Nová Škoda Superb !!!
-
den333
Professional
- Kontaktovať používateľa:
tu mas komplexny test a su tam aj rozmeryTomasko napísal:neviete rozmery (dlzku) auta?
stary otec uvazuje o nej...
benzin - nefta ?
http://magazin.auto.cz/testy/skoda-supe ... cesku.html
-
Hotwire
Addict
nece sa mi to tu cele citat ale to auto je podla mna velmi nepekne, zadok sa k predku vobec nehodi a z profilu vyzera divno pretiahnuto hlavne ta strecha, zadok sam osebe nevyzera zle ale hodi sa skor na auto nizsej strednej triedy, a predok je hnus jak keby ho odrezali z fabie a navarili na superb...stara superb jednoznacne krajsia, vyzerala tak....dostojnejsie...
úplne súhlasím. no ten zadok by sa ešte dal ale ten predok.....SchYzo napísal:nece sa mi to tu cele citat ale to auto je podla mna velmi nepekne, zadok sa k predku vobec nehodi a z profilu vyzera divno pretiahnuto hlavne ta strecha, zadok sam osebe nevyzera zle ale hodi sa skor na auto nizsej strednej triedy, a predok je hnus jak keby ho odrezali z fabie a navarili na superb...stara superb jednoznacne krajsia, vyzerala tak....dostojnejsie...
-
Kibo
Hardcore addict
z tych dvoch co si dal benzin, ale najradsej 2 liter diesel. ten 105k diesel bude na vahu toho auta slaby a bude trosku smadnejsi, presne to iste sa stalo s novym passatom, kam dali ten motor. stary motor a 5kvalt z neho urobili lenivca a zruta v porovnani so 6kvaltom a 140k 2.0 TDi 
komplet motory, co sa tam davaju by mali byt tieto:
benzin
1.4 TSI s výkonom 92 kW (125 k) (kravina ako svet do takeho auta, kvoli comu to tam je? kvoli poistke?
)
1.8 TFSI s výkonom 118 kW (160 k)
3.2 FSI V6 s výkonom 191 kW (260 k) (sranda je, ze tento motor v specifikacii nefiguruje a hovorilo sa aj o 2,8...)
diesel
1.9 TDI PD s výkonom 77 kW (105 k)
2.0 TDI PD s výkonom 103 kW (140 k)
2.0 TDI CR s výkonom 125 kW (170 k)
komplet motory, co sa tam davaju by mali byt tieto:
benzin
1.4 TSI s výkonom 92 kW (125 k) (kravina ako svet do takeho auta, kvoli comu to tam je? kvoli poistke?
1.8 TFSI s výkonom 118 kW (160 k)
3.2 FSI V6 s výkonom 191 kW (260 k) (sranda je, ze tento motor v specifikacii nefiguruje a hovorilo sa aj o 2,8...)
diesel
1.9 TDI PD s výkonom 77 kW (105 k)
2.0 TDI PD s výkonom 103 kW (140 k)
2.0 TDI CR s výkonom 125 kW (170 k)
Je to sice smiesneKibo napísal: 1.4 TSI s výkonom 92 kW (125 k) (kravina ako svet do takeho auta, kvoli comu to tam je? kvoli poistke?)
Tu je test Golfu s tymto motorom len s o nieco vyssim vykonom a kr. momentom a po motorickej stranke je dost vychvaleny
http://auto.sme.sk/c/2875051/vw-golf-gt-14-tsi.html
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ako niekto moze vobec zo srandy uvazovat vo vlajkovej lodi automobilky o 1.9 TDi s Pumpa - Dýza systemom vstrekovania ... ved je to motor do muzea ... Common Raily su uz v X-tej vyvojovej generacii a Cech/Slovak furt bude pachat do auta ten zasmradeny dvojliter f dechtu ... proti nafte nemam vobec nic, ked je motor dobre spraveny ale traktorova 1.9 TDi z produkcie Schadewerke (Audi, VW, Seat) to rozhodne neni ...
