Gramaticke Okienko!

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
lekoklatik
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa lekoklatik »

tereza napísal:najryzikovejsie :cry:
Najrizikovejšie

naj - riziko - šie

//ani sám neviem. Myslel som že kce pomôcť so slovom :D

//jáj. Tak sorry :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

lekoklatik napísal:Najrizikovejšie
Co si tym chcel povedat?
//to skor place nad tym, ako moze niekto taku blbost napisat :D
tereza
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tereza »

ano. jasne, nad tym placem, lebo toto uz je neunosne! :D
ako nehovorim ze ja som stopercentna, ale tak ako zaklady....
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No mam na vas jednu prosbu: nema niekto nejaky suhrn pravidiel k pisaniu ciarky vo vete? Teda skor k tomu, ako spolahlivo odlisit vedlajsiu vetu. Najvacsi problem mi to robi pri slove alebo :)
"Mozete vytvorit novy subor alebo zacat pracovat na starom."
Ma tam byt ciarka pred alebo? Privital by som aj nejake presne zdroje, nie iba vyjadrenia typu: podla mna by to malo byt takto...
//super, presne nieco take som potreboval, dik
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

jumper napísal:pravdu povedat gramce mi vyhovuju viac s cd som nemal vela skusenosti ale natchli ma preca len ma to svoje vyhody nevyhody takze tak uvazujem skor o tych gramcoch ad1 dobre sa mi snimi hra ad2 zostane viacej na cdcka
"J"
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa "J" »

Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

zmizly :roll:
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

trosku OT, ale zamyslal som sa nad tym, co takito ludia, co nevedia napisat jednu vetu bez chyb, planuju robit v buducnosti? Vsak si to ani zivotopis nebude vediet napisat :? .. a cim dalej, tym je takychto pripadov viac. Nepoviem ak sa jedna o preklep, stane sa aj mne (v ramci moznosti sa to ale snazim opravit :D ), ale u niektorych mi to pripada, ze by si to more chyb po sebe neobjavili ani pri niekolkokrat opakovanom citani. A nemyslim si, zeby to bolo sposobene nejakym zanedbavanym pristupom slovencinarky.. (len nechapem ako presli do dalsich rocnikov? Nepisali diktaty? Len z diktatov by bolo tolko 5, ze si to ani na reparate nevyzehlia.).. v tomto momente ma napadaju len uzivatelia dandi a rainbowsix, ale viem ze je ich daleko viac.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

napisat si CV nie je az taky problem. napise si CVcko, da ho skontrolovat znamemu, ktory nie je z gramitiky uplne vypatlany a ma CV. a v praci ked nepotrebuje pisat listy, tak sa na to ani nemusi prist tak skoro. kazdopadne vediet gramatiku je nieco, co by mal vediet kazdy. ja len nedokazem pochopit preco sa tie individua neucia tu gramatiku. ved to je vec na cely zivot a osobna vizitka kazdeho. a az take narocne to nie je. velke a male pismena robia sice problemy aj mne, ale take hrubky ako tu citam idu az oci vydlabnut :D
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ako pise turtlak69, ak ma clovek v zivote vacsie ambicie ako len podopierat lopatu (bez urazky), tak ta gramatika je dost dolezita, musi mat dana osoba nalezity prejav. ja som nastastie zdelil talent na gramatiku po mame, ale napriklad bracho s tym mal problem kedysi a uz mu to ide. sice ma obcas naramne pobavi dakou hrubkou, tak ale aj ja sa obcas utnem, som len clovek. ale jedna rada tu je, mam ju aj overenu a tlacia ju do hlav odmalicka. treba citat. vela. nie na nete, ale knihy. tie su (mali by byt vdaka korekturam) zarucene gramaticky spravne. aj v tom je rozdiel medzi mnou a brachom, ja som toho pocital vcelku dost, on takmer vobec, cize aj v tom moze byt hacik dnesnej mladeze... :)
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

s tym by som si dovolil nesuhlasit. necital som vela a gramatiku mam pomerne dobru. v tom to nebude. trochu urcite, ale tento faktor nie je smerodatny. byvala citala tony knih a obcas na icq taku hrubku pustila, ze ufff. ale vela ludi tvrdi,z e citanie pomaha pri gramatike. no z vlastnej skusenosti to povedat nemozem. btw taka perlicka k teme. jeden vystudovany chalan zo SOU nabytkarske si do CV napisal,z e vystudoval "SOU nabitkarske". niekolko rokov chodit do tej skoly a mat to tam napisane velkymi pismenami a aj tak napisat makke i je podla mna uz riadna pecka.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

nehovorim, ze ked nebudes citat, budes duty, ale vplyv to ma si myslim dost velky, pretoze si to nahravas do pamati. ked vsak budes citat score ci level, moc toho nenahras :D je jasne, ze diktat a podobne treningy zaberu viac, ale ak raz niekto nechce a nema zaujem, nenauci sa. dolezity faktor je aj rodic a ucitelia, ktori to dieta musia viest a usmernovat ak ma v tejto oblasti prioblem, mama sa napriklad brachovi v tomto ohlade dost venovala a pomohlo to. :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

