Filozofia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Filozofia...

Svoj ucel naplnila skoncenim antiky
3
5%
Vecny nezmysel
14
24%
Ma svoje opodstatnenie
42
71%

Celkom hlasov: 59

uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Yo a ece dodatok. Vydobytky modernej doby na nas vplyvaju este len moc kratko, aby si mohol hajit ich genialnost, pricom filozoficke vyroky udrzuju hodnoty uz cele starocia...kdezto nova veda priniesla akurat tak utrpenie, zial a smutok...a len kratke potesenie.
kandler
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa kandler »

uplink napísal:len sa snazis ospravedlnit dementnu stranku vedy. Nejako Ti to nevychadza. Defacto a de jure veda priniesla niekolko nasobne viac skody ako osohu...ked popries aj toto tak fakt nebolo o com. Ludska veda imanentna je na nic, vzdy skonci neuspechom vo finalnom bode...docasne mozno nieco nahradi a vyriesi, ale koniec koncov je to vzdy fiasko. Aplikaciu mas skoro na kazdom ludskom vynaleze...co ja viem atomove elektrarne, atb ako som uz spominal, kopa vynalezov bola zneuzita ako zbrane etc etc etc.

Ok rakovina tu mohla byt, ale nie tak rozsirena. Ludia sa nie vzdy nahlili za materiou predstav si. Nie vzdy bolo ludstvo tak dementne jednoduche ako je v 20-21 storoci. Kedysi sa pohybovali vseobecne idealy vo vyssich sferach, ale o tom si uz cital nie? Alebo aspon pocul.

Vede sa podarilo zneskodnit nejake choroby? :lol: roflmao. neviem ale vsetko co som zatial videl z uzasnej mediciny je len to, ze dokazala vytvorit silnejsie virusy, odolnejsie bakterie a vacsie svinstva...ver mi keby sa to riesilo prirodnymi sposobmi a nie DEMENTNYMI vedeckymi tak je to lepsie. Zober si len blbu virusovu aftu co som mal 11 dni v hrdle. Prve co spravila veda [doktorka] ebs mi ATB.[nevedela zej e to virus je to predpis ale je na <censored> ten predpis, 10000x sa seknu a raz zaberie 10000x sa moze vyvinut to dementne svinstvo vdaka atb a raz pomoze, dost blby pomer ni?] ok. Potom imudon, jox, stopangin, a milion dalsich vedeckych chemickych sra*iek. Vies co to dalo von? Samo telo za pomoci prirodneho tea tree oilu a nechtikovej tinktury. K objaveniu ucinkov tea tree oilu netreba dementnu vedu, tie ucinky sa odovzdavaju tradiciou...ale to len ako priklad...neviem ci si moc mlady, alebo tak fascinovany a zaslepeny vedou, alebo preco sa silou mocou snazis presadit evidentne zlyhanie LUDSKEJ VEDY. :x
bullshit :evil: Tuzba po poznani (veda) robi ludstvo ludstvom... bez vedy mozme rovno vyliezt spat na stromy! Veda je vyssi ideal. Poznat prirodu, vesmir je podla mna sam o sebe dost vzneseny ciel, ak nie rovno najvznesenejsi o aky sa moze ludska bytost usilovat. Zamyslel si sa trocha nad tym, co si prave prehlasil o medicine? Bez nej, by clovek schytal nejaky bacil a koniec... schcipne. Ano mas pravu. Bakterie su coraz rezistentnejsie... Ale bez antibiotik a penicilinu by sme este stale kapali jak muchy. Takze na tvojom mieste, by som miesto kydania radsej hodil jednu modlitbu za Fleminga. A za to, ze ta doteraz nedal dole nejaky virus vdacis taktiez len a len vede. Bez ockovania by sme vsetci boli v hustom shite. V riadne hustom. Este v 40. rokoch bola detska obrna obavanym monstrom! Sabin a Salk sa dodnes oslavuju ako hrdinovia. Ale tvoja iracionalna averzia k vede, ta ocividne robim rezistentnym voci takymto faktom :P A co sa tyka tych "chemickych sraciek", chripku bez nich este prelezis, ale xcel by som vidiet jak by si sa vysporiadal so zapalom mozgovych blan, alebo inym hustejsim svinstvom...
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

