Poradte bike do 14000 (4X/Dirt)!!NE DH :D!!

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
ccA?`
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ccA?` »

ZitePunkom napísal:Ja vlastne vôbec nechápem,na čo je mu bike s kostrou na free style,teda ak sa to tak dá nazvať.. :) veď na normálne jazdenie je najlepšie normal croos bike.. Nie hento. To na tom sedíš skrčený,ako debil,keď sa na tom chceš len povoziť :roll: absolutne nevhodné.. :) teda podľa mňa.. :)
take sa mi nepaci... je to skor vec vkusu :) ani ty by si si asi nekupil vec kt. sa ti nepaci... alebo resp. nechces takuu . . . nevim,no... pojdem pozret este obchodu tuna u nas v meste a potom tu este nieco napisem :)
muffy69
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa muffy69 »

no vsak popozeraj, ved je vela bikov na vyber a urcite sa najde aj pekny mtb, lepsie ked aj pozres na nete a ked ho nebudu mat, nie je problem objednat v predajni, ako som uz pisal kup si freeride ale pokial nemas kamaratov, s ktorymi by si chcel skakat tak je to uplne zbytocne, ja viem svoje. do kopca slapat na freeride je utrpenie, tak na tlacenie akurat a to nehovorim este ked mas spravit vacsiu vzdialenost :roll:
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

ZitePunkom napísal:Ja vlastne vôbec nechápem,na čo je mu bike s kostrou na free style,teda ak sa to tak dá nazvať.. :) veď na normálne jazdenie je najlepšie normal croos bike.. Nie hento. To na tom sedíš skrčený,ako debil,keď sa na tom chceš len povoziť :roll: absolutne nevhodné.. :) teda podľa mňa.. :)
chce bike na vysantenie a ty mu poradis crossovy bike? :roll:
muffy69 napísal:no vsak popozeraj, ved je vela bikov na vyber a urcite sa najde aj pekny mtb, lepsie ked aj pozres na nete a ked ho nebudu mat, nie je problem objednat v predajni, ako som uz pisal kup si freeride ale pokial nemas kamaratov, s ktorymi by si chcel skakat tak je to uplne zbytocne, ja viem svoje. do kopca slapat na freeride je utrpenie, tak na tlacenie akurat a to nehovorim este ked mas spravit vacsiu vzdialenost :roll:
taktiez, to co vyssie... ked sa chce na biku vyblaznit a nie je zaryty uphiller/chrt, tak nevidim dovod na kupu XC-cka... on to chce na nieco ine
ccA?`
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ccA?` »

ale aj tak dik za tie vase rady... tuho rozmyslam medzi tym UMF a medzi tym leaderfoxom... ehm,ale este pojdem pozret do mesta... v pondelok asi... tak potom napisem :)

EDIT : ale ak nahodne najdete nejaky bike ,kludne to sem dajte... dakujem
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rixo »

smejo podla teba je big hit FR?:) neviem mne to pripadá moc ťažké na fr ale k téme,ak chceš niečo na to čo ty hovoríš za 14k zoženieš nič moc akurát tak ,ale najskôr som ti chcel poradiť čaprnku + nejakú vidlicu a že by si si poskladal,čaprnka je super,len je ťažká ale zasa sa dá zvariť dobre ak ju praskneš,potom si však napísal že nechceš skladaný a že to má byť niečo ako agang takže si ber niečo od KGB alebo CTM:)
EDIT: možno si myslíte(smejo,joplin)že kgb sú shity ja vám to verím,ale keď chce začať so streetom,chce mať niečo čo nikto a chce mať kotúčové tak by som mu poradil kgb bullet,ja som s ním začínal a to som sa vozil aj na iných streetoch som bol s bulletom spokojný nad mieru,napr brzdy to má tektro aquilla ,veľa ľudí na to pi.uje aké je to nahovno a pod,ale ak si ich správne nastavíš tak brzdia jak hovado!Na začiatok je to veľmi dobré riešenie.
Tak a žerte ma:D:D:D
edit2: ja viem má to RST Gila plus,ale na streetovom biku nezáleží moc na vidlici,napr kamoš má nejakú RST za 50,-sk(!!!)a pritom je to jeden z najlepších streeterov v Trnave!
smejo
Addict
Addict

