Obsah fóra www.hojko.com
Homefórum.sk
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Veľa šťastia, zdravia, lásky a úspechov v novom roku prajeme...

ANTIFICO
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Politika Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 179, 180, 181 ... 194, 195, 196  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Hľadanie v téme:  
Autor Správa
Johnyy
Amateur
Amateur

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 13.12.2005

PríspevokZaslal: 05 Sep 2008, 11:38    Predmet: Odpovedať s citátom  

Hojko: Zvysovanie cien energii je myslim celosvetovy trend a na kontrolu cien, aby ich podniky "nehadzali" ako sa im zachce, je regulačny urad, myslim ze aj teraz zamietol zvysovanie cien plynu od jesene...

Tak ako stupali ceny za Dzurindu, stupaju aj za Fica...
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
killa_bee
Star
Star

Založený: 25.08.2005

PríspevokZaslal: 05 Sep 2008, 12:02    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ceny budu stupat vzdy, pokial sa nevymysli nieco nove a energetika prestane byt naviazana na ropu. Umele stopnutie rastu cien je hovadina, pretoze radsej nech to rastie (cisla brat obrazne) 4% rocne, nez o 3 roky skokovo o 12%.

Este k tomu rastu cien...kazdy z Vas ma rad zvysovanie platov, o tom neni pochyb, ale co tak sa zamysliet aj nad tym, z coho to ma Vas zamestnavatel zaplatit. Velmi popularne znizovanie nakladov, zvysovanie efektivity a iny "corporate bullshit" ma svoje hranice. A hlavne ak podniku rastu ceny na Inputoch, tazko si udrzi konecnu cenu na Outpute Wink
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
supermario
Light Star
Light Star

Založený: 06.08.2007

PríspevokZaslal: 05 Sep 2008, 12:45    Predmet: Odpovedať s citátom  

hojko napísal:
supermario: Kde byvas ked u vas dvojnasobne stupla cena masla, chleba a inych potravin??? To, ze pecivo je drahsie suvisi s nedostatkom urody obilia, vyssimi cenamy pohonnych hmot, zvysovanim cien elektriky, plynu a vody..., cize celkovo stupaju naklady, nemyslis???
hojko, ty si tiež práve objavil ameriku... Shocked
treba čítať poriadne čo som napísal. "vďaka ficovej politike ceny nestúpli..."
nie je regulácia cien iba tlačenie balvanu, ktorý sa neustále zväčšuje, pred sebou? samozrejme, regulovať treba ale v rámci nejakých mantinelov. fico sa však chváli, koľko vyloboval atď. avšak zvýšenie cien príde až s novou vládou. ako však povedal "jeho" minister:"my tu už nebudeme!"
btw bývam na slovensku. ale ty asi často nakupovať nechodíš... Crying or Very sad

krija, to nie ja obraňujem modrých ale to ty stále na nich kydáš. a to je podstatný rozdiel. tvoje argumenty bez toho aby so očiernil modrých v podstate ani neexistujú. dôvod je, ako som už napísal, jednoduchý: nemáš čím podložiť svoje argumenty.
a to že nezoberiem, že fico urobil aj niečo dobré pre nás, nie je pravda. len problém je, že nenájdeš v jeho politike jedinú vec, ktorá je dobrá...
aspoň zatiaľ nie... Confused

btw včera som videl vašu "elitu" v priamom prenose ako "minister spravodlivosti" povedal poslancovi: "pôjdeš do väzenia, ty hajzel" (možno to nie je presné, sorry). kamery ho zachytia a on tvrdí, že nič také nepovedal a nakoniec sa prizná. aj to svedčí o úrovni súčasnej vlády. len mi netvrďte, že fico s tým nič nemá, lebo to HZDS... fico si vybral vládnuce strany (bohužiaľ), ministri sú jeho priamymi podriadenými a za ich výroky a skutky (bohužiaľ) nesie zodpovednosť aj on. ale presne takto sa správa aj fico. len jeho slovník je, povedzme, spisovnejší...
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
krija
Guru of Politics
Guru of Politics

Založený: 29.01.2006

PríspevokZaslal: 05 Sep 2008, 16:41    Predmet: Odpovedať s citátom  

supermario, stale kydam? ja som ich dvakrat volil!!! -do p*č*. 1. krat ma opili rohlikom, a 2. som ich volil, aby znova neprisiel niekto dalsi, kto bude pokracovat v rozkradani slovenskeho majetku (trochu alibisticke- ja viem Embarassed )
nemam cim podlozit svoje argumenty? to je for dna (dnes pre zmenu tvoj)! za mojimi argumentami stoji historia slovenska od roku 1998. ste to prave vy kto tu stavia modrych na najvyssi piedestal vsetkeho poznania tohto sveta. nikto pre slovensko neurobil tolko ako dzurinda- toto su vase slova, najoblubenejsia veta. vsetci su sprosti, len modri su lietadlo. pritom historia ukazala, ze ste to boli prave vy komu tu radil MMF a svetova banka, komu tu radil CSFB aby ste neprivatizovali SPP, to miklos mal poradkynu za 18 nasobne vyssi plat ako bol v tej dobe plat poslanca SNR. miklos mal styroch poradcov z ktorych samotna katarina mathernova zarabala 730 000 sk mesacne!!! ako bolo mozne, ze privatizeri SPP uz ako majitelia radili spp a nechali si za to platit? atd atd.
a teraz tu budete rozdavat rozumy??? po tom co si ta vasa a moja byvala elita nedokazala ani sama vytriet prdel?
zacali ste tu rozoberat dieru v statnom rozpocte. aku???
A. M. Húska:

Chcem najprv povedať to, že to najhoršie nemáte za sebou. To najhoršie ešte len príde. Ak dobre predpokladám, a vaše štandardy doniesli také výsledky, ako doniesli do ODÚ a do DS, tak predpokladám, že to isté donesú aj do SDKÚ. Jednoducho, takýto je fakt.

Pokiaľ ide o podiel rozvojových investícií, netvoria viac ako 20 % z posledného vývoja roku, to znamená 80 % je v podstate z privatizačných predajov. O rezervách hovoríte takým bezočivým spôsobom, že zabúdate hovoriť o niečom inom. Keď Mečiarova vláda začínala samostatný štát, mala 140 mil. rezerv a z nich vyšla spolu s obchodnými zásobami bánk na 7,5 až 8 mld. USD a bez komerčných bánk 4,5 mld. Veď to je ten zázrak, pred ktorým by ste sa mali skloniť a mali by ste jednoducho byť skromný.

Vážení, netrháte z nebies jablká, to sa nebude celkom určite diať, a pokiaľ ide o to, že investície sa vydávali neefektívne, ak vy výstavbu diaľnic, výstavbu dvoch blokov Mochoviec, výstavbu Vodného diela Žilina, dostavbu Gabčíkova považujete za neefektívne investície, tak to je...

a s cim sa mozte pochvalit vy?
desiatimi plechovymi halami, vytunelovanym tunelom, dali ste slovakom do ruk pajkovacky a utahovacky a to je asi tak vsetko!!!
teraz mozte argumentovat!
skoro som zabudol! zaviedli ste system ktory v najvyssej moznej miere vykoristuje a okrada strednu vrstvu teda mna! toto som ja a nie som ziadny "asi" volic smeru!
ps: postoj k zahranicnej politike
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
slay
Medium Professional
Medium Professional

Založený: 25.07.2006

PríspevokZaslal: 05 Sep 2008, 17:32    Predmet: Odpovedať s citátom  

Laughing jaj krija krija.. ty stale vytiahnes neaku traposinu.. kde ty na to chodis.. ale musim uznat ze sa mi paci sposob vedenia hadok typu..

A: 2 + 2 je 3
B: nie ! 2 + 2 je 5
A: nemas pravdu .. a odmocnina z 342 je 34..

