take sa mi nepaci... je to skor vec vkusuZitePunkom napísal:Ja vlastne vôbec nechápem,na čo je mu bike s kostrou na free style,teda ak sa to tak dá nazvať..veď na normálne jazdenie je najlepšie normal croos bike.. Nie hento. To na tom sedíš skrčený,ako debil,keď sa na tom chceš len povoziť
absolutne nevhodné..
teda podľa mňa..
Poradte bike do 14000 (4X/Dirt)!!NE DH :D!!
-
muffy69
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
no vsak popozeraj, ved je vela bikov na vyber a urcite sa najde aj pekny mtb, lepsie ked aj pozres na nete a ked ho nebudu mat, nie je problem objednat v predajni, ako som uz pisal kup si freeride ale pokial nemas kamaratov, s ktorymi by si chcel skakat tak je to uplne zbytocne, ja viem svoje. do kopca slapat na freeride je utrpenie, tak na tlacenie akurat a to nehovorim este ked mas spravit vacsiu vzdialenost 
chce bike na vysantenie a ty mu poradis crossovy bike?ZitePunkom napísal:Ja vlastne vôbec nechápem,na čo je mu bike s kostrou na free style,teda ak sa to tak dá nazvať..veď na normálne jazdenie je najlepšie normal croos bike.. Nie hento. To na tom sedíš skrčený,ako debil,keď sa na tom chceš len povoziť
absolutne nevhodné..
teda podľa mňa..
taktiez, to co vyssie... ked sa chce na biku vyblaznit a nie je zaryty uphiller/chrt, tak nevidim dovod na kupu XC-cka... on to chce na nieco inemuffy69 napísal:no vsak popozeraj, ved je vela bikov na vyber a urcite sa najde aj pekny mtb, lepsie ked aj pozres na nete a ked ho nebudu mat, nie je problem objednat v predajni, ako som uz pisal kup si freeride ale pokial nemas kamaratov, s ktorymi by si chcel skakat tak je to uplne zbytocne, ja viem svoje. do kopca slapat na freeride je utrpenie, tak na tlacenie akurat a to nehovorim este ked mas spravit vacsiu vzdialenost
-
rixo
Light Professional
smejo podla teba je big hit FR?:) neviem mne to pripadá moc ťažké na fr ale k téme,ak chceš niečo na to čo ty hovoríš za 14k zoženieš nič moc akurát tak ,ale najskôr som ti chcel poradiť čaprnku + nejakú vidlicu a že by si si poskladal,čaprnka je super,len je ťažká ale zasa sa dá zvariť dobre ak ju praskneš,potom si však napísal že nechceš skladaný a že to má byť niečo ako agang takže si ber niečo od KGB alebo CTM:)
EDIT: možno si myslíte(smejo,joplin)že kgb sú shity ja vám to verím,ale keď chce začať so streetom,chce mať niečo čo nikto a chce mať kotúčové tak by som mu poradil kgb bullet,ja som s ním začínal a to som sa vozil aj na iných streetoch som bol s bulletom spokojný nad mieru,napr brzdy to má tektro aquilla ,veľa ľudí na to pi.uje aké je to nahovno a pod,ale ak si ich správne nastavíš tak brzdia jak hovado!Na začiatok je to veľmi dobré riešenie.
Tak a žerte ma:D:D:D
edit2: ja viem má to RST Gila plus,ale na streetovom biku nezáleží moc na vidlici,napr kamoš má nejakú RST za 50,-sk(!!!)a pritom je to jeden z najlepších streeterov v Trnave!
EDIT: možno si myslíte(smejo,joplin)že kgb sú shity ja vám to verím,ale keď chce začať so streetom,chce mať niečo čo nikto a chce mať kotúčové tak by som mu poradil kgb bullet,ja som s ním začínal a to som sa vozil aj na iných streetoch som bol s bulletom spokojný nad mieru,napr brzdy to má tektro aquilla ,veľa ľudí na to pi.uje aké je to nahovno a pod,ale ak si ich správne nastavíš tak brzdia jak hovado!Na začiatok je to veľmi dobré riešenie.
