Co proti poteniu? Deodorant alebo antiperspirant?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Deodorant alebo antiperspirant?

Deodorant
95
45%
Antiperspirant
118
55%

Celkom hlasov: 213

Lolofon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Lolofon »

mam doma aj to aj to, raz dam jedno a raz druhe
johnny171
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johnny171 »

proti poteniu je dobra gulicka (Old Spice-nezanechava skvrny)...
ale ak nieco sprejove tak je to antiperspirant :wink:
mosqo
Novice
Novice

Príspevok od používateľa mosqo »

JumperAL napísal:to iste trapi aj mna, uz som vyskusal dvadsat pripravkov, ale aj tak sa potim a som chudy.... to bpodla mna prejde po puberte.
hovori sa tomu stres, ani o tom nevies a si povies ved som kludny ale je to tak stavim sa ze doma sa nepotis... :wink:

ale aj tak najlepsia kombinacia je oholene pazuchy :) antiperspirant a toaletna voda... zarucene toto je kombinacia ktora vydrzi na cely zivot a uz sa tym viac nemusis zaoberat
ja osobne antiperspirant adidas aciton3 a vodu glacier ... a neni problem :)
mobiloman
Light Star
Light Star

:D

Príspevok od používateľa mobiloman »

BOTULOTOXIN alebo vyoperovanie potnych zliaz :D :D :D :D :D
metallista
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa metallista »

ked mam povedat pravdu neviem aky je rozdiel medzi antitersirantom a dezodoranntom, ani ma to netrapi, mne sa staci sa normalne umyt vodou
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

metallista napísal:mne sa staci sa normalne umyt vodou
ty sa potom nepotis a nesmrdis? aj ja chcem :wink:
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

mne sa osvečili hlavne tuhe deodoranty.... a ako antiprespirant jedine u mna prešiel AXE....
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

pouzival som old spice, ale ked som trosku stlacil "spust" tak ma ovalila hrozne silna aroma a bola velmi prierazna. no a to sa mi absolutne nepacilo. takze u mna vyhrava deo od adidas. jemna vona a to mi bohate staci. antiperspirant si nedam uz len kvoli tomu, ze si cenim zdravie.
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

U mna obidva zlyhali. Potim sa veselo dalej. Takze neviem.
boyindoor
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa boyindoor »

Old Spice Afrika Expedícia – ktorej členovia sú športovci z východnej a strednej Európy – 11. marca vyrazila z Kapského mesta a 3. júla prišla do Alexandrie. Počas cesty prešli v smere juh-sever africký kontinent. Z extrémnych športovcov pozostávajúca skupina – pod vedením Pála Hídvégi-Üstösa – trávila posledné štyri mesiace a 12 500 kilometrov výstupom na vrch, behom, cyklistikou, túrami a kajakom.
No, a ja dojdem peso do skoly a som cely mokry :P
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

nepotim sa nejako velmi ale s antiprespirantom vydrzim "nesmrdiet" tak hodku a celkovo nepotenie je nezdrave cize neoblubujem tuto formu.ak si dam deodorat neriesim.potim sa potim a co tu niekto pisal ze smrdis silno tak to nie je paavda,treba si len vybrat dobry antiprespirant.old spice :wink:
micpu
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa micpu »

pouzivam aj aj...ale antiperspirant pomenej....antiperspirant sa odporuca pouzivat iba raz za den kedze to je nezdrave a objavili sa aj nepodlozene tvrdenia ze u zien moze napomoct k rakovine prsnika kedze sa aplikuje v jeho blizkosti a skodlive latky prenikaju do koze.
Pouzivam ho hlavne ked sa davam do obleku alebo slusneho oblecenia a je trosku teplejsie tak nech nemam prepotenu koselu....
ale najcastejsie pouzivam deodorant....ovsem ani jedno ani druhe nema moc vyznam pokym vam rastie v podpazusi kukurica :P
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

pinacolada napísal:nepotim sa nejako velmi ale s antiprespirantom vydrzim "nesmrdiet" tak hodku a celkovo nepotenie je nezdrave cize neoblubujem tuto formu.ak si dam deodorat neriesim.potim sa potim a co tu niekto pisal ze smrdis silno tak to nie je paavda,treba si len vybrat dobry antiprespirant.old spice :wink:
hmm hlauz aki je kazdy iny ..ja sa potim normalne ale nesmrdim :? ktovie v com to väziii

ja mam kompromis na obale je ze antiperspirant/deodorant :D inak old spice
napalm
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa napalm »

tuhy...

+ parfum...LA COSTE, JEAN PAUL GALTIER, TIERRY MUGLER
tonken
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tonken »

ja deodorant
antiperspirant mi zatial nijako nepomohol
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

metallista napísal:ked mam povedat pravdu neviem aky je rozdiel medzi antitersirantom a dezodoranntom, ani ma to netrapi, mne sa staci sa normalne umyt vodou
Deodorant - prekrije pach potu
Antiperspirant - zastavuje potenie
Suomi
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Deodorant

Príspevok od používateľa Suomi »

Ako uz bolo spomenute, deodorant iba zabranuje rozkladu potu a osviezuje vonou, pokym antiperspirant stahuje potne pory, a tak zabranuje poteniu. To je vsak nebezpecne, jednak preto, ze potenie je pre telo velmi dolezity proces, ktorym sa zbavuje toxickych latok, ale hlavne preto ze takouto ucinnou latkou, ktora zabranuje poteniu, je aluminium chlorohydrate a aluminium zirconium - potencionalne karcinogenne latky. Lymfaticke uzliny v podpazusi do seba viazu hlinik z tychto zlucenin, a to vraj moze sposobovat rakovinu, hlavne rakovinu prsnika (tu mavaju aj muzi, aj ked nie tak casto, takze nie je to nebezpecne len pre zeny).

Osobne som v lete pouzivala aj antiperspiranty, ale nestalo to za to. Preferujem teda deodoranty, v poslednom case pouzivam Niveu natural fresh a som celkom spokojna. Ak sa niekto nadmerne poti, tak to je zdravotny problem, ktory by sa mal riesit, nie tlmit antiperspirantmi. Na druhej strane si uvedomujem, ze flaky v podpazusi nie su nic prijemne :? asi sa kazdy musi rozhodnut sam... ja si myslim, ze sa staci pravidelne umyvat a pouzivat deodorant a je to ok. (Ja sa napr. ani vela nepotim.)

PS: Spravne po slovensky je to dezodorant, nie deodorant, ale to sa mi nepaci, takze radsej vedome pouzivam nespisovne :)
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

to tu fakt este nikto nespomenul Driclor ?? :) Je to zabijak potu, odporucam!
draco
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa draco »

Co proti poteniu? No ja sa holim pod pazuchami a pouzivam old spice alebo speeds tick a nemam problemy s potenim aj ked netusim co to je, ci ten deo ci anti, dolezite je aby mala pokozka pristup k cerstvemu vzduchu a spolu s tymi dvomi vecami co som pisal sa potit budete vyrazne manej alebo sa vobec nebudete potit, to je moja osobna skusenost :)
Bolldar
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bolldar »

jednoznačně deodorant. Deodorant přebíjí pach potu, ale nezabraňuje přirozenému pocení. Antiprespirant obsahuje hliník, který se dostává pod kůži, aby zabránil pocení. žel má tu nevýhodu, že častým používáním (především aplikováním na holou pokožku) může způsobit rakovinu kůže nebo rakovinu prsu.
Napísať odpoveď