kandler napísal:bullshit :evil: Tuzba po poznani (veda) robi ludstvo ludstvom... bez vedy mozme rovno vyliezt spat na stromy! Veda je vyssi ideal. Poznat prirodu, vesmir je podla mna sam o sebe dost vzneseny ciel, ak nie rovno najvznesenejsi o aky sa moze ludska bytost usilovat. Zamyslel si sa trocha nad tym, co si prave prehlasil o medicine? Bez nej, by clovek schytal nejaky bacil a koniec... schcipne. Ano mas pravu. Bakterie su coraz rezistentnejsie... Ale bez antibiotik a penicilinu by sme este stale kapali jak muchy. Takze na tvojom mieste, by som miesto kydania radsej hodil jednu modlitbu za Fleminga. A za to, ze ta doteraz nedal dole nejaky virus vdacis taktiez len a len vede. Bez ockovania by sme vsetci boli v hustom shite. V riadne hustom. Este v 40. rokoch bola detska obrna obavanym monstrom! Sabin a Salk sa dodnes oslavuju ako hrdinovia. Ale tvoja iracionalna averzia k vede, ta ocividne robim rezistentnym voci takymto faktom :P A co sa tyka tych "chemickych sraciek", chripku bez nich este prelezis, ale xcel by som vidiet jak by si sa vysporiadal so zapalom mozgovych blan, alebo inym hustejsim svinstvom...
Zabudas na fakt, ze preco je dnes ludsky organizmus taky nachylny na choroby a alergie. Priklad: Vela tovarni, zavodov, vela aut, atd = Smog. Denno-denne dychame vseliake splodiny a to oslabuje nas imunitny system a tym padom sa stavame lahkym tercom roznych ochoreni. Btw: Podla teba kolko ludi malo alergie este pred priemyselnou revoluciou?? Haa?
kandler
Medium Star
Medium Star

tomexx napísal:Zabudas na fakt, ze preco je dnes ludsky organizmus taky nachylny na choroby a alergie. Priklad: Vela tovarni, zavodov, vela aut, atd = Smog. Denno-denne dychame vseliake splodiny a to oslabuje nas imunitny system a tym padom sa stavame lahkym tercom roznych ochoreni. Btw: Podla teba kolko ludi malo alergie este pred priemyselnou revoluciou?? Haa?
Alergia ta nezabije... Bakteria/virus ano. Co sa tyka terca...prave vdaka vede sme teraz ovela tazsimi tercmi :D
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

kandler napísal:Alergia ta nezabije... Bakteria/virus ano. Co sa tyka terca...prave vdaka vede sme teraz ovela tazsimi tercmi :D
To sa tyka aj bakterii a virusov. Pred par rokmi sa na "kazdu nadchu" predpisovali antibiotika a teraz sa ludia cuduju preco uz poriadne nezaberaju...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

kandler napísal:A za to, ze ta doteraz nedal dole nejaky virus vdacis taktiez len a len vede. Bez ockovania by sme vsetci boli v hustom shite. V riadne hustom. Este v 40. rokoch bola detska obrna obavanym monstrom! A co sa tyka tych "chemickych sraciek", chripku bez nich este prelezis, ale xcel by som vidiet jak by si sa vysporiadal so zapalom mozgovych blan, alebo inym hustejsim svinstvom...
uplink napísal:- preludnenie [lieky, neprirodzene udrizavanie zivota]
To je ono nie? Mne sa tak zda, ze ty tu obhajujes nieco co je pre Uplinka to co "priviedlo ludstvo na okraj priepasti ktora sa vola zahuba"

:D
kandler
Medium Star
Medium Star

tomexx napísal:To sa tyka aj bakterii a virusov. Pred par rokmi sa na "kazdu nadchu" predpisovali antibiotika a teraz sa ludia cuduju preco uz poriadne nezaberaju...
heh, na nadchu asi nie-> povod virus a antibiotika zaberaju len na bakterie... rezistencia je sice problem, ale som si isty, ze nie neprekonatelny, resp. nevidim to tak, ze teraz nas opat zacnu davat dole bacily
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

kandler napísal:bullshit :evil: Tuzba po poznani (veda) robi ludstvo ludstvom... bez vedy mozme rovno vyliezt spat na stromy! Veda je vyssi ideal. Poznat prirodu, vesmir je podla mna sam o sebe dost vzneseny ciel, ak nie rovno najvznesenejsi o aky sa moze ludska bytost usilovat. Zamyslel si sa trocha nad tym, co si prave prehlasil o medicine? Bez nej, by clovek schytal nejaky bacil a koniec... schcipne. Ano mas pravu. Bakterie su coraz rezistentnejsie... Ale bez antibiotik a penicilinu by sme este stale kapali jak muchy. Takze na tvojom mieste, by som miesto kydania radsej hodil jednu modlitbu za Fleminga. A za to, ze ta doteraz nedal dole nejaky virus vdacis taktiez len a len vede. Bez ockovania by sme vsetci boli v hustom shite. V riadne hustom. Este v 40. rokoch bola detska obrna obavanym monstrom! Sabin a Salk sa dodnes oslavuju ako hrdinovia. Ale tvoja iracionalna averzia k vede, ta ocividne robim rezistentnym voci takymto faktom :P A co sa tyka tych "chemickych sraciek", chripku bez nich este prelezis, ale xcel by som vidiet jak by si sa vysporiadal so zapalom mozgovych blan, alebo inym hustejsim svinstvom...
To si fakt taky najivny, alebos a len hras? :D Keby neboli tie uzasne lieky, ludia by boli uz davno imunni. Stalo by to par zivotov, ale teraz to stoji ovela viac. A navyse ake vznesene ciele? :D Veda a vznesene ciele? Preco sa clovek skriabe niekam, kde nic nie je? Preco nehlada tam kde nieco je? To co nam bolo dane na to kasleme a to co nemame a vypada lakovo za tym ideme ako straky. Nikdy by nevznikli tak zakerne choroby ako su dnes, myslis ze clovek by si neprivykol na mor? Co sem pleties obrnu a ine choroby. Mas Ty vobec paru co ich sposobilo?! Nemam slov, si zaslepeny ludskou vedou, ktora vsetko len nici a pomaha v pomere 10:100 [100na nicenie a 10 pre pomoc]. Pozri chytil by som chorobu a posiel by som, chytil by ju dalsi a detto...ale ten treti by uz prezil...a takto by sa clovek slachtil samym sebou a nie nejakou debilnou chemiou. Ci myslis ze clovek je odkazany na vedu? :-> Ludstvo zije tisice rokov a za to ze teraz je technicky boom tak to tak aj ostane? :D Roflmao...to je ako keby mala telka, internet ostat navzdy informacnym mediom, a myslel by si si ze nevznikne nieco lepsie, a to iste plati aj o vede. Debilnej, spinavej, "pokrokovej" vede. Keby bolo dost casu, tak by sa clovek navratil k prirode, ale Bohu zial uz nie je. Clovek si vytvoril najvacsiu pascu sam na seba, dokonale naplanoval svoju zahubu...a vies vdaka comu? vede....

Ale ak si myslis ze si z opice alebo nieco podobne tak Ti veru ine riesenie ani nepristane...je to adekvatne Tvojej viere. Inac videl si Ty vobec niekedy nejaky dokument o iD ked nim tak pohrdas? :) Alebo veris teoriam, ktore si pochytil zo stredoskolskych ucebnic a casopisov, mozno spoluziakov? :D

Ono cele to comu veris sa nazvya jednym slovom...a to dekadencia.
kandler
Medium Star
Medium Star

Aryan Angel napísal:To je ono nie? Mne sa tak zda, ze ty tu obhajujes nieco co je pre Uplinka to co "priviedlo ludstvo na okraj priepasti ktora sa vola zahuba"

:D
I fail to see ako lieky a fakt, ze clovek neotrci kopyta v styridsiatke priviedli ludstvo k zahube :?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

kandler napísal:I fail to see ako lieky a fakt, ze clovek neotrci kopyta v styridsiatke priviedli ludstvo k zahube :?
keby nebola dnesna doba taka aka je vdaka technike, life expectancy by bola uplne ina ;). Pises ako by veda bola sucastou civilizacie po celu jej existenciu a pritom je veda len ako rakovina. Hovorim na kratko Ta ucicika jej ucinkami ale dlhodobo nesie len neplanovanu zahubu. Zachranis milion ludi vdaka medicine a miliarda zomrie...vies, keby nebola veda mozno by to bolo naopak...ze ano AiDS...ze ano vsetky biologicke zbrane a zmutovane virusy....

