Po odmietnutí si ktorú verziu zvolíte?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...

Po odmietnutí si ktorú verziu zvolíte?

Bavím sa sňou naďalej
95
56%
Preruším kontakt
74
44%

Celkom hlasov: 169

jin
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Po odmietnutí si ktorú verziu zvolíte?

Príspevok od používateľa jin »

MayDaySK napísal:1. Jedni tvrdia že sa s ňou treba baviť naďalej z toho dôvodu že sa jej možno neskôr zapáčime. Niečo na princíp bitku sme prehrali ale vojnu vedieme ďalej. Ale tu je tá nevýhoda čo je uvedená hore.

2. Druhí tvrdia že zíde z očí zíde z mysle ale však nejedná sa o známosť narýchlo ale o kamarátku, kolegyňu atď. Kde to je dosť radikálne ju začať nenávidieť a vyhýbať sa jej. Nie vždy sa to dá a samozrejme aj ona by sa pýtala že čo sa stalo.
Komentár k tvrdeniu 1: To sa s babami bavíme potom už iba čisto z dôvodu, že ich chceme zbaliť na druhý pokus? Čo takto si tú známosť ponechať v rovine známosti s tou výhodou, že obaja o sebe veľa viete, rozumiete si a čo-to ste spolu už preskákali. Ďalej - rátam, že tou nevýhodou si myslel to, že toho druhého to potom bolí. Máš pravdu, avšak neviem, či si zobral do úvahy fakt, že po dlhšej dobe vášeň aj patologické pobláznenie predsalen vyprchajú a ty s as danou osobou môžeš baviť čisto otvorene, dokonca prebrať aj tému "prečo nám to vtedy nevyšlo"...

Komentár k tvrdeniu 2: Druhou časťou vety si sám vyvrátil prvú. Zíde z oči zíde z mysle funguje, avšak iba v prípadoch, keď sa nevidíte dlhý čas, bývate ďaleko od seba, etc.určená ľuďom, ktorí sa jednoduchým spôsobom chcú vyhnúť bolesti z rozchodu a preto je transformujú do hnevu/nenávisti/whatever. Bolo by zbabelé tvrdiť, že som nikdy tomuto pokryteckému "riešeniu" nepodľahol. Podľahol, avšak tie následky boleli viac, ako celá bolesť vnímaná krátky čas po rozchode v blízkosti danej osoby, pri myšlienke na ňu a tak podobne.
Hlasoval som teda za možnosť jedna, aj keď sa nestotožňujem s autorom vyjadrenou pointou.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

ignorovat ...ked jeden "nechce" po istom case, tak naco sa pchat tam z kadial nas vykopli?

neskor pri konfrontaci s tou druhou osobou samozrejme byt nad vecou ...ziadne sentimentalne narazky ... true story ! :D

suhlas s jinom..
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Tak tak ako vravi jin, anketove otazky a popisy v poste su nedostacujuce.

Ktosi tu nadhodil druhu osobu tak este doplnim moj post
teda: skusil som, povedala ze nic z toho, nastanu 2 mozne pripady:

1. Pokusa sa spravat priatelsky ("Cau Fabo") no vidiet na nej ze to robi len tak nejak z povinnosti a silene. (mal som taku) V tom pripade sa budem motat pokial mozno pomimo nej, de facto sa jej vyhybam - pre dobro oboch

2. Ostane s tebou kamaratka, casto je tu este lepsi vztah nez predtym (aj taka tu je) - v tom pripade nie je o com, udrziavat kamaratstvo sa rozhodne oplati, ako kazde.

Pripadne sa moze stat ze sa casom pomaly presunie zo skupiny 1 do skupiny 2, ci uz postupne casom alebo pod vlyvom nejakej udalosti (preto pisem v 1. bode mal som nie mam :) )
lucas03
Darca
Darca

Príspevok od používateľa lucas03 »

ymslim ze zalezi na tom ako si do nej zalubeny. Ak chces s nou nieco mat to znamena ze sa s nou citis dobre, mas ju ako najlepsiu kamaratku. urcite byt dalej s nou, lepsie byt s osobou ktoru milujes bez nejakych "odvaznejsich" dotykov, bozkov atd. Ale ak vzdy ked si s nou rozmyslas ze sa jej chces dotknut, poboztkat ju, ako s nou chces neustale byt tak urcite nepokracuj v kamaratstve.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

"Donutit" tu osobu aby sa aj ona nebavila so mnou a nasledovne zvolit druhu moznost...
MayDaySK
Star
Star

