Kotuce na bike

O športe...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Hydrauliky nemajú lanká, ale hadičky s kvapalinou.. od toho je odvodený názov hydraulické brzdy..

Na prvý pohľad ťažko rozoznať, avšak na detailoch vidno.. napr. pri kotúči Ti netrčia žiadne lanká.. a tiež podľa názvu.. ;)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

No ale ked stlacim brzdu na riadidlach tak z nej musi ist nejake lanko nie? A nemyslim si ze uz v nom je kvapalina. Kvapalina by mala byt niekde pri brzde, podla mna. Ja si to predstavujem nejak tak , ze ja zatlacim brzdu, tym padom stlacim nejaky piest kde sa prakticky stlaci ta kvapalina alebo olej a zatlaci to nejake dosticky to na kotuc a zabrzdi. :P :oops:
brm
Darca
Darca

Asi tak.. ten "piestik" je však už v brzdových pákach.. a sila od brzdových pák ku brzde sa premiestňuje prostredníctvom kvapaliny v hadičkách..
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

brm napísal:Asi tak.. ten "piestik" je však už v brzdových pákach.. a sila od brzdových pák ku brzde sa premiestňuje prostredníctvom kvapaliny v hadičkách..
A ked sa ti ta hadicka zavadi niekde o strom tak si v predli. Lepsie povedane neopravis to namieste, a domov slapes :D ale vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody. a co inac vravite na ten Avalanche 2.0?
brm
Darca
Darca

To isté sa Ti môže stať s lankom.. ;) Zavadíš o konár a lanko Ti môže urvať celú brzdu a domov šliapeš.. ;)

btw.. koľkokrát sa Ti už stalo, že si takto zavadil? :D
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ani raz, len ma to tak napadlo :D
Ale lanko si dokazes vymenit aj sam to nieje hadicka s kvapalinou :wink:
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

tak to je pravda, ze skor opravis bowden s lankom ako hadicu s kvapalinou, ale to uz zacinas vymyslat sofistikovane sposoby destrukcii :D (este som o comsi takom ani nepocul, i ked stat sa moze, samozrejme)
ale hydra je hydra, niet nad brzdenie jednym prstom
:oops:
DexterZA
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa DexterZA »

tak tak hydraulika je super, ci uz ide o vecka alebo o kotuce...
no pri veckach je to skor zalezitost biketrialu... :)
smejo
Addict
Addict

su to hydraulicke rafikove brzdy, nie V-brake ;) - chcel by som si to vyskusat
DexterZA
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa DexterZA »

smejo napísal:su to hydraulicke rafikove brzdy, nie V-brake ;) - chcel by som si to vyskusat
nas pravdu, zle som sa vyjadril, ja mam hs 33, je to slusna brzda az na par much, inak dost hryzie :smt047 sam ju mam :)
leaded
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa leaded »

Ahojte ja mam niečo take
http://www.tektro.com/02products/01auigacomp.php
a som s nimi spokojný , brzdny efekt je uzastný vzlásťt keď je mokro oproti V-brake neporovnatelne kratšia brzdna stopa.. akurat sa mi nepozdáva to , že predajca hovoril , že miestami "piskľavý zvuk " prestane až po 150Km ked sa brzdy vyjazdia
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Tie tektro auriga su uplne obycajne kotuce - inak su to zevraj slabucke brzdy. (zdroj bikeforum.cz). Nie je mi jasne preco by mali mat neporovnatelne kratsiu brzdnu drahu - to mozno proti uplne ksuntovym Vbrakom co sa davaju na tesco biky.
brm
Darca
Darca

Veľmi som sa nestretol s pískajúcimi kotúčmi, kotúče by mali pískať jedine v mokrom prostredí.. a vtedy je úplne jedno, či sú "zajazdené" alebo čisto nové. Našťastie aj napriek pískaniu za mokra ich brzdný účinok ostáva vynikajúci.

Na "zajazdenie" kotúčov ani netreba 150km, stačia 2-3 poriadne zjazdy.. :)

t0m4s3.. medzi slepými je aj jednooký kráľom.. ;)
Marcoo
Novice
Novice

Re: Kotuce na bike

Príspevok od používateľa Marcoo »

mozem sa spitat ja mam bicykel asi pol roka a po case my nechceli brzdit brzdy kupil som nove lanka v prasati som vsetko co trebalo dotiahol som v prasati nieco na maximum a koleso sa toci ale po chvili zsstane a lanka som naolejoval len s casti ale nie cele som ich neolejoval brzdy brzdia nie zase najlepsie ale problem vidim v tom ze piskaju moze to byt v tom ze som zle namazal lanko alebo niecom inom?? napr prasati doscickach platnickach ??
Filipito
Darca
Darca

Kotuce na bike

Príspevok od používateľa Filipito »

t0m4s3 napísal:Tie tektro auriga su uplne obycajne kotuce - inak su to zevraj slabucke brzdy. (zdroj bikeforum.cz). Nie je mi jasne preco by mali mat neporovnatelne kratsiu brzdnu drahu - to mozno proti uplne ksuntovym Vbrakom co sa davaju na tesco biky.
Su to fajn brzdy, jazdil som uz aj na lepsich ale aurigy su v pohode. Zase s tou brzdnou drahou to netreba prehanat :D je uplne normalna
foxmaros
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa foxmaros »

takto :) hydraulicke brzdy maju bud brzdovu kvapalinu alebo mineralny olej .. Na mechanikach mas brzdove lanko kde sa treba srar s nastavovanim , proste to neries , ked kupis aj lacnejsiu verziu hydraulickych brzdy vzdy lepsie ako mechaniky odporucam firmu shimano , jazdil som uz shimani deore , min. Rok saint a teraz forumuly the one - cena za par cca 400e..to uz je trochu dost teb budu stacit aj deore..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ako pise foxmaros, s mechanikami byva problem s nastavovanim, sam som ti to neraz skusil. Rozhodne nekupuj dake lacne mechanicke kotucovky, ak tak, pozriet sa aspon na nieco od Hayes. Aj tie lacnejsie hydrauiliky od Shimana idu vyborne, cena je tiez prijatelna.
foxmaros
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa foxmaros »

určite by som išiel do Deore 2010 po XTR(najvyšia rada) su deore navyvynutejšie ....pretože už maju samo odvzdušnovacie komorya brzdiaci učinok lepšie ako shimano XT ...:) aspoň tak som čítal :)
militant
Novice
Novice

Príspevok od používateľa militant »

rad bi som sa spital na radu ja mam hayes stroker ryde 203 kotuc a vobec nebrzdia asi tam bude nieco s platnickami ale ked zabrzdim tak ani 2 prstami sa nedostanem do smiku neviem co s tim mam robit nevedel bi mi niekdo poradit? odvzdusnena je
smejo
Addict
Addict

olejuje sa iba retaz a vidla, kotuce netreba

:D
Napísať odpoveď