slay napísal:vidis zase klames a vymyslas si.. kludne mi cituj kde som krical v 98 alebo prednim alebo po nom .. ze dzurinda alebo hocikto iny niekoho odsudi alebo posadi za mreze??? Taketo nazory som nikdy nikde neprezentoval.. prave naopak.. maril som nadeje naivnych sedlakov ktory od fica cakali nieco ine.. este si pamatam ako ste davali ficovi cas.. ze este len zacina.. uz je za polcasom.. a nic.. a kludne pockam aj 6 rokov a viem ze to inak nebude..
a jeden velky rozdiel medzi nami je .. ze ja uznavam plusy aj minusy dzurindu.. ale ty si neuznal ani jeden jediny minus roberta fica a doslovne traapne tu obhajujes neobhajitelne.. kazdu pitchovinu za kazdu cenu.. a bohuzial 99.9 per argumentov na obhajobu je typu " no a co , aj dzurinda aj meciar.. bla bla ".. co je nezmysel..
takze .. by som sa moc nenaparoval na tvojom mieste..
nenapisal som nahodou, vy? ked v diskusii hojkovi napises, ze aby sem s meciarom radsej nechodil a vymenoval si niekolko meciarovych preslapov... to bolo vlastne kedy? nebolo to do roku 98? ja si dovolim s kludnym svedomim prist s meciarom, lebo 90% z toho co na neho dzurinda hodil boli lzi!!! mozme ist s kludnym svedomim od jednej kauzy k druhej a slubujem ti, ze to budes lutovat

. mimochodom nevztahuje sa na nich imunita, pripadne nebol nahodou vcera uznany zakon o dokazovani ziskania majetku za protiustavny? aj ked fico uprednostnil stabilitu vladnej koalicie pred palkovym navrhom (tohto roku pripravil ustavnu formu tohto zakona),,, v roku 2005 to bol prave ficov smer, ktory hlasoval v parlamente za prijatie spominaneho zakona!
jeden velky rozdiel? tak to sa teda naramne pleties. kde som spochybnil prinos dzurindovej vlady? nanajvys som spochybnil skutky, ktore oni(vy) nazyvaju reformami!
a, ze obhajujem neobhajitelne? toto je for dna! kde? cituj ma! hrustickina igelitka? s tym fico nic nema! a pokial viem, tak aj vy ste tu stekali iba po HZDS, ale potom ako je mozne, ze v ten isty den (tusim, ze tiez vcera pripadne predvcerom) dostalo kdh pokutu 110 000 sk za ten isty precin (len ho nepriniesli v igelitke)? nejak som to tu nepostrehol:
http://www.hojko.com/post946820.html#946820
upozornil na to az neskor Tomasito! nekritizujes tu nahodou iba jednu a tu istu stranu (chap ako opoziciu dzurindovych vlad)? za fica tu boli a budu afery, ale kde som napriklad obhajoval miliardove upratovanie, pripadne odhrnanie snehu...(precitam si to, zanadavam si, ale nemam potrebu sa k tomu vyjadrit a kedze som nebol pri poslednych volbach tak ani moralne pravo kritizovat (viem, ze to budete povazovat za vyhovorku, ale tak to je))?
obhajovali sme tu tlacovy zakon, vinicu, pripadne nejake dalsie veci, ale pri tychto dvoch spominanych ste to vy tu na fore nezvladli a dzurinda v oboch pripadoch z toho vysiel ako totalny debil - amater a bol vobec rad, ze je rad. a nikdy, som tu ani nikde inde neobhajoval fica formou no a co!
supermario napísal:je zaujímavé sledovať ako hlboko si klesol, krija... dochádzajú ti náboje?
k tvojmu príspevku - netvrdil náhodou fico, že hneď po nástupe do vlády dá preveriť všetky "podivné obchody" bývalej vlády? že ak čo len zistí najmenší zádrheľ, tak to dá na súd? a stalo sa nieco? sudil ich niekto? odsudil ich niekto? siroké ramená ... atď. (sú to tvoje slová!) takže vidíš krija aký je tvoj robo. taký istý ako ostatní, ba ešte aj oveľa horší... ak podľa teba dzurinda rozkradol slovensko, prečo nebol aspoň jediny raz trestaný?
btw, včera som čítal, že "vďaka ficovej politike ceny kvôli euru nevzrástli". to, že maslo, chlieb a celkovo potraviny sú dvakrát drahšie, to nevadí krija.
ja viem, čo mi odpovieš, "veď ceny potravín rástli na celom svete. takže za to môže svet". ale že naša ekonomika je na vzostupe, tak za to môže červený. krija otvor oči. toto je populizmus! za dobré veci môže on, za zlé dzurinda (asi aj za cenu ropy môže miki, predpokladám)...
fico neprijal jediný konštruktívny návrh zákona, ak nerátam zákaz vstupu s bicyklom do lesov, spoplatnené vysokoškolské štúdium ...
fico by mohol urobiť pre slovensko oveľa viac - napríklad znížením dane na min. oleje, znížením dane, pretože taká situácia ako je teraz tu už nikdy (alebo tak skoro) nebude. taký enormný ekonomický rast sa musí využiť na zníženie dlhu a nie to čo robí fico - 11 miliárd pre svojich voličov (t.j. aj pre teba "asi")... lenže, efekt takýchto krokov sa ukáže až o niekoľko rokov a fico na to nemá čas, pretože voľby sú už o dva roky...
neber tuto vetu osobne

