd...vychod - zapad....Je tam vela romskeho obyvatelstva co je problém, ktorý nevyrieši len tak lahko žiadna vláda...
Treba len dúfať že táto vláda bude robiť aj niečo viac ako len rozdávať, ale bude riešiť problémy tam kde treba, cize aj v oblastiach ktoré som spomenul...Zvládli Schengen, Euro...Uz len viacej konat a menej vyprávať
-
hojko
Site Admin
Johnyy: Ked ludia s nizkymi prijmami neplatia ziadne dane, tak do akej sumy plati tato danova ulava a kolko su odpocitatelne polozky???
Hotely, byty, centra a podobne sa stavaju najma vdaka EU a dotaciam, pretoze je vyhodne cerpat dotacie pri stavbe hotela ci penzionu..., rozvoj cestovneho ruchu je podporovany, SACR... Auta a byty sa kupuju na lizing, splatky & hypoteky, co dokazuju aj informacie, ze slovaci sa coraz viacej zadlzuju, zial, taketo su statistiky. Banky prosperuju najma vdaka obcanom, pretoze ako som uz napisal - stale viacej sa zadlzujeme, banky maju slusne uroky, vysoke bankove poplatky a tak sa bankam dari 
-
Johnyy
Light Expert
Odpocitatelna polozka na rok 2008 je okolo 95 tisic sk rocne, presne cislo neviem , ani sa mi to nechce teraz hladat...Je sice tazko povedat co je vysoky a co nizky prijem, ale aj tak si myslim ze ludia s platom do 15 tisic, majú aspon aku taku ulavu. Navyse dan z prijmu FO spadla po danovej reforme na 19%, kym predtym bola vyssia tusim okolo 25%...
Ok, Hojko, ja som povedal A ty B, podme diskutovat, rad si precitam nazor z inej strany.
To vsetko co si napisal je pravda, ale suvisi to s reformami!!...Ano ludia ziju na dlh, tak to je aj v Amerike a na zapade. Bolo by sice pekne keby si ludia nemuseli poziciavat, ale treba si dat dole ruzove okuliare. Aj vdaka ozdraveniu bankoveho sektora ekonomika isla nahor. Ludia viac minaju aj vdaka lepsej dostupnosti uverov a rentabilnosti bank. Za meciara banky krachovali, myslis ze to je pre ekonomiku dobre?
Vstup do EU - kto tak razantne prezadzoval potrebu a nutnosť vstupu do EU, Mečiar asi nie, vstup do eu sice nieje reforma, ale treba to povedať....Vidis sme tam hlavne vdaka minulej vlade. A tak mozu vznikat nove hotely, podnikatelia ziskavať dotacie, sam som jednu ziskal, moze vdaka ich pomoci vznikat kopec nových vecí.
Ja nehovorim ze Dzurinda je boh, ale zabuda sa na vela dobrých vecí co urobil a vytahuju sa len zlé, ktoré bohuzial boli tiez. Ja osobne vidim realne vysledky ich reforiem vsade okolo seba a aj na svojich znamych.
Ok, Hojko, ja som povedal A ty B, podme diskutovat, rad si precitam nazor z inej strany.
To vsetko co si napisal je pravda, ale suvisi to s reformami!!...Ano ludia ziju na dlh, tak to je aj v Amerike a na zapade. Bolo by sice pekne keby si ludia nemuseli poziciavat, ale treba si dat dole ruzove okuliare. Aj vdaka ozdraveniu bankoveho sektora ekonomika isla nahor. Ludia viac minaju aj vdaka lepsej dostupnosti uverov a rentabilnosti bank. Za meciara banky krachovali, myslis ze to je pre ekonomiku dobre?
Vstup do EU - kto tak razantne prezadzoval potrebu a nutnosť vstupu do EU, Mečiar asi nie, vstup do eu sice nieje reforma, ale treba to povedať....Vidis sme tam hlavne vdaka minulej vlade. A tak mozu vznikat nove hotely, podnikatelia ziskavať dotacie, sam som jednu ziskal, moze vdaka ich pomoci vznikat kopec nových vecí.