rixo napísal:smejo podla teba je big hit FR?:)
jou, bol to starsi model, tusim 05, ten jednocap... http://www.trilhabike.com.br/catalog/images/big-hit.jpg nieco taketo, no mne to velmi downhillovo nepride [vsehovsudy nejakych 18kg +/-, v predu Z1-ka.. ]

a KGB/CTM nie, radsej UMF :)
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

smejo napísal:jou, bol to starsi model, tusim 05, ten jednocap... http://www.trilhabike.com.br/catalog/images/big-hit.jpg nieco taketo, no mne to velmi downhillovo nepride [vsehovsudy nejakych 18kg +/-, v predu Z1-ka.. ]

a KGB/CTM nie, radsej UMF :)
smejo vozil som sa na UMF-ku ,je to celkom dobré vozenie,ale tá geometria za moc nestojí,nechcem tu teraz vyzerať ako najväčší macher na biky,ale vozil som sa na obidvoch a radšej by som bral KGB:)
smejo
Addict
Addict

ja ani na jednom, kedze oblubujem trosku inu styl jazdy, ale z principu ked uz mu ide o znacku tak by som KBG/CTM nebral :) (som na ne alergicky :D )... btw s tou geometriou je to dost individualne, zalezi to velmi aj od toho, ako je bike vyskladany (najma dlzka vydly, ktora ovplyvni hlavovy uhol)
ale myslim si, ze ta čaprnka by bola asi najlepsia :) (alebo ten spesl p2, potom to UMF so Z1 a potom ostatne...)
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Smejo-istý čas som mal poskladaný bike-rám tam bol Banshee Morphine,vidlica Rock Shox boxxer s úpravou blackshox,brzdy hayes a pod,bike to bol výborný no potom som sa zas vrátil ku kgb a stále si pochvaľújem(predtým banshee som mal kgb),je to fakt super bike keď máš veľa energie a voľný čas tak ja s týmto prejazdím celé mesto pár krát za deň,jediné čo by som pridal je poriadny napinák reťaze nejaký shaman racing,alebo nejaký namieru lebo mi treieska reťaz ale inak super:)
smejo
Addict
Addict

tak banshee s boxxerou, to je, myslim si, trosku ina (cenova, kvalitativna) kategoria ako napr. aj to KGB :)
banshee znesie vsetko, kludne aj downhill (i ked na DH by som osobne radsej full) s takou vidlou (neviem, co jazdis/jazdil si)... akurat by ma na kgb menej stvalo, ked by som nieco roztrieskal :)

// 1500. post :salala:

// edit 2:
rixo napísal:edit2: ja viem má to RST Gila plus,ale na streetovom biku nezáleží moc na vidlici,napr kamoš má nejakú RST za 50,-sk(!!!)a pritom je to jeden z najlepších streeterov v Trnave!
no ako to mas jasne, vsetko zavisi od jazdca -> ak si niekto kupi bike za 50 k a k tomu vystroj za 15, tak to z neho nespravi pro-streeter-a, chapes :) ... ide o komfort :)
a k tym brzdam - tak to je tiez relativne - oproti no-name V-ckam to je urcite neporovnatelne, ale myslim, ze s takymi napr. XTR V-ckami by sa to dalo porovnat, na druhu stranu s avid code asi nie :D ... ale vsetko je to o tom, kolko si ochotny a schopny investovat
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