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Podľa mňa to závisí od konkrétnych ľudí a od toho, ako sa s tým vyrovnajú.
No tu je to jasne povedané že diskusné fóra nevedú k riešeniu a ani nič nevyriešia. Slúžia len nato aby som sa porozprával s obyvateľmi celého sveta ako pri virtuálnom okrúhlom stole. To isté ako keď si to prediskutujem s kamarátmi na kofole len vo väčšom. Ale predovšetkým záleží namne nakoľko pociťujem potrebu byť s dotyčnou v kontakte. Musím si prebrať načo mi bude užitočná ak už viem že nemám u nej šancu. Pravdepodobne nanič. Kvôli tej jednej mi nehrozí že nebudem mať ským tráviť voľný čas.
Čo takto si tú známosť ponechať v rovine známosti s tou výhodou, že obaja o sebe veľa viete, rozumiete si a čo-to ste spolu už preskákali.
O tom sme už debatili to bola tá tretia možnosť ktorú tu doplnil jeden prispievateľ. A ja som ju odmietol s citátom ktorý som citoval od iného užívateľa. Takže aj to je úplne normálne ak s ňou jednoducho neviem byť naďalej známosť lebo aj to čo sme spolu preskákalo bolo procesom toho že sa mi páči a raz budeme spolu. Teraz som sa dozvedel že nie takže nasleduje ústup. Vždy mi to je nepríjemné ak sa snaží zbližovať s nejakým iným chalanom, potom sa mne ide s tým zveriť a mňa to ide dožrať lebo ju ľúbim. Nedá sa tak byť spolu nie som nijaký sebatrýzniteľ.

ignorovat ...ked jeden "nechce" po istom case, tak naco sa pchat tam z kadiaľ nás vykopli?
Áno toto bola moja pointa! Toto som tým chcel povedať. Proste môj zámer bol zbaliť ju a to viacročné kamarátstvo bolo už akýmsi ,,vycvičovaním" tej holky aby si ma obľúbila. Že vo mne nájde oporu, ochotu, pomoc a tým pádom mi raz povie svoje áno. Projekt zlyhal.
myslim ze zalezi na tom ako si do nej zalubeny. Ak chces s nou nieco mat to znamena ze sa s nou citis dobre, mas ju ako najlepsiu kamaratku. urcite byt dalej s nou, lepsie byt s osobou ktoru milujes bez nejakych "odvaznejsich" dotykov, bozkov atd.
Áno jedná sa o takúto babu ale práve preto to nemôžem pokračovať čo je v druhej časti tohto citovaného príspevku:
Ale ak vzdy ked si s nou rozmyslas ze sa jej chces dotknut, poboztkat ju, ako s nou chces neustale byt tak urcite nepokracuj v kamaratstve.
A ešte keď nastane tá situácia že má priateľa a som tam aj ja tak je to nevýhodné pre oboch. Ale aj to čo je v citáte je dostatočný dôvod.
t0m4s3 napísal:"Donutit" tu osobu aby sa aj ona nebavila so mnou a nasledovne zvolit druhu moznost...
Toto plánujem urobiť ale nie doslova donútim ale mierovou cestou sa dohodneme že to takto nejde ak sa bude pýtať na dôvod tak jej to vysvetlím avšak k tomu mi už dopomohlo diskusné fórum, že použijem aj nejaké citáty odtialto ktoré pretransformujem tak aby vyjadrovali môj postoj k veci.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

MayDaySK napísal:...a mňa to ide dožrať lebo ju ľúbim. Nedá sa tak byť spolu nie som nijaký sebatrýzniteľ.
K tomuto iba jedinú vec. No ofense, ale pripadáš mi ako ten typ človeka, ktorý som opisoval v druhom z mojich komentárov. Zdá sa mi, že sa za každú cenu chceš vyhnúť, alebo minimalizovať bolesť z rozchodu/odmietnutia/apod. ...
Použijem obrazný príklad - Keď sa porežeš bolí to, tečie z toho krv. No ty akoby si nechcel ani aby to bolelo ani tiekla krv.