na obhajcov dzurindu mi stacia aj kamienky do praku

.
takze vies co ti napisem? mylis sa! teraz nebudem obvinovat svet z rastu cien potravin. priamym vinnikom je samotna EU. na vsetko maju byrokraticke normy (chov dobytka, osipanych, hydiny, oviec...), ako tu svojho casu raz spomenul tusim kinjeril- nadurodu zaoravaju, dotacie...a tak dalej. toto je priamy zasah do samotneho trhoveho mechanizmu, ktoreho sa tu vsetci modraci tak vehementne dozadujete. to oni mozu zato, ze ceny potravin uz nemozu klesnut (predpokladam, ze nikdy). mozno si zachytil spravu o nadurode obilnin, pripadne sa podla odhadov ocakava naduroda kukurice (chap ako nadpriemerna), ale obchodnici cenu potravin neznizia (nedavna afera s mliekom a s mliecnymi vyrobkami)!
podobne to bolo aj so znizenou DPH na lieky, knihy...
a tie paliva som tu uz rozoberal so slayom a nemam potrebu sa k tomu vracat. ale efekt by bol asi zhodny s tym co som uviedol vyssie.
Ropa zlacnela, tankuje sa však ďalej draho
http://tvojepeniaze.pravda.sk/ropa-zlac ... pakcie_p01
dalej, ak povies A tak povedz aj B. ako rastla priemerna mzda po volbach v roku 2006? ako rastla realna mzda po volbach 2006? aby si si to nemylil (nebudem to pripisovat ficovi), skor naopak, paradoxne dzurindovi! to jeho dve vlady boli zodpovedne za exodus slovakov za pracou do zahranicia (tu podotknem, ze za meciara odchadzali vacsinou cigani- potom ich ale museli za peniaze danovych poplatnikov letecky vlacit s5 napr. z finska a z GBR). ak by tych dnes evidovanych cca 169 000 slovakov pracujucich v zahranici neodislo, pripadne sa vratilo s5 domov, tak este aj dnes by slovaci pracovali za cca 15000 v hrubom! (a ved dokonca za tolko stale pracuju).
http://dennik.pravda.sk/sk_dennik.asp?r ... lostia_6_1
„O zamestnancov sa musia biť, aby si ich udržali a najlepším nástrojom na to je jednoznačne plat,“ dodala Mokráňová.
aspon niekde sa pozitivne prejavuje to slavne liberalne ponimanie trhovej ekonomiky.
k ficovi: samozrejme, ze by mohol urobit viac, ale aj keby tak robil, tak by ste vy nazor nezmenili.
mozes tu tvrdit co povedal fico pred volbami o presetrovani kauz (privatizacii)... ale netvrd mi, ze tak neucinil (spp, se). to, ze samu nepodarilo, pripadne nepodari dostat niekoho za mreze sa ja osobne ani necudujem. meciar to nemal tak pozichrovane ako modra banda: holandsko, cyprus, seychely...proti tomu je aj meciarova amnestia iba slaby odvar!