galleon napísal:ej ha ten win ma ale zabespecenie :D :lol:
2x :lol:
"J"
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa "J" »

masovému vrahovy
:lol:
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

jj ako pises, ma toho viac,
tak sa mi prosím ťa ozvy
masovému vrahovy
...
dalsi expert
pritom neumiselne zabitie
ublizenie na zdravy
tak tento nema chybu :lol:
No ak to zobereme zo strany policie a zakona Neprimerana rychlost telefonovanie ktore sa nepotvrdilo neberem do uvahy a pritom neumiselne zabitie cloveka a ublizenie na zdravy porusil minimalne 3 zakony.No urcite bude sud ale ako poznam nase sudnictvo tak dokym to dojde na najvyssi sud a potvrdi rozsudok tak aspon tych 10 rokov prejde .A podialsie ak by si erytrocyt studoval zakon tak vies ze zakon nerozoznava ci obet je nezletila,cierna biela alebo ine odlisnosti odlisuje sa sposob zabitia a to je neumiselne takze to najnisie ak sa nedokaze na sude ze to spravil naschval co je pi.. dalej zabudate nato podstatne funguje vtejto zemi zakon prezumcia nevini co hovori ze obzalovany je nevinni dokym ho sud neobvini a tak sa kunemu musi pristupovat.
A moj osobny nazor nato ze zabil dieta?No pravdupovediac je smutne ze zrazil dieta ale neviem preco robite stoho humbuch dnesnom svete je to normalne kazdi den zomru na nasich cestach vela ludi a nik sa stym nezaobera takties je to smutne ale podla tvojho zakona by mali bit seci co dakoho zabili zavreti do vezenia tak aj ty urcite si zabil daku muchu alebo hmiz tak do lochu snim !!! Nezastavam si ho ale urcite dozivotie tak to nie aj tak hlavni trest vinesie ten nahore nie my .
No ak to zobereme zo strany policie a zakona Neprimerana rychlost telefonovanie ktore sa nepotvrdilo neberiem do uvahy a pritom neumiselne zabitie cloveka a ublizenie na zdravy porusil minimalne 3 zakony.No urcite bude sud ale ako poznam nase sudnictvo, tak dokym to dojde na najvyssi sud a potvrdi rozsudok tak aspon tych 10 rokov prejde .A podialsie ak by si erytrocyt studoval zakon tak vies ze zakon nerozoznava ci obet je nezletila,cierna biela alebo ine odlisnosti odlisuje sa sposob zabitia a to je neumiselne takze to najnizsie ak sa nedokaze na sude ze to spravil naschval co je pi.. dalej zabudate nato podstatne funguje vtejto zemi zakon prezumpcia nevini co hovori ze obzalovany je nevinni dokym ho sud neobvini a tak sa kunemu musi pristupovat.
A moj osobny nazor nato ze zabil dieta?No pravdupovediac je smutne ze zrazil dieta ale neviem preco robite stoho humbuch V dnesnom svete je to normalne kazdi den zomru na nasich cestach vela ludi a nik sa stym nezaobera takties je to smutne ale podla tvojho zakona by mali bit seci co dakoho zabili zavreti do vezenia tak aj ty urcite si zabil daku muchu alebo hmiz tak do lochu snim !!! Nezastavam si ho ale urcite dozivotie tak to nie aj tak hlavni trest vinesie ten nahore nie my .
:samovrazda: to kym jeden rozlusti... ciarky a slovosled som sa ani nesnazil riesit :roll:
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

RainbowSix napísal:Chalani chcem sa spitat mam latkovu podlozku steekseries vihodilsom zanu asi 600 sk a chem si ju umit lebo je spinava v kibli sletnou vodou mozno este trochu midla tak sa chem spitat ci to mozem spravit a ci si ju neposkodim
Nazov temy je: Cistenie podlozky pod mis

zvyraznovat chyby nebudem, radsej to napisem v takom zneni, ako by sa to pisat malo...

Cistenie podlozky pod mys:
Chalani, chcem sa spytat - mam latkovu podlozku SteelSeries. Vyhodil som za nu asi 600Sk a chcem si ju umyt, lebo je spinava. V kybli s letnou vodou, mozno este trochu mydla - tak sa chcem spytat, ci to mozem spravit a ci si ju neposkodim.

este stale to nie je stylisticky uplne ok, ale aspon to nekole oci.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

lovenie krabov v beringovom mory :hehe: :scratch: :slap:

dik us to viem

lebo celebriti su celebriti :smt044
LacoTT
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LacoTT »

Kibo napísal:lovenie krabov v beringovom mory :hehe: :scratch: :slap:
s domu , z petrom :aasmile29: :aasmile29: :smt082 :smt082 :smt082 :smt082 :smt082 :smt112 :smt112 :smt112
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Pretoze Brity maju ine oznacenie ako Slovaci.
:-D
inteligent.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

nic neposlaly... :slap: :slap:
Napísať odpoveď