Obsah fóra www.hojko.com
Cvaknito.sk
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

/DSS/ - Dôchodkové správcovské spoločnosti
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Politika Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
slay
Light Professional
Light Professional

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 25.07.2006

PríspevokZaslal: 08 Dec 2007, 15:55    Predmet: Odpovedať s citátom  

krija napísal:
ad za prve: nespominam si, ze by za tento nas system dostali kanik s miklosom nobelovu cenu. ak ano, tak ma opravte Wink
o com to meles? populizmu sa od svojej modly ucis dobre...

krija napísal:
ad za druhe: zasadovemu cloveku ide o princip. hladas nizsi princip? do coho investuju DSS tvoje prachy ak si v najrizikovejsom dochodkovom fonde???
americkej ekonomike sa najviac darilo v celej jej dosavadnej historii pocas prezidentovania B. Clintona . prave on mal v clanku jednu zaujimavu myslienku (asi si to necital cele). lenze ta nie je podla modrych spravna. lebo stat je podla modrych najhorsi hospodar. uz by bolo na case z vasej strany tuto vasu teoriu upresnit: slovenski zlodeji a okradaci vlastneho naroda su najhorsimi hospodarmi!!!
tie tvoje blaboly o principoch si nechaj lebo zjavne si nepochopil.. povedal som ze dohady o americkej.. a nasa reforma maju spolocny pri najlepsom akurat tak vyssi princip a nedaju sa porovnavat.. o com tu kecas ty to ja neviem.. btw statna masineria a verejne financie su ta najnefektivnejsia vec na svete.. chudobni a stredna vsrtva si myslia ze vdaka statu vyhravaju.. hehe opak je pravdou.. ale uzivaj si svoj robin hoodovsky syndrom dalej

krija napísal:
ad za tretie: tu si mal hladat ten "tvoj" princip. lebo je jedno ci som vystrety pod jedlickou alebo pod palmou, vianoce (stedry vecer) su vsade na Zemi 24.12. (bez ohladu na casovy posun) Laughing .
tak tu uz vobec neviem o com tocis.. nezmysly radsej nepostuj.. a vyjadruj sa k veci..

krija napísal:
no a zaverom: "je samozrejme ze vlada sa penazi nechce vzdat" Rolling Eyes zaujimave, fakt! a co nasa vlada? Arrow byvala vlada?

// "ak" a "keby" lebo niekto ma v hlave dostatok vedomosti, aby nerobil z vlastnych spoluobcanov pokusnych kralikov!
penazi sa nechcela vzdar ani minula.. ale na rozdiel od dnesnych komunistov myslela na buducnost a bola si vedoma ze stary system je jednoducho neudrzatelny... robert hood mysli tak akurat na 4 roky.. komunista jeden vychcany.. je taky kratkozraky ako aj jeho volic.. a pokusnym kralikom si prave ked sa spoliehas na nieco co vies ze nebude fungovat.. ale co ak pride zazrak..
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
krija
Guru of Politics
Guru of Politics

