Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Kotuce na bike
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Šport Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Lub0$
Light Professional
Light Professional

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 03.06.2007

PríspevokZaslal: 27 Apr 2008, 21:46    Predmet: Odpovedať s citátom  

Tak smerujem sem moju otazku, ake su rozdiely medzi hydraulikou a mechanikou? Ake su vyhody a nevyhody? Oplati sa este kupovat mechaniku? Ved to je podla mna velmi podobne s klasickymi brzdami ale to je mimo kolesa.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
brm
Hardcore addict
Hardcore addict

Založený: 02.11.2005

PríspevokZaslal: 27 Apr 2008, 21:53    Predmet: Odpovedať s citátom  

Hydrauliky majú väčší brzdný účinok a zvyčajne menej problémov s údržbou a nastavovačkami..

Osobne by som do mechaník nešiel, ale závisí od Tvojich finančných možností a tiež použitia (štýl jazdy, množstvo najazdených km). Ak bicykluješ len príležitostne, zbytočne kupovať hydraulické kotúče, ak bicykluješ aktívne, určite sa Ti oplatí investovať do hydraulík..

Ak sa nakoniec rozhodneš pre mechanické kotúče, tak radšej by som rovno vybral lepšie V-braky..
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Lub0$
Light Professional
Light Professional

PríspevokZaslal: 27 Apr 2008, 22:53    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ono este nebicyklujem. Ale uvazujem nad kupou biku, konecne niecoho trosku lepsieho, zavisi to od penazi. No chcel by som si niekedy vyjst aj na dlhsie trate, nejake tury a tak, jazdit by som rad na MTB s prednym odpruzenim.
A k tym brzdam, ja som zas cital na nete, ze hydraulika je teoreticku bez udrzby, ale ked treba vymenit lanko tak to uz je pruser. Tak neviem ako to funguje.
Návrat hore
brm
Hardcore addict
Hardcore addict

PríspevokZaslal: 27 Apr 2008, 23:26    Predmet: Odpovedať s citátom  

Lub0$ napísal:
A k tym brzdam, ja som zas cital na nete, ze hydraulika je teoreticku bez udrzby, ale ked treba vymenit lanko tak to uz je pruser.
Nie je žiadny prúser, pretože hydrauliky nemajú lanko. Very Happy Brzda sa Ti môže akurát zavzdušniť.. avšak podľa mňa to nie je nič zložité, akurát potrebuješ špeciálne nástroje, prinajhoršom a pre začiatok najlepšie riešenie však bude servis. Tiež možno budeš musieť trochu nastaviť strmeň, aby Ti brzda nešúchala o kotúč.. ale to je otázka šikovnosti servisáka v obchode, či Ti to nastaví už hneď na začiatku, alebo to budeš musieť robiť Ty. Tiež to však nie je nič náročné.

Keď som pred rokom kupoval nový bike a kukal na situáciu okolo bikov, v podstate mi vychádzalo, že pokiaľ chceš investovať do biku menej ako 20tis. Sk, tak kúp radšej V-braky (ak inak nepôjde, tak môžu byť aj mechanické kotúče), keď viac ako 20tis., tak bike by už mal mať hydraulické kotúče.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
hojko
Site Admin
Site Admin

Založený: 24.04.2004

PríspevokZaslal: 28 Apr 2008, 1:10    Predmet: Odpovedať s citátom  

Lub0$: Do akej ceny chces ist pri kupe, pretoze od toho zavisi pouzita brzda.

brm: Ako som uz poznamenal v diskusii tu na fore, su aj dobre mechanicke brzd a vsetko zalezi aj od pouzitych platniciek. Ludia chvalia BBB na mechanickych Hayesoch, znacku Avid v pripade mechanickych kotucoviek snad ani nemusim spominat, ved na tych sa bezne jazdil svetovy pohar v zjazde ci fourcrosse.
Návrat hore
Lub0$
Light Professional
Light Professional

PríspevokZaslal: 28 Apr 2008, 22:19    Predmet: Odpovedať s citátom  

hojko napísal:
Lub0$: Do akej ceny chces ist pri kupe, pretoze od toho zavisi pouzita brzda.

brm: Ako som uz poznamenal v diskusii tu na fore, su aj dobre mechanicke brzd a vsetko zalezi aj od pouzitych platniciek. Ludia chvalia BBB na mechanickych Hayesoch, znacku Avid v pripade mechanickych kotucoviek snad ani nemusim spominat, ved na tych sa bezne jazdil svetovy pohar v zjazde ci fourcrosse.
Ako som povedal, zatial nekupujem nic, a najblizsiu dobu sa ani nechystam ,ked vsetko pojde tak ako by som si prial, tak nech Boh da, aby som si v lete nejaky ten bike kupil. Ale ja uz snivam Embarassed
Zatial som za GT Avalanche 2.0 Disc kde su aj hydrauliky http://www.gtbicycles.com/gbr/eng/default.aspx?fuseaction=product.displaySubcategory&&id=17#5691
Alebo nejaky iny hard tail. Ale vsetko je vo hviezdach.
Návrat hore
smejo
King
King

Založený: 04.04.2005

PríspevokZaslal: 28 Apr 2008, 22:58    Predmet: Odpovedať s citátom  

na obrazku ma mechaniky Rolling Eyes [ ?ilustracny obrazok? ]
tektra velmi nepoznam, sice ich ma kamos na bike-u, ale to som vyskusal maximalne tak po rovinke, cize nemozem objektivne zhodnotit
taktiez sa v buducnosti skus vyhnut hayes sole, to radsej mechaniky avid bb7/hayes mx1

vsetko zavisi len od rozpoctu, mozno sa najde aj lepsi bike za tu cenu, ta XCR-ka je nie najstastnejsim vyberom vidly (a vseobecne, sr suntour... i ked moze sa najst niekto, kto bude oponovat a argumentovat upravenymi epiconmi etc, ale ajtak by som SR nekupil Very Happy )
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
hojko
Site Admin
Site Admin

Založený: 24.04.2004

PríspevokZaslal: 29 Apr 2008, 0:05    Predmet: Odpovedať s citátom  

smejo: GT Avalanche 2.0 ma viacej rad, ako divam, tak cena je 15 a 18 tisic. Model za 18 tisic sa robi s mechanickymi (Tektro Aguila mechanical disc brakes) a aj hydraulickymi (Tektro Auriga Comp hydrualic), cena je rovnaka. Ked uz pises o Hayesach, tak mam MX-2 a idu slusne, lenze mam tam 203mm kotuce a su mierne ohnute uz od vyroby, takze sa tazko steluju platnicky, aby nevidavali zvuk pri jazde. Co sa tyka ucinnosti, tak som spokojny. Ani ja by som si nekupil Suntour vidlu, uz len kvoli tej znacke, ale cital som tak pred rokom, mozno rokom a pol clanok s ceskym jazdcom Michalom Marosim a ten vysvetloval politiku v pripade vidlic a podobne. Ak si dobre spominam, tak hodnotil prave Suntour a spominal, ze je to dcerska spolocnost Rock Shoxu alebo Marzocchi, ktora vyraba lacnejsie kusky, ale ze i tak maju dobre vidlice.
Návrat hore
Lub0$
Light Professional
Light Professional

PríspevokZaslal: 29 Apr 2008, 12:36    Predmet: Odpovedať s citátom  

Nejak stracam prehlad o com je rec Embarassed
Návrat hore
Lub0$
Light Professional
Light Professional

PríspevokZaslal: 30 Apr 2008, 21:14    Predmet: Odpovedať s citátom  

BRM akoze hydrauliky nemaju lanko? Vysvetli mi to prosim vas niekto? Stale mam v tom neistoty. A ako rozoznate na obrazku ci su to hydrauliky alebo mechaniky? Confused
Návrat hore
brm
Hardcore addict
Hardcore addict

PríspevokZaslal: 30 Apr 2008, 21:45    Predmet: Odpovedať s citátom  

Hydrauliky nemajú lanká, ale hadičky s kvapalinou.. od toho je odvodený názov hydraulické brzdy..

Na prvý pohľad ťažko rozoznať, avšak na detailoch vidno.. napr. pri kotúči Ti netrčia žiadne lanká.. a tiež podľa názvu.. Wink
Návrat hore
Lub0$
Light Professional
Light Professional

PríspevokZaslal: 30 Apr 2008, 21:49    Predmet: Odpovedať s citátom  

No ale ked stlacim brzdu na riadidlach tak z nej musi ist nejake lanko nie? A nemyslim si ze uz v nom je kvapalina. Kvapalina by mala byt niekde pri brzde, podla mna. Ja si to predstavujem nejak tak , ze ja zatlacim brzdu, tym padom stlacim nejaky piest kde sa prakticky stlaci ta kvapalina alebo olej a zatlaci to nejake dosticky to na kotuc a zabrzdi. Razz Embarassed
Návrat hore
brm
Hardcore addict
Hardcore addict

PríspevokZaslal: 30 Apr 2008, 22:11    Predmet: Odpovedať s citátom  

Asi tak.. ten "piestik" je však už v brzdových pákach.. a sila od brzdových pák ku brzde sa premiestňuje prostredníctvom kvapaliny v hadičkách..
Návrat hore
Lub0$
Light Professional
Light Professional

PríspevokZaslal: 30 Apr 2008, 22:19    Predmet: Odpovedať s citátom  

brm napísal:
Asi tak.. ten "piestik" je však už v brzdových pákach.. a sila od brzdových pák ku brzde sa premiestňuje prostredníctvom kvapaliny v hadičkách..
A ked sa ti ta hadicka zavadi niekde o strom tak si v predli. Lepsie povedane neopravis to namieste, a domov slapes Very Happy ale vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody. a co inac vravite na ten Avalanche 2.0?
Návrat hore
brm
Hardcore addict
Hardcore addict

PríspevokZaslal: 30 Apr 2008, 22:21    Predmet: Odpovedať s citátom  

To isté sa Ti môže stať s lankom.. Wink Zavadíš o konár a lanko Ti môže urvať celú brzdu a domov šliapeš.. Wink

btw.. koľkokrát sa Ti už stalo, že si takto zavadil? Very Happy
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Šport Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia
Strana 3 z 4

Prejdi na: