Bojove umenia a pod.
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: Bojove umenia a pod.
vale tudo, mma, krav-maga
suhlas s vendom + doplnim este box alebo MT
myslim ze celkom hra aj ulohu osadenstvo, neviem ako inde ale v BA sa to hemzi na MMA a thajskom boxe pomerne neonacisticky posobiacimi typmi, takze mozno aj to by zohravalo ulohu, inac myslim, ze vyber je siroky, wing chun, mma, thajsky box, kick box, klasicky box, brazilske jiu-jitsu, klasicke zapasenie, systema, krav maga(ta ale pokial viem v TT nie je), judo, sanda... osobne by som sa vyhol umeniam znamim z 90. rokov ako je karate, taekwondo, aikido a podobnym vychodno-filozofickym smerom, ktore sa oplati robit len ked mas zaujem o duchovnu stranku veci...celkovo by najlepsie splnala tvoje poziadavky krav maga, ale tu tam asi nesplasis...
A ty si mi ako prišiel na to, že sú to neocistické tipy ? Ty ich všetkých poznáš alebo si len uvidel vyholenú hlavu, alebo mikinu EVERLAST/PIT BULL a už si si dakoho zaškatuľkoval.ColdRain napísal:myslim ze celkom hra aj ulohu osadenstvo, neviem ako inde ale v BA sa to hemzi na MMA a thajskom boxe pomerne neonacisticky posobiacimi typmi
lebo mnohych poznam, nehovorim ze vsetci, ale mnoho takych sa naslo a ak si z BA tak nemozes povedat, ze to tak nie je... a ludia ktory po veceroch menia box vrece za ludi a v strasnej ferovke 20v4 skusaju techniky, nie su spolocnost pre mna, ani spolocnost do ktorej by som chcel pravidelne chodit, ale to uz je o inom...a oblecene everlast/pitbull vobec neskatulkujem, samemu sa mi paci dokonca som ho uz aj na fore obhajoval...
No u nás takýto človek nie je ani jeden, zato ľudí z "opačného tábora" požehnane.
Súhlasím s ColdRainom, ak ti ide iba o ten samotný akt obrany, tak sa vyprdni na všetky filozofické bojové umenia.
Súhlasím s ColdRainom, ak ti ide iba o ten samotný akt obrany, tak sa vyprdni na všetky filozofické bojové umenia.
Myslím, že to stými férovkami 20v4 resp. ľudí, ktorí si večer menia vrece za ľudí resp. sú ľudia, ktorí nemajú ani to vrece a aj tak večer chodia otravovať ľudí je požehnane a zďaleka sa to netýka len tzv. vyholených hláv, resp. priaznivcov rôznych bojových športov. Len nie všetci, ktorí súhlasia s tvojim popisom sú vymleté hlavy, preto som na to reagoval. Sú tam aj inteligentní ľudia, a aj navzdory tomu ich podaktorí hádžu do jedného vreca.
ale samozrejme, ze to nie je pravidlom, to som ani nikde nepovedal, dokonca ak sa dobre pamatam som neposkytol ani opis, ale na druhu stranu je logicke, ze agresivni ludia vyhladavaju agresivne sporty, ti inteligentnejsi sa tam vyburia, ti sprostejsi vecer mlatia ludi, islo mi len o to, poukazat nato, ze vyber cisto po nete nie je dokonaly, treba sa ist pozret na trening aby zistil co vsetko to bude obnasat, pretoze ja by som proste s takymi typmi trenovat nechcel...