(( osobne som nafte prisiel na chut v X-Trailiku )) ... inak najrozumnejsi motor pre bezneho cloveka mi do octavie/superba pride 1.8 TSFI ..
(( osobne som nafte prisiel na chut v X-Trailiku )) ... inak najrozumnejsi motor pre bezneho cloveka mi do octavie/superba pride 1.8 TSFI ..
Tomasko.. Golf je o 300kg ľahší (1,1t vs. 1,3t)
Inak rozhodnúť sa musí dedko, pokiaľ má rád kľudnú jazdu a mu záleží na spotrebe, tak diesel by mal byť jeho ideálny motor. Pokiaľ chce jazdu prežívať naplno, rád jazdí rýchlo a svižne, potom ten benzín 1.8TSI.. samozrejme tam už bude musieť načrieť trochu viac do vrecka.
http://new.skoda-auto.sk/modely/novy_su ... atalog.pdf (na konci sú motory + parametre)
nordkapp_pb.. ten najrozumnejší motor si podľa akého vzorca rátal?
Inak rozhodnúť sa musí dedko, pokiaľ má rád kľudnú jazdu a mu záleží na spotrebe, tak diesel by mal byť jeho ideálny motor. Pokiaľ chce jazdu prežívať naplno, rád jazdí rýchlo a svižne, potom ten benzín 1.8TSI.. samozrejme tam už bude musieť načrieť trochu viac do vrecka.
http://new.skoda-auto.sk/modely/novy_su ... atalog.pdf (na konci sú motory + parametre)
nordkapp_pb.. ten najrozumnejší motor si podľa akého vzorca rátal?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
brm ... PD system rovno vylučujem, ked chcem brat auto vyššej strednej triedy ( podla vybavy v podstate celkom luxusne auto ), tak nechcem aby drkotalo ako traktor a musel som ho prehovarat k nejakym vykonom ... takisto nechcem aby zbytocne vela zralo ( pri rozumnej jazde diskutabilne ) a neni to auto na zavodenie, preto vylucujeme motory 3000ccm a vyssie ( ano na dialnici 160 pri lenivych otackach je fajn, ale ako casto ? ) ... 1.4 TSI ... neviem neviem na tak tažku kravu je to niečo ako klasicka 1.4 Ochcáfka predoslej generacie ( neviem ci nie este pred faceliftom ) .. proste slaby prievan ... preto mi ako benzin vychadza najlepsie ta 1.8 ... pri nastupenom trende navratu k benzinom pri škodovkach predpokladam že bude možno uspešnejši ako diesle (( predsa len vacsinu dieslovych skodoviek boli ochcafky kter brala KAŽDA firma ako služobky ... )) ... ale OK berem s5, adekvatnym motorom pre dymičov je aj 2.0 TDi so systemom Common Rail ..
... všetkym sa ospravedlnujem za to, že som sa nechal uniesť vôňou benzínu ...
... všetkym sa ospravedlnujem za to, že som sa nechal uniesť vôňou benzínu ...
-
Kibo
Hardcore addict
dobry mozno hej, ale na ako dlho? ako dlho vydrzi nizkoobjemovy turbomotor a navyse v 1,5 tonovom aute? ja osobne by som nebral, nakoniec bude mat aj tak taku spotrebu ako ta 1,8Syfon napísal:Je to sice smiesne, ale tieto nizkoobjemove turbo motory su udajne velmi dobre.
skoda rulez, boduju
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ja osobne vidim v tom iba tie peniaze ... je to lacnejsie .. ale pri aute za milion korunaciek nema podla mna velky zmysel riesit zastaraly motor, ked mas peniaze na noveho superba, tak je skoda dat tam iny ako common railovy diesel ... vyssia investicia do lepsieho motora je potom badatelna v dynamike, kultivovanosti chodu, hlucnosti, vibraciach (( hlavne teda vibracie a hlucnost by ma pri povedzme vyssej strednej triede, do ktorej sa chce superb radit dslova srali )) ...krija napísal:nordkapp_pb, este by si mohol tu pritomnym ozrejmit, preco cech/slovak davaju este stale PD system do svojich automobilov