Wink vies aky zmysel mala ta odmocnina v tej hadke? ziaden! .. a presne tak mi tu pripadaju tie ohnive diskusie ktore vedies .. nie len so mnou.. vzdy v spravnu chvilu prides s neakou odmocninou.. Smile to je proste tradicia..

kazdopadne nie to som chcel.. Very Happy.. haaha.. viem ze toto neje rubrika vtipy ale tento je ozaj dobry.. hahah a tie fotky tam .. haha to je snad z cias ked krical pred spp ako vie hedzovat ceny .. ah.. krasny populisticky tah.. aka " 1o tipov aby vam ludia neprisili zvysovanie cien ".. haha pravica povie ze ceny na svetovych trhoch rastu.. lavica si spravi divadlo a zvali to na vykoristovatelskych kapitalistov ktori zdieraju biednych.. bravo

http://ekonomika.sme.sk/c/4062371/fico-majitelom-spp-vratte-nam-podnik.html
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
krija
Guru of Politics
Guru of Politics

PríspevokZaslal: 05 Sep 2008, 18:09    Predmet: Odpovedať s citátom  

135² bez papiera, pera, bez kalkulacky, z hlavy...skus Wink

hedging medzi USD a EUR. a dokonca sa k tomu vyjadril aj samotny ivan miklos!
Možným spôsobom zaistenia sa voči kurzovým pohybom bol hedging medzi dolárom a eurom. "Neurobili sme tak preto, lebo sa v tom čase nepredpokladalo, že by mohlo dôjsť k výraznejšiemu oslabeniu dolára voči euru. Nepredpokladali to ani analytici. Takmer všetky finančné inštitúcie predpokladali stabilitu, alebo dokonca posilňovanie dolára," zdôraznil vicepremiér.
ides cica Wink
Návrat hore
slay
Medium Professional
Medium Professional

PríspevokZaslal: 10 Sep 2008, 19:07    Predmet: Odpovedať s citátom  

krija napísal:
135² bez papiera, pera, bez kalkulacky, z hlavy...skus Wink

hedging medzi USD a EUR. a dokonca sa k tomu vyjadril aj samotny ivan miklos!
Možným spôsobom zaistenia sa voči kurzovým pohybom bol hedging medzi dolárom a eurom. "Neurobili sme tak preto, lebo sa v tom čase nepredpokladalo, že by mohlo dôjsť k výraznejšiemu oslabeniu dolára voči euru. Nepredpokladali to ani analytici. Takmer všetky finančné inštitúcie predpokladali stabilitu, alebo dokonca posilňovanie dolára," zdôraznil vicepremiér.
ides cica Wink
Rolling Eyes no skoda ze si ten matematicky priklad nepochopil.. skusal som slovne.. aj prikladom.. nabuduce skusim obrazok.. ale asi to aj tak nepomoze

Laughing gratulujem.. opat ukazujes ze zavadzas a nemas paru o com hovoris..

tym svojim trapnym vypadom si chcel ako dokazat ze hedzing existuje? Very Happy.. hovoris trosku o inom nezda sa ti? vynikajuci argument na obranu fica a jeho opozicnych vyrokov ked hrubo klamal ludi ze za ceny plynu a ropy moze dzurinda lebo ze on by ich hedzoval.. (a ked dneska na to poukazem tak zatiahnes hlavu do ulity ) tak este raz gratulujem.. ked ti dochadzaju argumenty tak si ako skrecok v koliesku.. zobral si vyrok ivana miklosa z uplne inej problematiky.. Smile som si isty ze o tom vies.. ale uz si niesom isty preco to robis.. ale uznavam ze mas herecke nadanie.. tvarit sa ze mas pravdu aj ked vies ze pleties hluposti ti ide na vybornu

na tento tvoj uplne nezmyselny a odveci post moze skocit akurat tak clovek tvojho ranku.. tzn. niekto kto "vie" o com sa rozprava Wink ..
Návrat hore
hojko
Site Admin
Site Admin

Založený: 24.04.2004

PríspevokZaslal: 11 Sep 2008, 0:26    Predmet: Odpovedať s citátom  

slay: Za to tvoje neprestrelne arugmenty, ktorymi sa dokazes neskutocne vyhnut otazkam a celkovo teme stoja za hovno. A pokial nevies ako zachranit situaciu, tak uz pridavas smajliky a snazis sa zhodit ludi, tak ako si minimalne 20x uz na fore v temach o politike ukazal. Co sa tyka plynu a podobne, tak urcite si zachytil spravu, ze Fico sa postavil vodi zvysovaniu cien SPP pre domacnosti a ak ma pamat neklame, nieco take sa v pripade Dzurindu nestalo. Tam sa stalo len to, ze nam predali SPP a este aj prislo k strate pri zmene kurzu dolara tusim o 6 miliard. Napokon su to peniaze, ktore zaplatime my - danovi poplatnici (teba sa to zrejme netyka, sudiac podla hluposti ktore pises, tak bude zrejme este student, odhadom tak strednej skoly). Ci zdrazovaniu skutocne zabrani ukaze cas, zatial predbiehat udalosti nebudem a pockam si na vysledok.
Návrat hore
krija
Guru of Politics
Guru of Politics