Týto Ťa samozrejme neodsudzujem, celý môj post sa nesie v no ofense duchu, no iba píšem môj dojem z Teba. Vôbec Ťa však nepoznám, neviem o Tebe dokopy nič, netvrdím, netvrdím, že si taký, ako som napísal. Možno si prežil mnoho bolesti, možno nie, možno.... Neviem. Súdim podľa seba a zistil som, že pokiaľ to všetko sebou nechám "voľne pretiecť", že je to potom prijateľnejšie a pozitívnejšie pre obe strany. Jop, a bolí to. Je to o odriekaní, zdráhavosti, ale má to všetko dáky cieľ...
MayDaySK napísal:Toto plánujem urobiť ale nie doslova donútim ale mierovou cestou sa dohodneme že to takto nejde ak sa bude pýtať na dôvod tak jej to vysvetlím avšak k tomu mi už dopomohlo diskusné fórum, že použijem aj nejaké citáty odtialto ktoré pretransformujem tak aby vyjadrovali môj postoj k veci.
Tak toto si fakt neviem predstaviť. Dvaja ľudia s pocuchanými emóciami si chcú niečo racionálne vysvetliť - "mierovo sa dohodnúť". Ako diplomacia to znie dobre... Ale veď koniec koncov vieš čo robíš...
nie nie, ten koniec nebol myslený ironicky...
MayDaySK
Star
Star

Jasné ona bude rada že sa toho zbaví lebo jej to zase ide už na nervy že ju chcem a tak. Povedala maximálne kamarátstvo viac sa nedá. A to je pre mňa nepriateľné. Takže sa dve strany nijako nedohodli. Výsledok je žiadna dohoda. Nič sa nekoná.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

zalezi od toho ako bolo odmietnutie podane ;)
Doris
Medium Expert
Medium Expert

Re: re

Príspevok od používateľa Doris »

Monako2 napísal:vacsinou sa s tou dotycnou nebavim. proste ked ma baba pritahuje, tuzim po nej a ona ma odmietne nedokazem s nou byt kamarat, pre mna je lepsie s nou prerusit kontakty ako keby som mal na nu po kazdom stretnuti mysliet...
presne, jasne a vystizne
... kebyze ma odmietne nejaky manik, urobim to rovnako ako pise Monako ( heh, sa to rymuje :lol: ), ale dosial som take veci nikdy nemusela riesit...a ani som hlavne nikdy neriesila, ako si to v hlave potom usporiadali dotycni pani, ktovie ? :wink:
skypej
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skypej »

no .. :) fajn tema ;) schvalim autora :smt023
takto .. ja sa snazim aj po odmietnuti udrzat vztah aspon kamaratsky .. podla toho ci mi na tej holke zalezi .. samozrejme ak nie .. tak tam nie je o com .. ale ak si k nej vybudujem cestu a zalezi mi na nej aj ked ma nechce za niekoho blizsieho .. co uz .. zivot ide dalej aj ked to velmi zaboli ..
pravdaze par tyzdnov si hovorim, ze jetotob na nu - nestoji ti za to .. ale potom si uvedomim, ze nei je az taka zla .. a da sa sn ou v pohode vychadzat aj v podobe kamaratstva ..
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

skypej napísal:pravdaze par tyzdnov si hovorim, ze jetotob na nu - nestoji ti za to .. ale potom si uvedomim, ze nei je az taka zla .. a da sa sn ou v pohode vychadzat aj v podobe kamaratstva ..
A to je prave ta akumulacna doba za ktoru ta prejde to patologicke zalubenie sa ktore tu ktosi spominal.
wickerman
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa wickerman »

som za úplne prerušenie kontaktu, ak dotyčnú veľmi milujete a ona vás "odhodí", potom si netreba sypať soľ do rany, ale podľa mňa snažiť sa na ňu čo najskôr zabudnúť. i keď to bude znamenať veľa bolesti...
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Tak ono zalezi ...

1) Ak ide o jednorazovu ci kratku znamost, nema zaujem, tak to zabalit a ist dalej...a neobzerat sa.
2) Ak to je tolko znamy pripad, kamaratka, zalubim sa, ona nie...tak to v sebe podusim a urobim vsekto co sa da na udrzanie priatelskeho vztahu.

///Aha...este raz som si precital prvy prispevok v teme...takze nejde o moj spominany bod 1). Takze plati moj druhy bod. Bavit sa s nou dalej. Ale pozor! Urcite nie kvoli tomu,ze casom sa jej zapacim, to nie...vznika nadej a nadej je to co znasobuje sklamanie. Cize ano, bavit sa dalej, snazit sa udrzat ten vztah ak za to stoji ale v ziadnom pripade neprechovavat nadej. To uz treba okukavat dalsie moznosti, ine slecny...
MS FRANKY
King
King

Príspevok od používateľa MS FRANKY »