Založený: 29.01.2006

PríspevokZaslal: 08 Dec 2007, 19:09    Predmet: Odpovedať s citátom  

uz som spominal, ze sa nespolieham na nikoho a na nic a to bez ohladu na to, aky dochodkovy system tu bude. lenze v tomto pripade a v pripade kanikovej reformy nejde o riesenie hlavneho problemu a tym je demograficka situacia. to iba taki ako ty to mozu hltat takemu smradovi ako je kanik a spol:
Citácia:
Oficiálnym zdôvodnením reformy je nepriaznivá demografická situácia. Konkrétne, že sa rodí menej detí a že starí žijú dlhšie. V hospodárstve to znamená, že na jedného pracujúceho pripadá čoraz viac poberateľov starobných dôchodkov. Za nezmeneného systému by to v budúcnosti znamenalo buď posúvať vek odchodu do dôchodku (to sa bude diať i v novom systéme), alebo zvýšiť odvody pracujúcich (ubrať im z ich groša) alebo znížiť dôchodky (ubrať z groša starým). Politicky nie sú tieto kroky priechodné, preto treba reformu. Toľko oficiálna verzia. Reforma je ale iba účtovníckym trikom, ktorý demografickú krízu vôbec nerieši. Prečo? Povedzme, že pôjde všetko podľa predstáv a dôchodcovia si nasporia dosť peňazí. Nasporené peniaze dôchodcov na účtoch budú ale iba čísla na papieroch, ktorých hodnotu určí až výkon hospodárstva v budúcnosti, v období, kedy sa budú dôchodky vyplácať. Keďže pracujúca časť obyvateľstva bude v dôsledku demografickej krízy stále pomerne malá, nepokryje „papiere“ dôchodcov materiálnymi hodnotami, čím sa ich hodnota zníži. A sme tam kde sme boli... . Navyše treba dodať, že aj keby sa v krajine s povedzme 15% nezamestnanosťou narodilo hneď milión detí, nič sa tým nevyrieši, nie sú totiž pracovné miesta. Problém nie je v nedostatku obyvateľstva, ale v nedostatočnom využívaní jeho možností. „Demografická kríza“ sa dá riešiť inak, ale vlastne ju riešiť netreba. Skôr by sa bolo treba zamerať na riešenie nezamestnanosti, produktivity práce a pod. Ako sme si už ale ukázali, reforma nie je o riešení problému. Je iba zámienkou na privatizáciu dôchodkového systému.
argentina padla, chile je na hrane, ziadna vyspela ekonomicky silna krajina nema system podobny s nasim. uz davnejsie som uviedol priklad nemecka, ale aj inych eu krajin. pracovny tyzden ma 30 hodin. u nas je to 37,5. mesacne pracujeme priemerne o 30 hodin viac. rocne to uz je viac o 360 hodin. za 40 rokov...robia menej, ziju dlhsie a do dochodku idu takmer v takom istom veku ako my. a co je podstatne? oni to neriesia!!!
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
sundevil
VIP
VIP

Stav: Prihlásený
Založený: 18.03.2005

PríspevokZaslal: 08 Dec 2007, 19:18    Predmet: Odpovedať s citátom  

krija napísal:
argentina padla, chile je na hrane, ziadna vyspela ekonomicky silna krajina nema system podobny s nasim. uz davnejsie som uviedol priklad nemecka, ale aj inych eu krajin. pracovny tyzden ma 30 hodin. u nas je to 37,5. mesacne pracujeme priemerne o 30 hodin viac. rocne to uz je viac o 360 hodin. za 40 rokov...robia menej, ziju dlhsie a do dochodku idu takmer v takom istom veku ako my. a co je podstatne? oni to neriesia!!!
nemci a neriesa? ale no toto, to ti kto povedal? nemecko caka taky problem ako svet este nevidel, maju tam strasne kvanta pristahovalcov, na ktorych sa nemci skladaju ci uz na davky (vdaka ich stedremu socialnemu programu - meciarove pridavky na deti su popri nich nic) a budu sa este v buducnosti skladat na ich dochodky a ty povies ze neriesia

toto je z roku 2003 - http://www.governance.sk/index.php?id=189
http://forum.hnonline.sk/2-21387255-k80000_detail-e7
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
krija
Guru of Politics
Guru of Politics

PríspevokZaslal: 08 Dec 2007, 19:53    Predmet: Odpovedať s citátom  

Idea
Citácia:
Krajiny zvolili radikálne riešenia

Francúzsko
Od roku 2008 budú musieť štátni zamestnanci prispevať do fondov rovnako dlho ako zamestnanci súkromného sektora (40 rokov)
Do roku 2020 sa dĺžka tohto obdobia zvyšuje na 42 rokov
Zvýšenie príspevkov do fondov od roku 2008
Zamestnanci budú môcť ostať pracovať aj po dovŕšení dôchodkového veku
Daňové zvýhodnenia pre firmy aktívne sa podieľajúce na zabezpečení dôchodkov pre svojich zamestnancov