PríspevokZaslal: 11 Sep 2008, 2:13    Predmet: Odpovedať s citátom  

slay, ale pochopil.
k tomu hedgingu to potrebujes mat vymodelovane z hliny? dokazal som, ze miklos ho zvazoval a to staci, len pokladnik nepredpokladal.

ale slay ma namysli asi takyto hedging Rolling Eyes

richard sulik:
"Zaujímavé je, že táto plocha sa, obzvlášť pri benzíne, zmenšuje. Možno to spôsobila Miklošova pokuta Slovnaftu, možno Ficov (najmä verbálny) tlak na Slovnaft, v tom prípade im za to patrí uznanie."
http://blogy.etrend.sk/richard-sulik/cena-ropy-dane-a-kupna-sila/141363.html

fico otvoril hubu a slovnaft sa boji zdvyhnut ceny.

btw som zvedavy kam sa zvrtne teraz prd v tvojich gatiach Very Happy

este doplnim hojka:

Návrh postupného prechodu cien zemného plynu
na úroveň pokrývajúcu oprávnené náklady a primeraný zisk

Vzhľadom na vývoj cien ropy a zemného plynu na svetových trhoch a tiež vzhľadom na vývoj kurzu slovenskej koruny voči americkému doláru od roku 1999 dosahuje SPP v oblasti distribúcie plynu mnohomiliardové prevádzkové straty. V roku 2000 dosiahla táto strata 17,2 mld. Sk.
uz aspon vies, ze k comu boli modrakom, tie zvysovania cien plynu o 19.3 pripadne 24% ako aj cien dalsich energii.
neschopna proradna banda!
Návrat hore
slay
Medium Professional
Medium Professional

PríspevokZaslal: 11 Sep 2008, 17:32    Predmet: Odpovedať s citátom  

hojko napísal:
Za to tvoje neprestrelne arugmenty, ktorymi sa dokazes neskutocne vyhnut otazkam a celkovo teme stoja za hovno
Smile hlavne ze panovi adminovi nevadi ked niekto klamlivo argumentuje niecim co z diskutovanou temou nesuvisi.. a neviem kto si myslis ze si , ze vies posudit co je dobre a co zle.. na tvojom mieste by som sa snazil skor o nestrannost .. ale to je tvoj problem.. a len moja fakticka poznamka, ked uz sa tak ohnis..

hojko napísal:
Co sa tyka plynu a podobne, tak urcite si zachytil spravu, ze Fico sa postavil vodi zvysovaniu cien SPP pre domacnosti a ak ma pamat neklame, nieco take sa v pripade Dzurindu nestalo. Tam sa stalo len to, ze nam predali SPP a este aj prislo k strate pri zmene kurzu dolara tusim o 6 miliard.
Fico sa postavil proti zvysovaniu cien.. hehe tak to je ozaj kusok.. ty si prisiel z akej planety? Kto alebo Co je podla teba fico? Trh v ludskej podobe alebo co? Fico plni v nasej krajine neaku rolu trhu? Entity ktora rozhoduje o cenach? bez urazky neviem ako tak mozes pliest hluposti.. Pozri .. to ze fico populisticky vyjadri nazor ze ceny su privysoke aby ulahodil uchu sedliakov a tak si ziskal sympatie .. je pochopitelne.. je to predsa lavicovy demagog .. nic ine nikto ani necaka.. a to ze mu ty za to pripisujes kredit a zasluhy je len tvoja naivita. A ano dzurinda sa nikdy neskryval za rozpravku o nenazranych kapitalistoch.. neobvinoval zo zvysovania cien obchodne retazce, monopolne podniky ani poistovne a inych triednych nepriatelov.. a dufam ze si pozeral televizne noviny dneska na markize.. ako hodnotila agentura FITCH slovensko Wink ak si nezachytil tak najlepsie ratingy sme mali v rokoch 2000/05.. a teraz to ide dolu vodou.. no len si cekni www.fitchratings.com .. a to neje hociaka agentura kamos..

