|
|
|
| Ste zato aby sme mali jednú zdravotnú pojisťovňu? |
| ano |
|
32% |
[ 10 ] |
| nie |
|
67% |
[ 21 ] |
|
| Celkom hlasov : 31 |
|
| Autor |
Správa |
vajda65 Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 22.02.2005 Príspevky: 1105 Bydlisko: hojko.com Karma: 
|
Zaslal: 29 Máj 2007, 13:57 Predmet: |
|
|
uved ich ešte raz, daj si prosíííííím tu prácu keď to bude v celku tak sa môžme venovať diskusii, a nie osočovaniu.
Veď o to ti ide, či nie?
Alebo si došiel prezentovať svoj názor za každú cenu, bez diskusie? |
|
| Návrat hore |
|
 |
J.O.S.E Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.05.2007 Príspevky: 884 Bydlisko: pivnica 11:DD Karma: 
|
Zaslal: 29 Máj 2007, 14:05 Predmet: |
|
|
| vajda65 napísal: |
uved ich ešte raz, daj si prosíííííím tu prácu keď to bude v celku tak sa môžme venovať diskusii, a nie osočovaniu.
Veď o to ti ide, či nie?
Alebo si došiel prezentovať svoj názor za každú cenu, bez diskusie? |
jediným cieľom tohto kroku je, aby sa financie vracali v hojnejšom množstve do rezortu zdravotníctva a aby štát mal väčšiu kontrolu nad financiami, ktoré si inak rozdeľovali tak ako chceli členovia predstavenstva súkromných ZP
Na začiatku tejto temy som dával na zvaženie či pôvodný návrh vyvlastniť SZP je dobrý ale ako to bolo v médiach naša krajina by platila oveľa väačšie poplatky za súdy a odškodné pretože tento krok bol v rozpore so zákonmi a pravdepodobné aj s ustavou SR |
|
| Návrat hore |
|
 |
brm Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 02.11.2005 Príspevky: 6230
Zaslal: 29 Máj 2007, 15:22 Predmet: |
|
|
| J.O.S.E napísal: |
| jediným cieľom tohto kroku je, aby sa financie vracali v hojnejšom množstve do rezortu zdravotníctva a aby štát mal väčšiu kontrolu nad financiami, ktoré si inak rozdeľovali tak ako chceli členovia predstavenstva súkromných ZP |
Nemáš jedno, či si ich budú rozdeľovať členovia štátnej alebo súkromnej ZP? Tak či tak si môžu rozdeliť iba 4%.. už tu raz bolo, ale pozri sa ešte raz na teoretický a veľmi zjednodušený príklad.
//obrázky pridávajte do príloh
//EDIT: Tabuľka je vlastná tvorba, nemá poukazovať na presné sumy, len na princíp rozdeľovania peňazí.. že vlastne jednou poisťovňou sa vôbec nič neušetrí.
Ako vidíš, stále tá istá výsledná suma sa bude rozdeľovať, len po vytvorení iba jednej ZP si ich nebude rozdeľovať x predstavenstiev, ale iba jedno štátne predstavenstvo. A kto bude v tom predstavenstve.. určite vieš ako to prebieha.. kto je dobrý kamarát politika, bude sedieť v predstavenstve štátneho podniku bez ohľadu na jeho manažérske schopnosti. Včera to bol kamarát Dzurindu, dnes je to kamarát Fica, zajtra to bude kamarát niekoho iného. Viď nedávnu voľbu Rezeša do dozornej rady Transpetrolu. Ako môže byť on schopný manažér, keď spolu s otcom a svojimi spolužiakmi dokázal zhumplovať jeden z najväčších podnikov na Slovensku, ktorý teraz musí zachraňovať americký kapitál??? Aj keď je pravda, že to je LEN dozorná rada, ale aj tak tie peniaze, ktoré za to ničnerobenie bude brať.
V súkromnom predstavenstve máš väčšiu istotu, že poisťovňa bude brať ohľad na efektívnosť, určite tam majitelia dosadia schopných manažérov, ktorí tam nebudú sedieť iba jedno volebné obdobie (4roky), ale určite viac, čiže budú mať záujem o dlhodobejšie fungovanie poisťovne, budú sa snažiť prilákať nových klientov, aby ich mali viac.. čím vlastne budú mať úsporu z rozsahu.
..aj keď treba dávať pozor na súkromný kapitál a súkromný kapitál.. viď vyššie spomenutého Rezeša. V predstavenstve súkromnej ZP ale nepoznám žiadného takého človeka (aspoň v mojej ZP určite). |
|
| Návrat hore |
|
 |

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.05.2007 Príspevky: 884 Bydlisko: pivnica 11:DD Karma: 
|
Zaslal: 30 Máj 2007, 11:09 Predmet: správa |
|
|
| rád by som poznal zdroj, odkiaľ máš túto tabuľku. |
|
| Návrat hore |
|
 |

Pohlavie:  Stav:  Založený: 22.02.2005 Príspevky: 1105 Bydlisko: hojko.com Karma: 
|
Zaslal: 30 Máj 2007, 11:41 Predmet: |
|
|
| to je teoretická tabuľka, ako to funguje teraz a potom |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 30 Máj 2007, 11:55 Predmet: správa |
|
|
| to je v poriadku, ale rád by som spoznal ten zdroj tej informácie resp. tabuľky |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 30 Máj 2007, 11:56 Predmet: |
|
|
veď tam to máš napísané:
tabuľka je vlastná tvorba........ |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 30 Máj 2007, 12:02 Predmet: správa |
|
|
| vajda65 napísal: |
veď tam to máš napísané:
tabuľka je vlastná tvorba........ |
to som chcel počuť
čiže toto tvrdenie je irelevantné, nemá to žiadné zázemie u nejakých odborníkov |
|
| Návrat hore |
|
 |
brm Hardcore addict

