Rybarstvo
nechodievam na ryby(asi 5X som bol za cely zivot), ale asi pred 2tyzdnami som bol s kamosom.
vytiahol ma k nejakemu ramenu dunaja. sli sme (autom) po nejakej hradzi asi 15min. potom asi 30min v hustom lese potom asi 10min vedla dunaja peso po takych skalach, ze som si skoro hubu rozbil. no uz len ta cesta na to miesto bol zazitok. podotykam sli sme tak cca o 22:00 v hmle.
ked sme prisli tak vytiahol v takej malej zavaraninovej flaske take male rybky napichol jednu a nahodil prut. po asi 30min vyckavanie nic. popri tom sme sa brodili po clenky v blate, lebo bol dunaj dost nizko. to miesto kde sme stali zvykava byt pod vodou.
potom vytiahol prut a uviazal nan 4 haciky ci skor haky, take 4zube, nahodil a takym smiesnym pohybom ich zacal zas vytahovat(ako keby kosil kosou
) toto opakoval dost dlho az kym nas to neomrzelo, na nasu smolu sme nic nechytili, hoci sme poculi ako zblnkocu okolo nas, podla zvukov to vyzeralo, ze ich tam je vela, ale nejak sa im nechcelo na hacik 

vytiahol ma k nejakemu ramenu dunaja. sli sme (autom) po nejakej hradzi asi 15min. potom asi 30min v hustom lese potom asi 10min vedla dunaja peso po takych skalach, ze som si skoro hubu rozbil. no uz len ta cesta na to miesto bol zazitok. podotykam sli sme tak cca o 22:00 v hmle.
ked sme prisli tak vytiahol v takej malej zavaraninovej flaske take male rybky napichol jednu a nahodil prut. po asi 30min vyckavanie nic. popri tom sme sa brodili po clenky v blate, lebo bol dunaj dost nizko. to miesto kde sme stali zvykava byt pod vodou.
potom vytiahol prut a uviazal nan 4 haciky ci skor haky, take 4zube, nahodil a takym smiesnym pohybom ich zacal zas vytahovat(ako keby kosil kosou

-
scarpo
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
hh, na zaklade toho co si pisal mozes kamaratovi povedat ze je pytliak, a ty si nebol na rybach ale na pytliacke, btw, pozor uz je to trestny cin!!!pom napísal:nechodievam na ryby(asi 5X som bol za cely zivot), ale asi pred 2tyzdnami som bol s kamosom.
potom vytiahol prut a uviazal nan 4 haciky ci skor haky, take 4zube, nahodil a takym smiesnym pohybom ich zacal zas vytahovat(ako keby kosil kosou) toto opakoval dost dlho az kym nas to neomrzelo, na nasu smolu sme nic nechytili, hoci sme poculi ako zblnkocu okolo nas, podla zvukov to vyzeralo, ze ich tam je vela, ale nejak sa im nechcelo na hacik
a moze mat nepekny sud a podmienku prinajmensom.
porusil minimalne 4 zakony za tu jednu rybacku
uff to som nevedel, musim sa s nim porozpravat.scarpo napísal:hh, na zaklade toho co si pisal mozes kamaratovi povedat ze je pytliak, a ty si nebol na rybach ale na pytliacke, btw, pozor uz je to trestny cin!!!
a moze mat nepekny sud a podmienku prinajmensom.
porusil minimalne 4 zakony za tu jednu rybacku
plz mohol by si trochu presnejsie rozpisat co bolo na tom celom nelegalne?
-
scarpo
Medium Star
-v decembri sa nesmie chytat dlhsie ako do 19:00
-nesmie sa chytat na 4-haciky
-nesmie sa chytat na viac ako 2 haciky
-nesmie sa podsekavat
-v zime sa ryby nezdrzuju ryby iba tak volne vo vode, zoskupuju sa na zimoviskach, kde ich je viac, kedze ste poculi zblnkot ryb predpokladam ze to bolo zimovisko na ktorom je zakazane chytat