a dakujem ti velmi pekne.. ze si poukazal na stratu 6 miliard .. prave o tomto hedzingu hovoril klamlivo krija.. o poisteniu voci tejto strate.. a vsak ja som jasne hovoril o tom ked fico aj z neakym traposkom stali s transparentami pred SPP a kricali ze ceny ropy a plynu u nas rastu kvoli dzurindovi lebo fico ich vraj vie hedzovat a poistit sa tak proti ich rastu.. tak sa uz po 1000ci krat pytam CO ROBI DNES TEN KLAMAR? Hedzuje nieco? nevsimol som si.. a benzin mame stale najdrahsi z okolitych krajin, a 5 nasobny predkladatel navrhu na znizenie spotrebnej dane Robert Fico sa dnes tvari ako neviniatko tak neviem o com tocis hojko.. chysta sa 20 percentne zvysenie cien u spp.. a ked urady uznaju ze vyvoj cien tomu zodpoveda.. tak fico si moze kecat co chce.. tie dristy o znarodneni moze kecat akurat tak hlupacik tarajko jeho formatu.. a papat mu to mozu len podobni hlupacikovia Wink

hojko napísal:
Napokon su to peniaze, ktore zaplatime my - danovi poplatnici (teba sa to zrejme netyka, sudiac podla hluposti ktore pises, tak bude zrejme este student, odhadom tak strednej skoly).
Smile no sudis zle.. ale vzhladom na tvoje predchadzajuce sudy to nieje prekvapko.. prekvapko je osobna invektiva od admina.. no vdaka

krija napísal:
k tomu hedgingu to potrebujes mat vymodelovane z hliny? dokazal som, ze miklos ho zvazoval a to staci, len pokladnik nepredpokladal.
Laughing no zrejme stale netusis o com som rozpraval.. asi mas slabu pamat a nepamatas si na ficove divadielko pred budovou spp.. to co pises o milkosovi je z uplne inej rozpravky.. len slovicko sa zhoduje.. ja totiz vobec nehovorim o hedzingu ako ochrane proti kurzovej strate pri privatizacii.. to uz by si si mohol uvedomit..

Very Happy a super ze si si vybral temer jedinu pozitivnu vec co sa dala k tejto veci od sulika vydolovat.. pekne.. hahah.. no nezainteresovanym odporucam si precitat cely clanok za linkom.. cize nula bodov kamos
Laughing a uistujem ta ze fica sa nikto neboji.. toboz nie slovnaft

a ten tvoj posledny argument.. hehe.. no neviem ale moc si nim nepomahas skor naopak..

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

o a co hovorite na genialne socialne podniky? nezalozime si neaky? 1200sk za hodinu.. boze.. no nestan sa smerakom Laughing o a gratulujem vsetkym ktorych sa to tyka k zvysovaniu odvodov.. to je spravna tretia cesta.. hip hip hura
Návrat hore
krija
Guru of Politics
Guru of Politics

PríspevokZaslal: 11 Sep 2008, 18:43    Predmet: Odpovedať s citátom  

tych agentur mas kolko len chces Very Happy
co hovoris na toto?
"Podľa analytikov je piatkové rozhodnutie Moody's, po predchádzajúcom zvýšení ratingu od agentúry Fitch, pre Slovensko jednoznačne pozitívnou správou. Zhodujú sa v tom, že za týmito rozhodnutiami jednoznačne stojí rozhodnutie Bruselu prijať Slovensko do eurozóny, ale aj rýchly rozvoj hospodárstva. Dodávajú však, že ratingové agentúry upozorňujú aj na riziká...