Zaslal: 30 Máj 2007, 12:08 Predmet: Re: správa |
|
|
| čiže toto tvrdenie je irelevantné, nemá to žiadné zázemie u nejakých odborníkov |
njn.. Tvoji odborníci Slota a spol. také určite nepovedia, pretože by išli proti sebe a ostatných odborníkov určite nebudeš považovať za odborníkov. Od tejto chvíle očakávam ku každému Tvojmu argumentu zdroj informácie podloženej nejakým odborníkom. Všetky doteraz dané argumenty (ale vlastne aj tak som žiadny nevidel) z Tvojej strany považujem za irelevantné.
Navrhujem moderátorom zmazať všetky príspevky z tejto témy a ísť odznova..
(a ráno som sa bál, že sa celý deň budem nudiť) |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 30 Máj 2007, 12:10 Predmet: |
|
|
| nie, práve naopak, toto tvrdenie vychádza z logiky že je jedno koľko je poisťovní stále sa rozdeľujú ten istý balík peňazí tj. isté % nezávislé na počte poisťovní. |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 30 Máj 2007, 12:13 Predmet: Re: správa |
|
|
| brm napísal: |
njn.. Tvoji odborníci Slota a spol. také určite nepovedia, pretože by išli proti sebe a ostatných odborníkov určite nebudeš považovať za odborníkov. Od tejto chvíle očakávam ku každému Tvojmu argumentu zdroj informácie podloženej nejakým odborníkom. Všetky doteraz dané argumenty (ale vlastne aj tak som žiadny nevidel) z Tvojej strany považujem za irelevantné.
Navrhujem moderátorom zmazať všetky príspevky z tejto témy a ísť odznova..
(a ráno som sa bál, že sa celý deň budem nudiť) |
akých odborníkov tu trieskaš preboha, šak ty maš tvrdenie nepodložené nijakým odborníkom a keby si bol taký odborník tak pan boh zaplať |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 30 Máj 2007, 12:36 Predmet: |
|
|
už zase osočuješ!!
tak podlož ti tvoje tvrdenia, ktoré si písal na začiatku strany. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Crunch Amateur

Stav:  Založený: 25.05.2007 Príspevky: 15
Zaslal: 30 Máj 2007, 12:58 Predmet: Re: správa |
|
|
| akých odborníkov tu trieskaš preboha, šak ty maš tvrdenie nepodložené nijakým odborníkom a keby si bol taký odborník tak pan boh zaplať |
Ta tabulka co spravil je uplne v poriadku a je dobre urobena,presne ako to je a ako to bude. To co je v nej je samozrejmost a myslel som ze z nej to pochopis aj ty.
LEn graficky zanzornil to co hovoria vsetci odbornici tak v com vidis problem??? |
|
| Návrat hore |
|
 |
brm Hardcore addict

Zaslal: 30 Máj 2007, 16:02 Predmet: Re: správa |
|
|
| akých odborníkov tu trieskaš preboha |
Ty si začal ako prvý spomínať nejakých odborníkov.. koho si mal na mysli?
| šak ty maš tvrdenie nepodložené nijakým odborníkom |
Písal som, že to je iba teoretická tabuľka, tie čísla nie sú presné. A netvrdil som, že to mám odsúhlasené odborníkmi. Tu je niekoľko strán Tvojich príspevkov.. ani v jednom nie je spomenutý zdroj informácií podložený nejakým odborníkom.
| keby si bol taký odborník tak pan boh zaplať |
Ja sa za odborníka nepovažujem.. Ty hej? |
|
| Návrat hore |
|
 |
krija Guru of Politics

Pohlavie:  Stav:  Založený: 29.01.2006 Príspevky: 3814 Bydlisko: my heaven is your hell Karma: 
|
Zaslal: 30 Máj 2007, 18:16 Predmet: |
|
|
| CTK napísal: |
| Odhaduje sa, že existujúce zdravotné poisťovne tento rok dostanú na svoju správu a zisky približne šesť z celkových 90 miliárd korún, s ktorými by malo hospodáriť tento rok slovenské zdravotníctvo. |
z toho 4% urcene na spravu predstavuju 3,6 mld sk, ktore dostanu bez ohladu na to, ci vytvoria zisk, alebo nie. a zvysok je odhadovany zisk (2,4 mld sk), ktory ale nejde s5 do zdravonictva!
na peniazoch danovych poplatnikov sa nabaluju jednotlivci. kazdy na slovensku sa ohana tymi 4%, ale o tie v skutonosti nejde. sluzia na odvadzanie pozornosti od skutocneho ficovho zameru.
ako som tu uz v predoslych postoch vyratuval, kolko pozbieraju pracujuci mesacne na svoje zdravotne poistenie. je to zhruba taka ista suma ako su zisky poistovni z cudzich penazi.
poviem to laicky. je to ako by vas (mam na mysli 4% odvody pracujucich na ZP mesacne) obrali poistovne rocne o jeden mesiac zdravotnej starostlivosti "zdarma"  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|