Ja nehovorim ze Dzurinda je boh, ale zabuda sa na vela dobrých vecí co urobil a vytahuju sa len zlé, ktoré bohuzial boli tiez. Ja osobne vidim realne vysledky ich reforiem vsade okolo seba a aj na svojich znamych.
-
hojko
Site Admin
Johnyy: Ekonomia a ekonomika nie je moj obor, takze sa do toho pustit nemozem, ale snad sa prida sundevil alebo niekto dalsi... V Amerike nech si ziju ako chcu, je to ina krajina, iny svet, preto sa netreba pozerat na nich, ale treba sa pozerat na to ako to vyzera u nas. Ja som tiez neporovnaval Svajciarsko so Slovenskom a podobne... Za Meciara banky krachovali, to ano, ale napriklad za Dzurindu to boli nebankovky, ale i Devin Banka (11,2mld SKK)
Ten vstup do EU je asi jedina pozitivna vec, ktora ma v tomto momente napada.
Este ako perlicku pridam jeden clanok stary presne 10 rokov a par dni, dost komicke citanie: Zákon o neprivatizovaní strategických podnikov navrhuje aj SDK
Skupina poslancov SDK pripravila návrh na prijatie ústavného zákona o zabezpečení záujmov štátu v strategických podnikoch a akciových spoločnostiach. Ako uviedol na dnešnej tlačovej besede člen SDK Viliam Vaškovič tento zákon by umožnil, aby podniky nestratili pri navyšovaní základného imania vplyv štátu. Návrh ústavného zákona sa týka nasledovných podnikov : Západoslovenské energetické závody, š.p. Bratislava, Stredoslovenské energetické závody, š.p. Žilina, Východoslovenské energetické závody , š.p. Košice, Slovenský plynárenský priemysel, Železničná dopravná cesta, Východoslovenské prekladiská Čierna nad Tisou a Maťovce, Lesný fond v správe štátnych podnikov. Predmetom privatizácie podľa tohto návrhu nemôžu byť akcie Transpetrolu a.s., Slovenských elektrární a.s., Slovenskej sporiteľne a.s. a Slovenskej poisťovne a.s.
Este ako perlicku pridam jeden clanok stary presne 10 rokov a par dni, dost komicke citanie: Zákon o neprivatizovaní strategických podnikov navrhuje aj SDK
Skupina poslancov SDK pripravila návrh na prijatie ústavného zákona o zabezpečení záujmov štátu v strategických podnikoch a akciových spoločnostiach. Ako uviedol na dnešnej tlačovej besede člen SDK Viliam Vaškovič tento zákon by umožnil, aby podniky nestratili pri navyšovaní základného imania vplyv štátu. Návrh ústavného zákona sa týka nasledovných podnikov : Západoslovenské energetické závody, š.p. Bratislava, Stredoslovenské energetické závody, š.p. Žilina, Východoslovenské energetické závody , š.p. Košice, Slovenský plynárenský priemysel, Železničná dopravná cesta, Východoslovenské prekladiská Čierna nad Tisou a Maťovce, Lesný fond v správe štátnych podnikov. Predmetom privatizácie podľa tohto návrhu nemôžu byť akcie Transpetrolu a.s., Slovenských elektrární a.s., Slovenskej sporiteľne a.s. a Slovenskej poisťovne a.s.