Nemecko - Agenda 2010
Zvýšenie príspevkov dôchodcov do zdravotného poistenia
Podpora väčšieho využívania súkromných dôchodkových fondov
Zvýšenie veku na odchod do dôchodku
Obmedzenie sociálnych a nemocenských dávok

Rakúsko
Zvýšenie veku odchodu do dôchodku
Do roku 2017 zrušenie predčasného odchodu do dôchodku
Zmeny pri vypočítavaní dôchodkov (oproti priemeru najlepších 15 sa bude brať priemer 40 rokov)
Zvýšenie príspevkov do fondov zamestnancom štátneho sektora na úroveň sektora súkromného

Taliansko
Zvýšenie veku odchodu do dôchodku
Presunutie hlavnej záťaže z priebežného dôchodkového systému na súkromné dôchodkové fondy
Presunutie príspevkov firiem pre mladých zamestnancov do súkromných dôchodkových fondov pre starších ľudí
Návrhy Európskej komisie
Ostránenie systému predčasného odchodu do dôchodku
Sprísnenie podmienok na vyplácanie invalidných dôchodkov
Vyššie dôchodky pre tých, ktorí pracujú dlhšie
Pružnejší prístup a väčší priestor pre dohodu so zamestnancami
Zrušenie pevne stanovenej vekovej hranice na odchod do dôchodku
Umožnenie dohôd o čiastočnom pracovnom úväzku
Idea uz chapes??? nic sa nemeni a to bez ohladu na system, ktory je v tej ktorej krajine. na jednej strane sa iba stat zbavil zodpovednosti o dochodcov a na strane druhej povolil vytvarat zisk sukromnemu sektoru (v tomto pripade mi to nevadi, ak si aj ja pridem o takych 35 rokov na svoje).
Návrat hore
slay
Light Professional
Light Professional

PríspevokZaslal: 08 Dec 2007, 22:06    Predmet: Odpovedať s citátom  

krija ty si proste krija.. mal by si sa ukludnit a uvedomit si ze:

1. Stary system je neudrzatelny.. a zvysovanie dochod veku odvodov a podobne chu**** to nevyriesia.. to znamena ze na to proste zabudni.. tie korunovane kecy o nedastotocnom vyuziti obyvatelstva.. ktore si neviem odkial nakopiroval.. su uplna blbost.. chces mi povedat ze nemecko nedostatocne vyuziva obyvatelstvo ci co? a vyuzitie obyvatelstva sa tiez neda tahat do nekonecna.. je to este hlupejsi koncept ako stary system..

2. Novy je lepsi.. a to ze to nikde inde vo vyspelych akoto ty volas nemaju neznamena nic.. ved niekde to zacat musi... a to pseudo vysvetlenie zlyhania noveho systemu si tiez strc za klobuk.. to je uz privelka hlupost aj na kona.. vraj uctovnicky trik Laughing ... ten kto to pisal asi vela o toku penazi v ekonomike nevie... ved preboha ukladanim na ucty sa nezvysuje mnozstvo penazi v obehu ani nic podobne.. tie vyslovene koniny co su tam popisane by mohli teoreticky nastat ak by fakt nebolo komu robit a ekonomika by bola v dlhodobej recesii a inflacia by cvalala.. lenze v tom pripade by toto malo ESTE HORSI EFEKT NA PENIAZE V STAROM SYSTEME... tie by neboli niako lepsie chranene.. v podstate by nejestvovala ziadna ochrana vkladu ... v statnych rukach by ti nezarucili ani o korunu viac.. garancia statu je iluzia...