inac tu zhubnu cast toho ze vdaka vede kapeme Ty nepostrehnes. Ty zijes este v dobrej casti sveta...ale preco myslis ze je na svete hladomor? Myslis ze je to preto ze Ti ludia maju zlu filozofiu? Alebo preto ze sa my mame moc dobre, mame nase super lieciky a auticka nicime zem ako take kobylky a ostatni za to trpia. Ked nechces vidiet tuto pravdu VEDY tak ju nevid...ale to ze ju Ty nevidis neznamena ze neexistuje..prave naopak.
kandler
Medium Star
Medium Star

uplink napísal:To si fakt taky najivny, alebos a len hras? :D Keby neboli tie uzasne lieky, ludia by boli uz davno imunni. Stalo by to par zivotov, ale teraz to stoji ovela viac. A navyse ake vznesene ciele? :D Veda a vznesene ciele? Preco sa clovek skriabe niekam, kde nic nie je? Preco nehlada tam kde nieco je? To co nam bolo dane na to kasleme a to co nemame a vypada lakovo za tym ideme ako straky. Nikdy by nevznikli tak zakerne choroby ako su dnes, myslis ze clovek by si neprivykol na mor? Co sem pleties obrnu a ine choroby. Mas Ty vobec paru co ich sposobilo?! Nemam slov, si zaslepeny ludskou vedou, ktora vsetko len nici a pomaha v pomere 10:100 [100na nicenie a 10 pre pomoc]. Pozri chytil by som chorobu a posiel by som, chytil by ju dalsi a detto...ale ten treti by uz prezil...a takto by sa clovek slachtil samym sebou a nie nejakou debilnou chemiou. Ci myslis ze clovek je odkazany na vedu? :-> Ludstvo zije tisice rokov a za to ze teraz je technicky boom tak to tak aj ostane? :D Roflmao...to je ako keby mala telka, internet ostat navzdy informacnym mediom, a myslel by si si ze nevznikne nieco lepsie, a to iste plati aj o vede. Debilnej, spinavej, "pokrokovej" vede. Keby bolo dost casu, tak by sa clovek navratil k prirode, ale Bohu zial uz nie je. Clovek si vytvoril najvacsiu pascu sam na seba, dokonale naplanoval svoju zahubu...a vies vdaka comu? vede....

Ale ak si myslis ze si z opice alebo nieco podobne tak Ti veru ine riesenie ani nepristane...je to adekvatne Tvojej viere. Inac videl si Ty vobec niekedy nejaky dokument o iD ked nim tak pohrdas? :) Alebo veris teoriam, ktore si pochytil zo stredoskolskych ucebnic a casopisov, mozno spoluziakov? :D

Ono cele to comu veris sa nazvya jednym slovom...a to dekadencia.
Verim vedeckym teoriam. ID je rovnaka hovadina ako kreacionalizmus. A to je moj osobny nazor. A ked uz si tak zamerany voci str. ucebniciam, len pre tvoju informaciu, je v nich zmienka o kreacionalizme. A napriek tomu, oh predstav si, mam vlastny nazor, ju povazujem za naprostu somarinu. To s tou prirodzenou imunitou by som to nevidel az tak ruzovo. Mor zabil desiatky miliony ludi a strasil cele storocia... To, ze vymizol vdacime kanalizacii a lepsim hygienickym podmienkam. "Co sem pleties obrnu a ine choroby. Mas Ty vobec paru co ich sposobilo?!" Fakticky netusim co xces tymto povedat. Ze VIRUS obrny vznikol pricinenim cloveka? To si snad robis srandu, ne? Mozno povazujes za spravne a prirodzene, ze po tejto chorobe ostava clovek ciastocne ochrnuty, ale ja nie. A "vdaka bohu", ze sa nasli vedci, ktory vyvinuli ockovacie sera. A to nielen proti obrne, ale proti vsetkemu co mas zapisane v tvojej nenavidenej ockovacej karte. Clovek slachtil sam seba? Evolucia je znacne pomaly a neefektivny proces. Na ktory mimochodom asi neveris, takze nexapem co sem pleties slachtenie sameho seba. A ono to v co verim sa nazyva ROZUM...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