GothaR napísal:Ja som v tejto situacii postupne prerusil kontakt. Inak to ani neslo, ked aj bol nejaky rozhovor, tak len taky rozpacity a zo slusnosti.
Tak tak ak máš o ňu záujem tak to nemá zmysel naťahovať. Ona teba nechce a ty ju hej a jedine k čomu to bude viesť je sebeľútosť a zúfalé nápady a za to ani jedna nestojí.
depka
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa depka »

ja som rok lubil svoju kamosku a hambil som sa jej priznat. nakonec pred rokom v lete soom jej to povedal. tak ma surovo odfajcila ze som sa jej tyzden hanbil pozriet dooci. ale aj nadalej sme kamaratmi, sice teraz ma uz cajosa a na mna trosku viac serie :? :? :?
MayDaySK
Star
Star

zalezi od toho ako bolo odmietnutie podane
Tak že povedala jasne že kamaráti môžeme byť ale viac z toho nebude.
A to je prave ta akumulacna doba za ktoru ta prejde to patologicke zalubenie sa ktore tu ktosi spominal.
Toto je najprijateľnejší bod. Jednoducho zatiaľ prerušiť styky a to zaľúbenie ako aj hocikedy inokedy upadne a je to vybavené.
1) Ak ide o jednorazovu ci kratku znamost, nema zaujem, tak to zabalit a ist dalej...a neobzerat sa.
2) Ak to je tolko znamy pripad, kamaratka, zalubim sa, ona nie...tak to v sebe podusim a urobim vsekto co sa da na udrzanie priatelskeho vztahu.
Však presne tieto dve body som spomínal na začiatku len ste sa už trocha odklonili. To viem aj ja ak ide o krátkodobú známosť to je ten tzv. lov že máš nový objav a nechce ťa. Ale zaľúbenie do kamošky je preto ľahké lebo je to už zidealizovaná osoba, lebo aj kamarátov si vyberáme podľa toho že máme niečo spoločné, niečo nás spája. A partnerka je tiež vyberaná podľa toho keď už máš mať babu tak nech máte dačo spoločné a na to sú najideálnejšie kamarátky ktoré sú už overené a zaručene dobré baby.
vznika nadej a nadej je to co znasobuje sklamanie.
No a presne pre toto som sa pustil do tejto debaty lebo aj na tomto niečo je. Nádej len znásobuje to sklamanie a presne preto sa sňou ďalej nebaviť.
Cize ano, bavit sa dalej, snazit sa udrzat ten vztah ak za to stoji ale v ziadnom pripade neprechovavat nadej. To uz treba okukavat dalsie moznosti, ine slecny...
A tu je chyba. Toto mi už nevyhovuje, práve to je to keď mi aj tie dotyčné povedia toto... veď si nájdeš inú neboj.. a to slovo inú sa mi hnusí lebo ja mám rád ju, ja by som chcel takú ako je ona a taká nerastie na každom strome.
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

stalo sa mi presne to iste...a musim suhlasit s Gotharom
Ja som v tejto situacii postupne prerusil kontakt. Inak to ani neslo, ked aj bol nejaky rozhovor, tak len taky rozpacity a zo slusnosti.
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

Nehlasoval som, lebo je to individualne od každej okolnosti a tých možností je podsatne viacej,,,
DragonKan
Novice
Novice

Príspevok od používateľa DragonKan »

uplne ta chapem, vybrat si tu spravnu cestu je vzdy tazke, ja osobne som mal vztah s mojou najlepsou kamoskou, ona bola na vazkach, ze co vlastne ku mne citi, nakonjec mi vyznala lasku, ale stroskotalo to pretoze to bolo az prilis komplikovane. nechcem tu tym zatazovat. ide o to ze spocjatku som sa snazil spravat ako predtym, ved uz sme hadam dospeli. myslel som si. dalo sa to prve dva-tri mesjace, pritom sa vidame denno denne, lenze potom nastal zlom pretoze ona si vytvorila taku paranoiu ze som vsade kde aj ona, co pravdaze nebola celkom pravda, spoluzjaci sa budu len dost tazko sebe vyhybat, a mimoto ja som sa spraval tak ako som slubil, a predstjeral pred vsetkymi ze sme iba kamarati a ze k nej nic necitim, avsak pokracovalo to tym ze nase rozhovory vjazli, trvalo to par tyzdnov a potom prask, z cista jasna to skoncilo pri takmer uplnej ignoracii aj ked snazil som sa ako som len vedel aby som nase prjatelstvo zachranil, nedalo sa a teraz uz vjem ze s clovekom s ktorym si mal njeco vazne nemozes byt kamarat, teda je to aspon moja skusenost....co uz ......
Napísať odpoveď