Bojove umenia a pod.

O športe...

Ktoré bojové umenie je vaše najoblúbenejšie ?

Muay Thai
95
28%
Kung Fu
30
9%
Karate
24
7%
Judo
8
2%
Capoeira
30
9%
Aikido
39
12%
Combat Sambo
6
2%
Taekwondo
29
9%
ine
74
22%

Celkom hlasov: 335

igorovic
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Bojove umenia a pod.

Príspevok od používateľa igorovic »

Nekecaj xobotiny.Ako ho chceš hodiť na zem ?/podmet,strh ,hod cez bok alebo za ruku/ A čo keď sa on dostane do mountu ,čo potom ?Alebo keď pojdeš s ním na zem,prídu jeho kamoši a nakopu ta do tekvice ,určite sa smiechu nezdržis?MMA je učite dobra príprava na ulicu ,ale nie je to všetko :)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

peperko, ked raz dostanes na hubu na ulici ked sa do teba pustia styria alebo na teba macher vytiahne teleskop mozes si BJJ akurat tak na biceps vytetovat aby si zabudol na take chobotiny ake tu trepes...mma je dobra priprava, lebo je to full contact, stym, ze vacsinou sa boxuje tiez suhlasim, ale nikdy by som dobrovolne na ulici nesiel na zem, za prve nemas tam zinienky, ak blbo padnes a vylomis si nohu si skoncil, alebo staci aby on na teba padol a buchnutie hlavou o zem ktore na zinienke ani nezaznamenas ti sposobi pekne iskry pred ocami, ak naozaj robis mma tak vies, ze tie takedowny hody trhy a pod nejdu ani zdaleka tak lahko ako na ukazkovych videach na youtube ak sa super brani a neviem si predstavit, ze by si mal na ulici cas nasadzovar nejaky armbar alebo triangel o tom, ze na 99% nedojde k tomu aby sa robili kadejake haluze typo omoplata a podobne nedojde ani nehovorim, BJJ funguje dobre v ringu, ked ti super nemoze vydlabnut oko, zmacknut gule alebo lamat male klby alebo udret sutrom do gebule nehovoriac o tom, ze urcite na tom bude lepsie chalan aj ked ma na sebe zaveseneho teba v triangli ale obetuje sekundu kym omdlie a vytiahne noz ktori ti drbne pod rebra a ty si to ani nevsimnes lebo to proste nemas sancu vidiet, je to pouzitelne ak si 1v1 na nejakej ferovke, ale 95% utokov na ulici su presila a ked si proti presile dostat sa na zem znamena prehrat, aby si si nemyslel, ja tiez ku krav mage robim groundfighting, ale preto lebo ma to proste bavi a pre pripad nudze ked uz sa na tu zem dostanem aby som vedel co tam, ale nerobim si iluzie a zemi sa budem vzdy radsej vyhybat
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

mno, na zem na ulici jedine 1v1 a jedine niekde na trave, beton= velka sanca self-KO, viac superov=kopacky do hlavy=KO
o to ako strhnut cloveka na zem by som sa nebal, pokial sa tomu venujes a si troska atleticky a vybusny typ (a samozrejme zvladas techniku) tak dostanes na zem 90% ludi obycajnym double-legom v zlomku sekundy, a hlavne ked na ulici v bitke kazdy caka ze sa budes zahanat a snazit sa boxovat (tzv ferovka ulice)
ale ako bolo pisane zdaleka to nieje vsetko, robit armbary, omoplaty (lol) a ine ficurky proste neni cas, ak sa dostanes na zem, prava, lava, koleno, laket a volat sanitku

pokial ta napadne curak niekde mimo betonovych ploch, nema zbran a je sam, vtedy je imo ground celkom vyhra, ako "umlcat" niekoho
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Bitie na zemi je v praxi skoro nepoužiteľné, ale vedieť, ako dostať súpera na zem, je celkom dobrá vecička, ale tiež by som si veľké nádeje nerobil.
igorovic
Expert
Expert

Keď už si na zemi ,tak jedine ground and pound :twisted:
hughito
Redeemer
Redeemer

Keď sa dostaneš na zem, tak sa jedine čo najrýchlejšie a akýmkoľvek spôsobom dostať späť na nohy (to sa mi raz stalo, zaútočilo na mňa 120 kg hovado zozadu, dostal som dve rany na ksicht a bol som na zemi, ale jeho to akoby prekvapilo, stratil sekundu, ja som hneď začal vstávať, to ma chcel doraziť kopačkou, ale tú som už vykryl počas vstávania a keď som bol postavený tak som udelil dve rany ja, týpek padol, dostal koleno na čelo a už sa nepostavil, nasledovala boot párty ,)

No a ak sa nedá, tak jedine stočiť do klubíčka a chrániť si hlavu (ale to som nikdy nezažil a určite je to dosť nepríjemné).
igorovic
Expert
Expert

Ja som zažil taketo klbko:Začalo ako férovka 1na1,chlapíka som "sundal" direktom a hákom.Nasledoval zozadu uder do hlavy/mojej/.Išiel som k zemi,kde 4choboti do mna kopali, nejako som to "vydržal", vstal som .Pokračovalo to pumelicami v stand upe.Koniec mely nastal,až po príchode dalších ludí,ktorí nás od seba oddelili.
Použitie GnP som myslel pri bitke 1na1.Šup na zem so zmrdom a bum,bum do tekvice,potom šup hore a na záver nejaka kopačka do hlavy .
shade000
Expert
Expert

Príspevok od používateľa shade000 »

a co takto BJJ (grappling)........ :roll:
Wolf_SVK
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Wolf_SVK »

tiež je dobré sa hned postaviť na nohy pár dni dozadu :D ja 75 kg vs masloš 110 kg kým sme boli na nohách bolo to ok on ma trafil ja jeho asi 4x low kick ale to boli neskutočné bomby som si myslel že som si až holeň zlomil ,.,. akonáhle ma chalan chytil do páky bitka skončila hodil ma na zem kde dosť lowersky pichal do očí a ked to skončilo a som vstával ma kopoľ oceľovou botou do hlavy :) ale inak preferujem Muay thay robil som ho istý čas a ešte lepšie je K1 MMA alebo UFC to su také štýly ktoré ja obľubujem :)
ColdRain
Addict
Addict

no pekny vykon uz len, ze si nezdrhol, klobuk dole, ale neda mi MMA a UFC je uplne nieco ine, MMA je typ sportu, mixed martial arts a ufc je len organizacia ktora zastresuje zapasy v mma, takze ufc nie je sport, je to firma...
matus188
Novice
Novice

Re: prosim vas pozna niekto yee tao mozete mi to popisat??

Príspevok od používateľa matus188 »

Bobala napísal:najlepsie je zacat s karate alebo taekwondo a neskor si dat este muay thai a budete bejk ako sa patri ;) netreba ziadne aikido dajake vyuzivanie superovej sily chces mi povedat ze na ulici ked na teba vybehnu traja ta zacnem tam robit tie ich jemne techniky...mozno po 15 rokoch treningu ano alebo tie vselijake samabibi kara vaga hoci kaci geci umenia.... staci jeden poriadny kop na hlavu alebo to vediet vyblokovat popripade nieco zlomit..cize taekwondo+muaythai/karate+muay thai
este by som dodal k tomu WT sebaobrana na telo.. napr. vybehnu na teba 3 tak na telo asi tazko nieco spravis..tam rozhoduju hlave rychle a silne nohy ;)

samozrejme to je len moj nazor :D
Adry
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Adry »

Venuje sa tu niekto kickboxingu?
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

Adry napísal:Venuje sa tu niekto kickboxingu?
Co konkretne potrebujes vedeit ?
Blackangel
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Blackangel »

najlepsie je aj tak wing chun :)alebo Vo Dang a kung fu je novodoby nazov cinskeho bojoveho umenia:) avsak k cinske bojove umenie ma velaaa stylov:D a zalezi to aj od miesta odkial pochadzas.

PS:
Nezalezi to na umenie ake ovladate.. pretoze ak niekto ovlada lepsie kung fu moze porazit aj toho co ovlada muay thai :) zalezi to na daneho cloveka ako vie ovladat svoje bojove umenie.. oto ze ktore bojove umenie je lepsie sa da tazko povedat.. pretoze clovek nie je dokonaly a nikdy nikdo neovladol dokonalo nejake bojove umenie:) takze to zalezi na vas ako vy sa to naucite a ako to ovladate. Nejde oto ako dlho trenujete ale ako to ovladate:) to ze niekto pise ze chodi na karate 10 rokov a bla bla bla.. niekedy nestaci na niekoho ktory chodi na kung fu alebo hocico ine na 2 roky:D takze vsetko zalezi od danej osoby:)

a nedoporucujem sa ucit tai chi :D ak sa chces ucit tai chi chod do ciny:)
ironfisted_monk napísal:co tu rozpravas kktiny ked o tom kkt vies? snazis sa tu citovat bruce leeho ale on nic take nepovedal, za prve nwm co mas proti poskakovaniu aj bruce lee hovoril ze mas byt v pohybe, za druhe je sice pravda ze bruce lee cvicil wing tsun, ale potom s tym prestal a hovoril ze tradicne styly ako napr. wing tsun nie su efektivne, aspon nie v kazdej situaciu, za tretie jeet kune do neni ziadne bu a ani bs, je to len filozofia boja, a neviem preco by malo byt karate sracka, vsak karate sa vyvinulo z wu shu a wing tsun je jeden zo stylov wushu, takze podla teba je asi to co spada pod wu shu efektivne ale to co sa z neho vyvinulo nie je? ja cvicim hung gar (nezabudni povedat ze hung gar je slaby), ale za to ze cvicim tento system tak nebudem odsudzovat ine system ako napr. wing tsun alebo ine bojove umenia ako napr. karate. Nejde o to co cvicis ale ako cvicis.
kto ta ucil cvicit hung gar?:) technika Hung Hei-Gun a znameho wong fei hong :/ to existuje aj na sk ? dokazes aj prstami znehybnit ludi ?:)
Ares011
Star
Star

Príspevok od používateľa Ares011 »

Blackangel /
Nejde oto ako dlho trenujete ale ako to ovladate
WTF :?: Samozrejme ze ide o to ako dlho to trenujem, urcite ten co chodi 10 rokov na karate nebude horsi ako ten co chodi rok na kickbox, :lol: :lol: Podla mna hlavne zalezi na intenzite treningu, vidim to sam na sebe trenujem WCH 2x tyzdenne a kamarat trenuje obycajny box 5x tyzdenne a pritom cvicime rovnako dlhu dobu, este ze trenujem aj kopy inac by ma kompletne roz***** :? A ked si spominal WCH tak ho aj niekde trenujes alebo si len niekde videl nejake videa :?: :wink:
hughito
Redeemer
Redeemer

Čo sa týka bojových športov, ide aj o takú prirodzenú náturu, niekto to má viac "v sebe".

Viackrát sa stalo, že nabušený borec, čo trénoval už dlho dostal v bare od bárskoho.

Iné je, biť sa v ringu a s pravidlami a rozhodcom, iné je sa biť na ulici.
Blackangel
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Blackangel »

Ares011 napísal:Blackangel /
WTF :?: Samozrejme ze ide o to ako dlho to trenujem, urcite ten co chodi 10 rokov na karate nebude horsi ako ten co chodi rok na kickbox, :lol: :lol: Podla mna hlavne zalezi na intenzite treningu, vidim to sam na sebe trenujem WCH 2x tyzdenne a kamarat trenuje obycajny box 5x tyzdenne a pritom cvicime rovnako dlhu dobu, este ze trenujem aj kopy inac by ma kompletne roz***** :? A ked si spominal WCH tak ho aj niekde trenujes alebo si len niekde videl nejake videa :?: :wink:
ja som trenoval ... ked som zil este vo vietname :/ a ked som bol na sk tak ma len tak otec cvicil... no teraz vobec lebo som v kanade na rok na studium a vobec nemam cas na trening :(( ano mas pravdu ze to zalezi na intezite.. ale zas niekto to ma v krvi xD ako som vravel.. samotne bojove umenie je na vas :) tazko sa da porovnat bojove umenia medzi sebou jedine ludia medzi sebou rozdielnymi alebo rovnakymi bojovymi umeniami :)
ledenaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ledenaster »

Co myslite co je lepsie ??? A aky mate nazor na rusku Systemu a izraelsku Krav Magu ? ... Ja osobne som cvicil asi 2 mesiace WT ale vcelku ma lakaju viac tieto styli.
ColdRain
Addict
Addict

ruska systema je staticky neprakticky bullshit...krav maga je podla mna naozaj prakticka a vsestranna, takze odporucam ;)
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

viem ze sa to tu par stran dozadu riesilo, ale cba

existuje nejaky navod ako dôkladne vycistit rukavice? klasicke boxerky 12tky, uz mi lezie na nervy ked to dam dole a potom klikuj, ides dole, zacitis bandaze, skoro omdlies, a davaj hore :D
no proste uz maju nejaky ten rocik a hodilo by sa ich nejak kompletne preprat, pracka by to isto vyriesila, ale bojim sa co to s nimi spravi :|
Napísať odpoveď