kandler napísal:Verim vedeckym teoriam. ID je rovnaka hovadina ako kreacionalizmus. A to je moj osobny nazor. A ked uz si tak zamerany voci str. ucebniciam, len pre tvoju informaciu, je v nich zmienka o kreacionalizme. A napriek tomu, oh predstav si, mam vlastny nazor, ju povazujem za naprostu somarinu. To s tou prirodzenou imunitou by som to nevidel az tak ruzovo. Mor zabil desiatky miliony ludi a strasil cele storocia... To, ze vymizol vdacime kanalizacii a lepsim hygienickym podmienkam. "Co sem pleties obrnu a ine choroby. Mas Ty vobec paru co ich sposobilo?!" Fakticky netusim co xces tymto povedat. Ze VIRUS obrny vznikol pricinenim cloveka? To si snad robis srandu, ne? Mozno povazujes za spravne a prirodzene, ze po tejto chorobe ostava clovek ciastocne ochrnuty, ale ja nie. A "vdaka bohu", ze sa nasli vedci, ktory vyvinuli ockovacie sera. A to nielen proti obrne, ale proti vsetkemu co mas zapisane v tvojej nenavidenej ockovacej karte. Clovek slachtil sam seba? Evolucia je znacne pomaly a neefektivny proces. Na ktory mimochodom asi neveris, takze nexapem co sem pleties slachtenie sameho seba. A ono to v co verim sa nazyva ROZUM...
pod na iCQ bo to tu zafloodujeme. Ludsky ROZUM doviedol ludstov tam kde je..cize do <censored>. Btw co sa TI nelubi na iD a vobec comu veris? :) Ako si vznikol? Velky trest? :D
kandler
Medium Star
Medium Star

HH, nj mam icq, hned ti poslem request, kedze moderatorom ocividne nejde poslat spravu... teda aspon mi to neodoslalo :) ALe aj tak si myslim, ze by sme to mali diskutovat tu na pode hojka :D Nex sa aj ostatni mozu zapajat
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jj ale kto vie kolkych ludi to zaujima. Aryan Angel z toho ma evidentne prcu a neviem ako ostatni...a navyse je toho vela co chcem napisat a server ma predsa len obmedzeny space :P
charon71
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa charon71 »

kludne ste mohli pokracovat tu, podla mna je to zaujimave a skoro vo vsetkom suhlasim s uplinkom :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

charon71 napísal:kludne ste mohli pokracovat tu, podla mna je to zaujimave a skoro vo vsetkom suhlasim s uplinkom :D
ak bude kandler suhlasit hodim sem log z iCQ a bude to aspon v jednom threade.

ok tak len dva klucove body :D
uplink napísal: no..ok :), Bicikovec..., ked si pozries dokument od ORDO SALUTIS..., o iD tak zistis ze Darwin zaprel sam seba...teda post studijne, On sam napisal ze ak by jedna cast jeho teorie zlyhala tak zlyha cela..., a najvacsia prca je ze zlyhala skoro cela ;))), ono to ten bicikovec jeho jednotlive casti nemohli vzniknut nahodou a spojit sa bo to je dokonaly mechanizmus ako motor...chapes ni? Cize nemohlo to vzniknut nahodou ani teoreticky sanca je 0% to pise sam Darwin...,ked z neho vychadzas...takze uz len ten dokument...Cize v tomto bode ma musis pochopit ze nemam o com dalej. Je to plnohodnotny vedecky dokument, pracovali na nom sekularni vedci, nie nejaki nabozenski fanatici :) Boja sa ho vypustit von lebo by mohla vzniknut obrovska panika totizto tam prisli aj na par inych veci, ktore popieraju doterajsiu ludsku vseobecnu vieru etc...
kandler napísal: Ide o to, ze rozne dokumenty, od rozne zaintersovanych stran, zneju -no- rozne :-). To iste dejiny...rozne strany ich skratka interpretuju rozne. Ide o to, ze geneticky sme pribuzni so zastupcami zo zvieracej rise (ci uz primati, alebo prasce-prekvapujuce, ale mam spolocnych viac ako 90% genov)... okrem tohto a dalsich faktov, podporujucich tuto teoriu, ide aj to, ze je elegantna. Zivot sa vyvijal dobrych 3,5 miliardy rokov a ak zoberieme do uvahy, ze prirodne zakony ocividne dovoluju vzniknut zivotu, ten skratka vzniknut musel. 3,5 miliardy rokov je nepredstavitelne dlha doba, faktor nahody tu nadobuda realne rozmery v prospech evolucie... takze tak :-)
dufam ze so tom vyrval rovnomerne ma to posobit tak ze obidva clanky maju rovnaku filozoficku a vedecku hodnotu [relativnu :D]

