No tak to je uplna hovadina. Takze cigan tu svoju sprostost uz ma od narodenia. Spolocnost sa ku nim chova az prilis dobre, nebudem menovat ako, to ti je dufam jasne. A mne osobne je jedno ked je niekto aj zeleny ja sa nekukam na farbu pokozky a tayksto sa nekuka ani ten blby nacko. Ide o tom ze ta vrstva ludi cierny cigani atd su vo vacsine grazli povedzme ze asi tak 75 percent. A tich par vinimok ma netrapia maju smolu.AppleBred napísal:Niesom fanda hip hopu, reperov, techna, ani nicoho podobneho. Nemam rad pocarbane vagony, steny, brány ...
Ale aspon nemlatia a neodsudzuju ludi iba kvoli tomu, ze sa narodili s inou farbou pleti. Ja si o kazdom cloveku vytvaram nazor individualne a nie podla toho co ten konkretny clovek ovplivnit nemoze (farba pokozky).
Mas pravdu, ze cernoske geta su otrasne ... ale otazka je preco vznikli ?? Ved este v minulom storoci cernosi boli absolutne druhorada rasa (umelo, nie ze by boli naozaj) a do giet boli v poctate zatlaceny. To ze take geta vznikli nie je obraz cernochov ale spolocnosti v ktorej ziju a ktora ich dlhodobo diskriminovala a diskriminuje.
To iste je aj u nas s ciganmi. Ano je pravda, ze su komplikovany, kradnu, robia bordel atd. Ale otazka je preco ? Pretoze tato spolocnost im neposkytuje rovnake moznosti ako bielym. System ktory tu funguje chtiac, nechtiac odsudzuje 99 % narodenych romskych deti uz pri porode na tazky zivot. Aj deti uplne normalnych romov, ktory pracuju a snazia sa normalne zit su odmalicka odstrkovane, pocuvaju nadavky, zazeraju na nich, nechcu sa snimi hrat atd. Od malicka sa musia bat, ze ked pojdu po ulici vyroji sa partia drsnych holohlavich narodniarov a zbije ich iba pretoze su trosicku iny. Co na tom, ze o tom ciganovi nic nevedia, hlavne ze sa citia ako hrdinovia, zachrancovia slovenskeho naroda.
Neznasam nackov, co si riesia komplexi vlastnej menejcennosti na inych. Je to ubohe.
Cely tento problem je zacarovany kruh. Cigani su taky aky su, pretoze spolocnost sa k nim sprava zle, a spolocnost sa k nim sprava zle, preto aky su.
Digital vysvetli mi to ako to myslis ze bez ciernej by nebola biela?