kandler napísal:bullshit

Tuzba po poznani (veda) robi ludstvo ludstvom... bez vedy mozme rovno vyliezt spat na stromy! Veda je vyssi ideal. Poznat prirodu, vesmir je podla mna sam o sebe dost vzneseny ciel, ak nie rovno najvznesenejsi o aky sa moze ludska bytost usilovat. Zamyslel si sa trocha nad tym, co si prave prehlasil o medicine? Bez nej, by clovek schytal nejaky bacil a koniec... schcipne. Ano mas pravu. Bakterie su coraz rezistentnejsie... Ale bez antibiotik a penicilinu by sme este stale kapali jak muchy. Takze na tvojom mieste, by som miesto kydania radsej hodil jednu modlitbu za Fleminga. A za to, ze ta doteraz nedal dole nejaky virus vdacis taktiez len a len vede. Bez ockovania by sme vsetci boli v hustom shite. V riadne hustom. Este v 40. rokoch bola detska obrna obavanym monstrom! Sabin a Salk sa dodnes oslavuju ako hrdinovia. Ale tvoja iracionalna averzia k vede, ta ocividne robim rezistentnym voci takymto faktom

A co sa tyka tych "chemickych sraciek", chripku bez nich este prelezis, ale xcel by som vidiet jak by si sa vysporiadal so zapalom mozgovych blan, alebo inym hustejsim svinstvom...
To si fakt taky najivny, alebos a len hras?

Keby neboli tie uzasne lieky, ludia by boli uz davno imunni. Stalo by to par zivotov, ale teraz to stoji ovela viac. A navyse ake vznesene ciele?

Veda a vznesene ciele? Preco sa clovek skriabe niekam, kde nic nie je? Preco nehlada tam kde nieco je? To co nam bolo dane na to kasleme a to co nemame a vypada lakovo za tym ideme ako straky. Nikdy by nevznikli tak zakerne choroby ako su dnes, myslis ze clovek by si neprivykol na mor? Co sem pleties obrnu a ine choroby. Mas Ty vobec paru co ich sposobilo?! Nemam slov, si zaslepeny ludskou vedou, ktora vsetko len nici a pomaha v pomere 10:100 [100na nicenie a 10 pre pomoc]. Pozri chytil by som chorobu a posiel by som, chytil by ju dalsi a detto...ale ten treti by uz prezil...a takto by sa clovek slachtil samym sebou a nie nejakou debilnou chemiou. Ci myslis ze clovek je odkazany na vedu? :-> Ludstvo zije tisice rokov a za to ze teraz je technicky boom tak to tak aj ostane?

Roflmao...to je ako keby mala telka, internet ostat navzdy informacnym mediom, a myslel by si si ze nevznikne nieco lepsie, a to iste plati aj o vede. Debilnej, spinavej, "pokrokovej" vede. Keby bolo dost casu, tak by sa clovek navratil k prirode, ale Bohu zial uz nie je. Clovek si vytvoril najvacsiu pascu sam na seba, dokonale naplanoval svoju zahubu...a vies vdaka comu? vede....
Ale ak si myslis ze si z opice alebo nieco podobne tak Ti veru ine riesenie ani nepristane...je to adekvatne Tvojej viere. Inac videl si Ty vobec niekedy nejaky dokument o iD ked nim tak pohrdas?

Alebo veris teoriam, ktore si pochytil zo stredoskolskych ucebnic a casopisov, mozno spoluziakov?
Ono cele to comu veris sa nazvya jednym slovom...a to dekadencia.