-
supermario
Light Star
je zaujímavé sledovať ako hlboko si klesol, krija... dochádzajú ti náboje?krija napísal:slay aj vy ste mali velku hubu v 98, ako meciar vrazdil, unasal, rozkradal, odoberal poslanecke mandaty... a stalo sa nieco? sudil ho niekto? odsudil ho niekto? siroke ramena a huste reci mali vtedy sraci! takze kludne pokracuj v tom co robis, lebo si to ty a taky ako ty co si seru do huby. neviete nic len kydat na opoziciu, ci uz predtym na meciara alebo dnes na fica. ale pozametat si pred svojim prahom??? nie je vola, alebo vola by aj bola. lenze to by musel dzurinda obcas pozicat metlu aj niekomu inemu. zial je pravdepodobne, ze aj tu metlu predal (samozrejme podcenu).
k tvojmu príspevku - netvrdil náhodou fico, že hneď po nástupe do vlády dá preveriť všetky "podivné obchody" bývalej vlády? že ak čo len zistí najmenší zádrheľ, tak to dá na súd? a stalo sa nieco? sudil ich niekto? odsudil ich niekto? siroké ramená ... atď. (sú to tvoje slová!) takže vidíš krija aký je tvoj robo. taký istý ako ostatní, ba ešte aj oveľa horší... ak podľa teba dzurinda rozkradol slovensko, prečo nebol aspoň jediny raz trestaný?
btw, včera som čítal, že "vďaka ficovej politike ceny kvôli euru nevzrástli". to, že maslo, chlieb a celkovo potraviny sú dvakrát drahšie, to nevadí krija.
ja viem, čo mi odpovieš, "veď ceny potravín rástli na celom svete. takže za to môže svet". ale že naša ekonomika je na vzostupe, tak za to môže červený. krija otvor oči. toto je populizmus! za dobré veci môže on, za zlé dzurinda (asi aj za cenu ropy môže miki, predpokladám)...
fico neprijal jediný konštruktívny návrh zákona, ak nerátam zákaz vstupu s bicyklom do lesov, spoplatnené vysokoškolské štúdium ...
fico by mohol urobiť pre slovensko oveľa viac - napríklad znížením dane na min. oleje, znížením dane, pretože taká situácia ako je teraz tu už nikdy (alebo tak skoro) nebude. taký enormný ekonomický rast sa musí využiť na zníženie dlhu a nie to čo robí fico - 11 miliárd pre svojich voličov (t.j. aj pre teba "asi")... lenže, efekt takýchto krokov sa ukáže až o niekoľko rokov a fico na to nemá čas, pretože voľby sú už o dva roky...
-
Johnyy
Light Expert
Hojko: Neslo mi ani tak o porovnavanie, skor som chcel naznacit, ze uvery, ci uz spotrebne, podnikatelske alebo kontokoretne, alebo pozicky, leasingy sú dobrý znak ekonomiky. Dostupnost uverov je velmi dolezita a uver dostane vzdy len ten kto si ho moze dovolit, to teda podla mna znamena ze coraz viac ludi si ho dovolit moze. Je mi uplne jasne z v Amerike je to o niecom inom, tym som chcel len povedat, ze takyto trend netreba brat len ako "zadlzovanie ludi"...
K tym nebankovkam: nj, vyuzili asi niake trhliny v zakone ked im to preslo, aj ked na druhu stranu vyuzili len moznosti ktore ponuka trhove hospodarstvo. Keby teraz ja si dam reklamu do telky, ze vlozte si u mna peniaze, garantujem vam kralovsky vynos, tak len tazko mi v tom niekto zabrani. AJ tak nechapem ako sa mohlo dat tolko ludi oklamat, garatnovany vynos, vzdy znamena niaky zadrhel.
K tomu clanku: Bolo by urcite lepsie keby 100 vsetkych podnikov vlastnil stat a kvalitne ich riadil, ale vlada potrebovala peniaze na vykrytie Mečiarovych priestrelkov, potrebovala vykrty obrovsku dieru v statnom rozpocte. CI ta privatizacia bola urobena dobre je otazne, obbornik niesom. Celkovo tema privatizacia je tema do ktorej moc nevidim a netrufam si moc do toho hovoriť.
K tym nebankovkam: nj, vyuzili asi niake trhliny v zakone ked im to preslo, aj ked na druhu stranu vyuzili len moznosti ktore ponuka trhove hospodarstvo. Keby teraz ja si dam reklamu do telky, ze vlozte si u mna peniaze, garantujem vam kralovsky vynos, tak len tazko mi v tom niekto zabrani. AJ tak nechapem ako sa mohlo dat tolko ludi oklamat, garatnovany vynos, vzdy znamena niaky zadrhel.