http://ekonomika.sme.sk/c/4000921/slovensko-je-v-ratingoch-lidrom-v4.html

ides kamos Cool
Návrat hore
Johnyy
Amateur
Amateur

PríspevokZaslal: 11 Sep 2008, 19:50    Predmet: Odpovedať s citátom  

Stat min. rok zarobil vdaka dani z prijmu a dividendam z SPP 20 mld skk! Tento rok je to uz 12 mld skk.
Nemyslim si ze to je malo.
O zvyseni/znizeni cien energii rozhoduje urad pre regulaciu, nie Fico...Ten moze len vypravat. Je to od neho slachetne, ale prehana to. Je to divadielko na city. Ceny plynu sa zvysuju alebo znizuju podla toho, za ake ceny nakupi Spp plyn od Gazpromu, velky vplym ma aj cena ropy na svetovych trhoch. Ked Gazprom ceny zvysi povedzme o 30%, je jasne ze SPP nebude plyn predavat pod cenu. Ak urad pre regulaciu zisti, ze Spp zvysuje ceny aj napriek tomu ze im naklady nestupli, tak pochybujem ze to prejde.. Ceny plynu sa naopak moze aj znizit. To je trh.Smile

Inak vcera som v denniku SME cital, ze sef Socialnej poistovne pozaduje zvysenie odvodov pre zivnostnikov, lebo zevraj platia male odvody. Kym ministerka Tomanova zvysenie odmieta. To je zaujimave. Som myslel ze Socialna poistovna a Tomanova su jedna ruka.
Naopak, taka slabucka strana ako Kdh dokaze prist s racionalnym navrhom na znizenie odvodov. Kedze vdaka silnej ekonomike, by to bolo realizovatelne.

Premier neodvolal ministra SPRAVODLIVOSTI Harabina, ani napriek tomu ze dvojnasobne klamal. Prvy krat ohladom telefonatu s Bakim Sadikim a druhy krat v urazani poslanca Lipsica, ktoremu v priamo v parlamente povedal ze je hajzel a pojde do vazanie. Lipsic musel trafit klinec po hlavicke.... navyse mal aj antiseministicke poznámky na jeho zidovsky povod. Neviem ake kriteria ma premier v odvolavani ministrov, ale spravanie ministra je vyrazne v rozpore s tym na akej pozicii posobi. Pritom, ministra ziv. prostredia odvolal za to ze uradnicka schvalila dotaciu pre svokru svojho brata, ktory ma kona...alebo neviem koho uz....Su to riadne kusky ti nasi ministri...
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
krija
Guru of Politics
Guru of Politics

PríspevokZaslal: 11 Sep 2008, 20:27    Predmet: Odpovedať s citátom  

Johnyy napísal:
O zvyseni/znizeni cien energii rozhoduje urad pre regulaciu, nie Fico...Ten moze len vypravat. Je to od neho slachetne, ale prehana to. Je to divadielko na city. Ceny plynu sa zvysuju alebo znizuju podla toho, za ake ceny nakupi Spp plyn od Gazpromu, velky vplym ma aj cena ropy na svetovych trhoch. Ked Gazprom ceny zvysi povedzme o 30%, je jasne ze SPP nebude plyn predavat pod cenu. Ak urad pre regulaciu zisti, ze Spp zvysuje ceny aj napriek tomu ze im naklady nestupli, tak pochybujem ze to prejde.. Ceny plynu sa naopak moze aj znizit. To je trh.Smile
si si isty???
V rámci zmluvy s kupujúcim 49% akcií SPP môže totiž vláda dohodnúť, že SPP nebude hneď od 1. januára 2003 využívať celý priestor, ktorý mu regulátor pre zvýšenie cien vytvorí. Inými slovami, v zmluve je možné (ak o tom vláda rozhodne) zabezpečiť, že SPP nebude svojim domácim zákazníkom už od 1. januára 2003 účtovať ceny na maximálnej úrovni, akú stanoví Úrad pre reguláciu sieťových odvetví.ale netusim k akemu datumu to dohodli Sad .
Návrat hore
Johnyy
Amateur
Amateur

PríspevokZaslal: 11 Sep 2008, 20:49    Predmet: Odpovedať s citátom  

Hmm, cize, myslis ze SPP zatial nevyuziva vsetky paky na regulacny urad...ale pokial to zoberem z prakticekho hladiska, tak povedzme ze Spp poda navrch na 20% zvysenie, urad schvali, ze dobre, je to opodstatnene, ale Spp moze zvysit maximalne napriklad o 17%??Kym nebude v platnosti ten dodatok, alebo ho neschvali vlada...a tiez vobec neviem akym datumom to zacne platit...
Návrat hore
krija
Guru of Politics
Guru of Politics