Tak a žerte ma:D:D:D
edit2: ja viem má to RST Gila plus,ale na streetovom biku nezáleží moc na vidlici,napr kamoš má nejakú RST za 50,-sk(!!!)a pritom je to jeden z najlepších streeterov v Trnave!
jou, bol to starsi model, tusim 05, ten jednocap... http://www.trilhabike.com.br/catalog/images/big-hit.jpg nieco taketo, no mne to velmi downhillovo nepride [vsehovsudy nejakych 18kg +/-, v predu Z1-ka.. ]rixo napísal:smejo podla teba je big hit FR?:)
a KGB/CTM nie, radsej UMF
-
rixo
Light Professional
smejo vozil som sa na UMF-ku ,je to celkom dobré vozenie,ale tá geometria za moc nestojí,nechcem tu teraz vyzerať ako najväčší macher na biky,ale vozil som sa na obidvoch a radšej by som bral KGB:)smejo napísal:jou, bol to starsi model, tusim 05, ten jednocap... http://www.trilhabike.com.br/catalog/images/big-hit.jpg nieco taketo, no mne to velmi downhillovo nepride [vsehovsudy nejakych 18kg +/-, v predu Z1-ka.. ]
a KGB/CTM nie, radsej UMF
ja ani na jednom, kedze oblubujem trosku inu styl jazdy, ale z principu ked uz mu ide o znacku tak by som KBG/CTM nebral
(som na ne alergicky
)... btw s tou geometriou je to dost individualne, zalezi to velmi aj od toho, ako je bike vyskladany (najma dlzka vydly, ktora ovplyvni hlavovy uhol)
ale myslim si, ze ta čaprnka by bola asi najlepsia
(alebo ten spesl p2, potom to UMF so Z1 a potom ostatne...)
ale myslim si, ze ta čaprnka by bola asi najlepsia
-
rixo
Light Professional
Smejo-istý čas som mal poskladaný bike-rám tam bol Banshee Morphine,vidlica Rock Shox boxxer s úpravou blackshox,brzdy hayes a pod,bike to bol výborný no potom som sa zas vrátil ku kgb a stále si pochvaľújem(predtým banshee som mal kgb),je to fakt super bike keď máš veľa energie a voľný čas tak ja s týmto prejazdím celé mesto pár krát za deň,jediné čo by som pridal je poriadny napinák reťaze nejaký shaman racing,alebo nejaký namieru lebo mi treieska reťaz ale inak super:)
tak banshee s boxxerou, to je, myslim si, trosku ina (cenova, kvalitativna) kategoria ako napr. aj to KGB 
banshee znesie vsetko, kludne aj downhill (i ked na DH by som osobne radsej full) s takou vidlou (neviem, co jazdis/jazdil si)... akurat by ma na kgb menej stvalo, ked by som nieco roztrieskal
// 1500. post
// edit 2:
... ide o komfort 
a k tym brzdam - tak to je tiez relativne - oproti no-name V-ckam to je urcite neporovnatelne, ale myslim, ze s takymi napr. XTR V-ckami by sa to dalo porovnat, na druhu stranu s avid code asi nie
... ale vsetko je to o tom, kolko si ochotny a schopny investovat
banshee znesie vsetko, kludne aj downhill (i ked na DH by som osobne radsej full) s takou vidlou (neviem, co jazdis/jazdil si)... akurat by ma na kgb menej stvalo, ked by som nieco roztrieskal
// 1500. post
// edit 2:
no ako to mas jasne, vsetko zavisi od jazdca -> ak si niekto kupi bike za 50 k a k tomu vystroj za 15, tak to z neho nespravi pro-streeter-a, chapesrixo napísal:edit2: ja viem má to RST Gila plus,ale na streetovom biku nezáleží moc na vidlici,napr kamoš má nejakú RST za 50,-sk(!!!)a pritom je to jeden z najlepších streeterov v Trnave!
a k tym brzdam - tak to je tiez relativne - oproti no-name V-ckam to je urcite neporovnatelne, ale myslim, ze s takymi napr. XTR V-ckami by sa to dalo porovnat, na druhu stranu s avid code asi nie
-
rixo
Light Professional
JJ banshee bola raketa síce ťažká ale bola,jediný problém som mal so zadnou brzdou hayes nine zlé tesnenia mi tiekla stále,momentálne nejazdím nič (bike),iba sa vozím keď je pekne alebo sa mi chce tak idem ale ja som teraz motorkár
bike mám iba ako zábavku:)Možno niekto si hovorí že kgb je kktina ,stačí vyskúšať a hohotvo:)
edit:samozrejme,lenže ja by som si na street vcka nedával neviem prečo ale asi nie,poznám chalanov čo majú bike obyčajný horský a dokážu po zadnom prejsť veľa km a majú V-čka ale predsalen pri nich sa horšie dávkuje brzdiaci účinok.Nech si kúpi kgb,bude mu to stačiť na 100% mimochodom www.kgbbikes.sk
edit:samozrejme,lenže ja by som si na street vcka nedával neviem prečo ale asi nie,poznám chalanov čo majú bike obyčajný horský a dokážu po zadnom prejsť veľa km a majú V-čka ale predsalen pri nich sa horšie dávkuje brzdiaci účinok.Nech si kúpi kgb,bude mu to stačiť na 100% mimochodom www.kgbbikes.sk
-
GIGABYTE
King
Zdravím, chcel by som si kúpiť neaký poriadny bicykel neaký ten freeridový-DH no cene by mala byť do 19 000 sk. Chcem si nechať poradiť od neakých skúsenejších ľudí, ktorý sa už v niečom taomto vyznajú viac ako ja. Zaťiaľ nehcem nič jazdiť, len aby to vydržalo neaké tie skoky
Dúfam, že to nieje ako mountain bike s ktorým som skočil z pol metra a pretrhol plášť a zlomil osku
No síce nemal nič odprúžené ale skúsil som
THX,
-
hojko
Site Admin
Sk1llord: Sam si odporujes v prvej vete, chces poriadny freeride/DH bike a cena do 19 000, zrejme ti tam v tomto pripade vypadla jedna nula v cene. V tej cene toho vela nenajdes, mozno tak UMF Hardy 3 DISC (tej RTS vidlice by som sa bal)... Pol metrovy skok a pretrhnuty plas nie je chyba bicyklu, ale najskor plastu. Zlomena oska je smola, ci tam boli tenke rychloupinaky, 14mm os alebo aj 20mm os, stane sa. Proste ak chces poriadne 20mm osy, tak skutocne budes musiet poriadne priplatit, nic ine ti neostava.
-
GIGABYTE
King
jasné, viem, že kvalitný DH bike zoženem za tých 200 000, ale mal som na mysli niečo také aby sa mi nezlomila oska alebo nepraskli gumi ak s tým dopadnem z 1 metrahojko napísal:Sk1llord: Sam si odporujes v prvej vete, chces poriadny freeride/DH bike a cena do 19 000, zrejme ti tam v tomto pripade vypadla jedna nula v cene. V tej cene toho vela nenajdes, mozno tak UMF Hardy 3 DISC (tej RTS vidlice by som sa bal)... Pol metrovy skok a pretrhnuty plas nie je chyba bicyklu, ale najskor plastu. Zlomena oska je smola, ci tam boli tenke rychloupinaky, 14mm os alebo aj 20mm os, stane sa. Proste ak chces poriadne 20mm osy, tak skutocne budes musiet poriadne priplatit, nic ine ti neostava.
-
c.a.r.n.e.
Medium Star