-nesmie sa podsekavat
-v zime sa ryby nezdrzuju ryby iba tak volne vo vode, zoskupuju sa na zimoviskach, kde ich je viac, kedze ste poculi zblnkot ryb predpokladam ze to bolo zimovisko na ktorom je zakazane chytat
vcera som s nim kecal a vravel, ze v ziadnom pripade sme nic nelegalne nerobili. neviem mozno mi to len nexcel povedat, alebo ani on sam o tom nevedel. uz rybarci od svojich 4roch rokov.scarpo napísal:-v decembri sa nesmie chytat dlhsie ako do 19:00
-nesmie sa podsekavat
-v zime sa ryby nezdrzuju ryby iba tak volne vo vode, zoskupuju sa na zimoviskach, kde ich je viac, kedze ste poculi zblnkot ryb predpokladam ze to bolo zimovisko na ktorom je zakazane chytat![]()
-
scarpo
Medium Star
ver mi, vypytaj si zakony ktore dostava pri vydavani rybarskych dokladov, je to velmi malicka a tenucka knizka a tam to najdes...
mozno to ani necital, ak takto chyta od svojich 4 rokov tak klobuk dole ze ho este nechytili...
na kazdeho raz pride

mozno to ani necital, ak takto chyta od svojich 4 rokov tak klobuk dole ze ho este nechytili...
VYHLÁŠKA 238
Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky
zo 17. apríla 2002,
ktorou sa vykonávajú niektoré ustanovenia zákona o rybárstve
Ministerstvo pôdohospodárstva Slovenskej republiky (ďalej len "ministerstvo") podľa § 43 zákona č. 139/2002 Z.z. o rybárstve ustanovuje:
§ 11
Denný čas lovu rýb
Denný čas lovu rýb v jednotlivých mesiacoch v rybárskych revíroch je na
1. vody pstruhové
1. apríl a september od 06.00 do 19.00 h,
2. máj a august od 05.00 do 21.00 h,
3. jún a júl od 04.00 do 22.00 h.
2. vody lipňové
1. jún, júl a august od 04.00 do 22.00 h,
2. september a október od 05.00 do 21.00 h,
3. november a december od 07.00 do 17.00 h.
3. vody kaprové
1. január, február, november a december od 07.00 do 17.00 h,
2. marec a apríl od 05.00 do 21.00 h,
3. máj a jún od 04.00 do 24.00 h,
4. júl a august od 00.00 do 24.00 h,
5. september a október od 05.00 do 22.00 h,
6. november a december od 07.00 do 19.00 h, aj na hraničných vodách.
Zakázané spôsoby lovu rýb
§ 13
1. Zakazuje sa
1. používať na lov rýb výbušniny, otravné látky, harpúny, bodce, udice bez prútov, ako aj strieľať ryby, loviť ryby pod ľadom, loviť ich na šnúry a podsekávaním udicou, do rúk a do ok,
2. zbierať ikry, používať na lov rýb elektrický prúd, omamné látky, loviť ryby v noci za pomoci svetla, používať lapadlá, čerene s väčšou plochou ako 1 m?, vrše, koše a pod., loviť ryby v rybovode a vo vyznačenom úseku nad ním a pod ním, používať akékoľvek stále zariadenia na lovenie rýb alebo siete a zabraňovať ťahu rýb proti vode,
3. loviť ryby na miestach, kde sa nahromadili pri mimoriadnych situáciách, ako aj ryby zhromaždené v čase neresu a na zimoviskách
§ 16
V kaprových vodách sa zakazuje
1. loviť na viac ako dve udice,
2. loviť na viac ako dva nadväzce na jednej udici opatrené jednoduchým háčikom alebo na viac ako jeden nadväzec opatrený dvojháčikom
na kazdeho raz pride