JJ banshee bola raketa síce ťažká ale bola,jediný problém som mal so zadnou brzdou hayes nine zlé tesnenia mi tiekla stále,momentálne nejazdím nič (bike),iba sa vozím keď je pekne alebo sa mi chce tak idem ale ja som teraz motorkár :D bike mám iba ako zábavku:)Možno niekto si hovorí že kgb je kktina ,stačí vyskúšať a hohotvo:)
edit:samozrejme,lenže ja by som si na street vcka nedával neviem prečo ale asi nie,poznám chalanov čo majú bike obyčajný horský a dokážu po zadnom prejsť veľa km a majú V-čka ale predsalen pri nich sa horšie dávkuje brzdiaci účinok.Nech si kúpi kgb,bude mu to stačiť na 100% mimochodom www.kgbbikes.sk
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Zdravím, chcel by som si kúpiť neaký poriadny bicykel neaký ten freeridový-DH no cene by mala byť do 19 000 sk. Chcem si nechať poradiť od neakých skúsenejších ľudí, ktorý sa už v niečom taomto vyznajú viac ako ja. Zaťiaľ nehcem nič jazdiť, len aby to vydržalo neaké tie skoky ;) Dúfam, že to nieje ako mountain bike s ktorým som skočil z pol metra a pretrhol plášť a zlomil osku :D No síce nemal nič odprúžené ale skúsil som :lol: THX,
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Sk1llord: Sam si odporujes v prvej vete, chces poriadny freeride/DH bike a cena do 19 000, zrejme ti tam v tomto pripade vypadla jedna nula v cene. V tej cene toho vela nenajdes, mozno tak UMF Hardy 3 DISC (tej RTS vidlice by som sa bal)... Pol metrovy skok a pretrhnuty plas nie je chyba bicyklu, ale najskor plastu. Zlomena oska je smola, ci tam boli tenke rychloupinaky, 14mm os alebo aj 20mm os, stane sa. Proste ak chces poriadne 20mm osy, tak skutocne budes musiet poriadne priplatit, nic ine ti neostava.
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Sk1llord: Sam si odporujes v prvej vete, chces poriadny freeride/DH bike a cena do 19 000, zrejme ti tam v tomto pripade vypadla jedna nula v cene. V tej cene toho vela nenajdes, mozno tak UMF Hardy 3 DISC (tej RTS vidlice by som sa bal)... Pol metrovy skok a pretrhnuty plas nie je chyba bicyklu, ale najskor plastu. Zlomena oska je smola, ci tam boli tenke rychloupinaky, 14mm os alebo aj 20mm os, stane sa. Proste ak chces poriadne 20mm osy, tak skutocne budes musiet poriadne priplatit, nic ine ti neostava.
jasné, viem, že kvalitný DH bike zoženem za tých 200 000, ale mal som na mysli niečo také aby sa mi nezlomila oska alebo nepraskli gumi ak s tým dopadnem z 1 metra
c.a.r.n.e.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa c.a.r.n.e. »

tak by som v tvojom pripade asi pozrel nejake inzeraty, lebo novy bike za 19nebude veru nic moc a z bazaru sa uz da nieco schopne v tejto cene zohnat
smejo
Addict
Addict

vyskladaj si to podla predstav, sice do dvaciny vela nevycarujes, ale bude to lepsie, ako ked kupis novy komplet

ps: čaprnka vydrzi vela ;)
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

smejo napísal:vyskladaj si to podla predstav, sice do dvaciny vela nevycarujes, ale bude to lepsie, ako ked kupis novy komplet

ps: čaprnka vydrzi vela ;)
No jasné ale chcem niečo také, že nie prejdem a skočím a zlomím rám :lol: A neaký good web neviete kde zoženiem aj komplety aj na skladanie ?
smejo
Addict
Addict

čaprnku by si s polmetrovymi skokmi nezlomil ;) (a aj keby sa nahodou podarilo, tak to nebude problem :D )
ked chces komplety, tak si poprezeraj stranky roznych znaciek/distributorov, ked chces skladacku, tak si pohladaj komponenty kde-kade... skus pozriet aj inzercia (mtbiker a bikemagazin najma)
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

No niečo pozriem 8) Ale dúfam, že to nebude niečo ako môj horský bike tam som už zlomil spomínanú osku, roztrhal celý plášť a ktomu ešte minule pri brzdení roztrhol brzdné lanko na 2 časti :cry: :? :x
smejo
Addict
Addict

vsetko, co spominas sa ti kludne moze stat aj na bajku za 80 litrov
Napísať odpoveď