Najtazsi jazyk na svete

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Invader
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Invader »

bolek
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ja som tipovala čínštinu a maďarčinu :D Nám sa tento jazyk nezdá až taký strašný, pretože je to naša rodná reč :D , ale začnite nejakému Angličanovi vysvetľovať Y/I, skloňovanie, časovanie, vybrané slová - začne sa tváriť strašne zmätene :wink:
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

zatial viem len par slov po irsky a zda sa mi velmi tazka. ked mi pride "ucebnica" tak uvidim ako a ci vobec to budem zvladat.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Pred časom som videl v TV jednu reláciu. Bola o cudzincoch čo sa učili slovanské jazyky. Niekto tam hovoril, že slovenčina je jeden z prvých jazykov čo vyučujú (lebo je relatívne jednoduchá). Ruštinu si nechávajú až na koniec. ;)
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

slovina je tazky jazyk ale ta cinstina ci co za harakiri to maju tak je urcite tazsia...

ale neviem naco sa to tu riesi, mal by cely svet rozpravat anglicky a potom uz budeme mat pokoj :wink:
Zorg
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Zorg »

Haha, no neviem neviem co sa tyka spanielciny. Mal som v zivote moznost ucit sa po anglicky, nemecky, japonsky a spanielsky, a musim povedat ze najtazsia sa mi po gramatickej stranke zda z tychto spanielcina. Zeby to bol najlahsi jazyk na svete? No neviem, ale pripomina mi to vyroky na ktorych sa schuti vzdy zasmejem, akoze - "Fero bol mesiac v spanielsku a vraj sa naucil po spanielsky." To ma vzdy vie dostat, haha.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Podla mna by Cestina predcila Slovencinu,co sa tyka obtiaznosti.A nemyslim si,ze Slovencina a Madarcina su 2 najtazsie jazyky sveta..-internetovy blabol .
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

ten Pán z JÚĽŠ to zhrnul jasne ... takže o čom je táto diskusia? :wink:
Lomenia
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lomenia »

No aj ked som slovenka,tak dám slovenský,dalej francúzsky a asi čínsky.
tereza
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tereza »

tak ked uz prof. Doc. Vladimír Trnka nevie, ze sa pise "timy vedcov" a nie tymi vedcov, tak neviem neviem... dost bieda
iiiinac slovencina sa mi tazka nezda, to je jasne, lebo je to moja rodna rec...
medzi najtazsie podla mna patri ta spominana cinstina ale aj ostatne, ktore napriklad maju rody inak ako my. vid napr. nemcina a franina...

aaaa dalsia chyba: Cudzinci
ak chcú musia prísť k nám a mi ak sa chceme naučiť inú reč musíme ísť do krajiny kde sa tou rečou ktorú sa učíme.
Invader
Light Star
Light Star

dudo02 napísal:Podla mna by Cestina predcila Slovencinu,co sa tyka obtiaznosti.A nemyslim si,ze Slovencina a Madarcina su 2 najtazsie jazyky sveta..-internetovy blabol .
Och joj.

27. septembra sa v Paríži konalo konzorcium jazykovedcov s celého sveta. Po ôsmich rokoch bádania, skúmania a študovania vydali rubriku desiatich najťažších a najľahších jazykov na tejto planéte. Do úvahy sa bral vývoj jazyka, úprava pravopisu, štýl písma, znaky, reč, história jazyka a gramatika jazyka.

Ústav jazykovedcov ktorý sídli v Berlíne začal so skúmaním jazykov, ktorými sa hovorí po celom svete, nielen tými najrozšírenejšími ale všetkými jazykmi. Na svete je okolo 7832 jazykov. Každý týždeň zaniknú dva jazyky a vytvoria sa ďalšie dva až tri nové. Skôr než prejdem k tým desiatim jazykom, spomeniem desať najľahších jazykov na svete.

Jazykovedci...........a nie internetovy blabol!!!
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

ťažko povedaťm že je to PRAVE slovenčina, keďže mnoho z tých vecí, čo sú napísané v tom Hoaxe platí aj v iných západoslovanských jazykoch, čeština, poľština napríklad.
Frankie
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Frankie »

asi slovencina.... ovladam ju a napriek tomu kopec ludi skutocne nechapem.....
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

Slovencina je najtazsia a necudujem sa lebo i a y to je pre nas slovakov tazke
BTW:
erytrocyt: ty si z vychodu?
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

Filipito napísal:BTW:erytrocyt: ty si z vychodu?
ano z košic ak sa nemylim...
dudo02
King
King

Invader napísal: Každý týždeň zaniknú dva jazyky a vytvoria sa ďalšie dva až tri nové.
Napr.aj taketo veci ja pokladam za blaboly..Ako to vyzera ak zanikne jazyk-zomrie posledny clovek ktory nim komunikoval?A ako vznikne novy?Niekto prida do existujuceho X novych vyrazov?Skus napisat ty,ako si to predstavujes..

Autor mal mozno na mysli jazyky ako ludske organy :D ..
Ok,kazdy nech veri comu chce..Ja neverim tomu co je vyssie citovane a je to podla ,mna blbost.

Apropo-tan clanok,co si sem hadzal link,si aj cital???
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

Invader napísal:Och joj.

27. septembra sa v Paríži konalo konzorcium jazykovedcov ..........a nie internetovy blabol!!!
ach jaj keby si si pozrel aj dalsie prispevky nielen prvy tak Mek dal viac nez presvedcivy odkaz na stranku ktora s tymto nesuhlasi.....
:cajicek:

Kód: Vybrať všetko

http://hoax.cz/cze/index.php?action=hoax_detail&id=727
Invader
Light Star
Light Star

dudo02 napísal:Napr.aj taketo veci ja pokladam za blaboly..Ako to vyzera ak zanikne jazyk-zomrie posledny clovek ktory nim komunikoval?A ako vznikne novy?Niekto prida do existujuceho X novych vyrazov?Skus napisat ty,ako si to predstavujes..

Autor mal mozno na mysli jazyky ako ludske organy :D ..
Ok,kazdy nech veri comu chce..Ja neverim tomu co je vyssie citovane a je to podla ,mna blbost.

Apropo-tan clanok,co si sem hadzal link,si aj cital???
Jasne preco? Som ti povedal raz. Podla teba je blabol vsetko co podla teba nieje pravda. Nepripustas iny nazor. Som ti to raz povedal a nedavas na to doraz. Ked sa stretlo par vzdelanych ludi a povedalo nieco, tak to blbost nebude a nejaky clovek sediaci za PC co o tom ma minimalne poznatky pravdu asi mat nebude. Neber osobne. A tak je to o celom tomto fore. Filzofuje sa tu ako keby kazy vsetko vedle a hubuje do vsetkeho a vsetko vie.

2wolodo:

Na svete je vela ludi kt. maju svoj nazor. Och joj.
dudo02
King
King

Invader napísal:Jasne preco? Som ti povedal raz. Podla teba je blabol vsetko co podla teba nieje pravda. Nepripustas iny nazor. Som ti to raz povedal a nedavas na to doraz. Ked sa stretlo par vzdelanych ludi a povedalo nieco, tak to blbost nebude a nejaky clovek sediaci za PC co o tom ma minimalne poznatky pravdu asi mat nebude. Neber osobne. A tak je to o celom tomto fore. Filzofuje sa tu ako keby kazy vsetko vedle a hubuje do vsetkeho a vsetko vie.

2wolodo:

Na svete je vela ludi kt. maju svoj nazor. Och joj.
dudo02 napísal:Skus napisat ty,ako si to predstavujes..
Namiesto toho,ze pises ako ja nepripustam iny nazor,si mohol radsej odpovedat na moju otazku :roll:

Ja nemozem za to,ze mam na nieco iny nazor...Skus napisat tu odpoved na moju otazku.

\\Pozri,ja cerpam na zaklade skusenosti svojho zivota.A na zaklade toho mam svoj nazor.Ty na zaklade niecoho co niekto,napisal na Internet.Hodis sem jeden link a to je presne PRAVDA.To je vsetko.
Nepripustas iny nazor
Ked sa zacne rozoberat tato tema-ty by si mal byt velmi tisko...Ber osobne :wink:
A nechce sa mi hadat,takze ver tomu,ze kazdy tyzden zaniknu 2 a vzniknu 2,3 nove jazyky.Ja tomu neverim.Mame proste iny nazor na vec.
Invader
Light Star
Light Star

dudo02 napísal:Ked sa zacne rozoberat tato tema-ty by si mal byt velmi tisko...Ber osobne :wink:
A nechce sa mi hadat,takze ver tomu,ze kazdy tyzden zaniknu 2 a vzniknu 2,3 nove jazyky.Ja tomu neverim.Mame proste iny nazor na vec.
Akceptujem. (vidis? ) :wink:
Napísať odpoveď