-
vendo
Guru
preco?
niekedy nieje nic lepsie ako nejakeho "nazi superbuchaca" vyskolit jak male decko
inac je naozaj najlepsie ist sa pozriet na trening, porozpravat sa s trenerom, s chalanmi a sam uvidis kde to bude asi najlepsie
inac je naozaj najlepsie ist sa pozriet na trening, porozpravat sa s trenerom, s chalanmi a sam uvidis kde to bude asi najlepsie
ak chcete ulicu tak zaklad je boxovanie , malokedy vyuzijete kopy je tam velky stres adrenalin , Sam robim MMA (thajsky box a brazilian ju jitsu) ... a poviem vam ak viete BJJ a hodite supera na zem na ulici nema sancu sa postavit ak viete dobre bjj a tam ho dobijete jak psa... vacsina ludi chodi na bojove umenie s tym ze chcu sa naucit bit v akejkolvek situacii a to je jednoduche buchat kopat skrtit pacit dokym sa nevzda alebo je nevladny ... ziadne wu - shu , a podobne srracky japonske a nwm kade jake , robil som box,thajsky box, aikido , teraz MMA ... nic nieje lepsie a komplexnejsie ako MMA ... ale do povedomia pripada aj Combat sambo
velmi dobry styl boja podobny MMA az na par veci
Nekecaj xobotiny.Ako ho chceš hodiť na zem ?/podmet,strh ,hod cez bok alebo za ruku/ A čo keď sa on dostane do mountu ,čo potom ?Alebo keď pojdeš s ním na zem,prídu jeho kamoši a nakopu ta do tekvice ,určite sa smiechu nezdržis?MMA je učite dobra príprava na ulicu ,ale nie je to všetko 
peperko, ked raz dostanes na hubu na ulici ked sa do teba pustia styria alebo na teba macher vytiahne teleskop mozes si BJJ akurat tak na biceps vytetovat aby si zabudol na take chobotiny ake tu trepes...mma je dobra priprava, lebo je to full contact, stym, ze vacsinou sa boxuje tiez suhlasim, ale nikdy by som dobrovolne na ulici nesiel na zem, za prve nemas tam zinienky, ak blbo padnes a vylomis si nohu si skoncil, alebo staci aby on na teba padol a buchnutie hlavou o zem ktore na zinienke ani nezaznamenas ti sposobi pekne iskry pred ocami, ak naozaj robis mma tak vies, ze tie takedowny hody trhy a pod nejdu ani zdaleka tak lahko ako na ukazkovych videach na youtube ak sa super brani a neviem si predstavit, ze by si mal na ulici cas nasadzovar nejaky armbar alebo triangel o tom, ze na 99% nedojde k tomu aby sa robili kadejake haluze typo omoplata a podobne nedojde ani nehovorim, BJJ funguje dobre v ringu, ked ti super nemoze vydlabnut oko, zmacknut gule alebo lamat male klby alebo udret sutrom do gebule nehovoriac o tom, ze urcite na tom bude lepsie chalan aj ked ma na sebe zaveseneho teba v triangli ale obetuje sekundu kym omdlie a vytiahne noz ktori ti drbne pod rebra a ty si to ani nevsimnes lebo to proste nemas sancu vidiet, je to pouzitelne ak si 1v1 na nejakej ferovke, ale 95% utokov na ulici su presila a ked si proti presile dostat sa na zem znamena prehrat, aby si si nemyslel, ja tiez ku krav mage robim groundfighting, ale preto lebo ma to proste bavi a pre pripad nudze ked uz sa na tu zem dostanem aby som vedel co tam, ale nerobim si iluzie a zemi sa budem vzdy radsej vyhybat
-
vendo
Guru
mno, na zem na ulici jedine 1v1 a jedine niekde na trave, beton= velka sanca self-KO, viac superov=kopacky do hlavy=KO
o to ako strhnut cloveka na zem by som sa nebal, pokial sa tomu venujes a si troska atleticky a vybusny typ (a samozrejme zvladas techniku) tak dostanes na zem 90% ludi obycajnym double-legom v zlomku sekundy, a hlavne ked na ulici v bitke kazdy caka ze sa budes zahanat a snazit sa boxovat (tzv ferovka ulice)
ale ako bolo pisane zdaleka to nieje vsetko, robit armbary, omoplaty (lol) a ine ficurky proste neni cas, ak sa dostanes na zem, prava, lava, koleno, laket a volat sanitku
pokial ta napadne curak niekde mimo betonovych ploch, nema zbran a je sam, vtedy je imo ground celkom vyhra, ako "umlcat" niekoho
o to ako strhnut cloveka na zem by som sa nebal, pokial sa tomu venujes a si troska atleticky a vybusny typ (a samozrejme zvladas techniku) tak dostanes na zem 90% ludi obycajnym double-legom v zlomku sekundy, a hlavne ked na ulici v bitke kazdy caka ze sa budes zahanat a snazit sa boxovat (tzv ferovka ulice)
ale ako bolo pisane zdaleka to nieje vsetko, robit armbary, omoplaty (lol) a ine ficurky proste neni cas, ak sa dostanes na zem, prava, lava, koleno, laket a volat sanitku
pokial ta napadne curak niekde mimo betonovych ploch, nema zbran a je sam, vtedy je imo ground celkom vyhra, ako "umlcat" niekoho
Bitie na zemi je v praxi skoro nepoužiteľné, ale vedieť, ako dostať súpera na zem, je celkom dobrá vecička, ale tiež by som si veľké nádeje nerobil.
Keď už si na zemi ,tak jedine ground and pound 
Keď sa dostaneš na zem, tak sa jedine čo najrýchlejšie a akýmkoľvek spôsobom dostať späť na nohy (to sa mi raz stalo, zaútočilo na mňa 120 kg hovado zozadu, dostal som dve rany na ksicht a bol som na zemi, ale jeho to akoby prekvapilo, stratil sekundu, ja som hneď začal vstávať, to ma chcel doraziť kopačkou, ale tú som už vykryl počas vstávania a keď som bol postavený tak som udelil dve rany ja, týpek padol, dostal koleno na čelo a už sa nepostavil, nasledovala boot párty ,)
No a ak sa nedá, tak jedine stočiť do klubíčka a chrániť si hlavu (ale to som nikdy nezažil a určite je to dosť nepríjemné).
No a ak sa nedá, tak jedine stočiť do klubíčka a chrániť si hlavu (ale to som nikdy nezažil a určite je to dosť nepríjemné).
Ja som zažil taketo klbko:Začalo ako férovka 1na1,chlapíka som "sundal" direktom a hákom.Nasledoval zozadu uder do hlavy/mojej/.Išiel som k zemi,kde 4choboti do mna kopali, nejako som to "vydržal", vstal som .Pokračovalo to pumelicami v stand upe.Koniec mely nastal,až po príchode dalších ludí,ktorí nás od seba oddelili.
Použitie GnP som myslel pri bitke 1na1.Šup na zem so zmrdom a bum,bum do tekvice,potom šup hore a na záver nejaka kopačka do hlavy .
Použitie GnP som myslel pri bitke 1na1.Šup na zem so zmrdom a bum,bum do tekvice,potom šup hore a na záver nejaka kopačka do hlavy .
a co takto BJJ (grappling)........ 
tiež je dobré sa hned postaviť na nohy pár dni dozadu
ja 75 kg vs masloš 110 kg kým sme boli na nohách bolo to ok on ma trafil ja jeho asi 4x low kick ale to boli neskutočné bomby som si myslel že som si až holeň zlomil ,.,. akonáhle ma chalan chytil do páky bitka skončila hodil ma na zem kde dosť lowersky pichal do očí a ked to skončilo a som vstával ma kopoľ oceľovou botou do hlavy
ale inak preferujem Muay thay robil som ho istý čas a ešte lepšie je K1 MMA alebo UFC to su také štýly ktoré ja obľubujem 
no pekny vykon uz len, ze si nezdrhol, klobuk dole, ale neda mi MMA a UFC je uplne nieco ine, MMA je typ sportu, mixed martial arts a ufc je len organizacia ktora zastresuje zapasy v mma, takze ufc nie je sport, je to firma...