|
|
|
| Autor |
Správa |
p4ra Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.12.2005 Príspevky: 6662 Bydlisko: V tvojej hlave. Karma: 
|
Zaslal: 29 Nov 2007, 20:43 Predmet: |
|
|
Ako cudzinec mozem povedat, ze slovencina je skutocne jeden z tazsich jazykov. Ked ju porovnam s chorvatskym, tak nemame napr.: makcene, dlzne, tvrde a makke i atd.. Sklonovanie je tu komplikovanejsie, taktiez casovanie. Aby som ju zvladol na vybornu som chodil neustale myslim, ze asi 8 rokov (neberte ma za slovo), tyzdenne 3-krat na doucovanie a stale mam rezervy, no dovolim si tvrdit, ze pisem x-krat lepsie, ako velke mnozstvo Slovakov.
Pre mna osobne pride najtazsia japoncina a cinstina. Kvoli komplexnosti znakov. |
|
| Návrat hore |
|
 |
kinjeril Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.10.2005 Príspevky: 4839 Bydlisko: Nitrancan:-) Karma: 
|
Zaslal: 29 Nov 2007, 20:44 Predmet: |
|
|
Musim to vidiet podlozene neakym argumentom/linkou/rankingom/....
Nieco predsa take oficialne musi byt na nete, kua. Aj ked, co sa da povazovat za "oficialne" na internete, ze ano. Nuz, tak nech je to aspon doveryhodne. |
|
| Návrat hore |
|
 |
axXis King

Stav:  Založený: 29.05.2007 Príspevky: 1652 Bydlisko: morálny prah Karma: 
|
Zaslal: 29 Nov 2007, 20:44 Predmet: |
|
|
| Šu-Do napísal: |
tazko povedat ci je najtazsi kedze slovencinu ovladam bez problemov.. pre mna je to tazke sudit to.. ale.. podla mna je najtazsi jazyk Cinstina alebo japoncina mozno francuzstina... a najlahsi Anglictina.. spanielcinu si ako lahky jazyk newiem predstavit
|
O japoncine sa Ti to vazne iba zda. Ten jazyk sice znie divoko, ale je omnoho lahsi ako anglina!
Chces vytvorit otazku? Povedz oznamovaciu veta a za nou "ka". Vsetky pravidla su uplne jednoduche.
(nahodou som do toho sprtol ako manga fanusik, ale len tak veeelmi okrajovo) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Mastros Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 03.09.2007 Príspevky: 209 Bydlisko: Madunice Karma: 
|
Zaslal: 29 Nov 2007, 20:51 Predmet: |
|
|
Za najtazsi jazyk povazujem cinstinu ako taku. Tusim sa este deli na nejake odvetvia, ktorych, myslim, 7. Su to len dohady... aspon u mna. Kto sa vyzna viac, nech sa ozve.
A sudenie zlozitosti jazykov je asi dost subjektivne.
Nejaky Cinan moze povedat, ze zlozita je anglictina, Anglican moze povedat, ze zlozita je rustina, Rus zase moze apelovat na nejaky dalsi jazyk...
A to, ze sa, povedzme, Slovak nemoze naucit mlaskanie a tokanie z filmu Bohovia sa museli zblaznit?
Je to dost logicke, kedze Slovak hovori cely zivot po slovensky (tak, ako mu zobak narastol) a nie je zvyknuty na jazyk africkych domorodcov.
Tak isto je to u domorodca.
Jazyk je proste vec trvaleho cviku vedeneho od najutlejsieho veku. Opakovanie pohybov ustneho svalstva a hrtanu, ktore sa stane rokmi rutinou, z ktorej sa potom tazko odvyka.
Tzn., ze po "domorodecky" by sme sa behom niekolkych rokov naucili dobre, ale nebolo by to to iste (kvalita) ako original.
Keby sme dali precitat/odrecitovat rovnaky text v "domorodcine" domorodcovi a Slovakovi s 20 rocnou "domorodcovskou" praxou, domorodec by bol v porovnani so Slovakom dokonaly.
Keby sa to udialo na vlas rovnako, akurat "domorodcina" by bola zamenena za Slovencinu, blysne sa Slovak, nie domorodec s 20 rocno slovencinarskou praxou.
Hlasivky sa od utleho detstva tvaruju individualne pre kazdy jazyk/jazykovu skupinu. Preto sa Germanovi uci polstina tazsie ako Nepoliakovi-Slovanovi.
Dufam, ze je to zrozumitelne, potil som to tu zo seba asi 10 min. |
|
| Návrat hore |
|
 |
puccik Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 23.12.2006 Príspevky: 645 Bydlisko: Som dyslektik,tolerujte t Karma: 
|
Zaslal: 29 Nov 2007, 22:36 Predmet: |
|
|
Hebrejscina je to podla mna dost zlozity jazyk a este ta rodna slovencina niekedy  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Invader Light Star

