Peticia za zrusenie poslaneckej imunity ako darcek od ludu
Re: Peticia za zrusenie poslaneckej imunity ako darcek od ludu
Človek je človek.
Zákony platia pre každého rovnako.
Je dôvod, prečo by tak nemalo byť?
Ak si si naozaj istý, že si dal podpis za správnu vec, dobre si spravil.
Či ti to bude platné, to ti neviem povedať.
Zákony platia pre každého rovnako.
Je dôvod, prečo by tak nemalo byť?
Ak si si naozaj istý, že si dal podpis za správnu vec, dobre si spravil.
Či ti to bude platné, to ti neviem povedať.
nehrozí ......politici by boli sami proti sebe aby si ju zrušili....
a tak sa teraz možu voziť na tych BMW-čkach aj nadrbaný
a tak sa teraz možu voziť na tych BMW-čkach aj nadrbaný
http://www.sme.sk/c/5444187/prezident-v ... e-sas.htmlPrezident vypíše referendum iniciované SaS
BRATISLAVA. Prezident vypíše referendum iniciované stranou Sloboda a Solidarita (SaS). Petícia občanov za vyhlásenie referenda "Referendum 2009" so šiestimi otázkami - zrušenie koncesionárskych poplatkov, obmedzenie poslaneckej imunity, zníženie počtu poslancov, stanovenie maximálnej ceny vládnych limuzín, voľby cez internet a zmena v tlačovom zákone, spĺňa podľa Kancelárie Prezidenta SR podmienky petície.
Prezident do 30 dní od prijatia petičných hárkov vyhlási referendum. Kancelária prezidenta prevzala podpisové hárky so 401 126 podpismi, z tohto počtu vyhodnotila 368 000 podpisov ako platných a 33 126 podpisov ako neplatných.
Vypísanie referenda iniciuje strana SaS. Jej predseda Richard Sulík s kolegami odovzdali petičné hárky do Prezidentského paláca 9. júna, tri dni pred parlamentnými voľbami. Strana vo voľbách uspela a štyri body referenda sa dostali aj do programových téz novej stredopravej koalície SDKÚ-DS, SaS, KDH a Most-Híd. Subjekty zostavujúce novú vládu sa zhodli na obmedzení poslaneckej imunity, zrušení koncesionárskych poplatkov, zavedení volieb cez internet i na zmenách v tlačovom zákone. Referendum by sa podľa SaS mohlo konať 27. novembra, teda v deň komunálnych volieb.
tak som sa v zime preratal... a ak bude platne, co by mohlo byt nebudu porebovat Robertka na znizenie imnunity... musim povedat, ze sa mi to teda paci... a ano zmenil som svoj nazor a poriadne na politiku SaS...
Ja sa trochu bojim tej ucasti. Pokial viem, jedine platne bolo o vstupe do unie a to ich uz zopar bolo, nie? 6 alebo kolko...
Ále ja určite podpíšem, hoci SaS nemusím. (Už som podpísala keď sa zbieralo za priamu voľbu prezidenta).
To zníženie imunity sa už preberalo, ale vždy sa našiel niekto kto to bojkotoval. Škoda, že ich Smer nepodporí. Začínajú sa už správať ako HZDS. Mali si od koho brať príklad.
To zníženie imunity sa už preberalo, ale vždy sa našiel niekto kto to bojkotoval. Škoda, že ich Smer nepodporí. Začínajú sa už správať ako HZDS. Mali si od koho brať príklad.
Ja by som bol rád, keby som si mohol aj vybrať, že s ktorými bodmi súhlasím (respektíve nesúhlasím) namiesto všetky-žiadne. Bolo by to aj viac objektívne ale niektoré body by sa nenaplnili.
To len tak nad tým meditujem
To len tak nad tým meditujem
pri kazdej otazke bude stvorcek [_] ANO a stvorcek [_] NIE, vyber si odpoved, aku uznas za vhodnu
len mam strach, ze pride malo ludi k urnam na to, aby referendum platilo a aby jeho zavery boli platne ako nemenny zakon na cas, ktory v zime pisal Vigor...
ak to nebude pocas komunalnych volieb, tak referendum, podla mojho skromneho nazoru, nebude platne.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Vďaka nulovej možnosti hlasovať cez internet môj hlas prepadne...Veľká škoda..
seth, stále je tu tá možnosť, že by si sa dvihol a išiel voliť ručne 
no letenku by som si koli referendu o imunite nekupoval..
aha, na to som nemyslel... možno je nejaká iná možnost volit dialkovo (viz parlamentné volby) ale či to platí pri referende neviem.
volby cez internet by boli pekné, ale je tu dosť závažná otázka bezpečnosti.
volby cez internet by boli pekné, ale je tu dosť závažná otázka bezpečnosti.
Viem si predstavit ze by sa kupil softver za niekolko milionov € ktory by padol dve hodiny pred zacatim referenda.
Nielen bezpečnosti ale ako zariadia aby mal každý prístup k internetu ??? Inak by tie voľby boli neobjektívne. PC vo volebných miestnostiach, no dobre, ale keď sa tam nasáčkuje 20 tmavších spoluobčanov, tak z tých počítačov neostane ničvolby cez internet by boli pekné, ale je tu dosť závažná otázka bezpečnosti.
Po SW stránke by to asi nebol problém. A dalo by sa aj zabezpečiť aby sa nezistilo kto koho volil. Zadávalo by sa iba Č. OP. a volebný obvod a viac nič žiadne meno...
Tak referendum online by bola doplnkova moznost, stare dobre papiere by ostali, kto je moc lenivy a vie a ma moznost tak si klikne.
-
seth82
Darca
Nebudem kvôli tomu kupovať letenku, plus verím, že to bude až v septembri a to mi už začne škola...Pokiaľ viem, zo zahraničia sa dá voliť iba v parlamentných voľbách. Čo sa týka volieb cez net a elektronického podpisu, veď voľby a iné dôležité rozhodovania budú umožnené aj normálne, ale aj elektronicky...K bezpečnosti sa vyjadrovať moc nebudem, ale verím, že ak sa dá bezpečne platiť cez net (ak nie je niekto totálny debil), čo robím v podstate denne, tak sa dá zrealizovať bez rizík aj toto...
No to sa mi ľúbi, priama demokracia, určite pôjdem podpísať, súhlasím v podstate so všetkými bodmi, dokonca si pamätám, že som túto petíciu podpisoval u nich v stánku minimálne rok a pol späť, keď málokto o nejakom SaS vôbec tušil (vrátane mňa).
-
Fabo
Hardcore addict
No, len, referendum je jedna vec, a realita druha... Pokial sa dobre pamatam, neexistuje nijaky sposob (momentalne) ako previazat referendum zavazne s vykonanim jeho zaverov.