K tomu clanku: Bolo by urcite lepsie keby 100 vsetkych podnikov vlastnil stat a kvalitne ich riadil, ale vlada potrebovala peniaze na vykrytie Mečiarovych priestrelkov, potrebovala vykrty obrovsku dieru v statnom rozpocte. CI ta privatizacia bola urobena dobre je otazne, obbornik niesom. Celkovo tema privatizacia je tema do ktorej moc nevidim a netrufam si moc do toho hovoriť.
-
krija
VIP
nenapisal som nahodou, vy? ked v diskusii hojkovi napises, ze aby sem s meciarom radsej nechodil a vymenoval si niekolko meciarovych preslapov... to bolo vlastne kedy? nebolo to do roku 98? ja si dovolim s kludnym svedomim prist s meciarom, lebo 90% z toho co na neho dzurinda hodil boli lzi!!! mozme ist s kludnym svedomim od jednej kauzy k druhej a slubujem ti, ze to budes lutovatslay napísal:vidis zase klames a vymyslas si.. kludne mi cituj kde som krical v 98 alebo prednim alebo po nom .. ze dzurinda alebo hocikto iny niekoho odsudi alebo posadi za mreze??? Taketo nazory som nikdy nikde neprezentoval.. prave naopak.. maril som nadeje naivnych sedlakov ktory od fica cakali nieco ine.. este si pamatam ako ste davali ficovi cas.. ze este len zacina.. uz je za polcasom.. a nic.. a kludne pockam aj 6 rokov a viem ze to inak nebude..
a jeden velky rozdiel medzi nami je .. ze ja uznavam plusy aj minusy dzurindu.. ale ty si neuznal ani jeden jediny minus roberta fica a doslovne traapne tu obhajujes neobhajitelne.. kazdu pitchovinu za kazdu cenu.. a bohuzial 99.9 per argumentov na obhajobu je typu " no a co , aj dzurinda aj meciar.. bla bla ".. co je nezmysel..
takze .. by som sa moc nenaparoval na tvojom mieste..
jeden velky rozdiel? tak to sa teda naramne pleties. kde som spochybnil prinos dzurindovej vlady? nanajvys som spochybnil skutky, ktore oni(vy) nazyvaju reformami!
a, ze obhajujem neobhajitelne? toto je for dna! kde? cituj ma! hrustickina igelitka? s tym fico nic nema! a pokial viem, tak aj vy ste tu stekali iba po HZDS, ale potom ako je mozne, ze v ten isty den (tusim, ze tiez vcera pripadne predvcerom) dostalo kdh pokutu 110 000 sk za ten isty precin (len ho nepriniesli v igelitke)? nejak som to tu nepostrehol: http://www.hojko.com/post946820.html#946820
upozornil na to az neskor Tomasito! nekritizujes tu nahodou iba jednu a tu istu stranu (chap ako opoziciu dzurindovych vlad)? za fica tu boli a budu afery, ale kde som napriklad obhajoval miliardove upratovanie, pripadne odhrnanie snehu...(precitam si to, zanadavam si, ale nemam potrebu sa k tomu vyjadrit a kedze som nebol pri poslednych volbach tak ani moralne pravo kritizovat (viem, ze to budete povazovat za vyhovorku, ale tak to je))?
obhajovali sme tu tlacovy zakon, vinicu, pripadne nejake dalsie veci, ale pri tychto dvoch spominanych ste to vy tu na fore nezvladli a dzurinda v oboch pripadoch z toho vysiel ako totalny debil - amater a bol vobec rad, ze je rad. a nikdy, som tu ani nikde inde neobhajoval fica formou no a co!
neber tuto vetu osobnesupermario napísal:je zaujímavé sledovať ako hlboko si klesol, krija... dochádzajú ti náboje?
