Rybarstvo

O športe...
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Rybarstvo

Príspevok od používateľa Dunlop »

behni do nejakeho lepšieho rybárstva a povedz že chceš nejaký match prút (poprípade bolonézu) v takej a takej cene, keď si vyberieš tak ti poradia s navijakom a jeho veľkosťou/váhou aby bola zostava vyvážená a potom už len klasika spotrebny tovar

//autoeditácia príspevku (17 Jún 2012, 11:04)
A ešte odporúčam videá z tohto českého portálu, ak si začiatočník je tam kopa rád ako chytať, aké náčinie používať, systémy, ako sa správať k uloveným rybám atd.
http://www.mrk.cz/rybarska-videa.php?menuid2=7
ledenaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ledenaster »

Ja by som sa chcel spytat, ze ci by som mohol chytat ak ma kamarat rybarske povolenie a ja mam len rybarsky listok na obecnom kupeny :D .... alebo s dakym rybnika by sa dalo dohodnut ? ze akoze chytam s nim na jeho povolenie ? jak moc vazne sa to bere ? ... mne by stacilo len na silon jednu dve ryby chytit a hotovo :D
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Ak tam bude dotycny s tebou, tak neni problem a ani si nepamatam, ze by ma za to niekto niekedy buzeroval. Ale je pravda, ze ja som chodil na ryby tak 8-9 rokov dozadu a odvtedy sa toho mohlo vela zmenit.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

to nieje pravda že to nieje problém, záleží na konkrétnom porybnom... niekomu to nevadí, daľší narobí paseku (na ktorú má ale právo),

Ak si chceš zachytať, skoč na dáky súkromný revír (ktorých je veľa) kde si zakúpiš denné/poldenné chytanie, určite si do sýta zachytáš keďže tam býva "ryba na rybe"
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Kamos ma rybarsky listok a si s nim na rybach. Ste vykoteny na stolickach, mate nahodene, kamos sa isiel vystat a je zaber. Vezmes do ruky udicu a v tom pride revizor. Chces mi povedat, ze za toto ta zdrbe? Asi by som sa mu vysmial. Je tam jedna udica, jeden rybarsky listok, akurat jeho drzitel mal zrovna na praci inu robotu.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

áno, presne zato ta môže pekne zvoziť. Znami s dcerkou, dcerka chytala, prišiel porybný a chcel mu bez okolkov vziať povolenku... A tým že by si ho vysmial by si len prilial olej do ohňa :)
Keď raz nemáš povolenie, nemôžeš chytať a žiadna výnimka sa nekoná. Ani za volant nesadneš bez vodičáku, resp. dôjdeš len po prvú hliadku.
Ale ako vravím, je to o jedincoch. Jeden sa bude tváriť že nič nevidí, druhý...
ledenaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ledenaster »

Aha vdaka...tak radsej teda nebudem riskovat... pojdem teda len tak k jazeru... a prosim vas nieco co odpudzuje dobre komare co by ste poradili ? nieco lacne a ucinne lebo chcem stravit noc pod holym nebom :)
MaRtIn065
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa MaRtIn065 »

scarpo napísal:no co je tu neaky sportovy rybar? alebo aj obvycajny mäsiar? :)
vidno že si chyť a pusť
ja som športový rybár, ktorý ked uloví nejakého kapríka alebo dravca tak ho zoberiem, dravca ak má mieru tak vždy (tak vela ich nechytám 3-4 za rok aj ked tento rok ich mám 12 bo som sa im viac venoval), kapra som si dal takú mieru 45 cm, trofejnú rybu som ešte nikdy nepustil bo som žiadnu nechytil :cry: (iba ak sa zubáč cez 70 považuje za trofejneho)
posledné roky zoberiem celkovo okolo 10 kaprov a zopár dravcov, predtým to bolo tak 20 kaprov (rekord 23)
tak neviem či toto považuješ za mäsiarstvo, ked mám ryby rád tak si radšej zoberiem od vody ako by som mal chodit do Tesca alebo držať pôst
vesaK
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa vesaK »

zdravim chcem zacat chytavat no citam citam a nie som v tom "doma" mozete mi poradit vybavu pre zaciatocnika a aky styl zvolit?
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Čo sa týka povinnej výbavy, všetko sa dozvieš keď si budeš robiť rybársky.
Spôsob rybolovu je ťažko poradiť, všetko záleží od konkrétneho jedinca a od vôd aké má v revíri/okolí domu, poprípade či máš rád statický lov kde "vypneš" mozog, alebo aktívnu rybačku kde stále niečo robíš...

Pre začiatok by som asi odporúčil feeder, je to veľmi vďačný spôsob rybolovu
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

Pekny kaprík chytený tohto roku 89cm 10,5 kg prekvapenie skoro ráno :) (VN Vyšný Orlík)
Pravdaže vrátený vode :)
Prílohy
IMG_0223.JPG
IMG_0243.JPG
Napísať odpoveď