Stav:  Založený: 21.09.2007 Príspevky: 271
|
| Návrat hore |
|
 |
bolek King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 26.03.2007 Príspevky: 1877 Bydlisko: my own off-world Karma: 
|
Zaslal: 29 Nov 2007, 23:14 Predmet: |
|
|
Ja som tipovala čínštinu a maďarčinu Nám sa tento jazyk nezdá až taký strašný, pretože je to naša rodná reč , ale začnite nejakému Angličanovi vysvetľovať Y/I, skloňovanie, časovanie, vybrané slová - začne sa tváriť strašne zmätene  |
|
| Návrat hore |
|
 |
jackb Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.09.2005 Príspevky: 2841 Bydlisko: mesto kniezata Pribinu Karma: 
|
Zaslal: 29 Nov 2007, 23:22 Predmet: |
|
|
| zatial viem len par slov po irsky a zda sa mi velmi tazka. ked mi pride "ucebnica" tak uvidim ako a ci vobec to budem zvladat. |
|
| Návrat hore |
|
 |
chrono VIP

Pohlavie:  Stav:  Založený: 25.12.2006 Príspevky: 5580
Zaslal: 30 Nov 2007, 0:16 Predmet: |
|
|
Pred časom som videl v TV jednu reláciu. Bola o cudzincoch čo sa učili slovanské jazyky. Niekto tam hovoril, že slovenčina je jeden z prvých jazykov čo vyučujú (lebo je relatívne jednoduchá). Ruštinu si nechávajú až na koniec.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sheep Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 18.02.2005 Príspevky: 4544
Zaslal: 30 Nov 2007, 1:14 Predmet: |
|
|
slovina je tazky jazyk ale ta cinstina ci co za harakiri to maju tak je urcite tazsia...
ale neviem naco sa to tu riesi, mal by cely svet rozpravat anglicky a potom uz budeme mat pokoj  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Zorg Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 06.02.2006 Príspevky: 179 Bydlisko: atm - po dlhom case SK Karma: 
|
Zaslal: 30 Nov 2007, 1:23 Predmet: |
|
|
| Haha, no neviem neviem co sa tyka spanielciny. Mal som v zivote moznost ucit sa po anglicky, nemecky, japonsky a spanielsky, a musim povedat ze najtazsia sa mi po gramatickej stranke zda z tychto spanielcina. Zeby to bol najlahsi jazyk na svete? No neviem, ale pripomina mi to vyroky na ktorych sa schuti vzdy zasmejem, akoze - "Fero bol mesiac v spanielsku a vraj sa naucil po spanielsky." To ma vzdy vie dostat, haha. |
|
| Návrat hore |
|
 |
dudo02 Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 23.11.2006 Príspevky: 1143
Zaslal: 30 Nov 2007, 9:06 Predmet: |
|
|
| Podla mna by Cestina predcila Slovencinu,co sa tyka obtiaznosti.A nemyslim si,ze Slovencina a Madarcina su 2 najtazsie jazyky sveta..-internetovy blabol . |
|
| Návrat hore |
|
 |
gwixt Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.09.2005 Príspevky: 3658 Bydlisko: Trash-Can Karma: 
|
Zaslal: 30 Nov 2007, 10:24 Predmet: |
|
|
ten Pán z JÚĽŠ to zhrnul jasne ... takže o čom je táto diskusia?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Lomenia Spammer

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.09.2007 Príspevky: 207 Bydlisko: Cejkov,okres Trebišov Karma: 
|
Zaslal: 30 Nov 2007, 10:36 Predmet: |
|
|
| No aj ked som slovenka,tak dám slovenský,dalej francúzsky a asi čínsky. |
|
| Návrat hore |
|
 |
tereza Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 12.03.2007 Príspevky: 486 Bydlisko: MOUŠE :D /BA,19 r/ Karma: 
|
Zaslal: 30 Nov 2007, 11:52 Predmet: |
|
|
tak ked uz prof. Doc. Vladimír Trnka nevie, ze sa pise "timy vedcov" a nie tymi vedcov, tak neviem neviem... dost bieda
iiiinac slovencina sa mi tazka nezda, to je jasne, lebo je to moja rodna rec...
medzi najtazsie podla mna patri ta spominana cinstina ale aj ostatne, ktore napriklad maju rody inak ako my. vid napr. nemcina a franina...
aaaa dalsia chyba: Cudzinci
ak chcú musia prísť k nám a mi ak sa chceme naučiť inú reč musíme ísť do krajiny kde sa tou rečou ktorú sa učíme. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|