k tvojmu príspevku - netvrdil náhodou fico, že hneď po nástupe do vlády dá preveriť všetky "podivné obchody" bývalej vlády? že ak čo len zistí najmenší zádrheľ, tak to dá na súd? a stalo sa nieco? sudil ich niekto? odsudil ich niekto? siroké ramená ... atď. (sú to tvoje slová!) takže vidíš krija aký je tvoj robo. taký istý ako ostatní, ba ešte aj oveľa horší... ak podľa teba dzurinda rozkradol slovensko, prečo nebol aspoň jediny raz trestaný?
btw, včera som čítal, že "vďaka ficovej politike ceny kvôli euru nevzrástli". to, že maslo, chlieb a celkovo potraviny sú dvakrát drahšie, to nevadí krija.
ja viem, čo mi odpovieš, "veď ceny potravín rástli na celom svete. takže za to môže svet". ale že naša ekonomika je na vzostupe, tak za to môže červený. krija otvor oči. toto je populizmus! za dobré veci môže on, za zlé dzurinda (asi aj za cenu ropy môže miki, predpokladám)...
fico neprijal jediný konštruktívny návrh zákona, ak nerátam zákaz vstupu s bicyklom do lesov, spoplatnené vysokoškolské štúdium ...
fico by mohol urobiť pre slovensko oveľa viac - napríklad znížením dane na min. oleje, znížením dane, pretože taká situácia ako je teraz tu už nikdy (alebo tak skoro) nebude. taký enormný ekonomický rast sa musí využiť na zníženie dlhu a nie to čo robí fico - 11 miliárd pre svojich voličov (t.j. aj pre teba "asi")... lenže, efekt takýchto krokov sa ukáže až o niekoľko rokov a fico na to nemá čas, pretože voľby sú už o dva roky...
takze vies co ti napisem? mylis sa! teraz nebudem obvinovat svet z rastu cien potravin. priamym vinnikom je samotna EU. na vsetko maju byrokraticke normy (chov dobytka, osipanych, hydiny, oviec...), ako tu svojho casu raz spomenul tusim kinjeril- nadurodu zaoravaju, dotacie...a tak dalej. toto je priamy zasah do samotneho trhoveho mechanizmu, ktoreho sa tu vsetci modraci tak vehementne dozadujete. to oni mozu zato, ze ceny potravin uz nemozu klesnut (predpokladam, ze nikdy). mozno si zachytil spravu o nadurode obilnin, pripadne sa podla odhadov ocakava naduroda kukurice (chap ako nadpriemerna), ale obchodnici cenu potravin neznizia (nedavna afera s mliekom a s mliecnymi vyrobkami)!
podobne to bolo aj so znizenou DPH na lieky, knihy...
a tie paliva som tu uz rozoberal so slayom a nemam potrebu sa k tomu vracat. ale efekt by bol asi zhodny s tym co som uviedol vyssie.
Ropa zlacnela, tankuje sa však ďalej draho
http://tvojepeniaze.pravda.sk/ropa-zlac ... pakcie_p01
dalej, ak povies A tak povedz aj B. ako rastla priemerna mzda po volbach v roku 2006? ako rastla realna mzda po volbach 2006? aby si si to nemylil (nebudem to pripisovat ficovi), skor naopak, paradoxne dzurindovi! to jeho dve vlady boli zodpovedne za exodus slovakov za pracou do zahranicia (tu podotknem, ze za meciara odchadzali vacsinou cigani- potom ich ale museli za peniaze danovych poplatnikov letecky vlacit s5 napr. z finska a z GBR). ak by tych dnes evidovanych cca 169 000 slovakov pracujucich v zahranici neodislo, pripadne sa vratilo s5 domov, tak este aj dnes by slovaci pracovali za cca 15000 v hrubom! (a ved dokonca za tolko stale pracuju).
http://dennik.pravda.sk/sk_dennik.asp?r ... lostia_6_1
„O zamestnancov sa musia biť, aby si ich udržali a najlepším nástrojom na to je jednoznačne plat,“ dodala Mokráňová.
aspon niekde sa pozitivne prejavuje to slavne liberalne ponimanie trhovej ekonomiky.
k ficovi: samozrejme, ze by mohol urobit viac, ale aj keby tak robil, tak by ste vy nazor nezmenili.
mozes tu tvrdit co povedal fico pred volbami o presetrovani kauz (privatizacii)... ale netvrd mi, ze tak neucinil (spp, se). to, ze samu nepodarilo, pripadne nepodari dostat niekoho za mreze sa ja osobne ani necudujem. meciar to nemal tak pozichrovane ako modra banda: holandsko, cyprus, seychely...proti tomu je aj meciarova amnestia iba slaby odvar!
Fico: Vyspelé krajiny dobehneme do roku 2030
HAHAHA
a zhodnotenie z 2. strany:
http://www.cassovia.sk/korzar/clanok.ph ... 008/86261O
HAHAHA
a zhodnotenie z 2. strany:
http://www.cassovia.sk/korzar/clanok.ph ... 008/86261O
-
hojko
Site Admin
supermario: Kde byvas ked u vas dvojnasobne stupla cena masla, chleba a inych potravin??? To, ze pecivo je drahsie suvisi s nedostatkom urody obilia, vyssimi cenamy pohonnych hmot, zvysovanim cien elektriky, plynu a vody..., cize celkovo stupaju naklady, nemyslis???
Johnyy: Obrovska diera v statnom rozpocte sa vdaka privatizacii mozno vykrila, ale to, ze par rokov po privatizacii na to doplacame vsetci, nakolko si monopolne podniky, ktore boli sprivatizovane hadzu ceny ake sa im zachce, tak to uz nevidis???
Johnyy: Obrovska diera v statnom rozpocte sa vdaka privatizacii mozno vykrila, ale to, ze par rokov po privatizacii na to doplacame vsetci, nakolko si monopolne podniky, ktore boli sprivatizovane hadzu ceny ake sa im zachce, tak to uz nevidis???
Ceny budu stupat vzdy, pokial sa nevymysli nieco nove a energetika prestane byt naviazana na ropu. Umele stopnutie rastu cien je hovadina, pretoze radsej nech to rastie (cisla brat obrazne) 4% rocne, nez o 3 roky skokovo o 12%.
Este k tomu rastu cien...kazdy z Vas ma rad zvysovanie platov, o tom neni pochyb, ale co tak sa zamysliet aj nad tym, z coho to ma Vas zamestnavatel zaplatit. Velmi popularne znizovanie nakladov, zvysovanie efektivity a iny "corporate bullshit" ma svoje hranice. A hlavne ak podniku rastu ceny na Inputoch, tazko si udrzi konecnu cenu na Outpute
Este k tomu rastu cien...kazdy z Vas ma rad zvysovanie platov, o tom neni pochyb, ale co tak sa zamysliet aj nad tym, z coho to ma Vas zamestnavatel zaplatit. Velmi popularne znizovanie nakladov, zvysovanie efektivity a iny "corporate bullshit" ma svoje hranice. A hlavne ak podniku rastu ceny na Inputoch, tazko si udrzi konecnu cenu na Outpute
-
supermario
Light Star
hojko, ty si tiež práve objavil ameriku...hojko napísal:supermario: Kde byvas ked u vas dvojnasobne stupla cena masla, chleba a inych potravin??? To, ze pecivo je drahsie suvisi s nedostatkom urody obilia, vyssimi cenamy pohonnych hmot, zvysovanim cien elektriky, plynu a vody..., cize celkovo stupaju naklady, nemyslis???
treba čítať poriadne čo som napísal. "vďaka ficovej politike ceny nestúpli..."
nie je regulácia cien iba tlačenie balvanu, ktorý sa neustále zväčšuje, pred sebou? samozrejme, regulovať treba ale v rámci nejakých mantinelov. fico sa však chváli, koľko vyloboval atď. avšak zvýšenie cien príde až s novou vládou. ako však povedal "jeho" minister:"my tu už nebudeme!"