Exclamation Ba dovolim si tvrdit ze to co si postol je hlupost roka a este viac vyzdvihuje novy system kedze tam sa peniaze mozu investovat aj do zahranicia a niesu odkazane na nasu ekonomiku.. ty "genius" ... to uz by musela prist celosvetova kriza.. ale opakujem.. stary system by tu dopadol este horsie...

takze NETREP...

a zaverom.. vo vyspelych krajinaaach ako to ty volas je samozrejme velky problem reformovat dochodkovy system.. ale budu to musiet spravit..
Návrat hore
krija
Guru of Politics
Guru of Politics

PríspevokZaslal: 09 Dec 2007, 2:11    Predmet: Odpovedať s citátom  

jediny kto tu trepe si ty! ospevujes veci pri ktorych je dokazane, ze neriesia nic, vobec nic. len taky ignorant ako si ty, to nemoze, alebo nevie zobrat na vedomie. ale presnejsie bude napisat, ze to nechape. este keby si tak vedel, ze prave zavedenie dochodkoveho systemu stoji za demografickou krizou v europe. ale ty to nevies. taki ako ty nechape, ze nech je akykolvek dochodkovy system, stale bude zavisiet vyhradne na mladych ludoch.a takto by som mohol pokracovat, ale to co tu predvadzas ty, je pre mna uz iba strata casu.
Návrat hore
slay
Light Professional
Light Professional

PríspevokZaslal: 09 Dec 2007, 12:49    Predmet: Odpovedať s citátom  

Laughing ukludni sa... to ze niecomu nerozumies nie je moj problem... a neviem proti comu protestujes? chces stary system? padne... novy podla teba tiez... tak neviem co chces,,, navrhni dalsi dochodkovy system ked vsetko vies... isto zan dostanes nobelovu cenu.. zacni tym ze do googlu zadas "ako vymysliet novy dochodkovy system za ktory sa dostane nobelova cena"
Návrat hore
krija
Guru of Politics
Guru of Politics

PríspevokZaslal: 09 Dec 2007, 13:33    Predmet: Odpovedať s citátom  

protestujem? nie! len nebudem propagovat system, ktory nic neriesi. riesil by, ak by sa neposuval vek odchodu do dochodku!!! takze typicky praviciar ako ty, bude tvrdit, ze co i len ciastkove zlepsenie je vdaka reforme. lenze to je jeden velky omyl. bude to vdaka tomu, ze ludia budu robit viac a dlhsie!!! tak kto tu nechape??? nebudem o nom tvrdit, ze je lepsi, lebo tento "novy" system nema za sebou 120 rocnu historiu. dokonca sa ukazalo, ze ma problemy prezit, co i len dve desatrocia. vid argentina, chile.
dalej, prechod na tento novy system bude stat slovakov nieco okolo 600 mld. korun, na ktore si byvala vlada pozicala od svetovej banky a MMF + tolko spominany predaj podcenu SPP. a tu sa zamysli, co som tu uz niekolko krat spomenul...prechod na novy system mohol byt bezbolestnejsi Idea .
Návrat hore
mastermind
Moderátor
Moderátor

Založený: 09.02.2005

PríspevokZaslal: 09 Dec 2007, 13:55    Predmet: Odpovedať s citátom  

novy system riesi minimalne to, ze sa aspon o cast dochodku staram sam. Ak SP nebude mat z coho vyplacat dochodky, na majetok statu nesiahne nik. No na majetok sukromnej spolocnosti ano.
Návrat hore
krija
Guru of Politics
Guru of Politics