dodatky: Darwina poznate tak tam nemusim, k tomu ordo salutis nie su to len sekularni vedci su tam aj veriaci, ale aj sekularni...resp kto vie ako dlho sekularnymi ostanu :) to je otazne...
uplink and kandler napísal: Uplink (10:56 PM) :
hh teraz dopozeram filma saw 2
Kandler(10:56 PM) :
heh, ok
Uplink (12:30 AM) :
hmm dobry film ak si videl jednotku odporucam aj dvojku....taky na zamyslenie
Kandler(12:30 AM) :
nj videl som, ale moc sa mi nepacila
Uplink (12:30 AM) :
Pristup typka bol vedecky? ...teda racionalne logicky. Nebol vobec existencialny, ani humanny ani emocionalne zalozeny. Toho manika s rakacom.
Kandler(12:31 AM) :
protivny typek na odstrel
Uplink (12:31 AM) :
aaa humanizmus ....sa ozval. Nj bol to riadny psycho
Kandler(12:32 AM) :
rofl, ako vedci nie su bezcitne sadisticke hovada
Uplink (12:32 AM) :
:-D, No co ja viem. Zopar dokumentov som videl co robili vedci..pre "dobro" veci, pokusy na ludoch, masove vrazdy atd...ale zase humanisticky smer vedy uznavam...
Kandler(12:33 AM) :
prosim ta ako nacisti, nie su reprezentativna vzorka vedcov
;-)
Uplink (12:33 AM) :
ten ma vznesene ciele...Bohu zial nefunguju z principialneho hladiska :/...neboli sme tak navrhnuti [to v co Ty neveris] a zase politicke ciele vedy su len materialisticke chladne a krute :/.
Kandler(12:34 AM) :
rofl, netusil som, ze veda ma politicke ciele
Uplink (12:34 AM) :
politika ma ciele s vedou samozrejme jak netusil. A co zbrane? :). Tie nemaju nic s politikou? )) A Lieky? Politika...vymyslime virus a antivirus...a pustime to medzi ludi...a budeme predavat antivirus...vakcinu. jednoduche nie? Alebo inac. Spravime lepsiu zbran co zabije viacej ludi a druhej strane predame este lepsiu...a ked sa pozabijaju ostane nam poda a mozeme postavit dalsie fabriky...ja neviem je to tak jednoduche a logicke...a ked si zoberies nejakeho menej charakterneho cloveka tak uplne realne. Aj v pocitacovej politike to tak funguje myslis ze alwil, eset, kaspersky labs robia len antivirove updaty?
Kandler(12:36 AM) :
toto su dost priskrtene a za vlasy pritiahnute teorie
Uplink (12:36 AM) :
kdeze ich main stream su virusy samotne. Vyrobit taky co znici konkurenciu a my ochranime.
Uplink (12:36 AM) :
Heh pocuj Toto niesu teorie. To je prax z historie. Btw videl si? 911.In.Plane.Site. Tam mas jednu z tych "pristrihnutych za vlasy" teorii. A vysvetli mi zmenila sa podstata cloveka za tie roky? :) Ja si myslim ze az tak velmi nie. Takze nero vypalil senat..zvalil na krestanov...Rusi predali na zapad zradlo...a vyhladovali narod...Americania si to tam trosku posteklili aby mali zamienku pre ziskanie ropy...bombarduju ciele ktore neexistuju a nechtiac triafaju nemocnicne zariadnenia...
Kandler(12:38 AM) :
Nero bol sialenec, Stalin sadistycky sialenec
Uplink (12:38 AM) :
to co si nazval pritiahnute za vlasy je ludske...hehe tak to mozes nazvat polku sveta. Moj kamos si mysli ze kazdy clovek je zly a nezasluzi si zit...
Kandler(12:38 AM) :
tvoj kamos sa ocividne myli :-)
Uplink (12:38 AM) :
A vies co? ma pravdu ...zober si to z moralneho hladiska...aki su ludia odporni...ako striedame partnerov, spravame sa k sebe ako ku tovaru.
Rozdiel medzi nim a mnou je ten ze s tym zijem...ale nie v tom
On keby mohol tak to tu vsetko ukonci [cold fusion bomb abo hocico ine]
Chapes? Cize svet v ktorom izolovane zijes svet informacii dostupnych cez internet, telku, ludi co su okolo Teba neni vsetko. Ono ked spoznas viacej stranok ludskeho zmyslania...tak vtedy zistis ze clovek neuvazuje tak ako si si to predstavoval. Kludne to nazvi chore zmyslanie...a ja poviem ano je...ale je tu...na zemi...a je ho vela...to znamena ze nemozes ho odsudit inac Ta zabije...musis sa naucit s nim zit a zmenit ho svojim pristupom...Ty musis byt zmena vo svete ktoru chces vidiet
Kandler(12:41 AM) :
huh, myslim, ze je to dost negativisticky pristup
Uplink (12:41 AM) :
ja si myslim ze je dost realny. Nechcem zit s klapkami na ociach
az Vas to onudi tak ma zastavte. Ale je to tusim lepsie ako keby sme posthuntovali s kandlerom :)...a je to rychlejsie na kratsom priestore ;) Moje prispevky som spajal do jedneho, aby nebolo moc vidno ze len mackam enter :P
Brahmin
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Brahmin »