btw bývam na slovensku. ale ty asi často nakupovať nechodíš...
krija, to nie ja obraňujem modrých ale to ty stále na nich kydáš. a to je podstatný rozdiel. tvoje argumenty bez toho aby so očiernil modrých v podstate ani neexistujú. dôvod je, ako som už napísal, jednoduchý: nemáš čím podložiť svoje argumenty.
a to že nezoberiem, že fico urobil aj niečo dobré pre nás, nie je pravda. len problém je, že nenájdeš v jeho politike jedinú vec, ktorá je dobrá...
aspoň zatiaľ nie...
btw včera som videl vašu "elitu" v priamom prenose ako "minister spravodlivosti" povedal poslancovi: "pôjdeš do väzenia, ty hajzel" (možno to nie je presné, sorry). kamery ho zachytia a on tvrdí, že nič také nepovedal a nakoniec sa prizná. aj to svedčí o úrovni súčasnej vlády. len mi netvrďte, že fico s tým nič nemá, lebo to HZDS... fico si vybral vládnuce strany (bohužiaľ), ministri sú jeho priamymi podriadenými a za ich výroky a skutky (bohužiaľ) nesie zodpovednosť aj on. ale presne takto sa správa aj fico. len jeho slovník je, povedzme, spisovnejší...
-
krija
VIP
supermario, stale kydam? ja som ich dvakrat volil!!! -do p*č*. 1. krat ma opili rohlikom, a 2. som ich volil, aby znova neprisiel niekto dalsi, kto bude pokracovat v rozkradani slovenskeho majetku (trochu alibisticke- ja viem
)
nemam cim podlozit svoje argumenty? to je for dna (dnes pre zmenu tvoj)! za mojimi argumentami stoji historia slovenska od roku 1998. ste to prave vy kto tu stavia modrych na najvyssi piedestal vsetkeho poznania tohto sveta. nikto pre slovensko neurobil tolko ako dzurinda- toto su vase slova, najoblubenejsia veta. vsetci su sprosti, len modri su lietadlo. pritom historia ukazala, ze ste to boli prave vy komu tu radil MMF a svetova banka, komu tu radil CSFB aby ste neprivatizovali SPP, to miklos mal poradkynu za 18 nasobne vyssi plat ako bol v tej dobe plat poslanca SNR. miklos mal styroch poradcov z ktorych samotna katarina mathernova zarabala 730 000 sk mesacne!!! ako bolo mozne, ze privatizeri SPP uz ako majitelia radili spp a nechali si za to platit? atd atd.
a teraz tu budete rozdavat rozumy??? po tom co si ta vasa a moja byvala elita nedokazala ani sama vytriet prdel?
zacali ste tu rozoberat dieru v statnom rozpocte. aku???
A. M. Húska:
Chcem najprv povedať to, že to najhoršie nemáte za sebou. To najhoršie ešte len príde. Ak dobre predpokladám, a vaše štandardy doniesli také výsledky, ako doniesli do ODÚ a do DS, tak predpokladám, že to isté donesú aj do SDKÚ. Jednoducho, takýto je fakt.
Pokiaľ ide o podiel rozvojových investícií, netvoria viac ako 20 % z posledného vývoja roku, to znamená 80 % je v podstate z privatizačných predajov. O rezervách hovoríte takým bezočivým spôsobom, že zabúdate hovoriť o niečom inom. Keď Mečiarova vláda začínala samostatný štát, mala 140 mil. rezerv a z nich vyšla spolu s obchodnými zásobami bánk na 7,5 až 8 mld. USD a bez komerčných bánk 4,5 mld. Veď to je ten zázrak, pred ktorým by ste sa mali skloniť a mali by ste jednoducho byť skromný.