PríspevokZaslal: 09 Dec 2007, 17:08    Predmet: Odpovedať s citátom  

mastermind, spravne si poznamenal, minimalne. nech ma problem ktora kolvek strana, ci uz je to stat, alebo DSS, ty z tej cca polovice dochodku nevyzijes. v pripade krachu niektorej z DSS-iek prebera vsetky zaruky stat. dokonca negarantuju ani to, ze zhodnotia tvoje peniaze. ale na druhej strane, stat uz dnes nema financie na dochodky a basnicka otazka znie: zaujima to niektoru z DSS-iek? to odkial dnes berie stat peniaze na I. dochodkovy pilier som naznacil v teme antifico: od privatizacie SPP vzrastla cena plynu trojnasobne Idea . je jednoduche presunut cca 20 mld. korun rocne na ucty DSS. problem je ich niekde ziskat a vyplnit tuto dieru. vdaka rozkradaniu minulymi vladami, to nebude ziadna sranda a kazdy vie, ze kto to zatiahne.

ako vsetci, pardon skoro vsetci vieme, ze komu sa oplatilo vstupit do II.DP vzhladom k veku. bola to hranica 45 rokov. do II.DP vstupilo 1,5 miliona slovakov. dnes je zamestnanych okolo 2,4 miliona ludi. z toho je jasne, ze cca 900 000 z nich nie je v II.DP. tvrdili nam, ze system bude dokonale fungovat, ak budu vsetci obcania v II.DP. to ale znamena, pockat este 17 rokov (uz len 15 pre tych co mali v r. 2005 45 rokov) pokym tato skupina bude komplet v dochodku. plati za zachovania veku odchodu do dochodku v 62 rokoch. asi ste si vsimli tie dve desatrocia, ktore treba aby sme zistili, ci spominany system bude fungovat. spomenul som argentinu, chile...slay sniva o dalsej hosp. krize. ale vo velkej britanii v 90.-tych rokoch ziadna svetova hosp. kriza nebola. a anglicania prisli prepadom na burze o svoje usetrene love.
nie je to zlozita matematika, aj ked sa vam to tak moze zdat (slay mi napise, ze pocitam jezkov s kaktusmi, ale to nevadi).
z uvedeneho jasne vyplyva, ze pokym dnes stat posiela za 1,5 miliona pracujucich 20 mld sk, tak uz o 15 rokov bude do DSS-iek posielat sumu za cca 2,4 miliona obcanov (snad si to vypocitate sami). na druhej strane je predpoklad na to, ze v tom case uz bude stat posielat vsetkym dochodcom len "polovicu" z dochodku, to ale neznamena, ze vlada na to bude mat v tom case financne prostriedky. v kazdom pripade to bude obdobie, kedy sa bude lamat chleba!
lebo vacsina modrych si neuvedomuje, ze je rozdiel medzi priemernou dlzkou zivota cloveka (tento udaj nemoze rast do nekonecna, lebo kazdy raz pojde pod kyticky) a priemernym vekom populacie, ktory na slovensku (a nielen u nas) rastie a podla demografov je tento stav nezvratny. prave tento fakt je podstatny. a prakticky jedine mozne riesenie je v neskorsom odchode do dochodku. proste aby si ludia uzivali dochodok po co najkratsiu dobu a to bez ohladu na system dochodkoveho poistenia.
stary system dosluhuje ale nahradzuje ho system, ktory problem neriesi, alebo neriesi zakladnu vec, kvoli comu bol zavedeny. preco? lebo ani nemoze!!!
///Upravena suma 50 mld na 20 mld. (zdroj socialna poistovna)
Návrat hore
slay
Light Professional
Light Professional

PríspevokZaslal: 10 Dec 2007, 2:02    Predmet: Odpovedať s citátom  

popravde ja by som nebol proti ani keby isli setky prachy do dss a nie len polovica.. ale to len take snivanie na margo..

krija.. eh nebudem sa rozpisovat.. ja len .. myslis si ze na tie tvoje odhalenia a matematicke zazraky co tu kuzlis by neprisiel nikto iny nez ty? tvorcovia noveho systemu nevedia naratat do 10 alebo ako.. ved ak by nic neriesil tak by asi nebol prezentovany ako riesenie.. uz by sa len nasiel jeden odbornik ktory by to rozniesol na kopytach tak ako sa snazis ty.. (a stiglitza nerataj.. to je kusok iny sudok... ) ved ak niekto uverejni neaky projekt alebo system .. jeho novy vytvor tak ho prezentuje prislusnej vedeckej obci.. popravde sa mi zda ze vedecka obec sa ktomu vyjadruje v zmysle.. ano cosi take je nevyhnutne spravit.. nez ... je to nezmysel...