PríspevokZaslal: 11 Sep 2008, 21:02    Predmet: Odpovedať s citátom  

a aby tu niektori netapali v tme:

Všimol som si tu bagatelizáciu

ekonomického prínosu SPP v ére, keď ešte bol vo vlastníctve štátu a zveličovanie prínosu pre štát v terajšej popredajovej dobe. Zdá sa, že Dzurindovi a Miklošovi sa podarilo aj v tomto smere oklamať Slovákov. SPP bol vždy mocný podnik, pokiaľ v ňom nezačali robiť nekompetentní zmeny. Dám vám nahliadnuť do hospodárenia v podniku v rokoch 1994 až 2001, aby sme netápali v tme!
1994-zisk pred zdanením 13,321miliard.-zaplatená daň z príjmu 6,932miliard.
1995-zisk pred zdanením 13,253miliard-daň 6,853milard.
1996-zisk pred zdanením 13,791miliard-daň 6,387miliard-v tomto roku bol nárast kúpnych cien, pričom predajné ceny sa nemenili!
1997-zisk pred zdanením 9,645miliard-daň 7,459miliard-tento rok je najhorší-v dôsledku stúpania cien poklesol aj objem tranzitovaného plynu a ceny za predaj sa ešte nezvýšili.
1998 prišlo k zvýšeniu cien o 50%(!!) a ďalšie 4% z dôvodu zmeny DPH. Zároveň mierne poklesli nákupné ceny plynu-a nepriaznivý vývoj kurzu koruny-zisk pred zdanením 8,574miliard-daň 5,674miliard.
1999-prevádzkový hospodársky výsledok 15,807miliard-zisk pred zdanením 12,363miliard-daň 8,226miliard.
2000-je pre SPP veľmi nepriaznivý-nákupné ceny vzrástli, čím prevádzkové náklady dosiahli 1,6násobok z minulého roku, preto prevádzkový zisk spadol o takmer 10 miliard-hospodársky výsledok pred zdanením 4,415miliard-čistý zisk sa nekonal-strata 818miliónov.
2001-druhá výmena vedenia SPP (prvá výmena bola r1998), zmena na akciovú spoločnosť, zatiaľ plne vo vlastníctve štátu-prevádzkový zisk 4,109miliard-finančný zisk oproti minulému roku vzrástol o 2miliardy hlavne odpredajom majetkových účastí nesúvisiacich s plynárenstvom (majetok v hodnote 15miliard) - výsledok pred zdanením 5,912miliard-daň 5,508miliard.

Návratnosť investovaného kapitálu v percentách za sledované roky:11,00-10,30-13,70-4,20-4,20./Všetky tu uvedené ceny sú v Sk. Vo vsetkých tu uvedených rokoch súčasťou uvedenej sumy v položke daň je súčet dane z príjmu a osobitný odvod, ktorý platil SPP na pokyn štátu, ktory je vo vyske 2miliard.

SPP nikdy pred Dzurindom nebol stratový, až potom umele vytvorili plno podnikov, cez ktoré poskytovali službu pre Tranzit, čím ho pravdaže skoro okamžite odtlačili do červených čísiel! Však ho museli nejako zraziť na kolená, keď ho chceli predať! Bolo to obyčajné zbojstvo a ľudia to Dzurindovi bez mihnutia oka zožrali, rovnako, ako povery o dvojnásobných platoch.

Tranzit plynu v r. 1994 - 71,5miliard/ r. 1995 - 75,7miliard/ r. 1996 - 77,5miliard/ r. 1997 - 73,8miliard/ r. 1998 - 79,9miliard/ r. 1999 - 83,4miliard/ r. 2000 - 73,9miliard/ r. 2001 - 66,3miliard. Teda preprava 75miliard (r2007) nie je nič nezvyčajné v histórii tohoto podniku.

1 priklad Apríl 1998
Aktíva spoločnosti vzrástli v uplynulom roku o 12,2 mld. Sk. SPP splynofikoval 229 obcí, rozšíril vnútroštátne plynárenské siete o 2 351 km a zapojil 67 977 nových odberateľov. Počet zamestnancov dosiahol v uplynulom roku 6 265, čo predstavuje medziročný nárast o 330.

banda k*k*t*v- ti modraci
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Politika Choď na stránku