Vážení, netrháte z nebies jablká, to sa nebude celkom určite diať, a pokiaľ ide o to, že investície sa vydávali neefektívne, ak vy výstavbu diaľnic, výstavbu dvoch blokov Mochoviec, výstavbu Vodného diela Žilina, dostavbu Gabčíkova považujete za neefektívne investície, tak to je...
a s cim sa mozte pochvalit vy?
desiatimi plechovymi halami, vytunelovanym tunelom, dali ste slovakom do ruk pajkovacky a utahovacky a to je asi tak vsetko!!!
teraz mozte argumentovat!
skoro som zabudol! zaviedli ste system ktory v najvyssej moznej miere vykoristuje a okrada strednu vrstvu teda mna! toto som ja a nie som ziadny "asi" volic smeru!
ps: postoj k zahranicnej politike
nemam cim podlozit svoje argumenty? to je for dna (dnes pre zmenu tvoj)! za mojimi argumentami stoji historia slovenska od roku 1998. ste to prave vy kto tu stavia modrych na najvyssi piedestal vsetkeho poznania tohto sveta. nikto pre slovensko neurobil tolko ako dzurinda- toto su vase slova, najoblubenejsia veta. vsetci su sprosti, len modri su lietadlo. pritom historia ukazala, ze ste to boli prave vy komu tu radil MMF a svetova banka, komu tu radil CSFB aby ste neprivatizovali SPP, to miklos mal poradkynu za 18 nasobne vyssi plat ako bol v tej dobe plat poslanca SNR. miklos mal styroch poradcov z ktorych samotna katarina mathernova zarabala 730 000 sk mesacne!!! ako bolo mozne, ze privatizeri SPP uz ako majitelia radili spp a nechali si za to platit? atd atd.
a teraz tu budete rozdavat rozumy??? po tom co si ta vasa a moja byvala elita nedokazala ani sama vytriet prdel?
zacali ste tu rozoberat dieru v statnom rozpocte. aku???
A. M. Húska:
Chcem najprv povedať to, že to najhoršie nemáte za sebou. To najhoršie ešte len príde. Ak dobre predpokladám, a vaše štandardy doniesli také výsledky, ako doniesli do ODÚ a do DS, tak predpokladám, že to isté donesú aj do SDKÚ. Jednoducho, takýto je fakt.
Pokiaľ ide o podiel rozvojových investícií, netvoria viac ako 20 % z posledného vývoja roku, to znamená 80 % je v podstate z privatizačných predajov. O rezervách hovoríte takým bezočivým spôsobom, že zabúdate hovoriť o niečom inom. Keď Mečiarova vláda začínala samostatný štát, mala 140 mil. rezerv a z nich vyšla spolu s obchodnými zásobami bánk na 7,5 až 8 mld. USD a bez komerčných bánk 4,5 mld. Veď to je ten zázrak, pred ktorým by ste sa mali skloniť a mali by ste jednoducho byť skromný.
Vážení, netrháte z nebies jablká, to sa nebude celkom určite diať, a pokiaľ ide o to, že investície sa vydávali neefektívne, ak vy výstavbu diaľnic, výstavbu dvoch blokov Mochoviec, výstavbu Vodného diela Žilina, dostavbu Gabčíkova považujete za neefektívne investície, tak to je...
a s cim sa mozte pochvalit vy?
desiatimi plechovymi halami, vytunelovanym tunelom, dali ste slovakom do ruk pajkovacky a utahovacky a to je asi tak vsetko!!!
teraz mozte argumentovat!
skoro som zabudol! zaviedli ste system ktory v najvyssej moznej miere vykoristuje a okrada strednu vrstvu teda mna! toto som ja a nie som ziadny "asi" volic smeru!
ps: postoj k zahranicnej politike
Na světě existují věci, které jsou tak odporné, že je nutno je skrývat a zamlčovat, nejen z důvodů estetických, nýbrž z důvodů čistě humánních. Pravda například.
http://ekonomika.sme.sk/c/4062371/fico- ... odnik.html
http://ekonomika.sme.sk/c/4062371/fico- ... odnik.html