Podla mna je toto dost hlupa hadka ci je veda dobra alebo zla uz len preto lebo kazda verejne vyslovena pravda je klamstvom, lebo dobro a zlo neexistuje je len jedno, je to len protiklad ako hocico ine. Kazdy si najde na tom to "dobre" a to "zle".
Napriklad A. S. Neilla vo svojej skole experimentoval s novym systemom vyucby kde vladla sloboda. Bol riaditelom skoly kde sa nedodrziavala disciplina.Jedneho dna ochorel ucitel a Neill povedal chlapcom aby nerobili hluk a nerusili ho v noci. ale chlapci sa zacali bit v noci hned vedla izby choreho. Neill isiel hore schodmi. Ked deti poculi ze niekto isiel stichli a zacali studovat. Neill sa pozrel cez okno do izby. Jeden chlapec, ktory predstieral ze ide spat ho uvidel v okne a povedal: "Ved to je len Neill pokracujeme!"
Neill napisal: " Bol som taky stastny, ze sa ma nebali a mohli povedat: Je to len Neill netreba sa bat" On mal s toho dobry pocit ale iny riaditel by sa dobre necitil.
Takisto aj nacisti videli na zidoch, cernochoch a romoch len to zle....
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

p4ra napísal:Neznasam ju. Padol som z nej aj na vyske. A preco? Lebo filozofiu si moze kazdy vysvetlit po svojom a ako jej rozumie, ale je problem, ked profesor to chce vidiet len po svojom. Jednoducho pre mna je filozofia jeden vecny nezmysel..
Uplne sa stotoznujem s tvojim nazorom, nech si kazdy vysvetli svoju filozofiu po svojom... :P
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

Moj vztah k filozofii:
U nas na gympli, ktory som pred nedavnom skoncil sa filozofia ucila v stvrtom rocniku v ramci NOSky. Kedze by som si z tohto predmetu netrufol maturovat a ucitelka bola taka zhovievava, ze nematurantov brala zlahsia (neskusala nas a davala nam lahsie pisomky) dopadols som vcelku dobre...
Druhy rocnik bol skvely. Samozrejmostou boli tahaky. Pisali sme 2 pisomky, v prvej som vacsinu opisal od spoluziaka, zvysok z tahaku, druha bola cela z tahaku. 2 jednotky neznacili nic ine ako jednotku na vysvedcky. Ale keby ste sa ma na nieco z filozofie spytali, tak neviem skoro nic.
Na hodinach som spal a bola to strana nuda. Dufam, ze sa s tymi kecami uz viac nestretnem...
magnum
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa magnum »

nikdy som sice filozofiu nemal ale myslim si že je to dobra vec vo večšine veci tuna uvedenych suhlasim z uplinkom som ešte len na strednej a neviem či sa s fylozofiou vobec stretnem lebo chcem ist študovat psychologiu ale myslim že filozofia je dobra vec a ma velmi vela do seba :wink:
Napísať odpoveď