|
| Autor |
Správa |
p4ra Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.12.2005 Príspevky: 6646 Bydlisko: V tvojej hlave. Karma: 
|
Zaslal: 16 Jan 2008, 4:48 Predmet: |
|
|
Mame, otcovi a bratovi urcite a bez vahania ano, ak by som bol vhodny darca.
Inak planujem podpisat dohodu o tom, ze po smrti darujem organy, ak ich budu vediet pouzit pre niekoho ineho, popripade telo na medicinske ucely. Zbytocne hnit pod zemou? A naco? Mozno prave jedno telo moze pomoct objasnit nejaku chorobu. |
|
| Návrat hore |
|
 |
dudo02 Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 23.11.2006 Príspevky: 1131
Zaslal: 16 Jan 2008, 11:09 Predmet: |
|
|
No ak sa pozries na ten vycuc zo zakona(2 strana),ktory sem supol Dizzy,tak zistis,ze podpisovat nemusis nic .
Ak nechces,aby ti po smrti boli odoberane tkaniva,organy-v takomto pripade je potrebne spravit pocas zivota pisomne prehlasenie.Pokial tak nespravis-po tvojej smrti maju pravo na takyto odber. |
|
| Návrat hore |
|
 |
in your world Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 25.04.2008 Príspevky: 296 Bydlisko: E=mcE+2 Karma: 
|
Zaslal: 28 Apr 2008, 10:25 Predmet: |
|
|
| ja som sa nad tým posledný týždeň zamýšlala tak viac intenzívnejšie.rozhodla som sa, že keď umriem chcem byť darkyňov orgánov.nech použijú čo sa dá.veď mne to už bude na nič. |
|
| Návrat hore |
|
 |
andulka Novice

Stav:  Založený: 03.05.2007 Príspevky: 6
Zaslal: 01 Sep 2008, 19:38 Predmet: |
|
|
Ahojte!
Tak nad touto temou uvazujem dlhsie a rada by som konecneš presla od reci k cinom...preto by som sa chcela opytat ci niekto nahodou neviete ako ma to vyhlasenie o darovani vlastnych organov vyzerat a kto ho musi schvalit?
Dakujem  |
|
| Návrat hore |
|
 |
DejmiJohn Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 21.02.2008 Príspevky: 282 Bydlisko: Učko DCA Karma: 
|
Zaslal: 01 Sep 2008, 19:51 Predmet: |
|
|
| GothaR napísal: |
Ale darovat chcem iba organy, nie telo. Teda nechcem sa nechat pitvat pred skupinov studentov... |
Fuj tak to ani ja nie, ... Ale ak ma po smrti rozoberu na organy, a mojim blizkym to vadit nebude [alebo ich aspom finance odmenia] tak preco nie, ...
Hlavne je aby ste nepili, nefajcili a zili zdravo co sa v dnesnej dobe neda  |
|
| Návrat hore |
|
 |
smejo Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 04.04.2005 Príspevky: 2002 Bydlisko: 7th heaven [ KE ] Karma: 
|
Zaslal: 01 Sep 2008, 22:09 Predmet: |
|
|
osobne poznam slecnu, ktora dala oblicku svojmu mladsiemu, choremu bratovi oblicku a zachranila mu zivot  |
|
| Návrat hore |
|
 |
olololwtfomg Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 06.03.2008 Príspevky: 151 Bydlisko: cookies ist krieg Karma: 
|
Zaslal: 02 Sep 2008, 12:25 Predmet: |
|
|
Takto našťastie sa nedá dopadnúť ak ste darcom. Ale v prípade že by to neikto potreboval: Jednu obličku môžem darovať (mám dve zdravé jedna mi hádam chýbať nebude) pečeň je jediný orgán so schopnosťou úplnej regenerácie tak aj z toho by som daroval časť, kostná dreň- tá sa mi vytvorí chciať nechtiac a ostatok len v prípade že by mi hlavu roztrhlo na kúsočky.
To je taký môj pohľad na darovanie orgánov. |
|
| Návrat hore |
|
 |
ST1 Medium Professional

Stav:  Založený: 31.01.2006 Príspevky: 1232 Bydlisko: HDD Karma: 
|
Zaslal: 02 Sep 2008, 13:23 Predmet: |
|
|
moj pohlad ?? mno ak niekto chce tak predam oblicku/kostnu dren a ostatne organy staci powedat co chcete a sumu sak sa dohodneme  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tomasko Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.07.2005 Príspevky: 2041 Bydlisko: Hlohovec Karma: 
|
Zaslal: 02 Sep 2008, 14:12 Predmet: |
|
|
taka otazka: ked umrem ako dedko (nad 60 rokov) na nejaky infarkt alebo neviem padnem z ceresne a neposkodia sa mi organy, budu ich moc take stare este pouzit?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
ST1 Medium Professional

|
Zaslal: 02 Sep 2008, 14:17 Predmet: |
|
|
| Tomasko napísal: |
taka otazka: ked umrem ako dedko (nad 60 rokov) na nejaky infarkt alebo neviem padnem z ceresne a neposkodia sa mi organy, budu ich moc take stare este pouzit?  |
to neviem ale nechcel by som take stare organy  |
|
| Návrat hore |
|
 |
pryja Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 29.03.2008 Príspevky: 658 Bydlisko: zapad SK, zapad EU Karma: 
|
Zaslal: 02 Sep 2008, 14:20 Predmet: |
|
|
| ST1 napísal: |
to neviem ale nechcel by som take stare organy  |
Ale zase mozno nejaky dalsi dedko na zozname by sa potesil  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Lyson2580q Zablokovaný

Pohlavie:  Stav:  Založený: 12.06.2008 Príspevky: 599
Zaslal: 02 Sep 2008, 17:07 Predmet: |
|
|
| No tak nad tym som nerozmyslal.Pocas zivota urcite nie,ale po smrti mozno aj hej sak ked mu to pomoze tak mu ich dam. |
|
| Návrat hore |
|
 |
ST1 Medium Professional

|
Zaslal: 02 Sep 2008, 18:09 Predmet: |
|
|
| Lyson2580q napísal: |
| No tak nad tym som nerozmyslal.Pocas zivota urcite nie,ale po smrti mozno aj hej sak ked mu to pomoze tak mu ich dam. |
aha lenze ty ich nemozes dat to ludia alebo doktory daju inemu napriklad nejakemu alkoholikovi ked mu zliha oblicka ci pecen...abo ja nefim co ze by ten clovek nebol dobry to by ti nevadilo teraz ? |
|
| Návrat hore |
|
 |
fizz Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 20.06.2007 Príspevky: 1178 Bydlisko: die. Karma: 
|
Zaslal: 02 Sep 2008, 19:37 Predmet: |
|
|
| Ja aj mama by sme chceli darovat telo na vedecke ucely. Nema niekto skusenosti s tym ako sa to vybavuje? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tomasko Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.07.2005 Príspevky: 2041 Bydlisko: Hlohovec Karma: 
|
Zaslal: 02 Sep 2008, 19:59 Predmet: |
|
|
| fizz napísal: |
| Ja aj mama by sme chceli darovat telo na vedecke ucely. Nema niekto skusenosti s tym ako sa to vybavuje? |
das to do zavetu, ne?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
 |
|