vravim to preto ze neako nemam cas si davat tu namahu vsetko pisane vyvracat..

btw o stat a jeho peniaze sa neboj.. ten si penazi nahrabe na ludoch kolko mu treba.. presnejsie povedane stat zdiera strednu a chudobnu vrstvu.. ked sa stat dostane do sraciek tak si to odnesu ludia.. stary system by tu mohol prekvitat este par rokov.. ale rok co rok by si to odnasali ludia.. aj teraz si to budu odnasat.. ale v mensej miere.. a ak niekde na svete vymyslia lepsi system ako je tento.. tak ja ho z radostou prijmem.. ale dovtedy sa mi ako najlepsie riesenie javi to co mame dnes.. je to stale lepsie ako sa prizerat ako sa dochodkovy vek posuva na 100 vku.. a odvody rastu..

ma len trapi ze ked je fico taky genius a vsevedko.. tak preco to nevyriesi.. peachovat by ste peachovali setci.. za rok a pol nespravil nic... takze od roboty sa nepretrhne.. tolko kritiky bolo.. ale neako je mrtvo... kozmeticke zmeny to je tak top
Návrat hore
nadl
Light Star
Light Star

Založený: 06.09.2005

PríspevokZaslal: 20 Dec 2007, 21:29    Predmet: Re: Inteligencia Odpovedať s citátom  

enter00 napísal:
nie, lebo taky kok**** aby som dal do BMG nejake peniaze som nebol nikdy.
Leň vieš koľko bolo takých k.... vložili tam a mali majland, leň vedeli kedy vybrať aby o prašule neprišli. Itotu ti v dnešných časoch nik nezaručí.
Návrat hore
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 01.08.2006

PríspevokZaslal: 21 Dec 2007, 12:31    Predmet: Re: Inteligencia Odpovedať s citátom  

nadl napísal:
Leň vieš koľko bolo takých k.... vložili tam a mali majland, leň vedeli kedy vybrať aby o prašule neprišli. Itotu ti v dnešných časoch nik nezaručí.
ak ti nevadi, ze si "zbohatol" na nestasti inych, s tak nizkou moralkou - ich vec.
Návrat hore
nadl
Light Star
Light Star

Založený: 06.09.2005

PríspevokZaslal: 22 Dec 2007, 0:24    Predmet: Re: Inteligencia Odpovedať s citátom  

enter00 napísal:
ak ti nevadi, ze si "zbohatol" na nestasti inych, s tak nizkou moralkou - ich vec.
Vieš u mňa etika čosi znamená ale neviem ako ťa napadlo písať že so zbohatol ja som nebol účastníkom spominaných pofiderných spoločností, keď si taký ostrielaný daj návod ako zbohatnu alebo
kde vziať a nekradnuť! ! ! Very Happy
Návrat hore
slay
Light Professional
Light Professional

PríspevokZaslal: 22 Dec 2007, 4:19    Predmet: Re: Inteligencia Odpovedať s citátom  

nadl napísal:
Vieš u mňa etika čosi znamená ale neviem ako ťa napadlo písať že so zbohatol ja som nebol účastníkom spominaných pofiderných spoločností, keď si taký ostrielaný daj návod ako zbohatnu alebo
kde vziať a nekradnuť! ! ! Very Happy
vzdelavaj sa a jednoducho investuj zarobene peniaze rozumne.. tj. do aktiv.. to je cele.. nemaz zaco Wink
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Politika Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia
Strana 3 z 4

Prejdi na: